STŠ Velika Gorica - Stanfar 2008./09.

01.02.2009., nedjelja

Teško ozlijeđena Sandra Paović, "Pobijedi, Sandra!"


S tugom smo primili ovih dana vijest o tome da je članica najbolje hrvatske ekipe u 2008. oj godini i osvajačica bronce na stolnoteniskom prvenstvu Evrope, Sandra Paović, teško ozlijeđena u automobilskoj nesreći u Francuskoj.
O pojedinostima ovog za sve nas u Hrvatskoj, tužnog događaja, saznajemo od Index portala:


Image Hosted by ImageShack.usSTANJE hrvatske stolnotenisačice Sandre Paović, koja je jučer oko 8.30 sati u blizini Pariza doživjela prometnu nesreću, teško je, a liječnici zasad ne žele davati nikakve prognoze i precizno govoriti o posljedicama nesreće na njeno zdravstveno stanje, doznaje Index iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

"Mi smo upoznati s njenim zdravstvenim stanjem, ali ne želimo o tome govoriti jer je to isključivo stvar obitelji. Znamo da su njezin dečko i trener s njom cijelo vrijeme, a mi smo im na raspolaganju ako nešto zatrebaju. Hoće li ju premještati u hrvatsku, odluka je isključivo liječnika i obitelji, koja danas nije donesena. Zasada je najvažnije da dobije najbolju liječničku skrb", kazao nam je večeras glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun.U Parizu teško stradala hrvatska stolnotenisačica

Nesreća se, podsjetimo, dogodila kad je Paović sa svojim timom kombijem putovala prema pariškoj zračnoj luci, odakle je trebala otputovati u Poljsku. Kombi, kojim je upravljao predsjednik kluba, prije izlaska s autoceste, u jednom se trenutku zanio te je došlo do njegova izlijetanja sa ceste i prevrtanja.

Svi osim Paović su prošli sa samo lakšim ozljedama - modricama i ogrebotinama. Teško ozlijeđena Paović je prebačena u bolnicu u Rouenu gdje je oko 12.30 sati podvrgnuta operaciji vratnih kralježaka.


Image Hosted by ImageShack.usSandra "čeka"

Na francuskoj web stranici posvećenoj aktualnostima iz svijeta stolnog tenisa, objavljen je razgovor s liječnikom Sandre Paović, doktorom Jean-Francoisom Kahnom koji kaže da je još prerano govoriti o posljedicama njenih ozljeda, odnosno hoće li one biti "djelomične ili potpune".

"Sada prolazi upalnu fazu zbog nesreće. Prema tome, u razdoblju između operacije i dijagnoze mora proći nešto vremena kako bi saznali posljedice. Provodit će se testovi, ispitivat će se njezina pokretnost i osjetljivost. Medicinski je ohrabrujuća činjenica da na njezine vitalne funkcije nesreća nije utjecala", kazao je Kahn za tennis-de-table.com, dodajući da će trebati barem nekoliko dana za više riječi o njenom stanju.


Ouste-france.fr također je izvijestio o stradanju Sandre Paović, 52. stolnotenisačice svijeta, navodeći kako ostaje veliko pitanje hoće li ostati bez motornih funkcija. Prenosi i izjavu Daniela Tasseta, predsjednika francuskog kluba L'usom Tennis de Table koji je izrazio divljenje prema njenoj igri.

"Ona je borac koji ne prihvaća poraz. To je divno stanje uma", kazao je Tasset. Portal opisuje Sandru kao osobu koja se "smješka u životu, ali da joj 'maska pada kada je za teniskim stolom. S reketom u ruci, Sandra Paović je poput ratnika"."Strašno mi je"

Je li operacija uspjela biti će poznato tek tijekom narednih nekoliko dana. Uz Paović su od početka predsjednik njenog kluba te njen dečko, švicarski stolnoteniski reprezentativac Mark Atermach, koji je, nakon što su mu javili za nesreću, odmah doputovao u Francusku te je obavijestio Sandrine roditelje.

"Strašno mi je. Ne znam što ću sa sobom. Sandra je divno i skromno dijete. Nadam se da će jednom ponovno stati na svoje noge i hodati", kroz plač je rekao Večernjem listu otac stolnotenisačice, Mišo Paović.

"Ne znam koliko će Sandra još biti u Francuskoj, ali kako nam je rečeno za očekivati je da ubrzo bude prebačena u Hrvatsku gdje će nastaviti liječenje i terapiju", istaknuo je Mišo.


