Dragi.

subota, 06.02.2010.

Tik tok.

Dragi bloŽe, idem učiti tako da jednog dana mogu položiti državnu maturu.

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tik tok.

Dragi bloŽe,

idem učiti tak' da jednog dana mogu položiti državnu maturu.

- 13:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 24.07.2009.

"They call it 'smart solution'."

Nekako osjećam da je došlo vrijeme da iskritiziram društvo. Opet. I opet. I onda još jednom. Ili dva puta.

Za početak, prilično me živciraju trendovi, bilo jezični, modni, kulinarski (?), boje (pridjev?) i slično. Zašto? Zato što su oni potrebni samo nedovoljno kreativnoj masi i prolazni su. Kao i sam sadržaj mase, tj. masa.

Pa, eto, brojček broj jedan: Općenito ne volim žargon, pogotovo ako nema smisla, da ne kažem (napišem?) da je glup ili ako je pretjeran. Tipa: netko prdne, a 'etko kaže: 'U, koji car!'. Ili: priča se o nekome tamo N.N.-u, a njemu u čast i slavu netko se sjeti: 'U, koja legenda..! Frajer se jednom tako zasr'o da smo morali pločice ponovno stavljati...', svi zadivljeni, omamljeni samo ponavljaju: 'Ajme, koja carčina...' Uopće ne razumijem takve izraze. I definitivno mi se ne sviđa što se i cure (međusobno!) nazivaju frajerima ili frendovima. To stvarno ne razumijem. Zar i cure same žele biti muški? Ok, možda je to stvar samog anglizma, ali, koliko je znam, postoji i verzija frendice i frajerice, iako mi 'frajerica' zvuči podrugljivo. Uostalom, ako nekome i kažeš da ti je frend/frendica, zapravo ti nije prijatelj, tim više što, ako ćeš već koristiti taj izraz, tako ćeš većinu zvati, a ne one najbliže, što dokazuje da taj anglizam nema težine jer ne vjerujem da ćeš većinu smatrati prijateljima (osim ako prijatelja nemaš). Ili?


Brojček broj dva: Čemu navala na starke? I majice s glupim printom? Ok, nije da sam prešla cijelu Hrvatsku da provjerim tko šta nosi, ali ovdje u Malumgradu i okolici, situacija je je'n, dva, tri: All Star/Vans + traperice/šareni šosek + majica s printom + čarobne naočale s necrnim rubom + kosica sa šiškicama oh! oh! na stranu.
Opet, nisam prešla Hrvatsku, ali ako se to vrti po Gradu (ali nije većina!), onda se vrti i u ostalim gradovima. A, s druge strane, ako uzmemo sam Grad za primjer, prevelik je za premalo grupacija.

Brojček broj tri: Čula sam da je trendi jesti skupu čokoladu.

A brojček broj četiri: Trenutno nisam sigurna koja je bolja in.

Sve u svemu, najbolje je biti copycat i uglavnom paziti na to da imaš isti model majice i/ili hlača i/ili naočala kao i tvoji 'frendovi', eventualno druge boje; čisto da se uklopiš u svijet u kojem si siguran; da budeš u masi sa smiješkom i bez ideja jer na kraju dana ono što svi želimo biti je - frajer, car(čina), legenda ili kralj.

A za one koji vole trenutne trendove i misle da ih zbilja podržavaju: onome kome se neki trend zapravo sviđa, nastavit će ga pratiti i kad ga 'službeno' prestanemo tako zvati. E, baš na tom dijelu počinje tzv. stav, koji se zapravo isto može kopirati, ali se ne može nikad u potpunosti lažirati. Pa... nek' im je sa srećom.

- 16:07 - Komentari (12) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.06.2009.

"Dodjeljuje se..."

Rekla bih da volim ironiju. Možda ne uvijek. Recimo ne ovih dana. Hm, eto, kraj je školske godine. Umalo. U najgorem slučaju imam osam petica , jednu četvorku, jednu trojku i (hm?!) šest dvojki. U najgorem slučaju, jel'? Od šest dvojki, dvije su upitne. Drugim riječima: popravni. Eto, ista sam kao i oni koji se provlače cijelu godinu.
Danas sam išla 'podići' diplomu grada za žup. natjecanje na kojem sam bila. U publici su sjedili profesori iz čijih predmeta idem na popravni.

Rekla bih da volim ironiju.

- 14:34 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 27.05.2009.

"Uvod u programiranje ili: kako se ne prcati u autu po danu"

Trenutno je 22:36. Namjeravam rješavati zadatke za sutrašnji test iz informatike. Radi se o logičkim sklopovima. Ide mi. Jer je logično. Nije fina matematika, al' ipak na nešto (s)liči. Pa eto, pozdravi meni i logičkim sklopovima.

Profesorica etike je svim svojim razredima zadala pisanje eseja na satu. Tako je u prvim razredima bila tema: dokazivanje očitog (ili tako nešto) na što je jedan dečko napisao esej o partizanima i ustašama plus što je opisivao događaje tipa: ovaj je nabio bebu na nož i bacio je skupa s njenom majkom u kuću koju je potom zapalio. To mu je ispričala baka.

Jučer smo se Guza i ja prc-prc u autu, oko 9 ili 10 sati. Danas smo to ponovili oko 7, kad je još bio dan. Taman kad sam htjela skinuti hlače, tj. skinula sam ih skoro dopola,kad ono: pokraj auta lagano trčkara neki čovjek. I tako. Ajde kao nema veze. Idemo dalje. Dogode se svi sklopovi koji su se imali dogoditi, zapravo još uvijek se događaju, kad ono: prolaze dvije žene pokraj auta, gledaju Guzinu golu guzicu, komentiraju i pogledavaju se, a ja umirem od srama.Nda.Ne radite to po danu.U autu koji nema tamna stakla. Fala.

Trenutno je 22:52. Ergo, uvod u programiranje.

- 22:35 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 19.05.2009.

"Kaže pjesma."

Došlo je ono vrijeme u mjesecu kada treba napisati modernu pjesmu modernog sadržaja.
Red prazan.
Red slova.
Red prazan.
Nakon pomnog razmišljanja odlučila sam ovoj veličanstvenoj pjesmi dati veličanstveni naslov: Pa ergo.

'Pa ergo.'

Ergo.

Kaže t-rn t-rn tn tn.
Kaže: ja.
Kaže nije lag'o
Kad je rek'o da je lag'o
Il' je lag'o da laže.
Kaže.

Ergo.

Kaže ž ž k-a ž ž k-a.
Kaže:ti.
Kaže nije prd'o
Kad je nije da je a
Kad koza nije lag'o,
Lag'o da ne laže.
Kaže.

Ergo.

Kaže aha-ha kk ža-nja.
Kaže: oni.
Kažu lažu.
Kake bacaju po podu.
Kaže da ne laže.
Kaže.

Kraj pjesme.

A pjesnik je htio: sad ti?

- 15:04 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se