Image Hosted by ImageShack.usIma nade

Goran Odor, bratić Sandre Paović je razgovarao s liječnikom koji je operirao Sandru. Kirurg je kazao je da ona trenutačno ne osjeća noge, ali i da su sve funkcije ruku u redu. Natuknuo je da će možda, uz veliki rad, napore i fizikalne terapije, u budućnosti ponovno stati na svoje noge, ispričao je Večernjem listu Odor.Razmišlja se o njenom prebacivanju u Hrvatsku

Njen otac, s obzirom da mu je putovnici istekao važeći rok, još nije otputovao u Francusku, a odluči li se na to, odnosno zatraži pomoć Ministarstva, sredit će mu se potrebna dokumentacija. Dragun kaže da se u hitnim slučajevima putovnica vjerojatno može nabaviti u jednom danu, no da je za to zaista nadležno Ministarstvo unutarnjih poslova u čiji se posao ne želi miješati.

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija doznajemo i da je Paović posjetio predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Francuskoj.

Sandra Paović je rođena u Vukovaru, a članica je najbolje hrvatske ekipe u 2008. godini, s kojom je na Europskom prvenstvu osvojila brončanu medalju. Ostvarila je i zapaženi nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu.Na kraju samo, u ime ljubitelja stolnog tenisa u Velikoj Gorici, usuđujem se iskazati iskrenu podršku Sandri Paović i poželjeti joj da uspješno okonča i ovaj najteži meč dosada! Svi smo uz nju!

Pobijedi, Sandra!- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.01.2009., srijeda

Dominik više ne trenira


Od početka godine, Dominik Gašpar više ne trenira stolni tenis.
Iako je na svom prvom turnirskom nastupu zabilježio solidan uspjeh, zbog pomanjkanja interesa za ovaj prekrasan sport prekinuo je daljnje djelovanje u stolnoteniskoj školi koju sa puno znanja i ljubavi vodi trener i igrač dubrovačkog Libertas-Marinkolora, gosp. Marko Habijanec.


Slijedi nekoliko slika sa županijskog turnira u Velikoj Gorici na kojemu je Dominik nastupio:


Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2008., nedjelja

Poziv na svečanu skupštinu kluba - 28.12.


Image Hosted by ImageShack.us

- 14:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

09.11.2008., nedjelja

Završio Županijski otvoreni turnir u Velikoj Gorici!

Image Hosted by ImageShack.us


Završio je stolnoteniski županijski turnir u Velikoj Gorici.
Okupio je velik broj sudionika i protekao u dobrom športskom ozračju za što su zaslužni i mnogobrojni gledatelji koji su došli bodriti svoje klince i klinceze, ali i momke i cure.
Velike pohvale zaslužio je i organizator, STK Velika Gorica Stanfar koji je besprijekorno dirigirao ovim velikim sportskim zborom!

O rezultatima ćemo drugom prigodom, kada se sve sabere, a za početak , na meniju imam malo sličica...
Hvala svima koji su se natjecali, posebno našim gostima koji su pristigli iz cijele naše lijepe županije i svojim angažmanom dali velik doprinos promidžbi ovog lijepog sporta!

Image Hosted by ImageShack.usGornji slideshow je napravljen od mečeva klinaca, među kojima je nastupio i moj Dominik, te je zbog toga njegovih slika ponajviše.
Poslije smo išli na svetu misu, a po povratku smo ponovno svratili u dvoranu gdje smo zatekli slijedeće stanje:Naš trener Marko veli da će kompletni rezultati biti objavljeni negdje na stranicama stolnoteniskog saveza.
Kada se to dogodi, metodom "copy-paste" ćemo iste preseliti na našu stranicu.


- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.11.2008., subota

V.Gorica: 3.OTVORENI TURNIR KADETKINJA I KADETA, 9.11.08.

Stolnoteniski savez Zagrebačke županije


Image Hosted by ImageShack.us

POZIV I PROPOZICIJE ZA
3. OTVORENI TURNIR KADETKINJA I KADETA

1. ORGANIZATOR turnira je STK „Velik Gorica – Stanfar“ pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Velike Gorice

2. MJESTO I VRIJEME: Turnir će se održati u nedjelju 09. studenog 2008. u Velikoj Gorici, u maloj dvorani Srednje strukovne škole, ulica Kralja Stjepana Tomaševića 21, s početkom u 09,00 sati.

3. PRAVO NASTUPA: Na turniru se igraju slijedeće kategorije:
* Klinceze pojedinačno (rođene 1998. i mlađe) – početak u 09,00 sati
* Klinci pojedinačno (rođeni 1998. i mlađi) – početak u 09,00 sati
* Mlađe kadetkinje pojedinačno (rođene 1996. i mlađe) – početak 11,00 sati
* Mlađi kadeti pojedinačno (rođeni 1996. i mlađi) – početak u 11,00 sati
* Kadetkinje pojedinačno (rođene 1994. i mlađe) – početak u 14,00 sati
* Kadeti pojedinačno (rođeni 1994. i mlađi) – početak u 14,00 sati
Kategorija za koju se ne prijavi najmanje 4 igračica – igrača neće se igrati, a prijavljene igračice i igrači bit će raspoređeni u prvu stariju kategoriju.
Pravo nastupa imaju sve – i uredno prijavljene – i igračice i igrači.

4. NAČIN IGRANJA: Prijavljene igračice i igrači bit će razvrstani po skupinama (broj i veličina skupina zavise o broju prijavljenih igračica – igrača), gdje se sastaju svaka – svaki sa svakom – svakim.
Ako se na natjecanju poremeti brojčana ravnoteža igračica i igrača u skupinama, rukovodstvo natjecanja će izvlačenjem uravnotežiti skupine, s tim da ne dira nositelje.
Sve igračice i igrači nastavljaju natjecanje – prvoplasirani (prvo dvoje plasiranih iz grupe) modificiranim K.O. sustavom, a ostali klasičnom K.O. sustavom.
Svi susreti igraju se na tri dobivena seta.
Turnir će se igrati prema odredbama Pravilnika o sustavu natjecanja i Pravilnika o organizaciji natjecanja HSTS – a.
Igrat će se na stolovima Butterfly i Tibhar (plavi i zeleni) i lopticama Butterfy (bijele).
Sudit će sami sudionici turnira.

5. PLASMAN u skupinama određuje se brojem osvojenih bodova. Ako dvije ili više igračica odnosno igrača osvoje jednak broj bodova, plasman će se odrediti samo iz rezultata međusobnih susreta igračica odnosno igrača s jednakim brojem bodova.

6. PRIJAVE za turnir moraju stići najkasnije do petka 07. studenog 2008. do 19,00 sati. Nakon navedenog roka prijave se više neće prihvaćati. Prijava se vrši isključivo pismenim putem na E – mail adresu kruno.markan@mbfrigo.hr ili fax – om na broj 01 6252 - 253 (n/r Krunoslav Markan).

7. PRIJAVNINA za nastup na turniru iznosi 30,00 kuna po prijavljenoj igračici – igraču, a uplaćuje se organizatoru prije početka natjecanja. Klub je dužan platiti prijavninu za svakog ždrijebanog igrača – igračicu bez obzira da li je nastupila – nastupio na turniru ili ne.

8. NAGRADE: Organizator će sportskim nagradama nagraditi četiri najbolje plasirana natjecatelja po kategoriji.

9. DELEGATA i vrhovnog suca odredit će organizator i on će jedini imati pravo tumaćenja ovih propozicija.Natjecateljska komisija
STSZŽ - e

..............................................................................................................................................
Polaznici Stolnoteniske škole Velika Gorica - Stanfar koji su se prijavili za Županijski turnir u stolnom tenisu što će se 9. studenog 2008. godine održati u Velikoj Gorici:


Klinci

1. Marko Dolibašić 17.11.1998.
2. Ivan Bošnjak 22.01.2002.
3. Josip- Kruno Levar 19.09.1998.
4. Ivan Obilinović 22.12.1998.
5. Vilim Umičević 23.03.1998.
6. Dominik Gašpar 20.09.1999.Mlađi kadeti

1. Filip Grebenac 19.10.1997.
2. Domagoj Šurina 07.12.1996
3. Filip Bogović 16.09.1996.
4. Ivan Pavić 02.08.1996.
5. Enriko Serdarušić 15.09.1997.
6. Juraj Lučić 12.01.1997.
7. Luka Jelić 10.02.1996.
8. Matej Lazar 07.07.1996.Kadeti

1. Roberto Miković 16.07.1994.
2. Marko Zrno 29.06.1995.
3. Mario Andrić 10.09.1995.
4. Ivan Lovrić 03.03.1995.
5. Karlo Vuljanko 22.11.1994.
6. Martin Novački 27.06.1995.Klinceze

1. Mia Ivanković 04.07.1999.
2. Emma Mahin 29.09.2000.Mlađe kadetkinje

1. Matea Mahin 16.04.1996.
2. Ana Hergešić 01.07.1996.
3. Ema Ivanković 14.01.1997.Kadetkinje

1. Jozefina Dolibašić 06.07.1994.


Trener: Marko Habijanec

- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2008., ponedjeljak

Prvi trening u studenom

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

- 21:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2008., subota

Rekreativci, gdje ste?Image Hosted by ImageShack.us

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2008., srijeda

Velikogorički Jesenski kros za djecu

Image Hosted by ImageShack.us
5. i 6. razredi u iščekivanju početka utrke...


Na livadi pored Srednje strukovne škole održan je tradicionalni Jesenski kros.
Po ugodnom, iako malo oblačnom vremenu, u organizaciji Marathon kluba (VG) okupio se velik broj sudionika, ali i gledatelja.
Najmlađi sudionik imao je svega - 9 mjeseci!!!
Ako se prisjetimo da je na zadnjoj Turopoljskoj trci najstariji natjecatelj imao preko 70 godina, zapravo više njih (i pretrčali su polumaraton u dužini od 22 km!!!), onda s pravom možemo reći da se atletika iznova potvrdila kao Kraljica svih sportova jer okuplja sportaše svih životnih uzrasta.
Dobro, dobro, stolni tenis je odmah iza nje!


Image Hosted by ImageShack.us
Dominik Gašpar (desno) je u konkurenciji sa starijim "četvrtašima" osvojio solidno 13. mjesto
- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2008., utorak

Stolnoteniska groznica

Iznenadio sam se jučer koliko je momaka na stolnom tenisu. Kao da vlada stolnoteniska groznica u Velikoj Gorici. A nisu svi ni došli na trening. Pogledajte mali slideshow:
Evo i pravih slika:

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
- 22:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.09.2008., srijeda

Neki novi klinci

Image Hosted by ImageShack.us


Na današnjem treningu sam zamjetio dosta novih momaka koji sasvim pristojno barataju reketom tako da je trener Marko slobodno mogao preskočiti "temeljnu obuku" kakva sljeduje novake.
To je dobro i za ostale jer će i sami brže napredovati igrajući sa kvalitetnijim igračima.


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Šteta što mi je kompjutor "progutao" dosta slika s treninga prilikom prenašanja s fotoaparata, ali nema veze, bit će još prilike.
- 20:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2008., subota

Odličan nastup Primorca na Olimpijadi

Image Hosted by ImageShack.us


Zoran Primorac eliminiran je u četvrtfinalu Olimpijskih igara od 42-godišnjeg Šveđanina Perssona 4:1. Bio je to dvoboj igrača koji su nastupali na svim Olimpijskim igrama od uvođenja stolnog tenisa u program u Seoulu 1988. godine. Pobjeda Šveđanina izgleda uvjerljivo, ali ipak Perssonu nije bilo lako...


Gledali smo vrhunski meč dvojice legendarnih igrača. Bio je to jedini četvrtfinalni dvoboj u kojem su nastupila dvojica Europljanina, a najprikladnije je da na tim pozicijama budu ovakve stolnoteniske klase.

Krenulo je Perssonovom serijom 3:1, ali je Primorac odgovorio sa 4:0 i više nije ispustio prednost. Imao je kontrolu igre i preciznim napadačkim udarcima rutinski je okončao set s 11:7. No, u nastavku se sve preokrenulo. Primorac je malo izgubio ritam i sjajni Šveđanin je to znao iskoristiti. U drugom setu je preciznim bekendom izborio dva poena prednosti, a to Primorac nije uspio nadoknaditi. Pokušao je naš najbolji igrač uzvratiti agresivnom igrom, no sreća se okrenula na stranu Perssona.

Sličan je bio i treći set, gdje Primorac nije uspio nametnuti svoju igru. Šveđanin je ipak prelako kontrolirao set, a prednost je u jednom trenutku iznosila čak 10:4, ali je Primorac tada ipak uspio vratiti nadu serijom 4:0, no Persson je potom iskoristio petu set loptu za vodstvo 2:1. Završnica ovog seta ipak je bila važna jer je naš najbolji igrač uspio vratiti svoj ritam. Ključnim se pokazao četvrti set. Igrala se dramatična izmjena poena do rezultata 8:8, ali je tada Persson na svoj servis uzeo dva poena za vodstvo 10:8. Drama ipak nije bila završena jer je Primorac serijom 3:0 izborio set loptu, ali tada je napravio veliku pogrešku i nije uspio iskoristiti sjajnu priliku za izjednačenje. To je Perssona vratilo u igru i iskoristio je set loptu na servis Primorca za 14:12.

Naš najbolji igrač odigrao je sjajan peti set, no Persson je jednostavno bio bolji. Primorac je poveo 2:0 i tu prednost je održavao do 7:5, ali se tada dogodio jedan od ključnih trenutaka jer nije uspio iskoristiti dva servisa i Persson je izjednačio, te odmah realizirao dva servisa za 9:7. Još jednom je Primorac izborio izjednačenje, ali Persson nije propustio priliku za polufinale. Moramo biti svjesni kako je plasman u četvrtfinale sjajan rezultat legende hrvatskog i svjetskog stolnog tenisa, te Primorcu treba odati priznanje za odličan nastup na njegovim šestim Olimpijskim igrama.

Olimpijske igre, četvrtfinale
Jorgen Persson - Zoran Primorac 4:1 (7:11, 11:6, 11:8, 14:12, 11:9)

(SPORTNET)
- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.07.2008., utorak

Ping-pong palačinke


Image Hosted by ImageShack.us

Između dviju partiju stolnog tenisa, znanstveno je dokazano, dobro je pojesti palačinku (s bilo čime), poput dječaka s Jadrana....i rezultat neće izostati!
- 22:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2008., srijeda

Oni još igraju

Image Hosted by ImageShack.us

Sparine su sve nepodnošljivije, škola se bliži kraju, kupuju se rekviziti za plažu, sva prvrvenstva su već odavno završena (osim EURA 2008), a naši klinci sa njihovim trenerom Markom još ne posustaju!
Napredak u igri vidljiv je i sa Sljemenske gore, pa smo zato svi zadovoljni i sretni.
- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2008., petak

Mali Ivica ne trenira s nama

Image Hosted by ImageShack.us
Dok su naši dečki zaokupljeni bijelim miševima, pardon, lopticama koje zuje na sve strane, pročitajmo što je novo bilo sa malim Ivicom koji doduše nije član našeg kluba, ali ga volimo kao da je naš.


Krava i trava
Zadala učiteljica učenicima da nacrtaju travu i na travi kravu.
nakon pola sata zamijeti da je Ivičin papir prazan.
Stoga ga upita:
- Ivice, gdje ti je trava?
- Pojela je krava! - odgovori Ivica.
- A gdje je krava?
- Pa što će ona tu gdje nema trave! - spremno će Ivica.


Na slici, u prvom planu: Zvonkec
- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2008., utorak

Zagreb prvak države!

Image Hosted by ImageShack.us


Stolnotenisači Zagreba su u trećoj utakmici finala prvenstva Hrvatske uvjerljivim slavljem u Zadru osvojili naslov prvaka Hrvatske. Očekivao se veći otpor domaćih, ali ključni igrači su podbacili...
U prvom dvoboju su se sastali Zheng i Kolarek, a gostujući igrač je s 11:1 u prvom setu najbolje pokazao kakva će biti utakmica. Zheng je uspio izjednačiti, ali gosti su ipak u dva neizvjesna seta uzeli prvi bod. Potom je Šurbek dobio dramatičan prvi set protiv Karlovića. Rutinska kontrola igre u drugom setu donijela je povećanje vodstva, a u trećem setu su gledatelji vidjeli sjajnu izmjenu poena, koja je s 14:12 pripala Karloviću. No, u petom setu se Šurbek prošetao do pobjede ostavivši Karlovića na tek dva poena.

Ombla je u trećem meču neočekivano namučio Tomislava Zubčića. Prvi set je pripao spretnijem Ombli, ali je Zubčić uzvratio s 11:7 u drugom setu. No, domaći igrač je agresivno odigrao treći set i poveo 2:1, ali u sljedećem setu nije imao nikakvih izgleda. Peti je set bio samo potvrda Zubčićeve pobjede. Igra parova je također bila gotovo formalnost. Kolarek i Zubčić su uvjerljivo dobili prvi set protiv Zhenga i Karlovića, no zadarska kombinacija je drugu dionici izgubila tek 11:13. Još jedna šetnja u trećem setu označila je početak slavlja Zagreba.

Prva hrvatska muška stolnoteniska liga, finale, treća utakmica


Donat - Zagreb 0:4 (1:2)

Zheng - Kolarek 1:3 (1:11, 11:6, 8:11, 11:13)
Karlović - Šurbek 1:3 (9:11, 8:11, 14:12, 2:11)
Ombla - Zubčić 2:3 (11:9, 7:11, 11:6, 2:11, 8:11)
Zheng/Karlović - Kolarek/Zubčić 0:3 (2:11, 11:13, 3:11)

(Sportnet)
- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2008., subota

Proljetno raspucavanje

Image Hosted by ImageShack.us

U našem gradu održava se Proljetni sajam, ljudi uređuju okućnice, Dinamo slavi zasluženu titulu i tuguje za Lukom Modrićem…..a mali ping-pongaši raspucavaju loptice i uživaju igrajući.
Njihov vrli trener Marko daje upute i ispravlja pogreške..klinci slušaju i usvajaju…
Tako treba.
Uz zagrebačku cestu, nasuprot Muzeja Turopolja plavi sportski auto (koja marka?), uredno se parkirao pored auta nas smrtnika.
Lijep je nema što….

Image Hosted by ImageShack.usIvica s konopcem

Vuče mali Ivica konopac ulicom kad ga neki gospodin upita:
- Mali, zašto vučeš taj konopac?
- Ajd` ga vi probajte gurati!

- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2008., utorak

Mladostašice prvakinje!

Image Hosted by ImageShack.us
Zagrebačka Mladost je u drugoj utakmici finala prvenstva Hrvatske u Dugoj Resi svladala Aquaestil i osvojila naslov prvaka. Igračice Nikice Vukelje nisu imale previše izgleda protiv razigranih Mladostašica...
Bai Yang je u prvom meču uvjerljivo svladala Han-Vukelja i gošće su povele. Tamara Boroš je rutinski dobila prvi set protiv Ivane Malobabić, ali je Dugorešanka uspjela izjednačiti s 12:10 u drugom setu. No, Boroš je sljedeća dva seta dobila s uvjerljivih 11:3 i donijela Mladosti drugi bod.

U trećem susretu je Bakula bila bolja od Đurak, a domaća igračica je samo u prvom setu pružila otpor. Najzanimljivije je bilo u igri parova. Boroš i Yang su dobile prvi set protiv Han-Vukelje i Malobabić, a dugoreški par je uzvratio s 11:5 u drugom setu. Gošće su uvjerljivo uzele treći set, ali domaće su uspjela izboriti novo izjednačenje u dramatičnom četvrtom setu. Posljednji je set bio zanimljiv do same završnice, a onda su Han-Vukelja i Malobabić iskoristile priliku za jedini dugoreški bod.

Han-Vukelja je u posljednjem dvoboju odigrala jako dobro protiv Tamare Boroš i lako je uzela prvi set. No, u nastavku je presudilo iskustvo i Boroš je sigurnom igrom potvrdila slavlje Mladosti.

Prva hrvatska ženska stolnoteniska liga, finale, druga utakmica:


Image Hosted by ImageShack.us
Aquaestil - Mladost Iskon 1:4 (0:2)
Han Vukelja - Bai Yang 0:3
Malobabić - Boroš 1:3
Đurak - Bakula 0:3
Han-Vukelja/Malobabić - Boroš/Bai Yang 3:2
Han-Vukelja - Boroš 1:3

(Sportnet)
- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2008., ponedjeljak

STK Zagreb i STK Donat u finalu prvenstva Hrvatske

Image Hosted by ImageShack.us


Nakon drugih polufinalnih utakmica muškog stolnoteniskog prvenstva Hrvatske poznata su oba finalista. Dvoboj Industrogradnje i Zagreba bio je neizvjestan do posljednjeg poena, ali Zagreb je opet slavio.
Donat je očekivano pobijedio u Osijeku...
Industrogradnja i Zagreb još su jednom gledateljima pružili sjajne dvoboje, a Zagreb je opet upisao minimalnu pobjedu i ostvario plasman u finale prvenstva Hrvatske.
Dramatičnu utakmicu odlučio je Šurbek pobjedom protiv Japeca u sedmom dvoboju nakon što je Industrogradnja tri puta izjednačila.

Zagreb će se za naslov prvaka boriti sa zadarskim Donatom, koji je uvjerljivo slavio u Osijeku. Krivić je pobjedom protiv Zubčića donio prednost Vodovodu, a izjednačenje je donio Zeng pobjedom u zanimljivom susretu protiv Lina. Karlović je bio siguran protiv Slameka i gosti su poveli. Pobjednika je odlučila igra parova u kojoj su Zeng i Karlović bili spretniji od Zubčiča i Lina, a zadarski Kinez je u šestom meču rutinski nadigrao Krivića za pobjedu Donata 4:1.

Prva hrvatska muška stolnoteniska liga, polufinale, druge utakmice

Industrogradnja - Zagreb 3:4 (0:2)
Vodovod - Donat 1:4 (0:2)
Portret: Dado Šurbek


Image Hosted by ImageShack.us


"Dado". Izrastao je visok pa dugačkim polugama može dohvatiti svaku lopticu. Konstantno napada s poludistance, spinanim forhendom i bekhendom. Ponekad je previše nestrpljiv, čak i u areni ne prikriva svoju nervozu. Voli sam odlučivati o svojoj sudbini ( čitaj taktici ) i nije spreman primati savjet s klupe.

Mali "Dado" ( r. 8.11.1977. ) počeo je igati stolni tenis 1986. kod trenera Zlatka Pospiša u ondašnjem klubu Hospitalija. Dvije je godine marljivo trenirao i osvojio svoj prvi kadetski turnir u Krapini. Svejedno je "lutao", igrao malo nogomet, pa stolni tenis, ali i odlazio na karate. Tako je bilo dok tata nije "presjekao" i otjerao ga na pingić,
u Industrogradnju.

Godine 1991. osvojio je s momčadi Otvoreno kadetsko Prvenstvo Zagreba, godine 1992. već je drugi na juniorskom Prvenstvu Hrvatske i pobjednik juniorskog turnira u Grazu...

Najviše ga vesele momčadska natjecanja. zajedno s ocem igračem-trenerom, trijumfirao je u dresu Industrogradnje na Prvenstvu Hrvatske i u Kupu Hrvatske 1994. Krajem 1995. napušta građevince, kratko ostaje u Signotehni, da bi već 1996. s ekipom Večernjaka ( Karković, Habijanec, Chen Xinhua ) osvojio naslov prvaka.

Igrao je na svih posljednjih 5 Prvenstava Europe i to u Birminghamu, Bratislavi, Eindhovenu, Bremenu i nedavno u Zagrebu. 1998. zaputio se u Njemačku, no u jesen 2002. obukao je dres zadarskog kluba Donat...

Odlično je zaigrao na 2. pozivnom turniru najboljih seniora Hrvatske u ZG 2002. i bez poraza osvojio je prvo mjesto ispred braće Juzbašić.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2008., četvrtak

Sretan Praznik rada!

Image Hosted by ImageShack.us

Budući danas slavimo (bar bi trebali slaviti...) Praznik rada, tom prigodom svima u klubu, te svim radnim ljudima dobre volje čestitam taj blagdan i želim da im sutrašnji radni dan bude lagan i zanimljiv, kao što su lagani i zanimljivi treninzi naših dečkiju i cura!


- 14:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.04.2008., nedjelja

Luka kao primjer

Image Hosted by ImageShack.us


Sve nas je ovih dana, pa i nas hajdukovce, silno razveselila vijest da će naš genijalni Luka igrati u najjačoj ligi svijeta, te da će, usput, biti i plaćen kako dolikuje takvom čarobnjaku s loptom.
Stolni tenis nije tako unosan sport, ali će poput Luke, mnogi talentirani uspjeti u sportu i pritom dobro zaraditi, ali samo ako budu imali čeličnu volju, upornost i vjeru u sebe.
Ima li kod nas u Gorici takvih?

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Image Hosted by ImageShack.us


Dobrodošli na neslužbene stranice omladinske Stolnoteniske škole "Velika Gorica - Stanfar"!


Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Kontakt:

Predsjednik kluba: Davor Belužić
mob. 091/442-4090

Tajnik: Krunoslav Markan
mob. 098/800-532

Trener: Marko Habijanec
mob. 091/550-6938
marko.habijanec@zg.t-com.hr


Urednik bloga:Ivica Gašpar
ivica_gaspar@yahoo.com
Counters
Counters

Polaznici stolnoteniske škole:


Klinci
1. Marko Dolibašić 17.11.1998.
2. Ivan Bošnjak 22.01.2002.
3. Josip- Kruno Levar 19.09.1998.
4. Ivan Obilinović 22.12.1998.
5. Vilim Umičević 23.03.1998.
6. Dominik Gašpar 20.09.1999.


Mlađi kadeti
1. Filip Grebenac 19.10.1997.
2. Domagoj Šurina 07.12.1996
3. Filip Bogović 16.09.1996.
4. Ivan Pavić 02.08.1996.
5. Enriko Serdarušić 15.09.1997.
6. Juraj Lučić 12.01.1997.
7. Luka Jelić 10.02.1996.
8. Matej Lazar 07.07.1996.


Kadeti
1. Roberto Miković 16.07.1994.
2. Marko Zrno 29.06.1995.
3. Mario Andrić 10.09.1995.
4. Ivan Lovrić 03.03.1995.
5. Karlo Vuljanko 22.11.1994.
6. Martin Novački 27.06.1995.


Klinceze
1. Mia Ivanković 04.07.1999.
2. Emma Mahin 29.09.2000.


Mlađe kadetkinje
1. Matea Mahin 16.04.1996.
2. Ana Hergešić 01.07.1996.
3. Ema Ivanković 14.01.1997.


Kadetkinje
1. Jozefina Dolibašić 06.07.1994.


Miran Kondrić, Ljubljana
Gordana Furjan-Mandić, Zagreb


KAKO POBOLJŠATI RAD NOGU U STOLNOM TENISU?

Sportska dvorana i rekviziti koje imamo na raspolaganju u njoj, nude treneru raznovrsne mogućnosti za poboljšanje rada nogu stolnotenisača.

Rad nogu je zasigurno jedan od ključnih elemenata stolnoteniske igre po kojem se razlikuju dobri od lošijih stolnotenisača.

Upotreba rekvizita kao što su obruči, palice, kocke, švedske ljestve, klupe, medicinke i sl. nude treneru i igraču beskonačno mnogo mogućnosti za oblikovanje zanimljivih i kvalitetnih vježbi.

Prije svega tu mislimo na vježbe koordinacije.
Koordinacija je sposobnost usklađivanja pokreta, posebno naučenih, nepredvidljivih i zahtjevnih motoričkih zadataka.
U općem treningu koordinacije u trenažnom procesu pred igrača postavljamo različite zadatke u smislu rješavanja motoričkih zadataka.
U najbržoj igri na svijetu pravilan rad nogu dolazi do izražaja kod pravilne postave za udarac.
Za razliku od ostalih igara sa reketom, u stolnom tenisu igrač mora cijelo vrijeme raditi kratke i brze korake.
Glavni cilj kretanja je da igrač pravilnim radom nogu dođe u najbolju poziciju za udarac.
Ta se kvaliteta mora osjetiti već pri nižim starosnim kategorijama.
Moderni način života i sve više dvojbenih vrednota djeci su oduzeli vrijeme za igru. Televizija, računala, video igrice i sl., zamijenili su igru na ulici, u prirodi, sportskoj dvorani itd.
Motorički razvoj djeteta tako je prikraćen za informacije koje su prijašnje generacije dobivale spontano.
Po tome se današnje djeca razlikuju od djece prije dvadesetak godina.
Zbog toga sistem treninga moramo prilagoditi i u program rada uključiti neke vježbe koje nam se prije nisu činile neophodnima.
Igru na ulici zamijenila je moderna tehnologija, koja je nažalost zaustavila motorički razvoj naše djece.
Rekviziti koje možemo upotrebljavati za poboljšanje rada nogu neka budu što raznovrsniji, jer oni neposredno utječu na učenje motoričkih zadataka.

Rad nogu najlakše ćemo poboljšati vježbama za razvoj koordinacije.

Koordinacija je vrlo kompleksna sposobnost, a zbog mnogo različitih oblika govorimo o više vrsta koordinacije ( Ušaj, 1997.) :

• sposobnost brzog obavljanja kompliciranih i naučenih motoričkih zadataka
• sposobnost obavljanja ritmičnih zadataka
• sposobnost pravodobne izvedbe motoričkih zadataka
• sposobnost usklađivanja gibanja gornjih i donjih dijelova tijela( udova)
• sposobnost brze promjene smjera gibanja
• sposobnost rješavanja motoričkih zadataka s nedominantnim dijelovima tijela
• sposobnost točnog pogađanja cilja
• sposobnost točnog vođenja gibanja

Učinkovit program koordinacije, i sa time vježbi za poboljšavanje rada nogu, zahtijeva mnogo pomoćnih sredstava.
U nastavku ćemo predstaviti upotrebu nekih vježbi u vrijeme kondicijskih priprema i ostalim ciklusima treninga u dvorani.
Vježbe koje predstavljamo su prijedlog, ne i recept.
Najbolje ih je izvoditi na početku treninga nakon zagrijavanja i kratko vrijeme.
Za vježbača je najvažnije da pri izvođenju svih vježbi održava što bolju ravnotežu i glavu pokuša držati u što mirnijem i ravnijem položaju.
S predloženim vježbama utječemo na učenje pravilnog postavljanja odrazne noge, frekvenciju rada nogu i koordinaciju rada nogu.
Izbor vježbi i njihova opterećenja ovisna su o ciklusu treninga u kojem vježbe izvodimo.
Pored toga motoričke sposobnosti su međusobno povezane i u svakoj vježbi isprepliću se kombinacije više vrsta motoričkih sposobnosti.

1. Vježbe s užetom

Preskakanje užeta spada među najbolje vježbe za poboljšanje rada nogu, i to ne samo kod boksača, već i kod stolnotenisača. Pored tehnike lako možemo dozirati i opterećenja rada, zbog toga preskakanje užeta koristimo i kao zagrijavanje. Igrače treba upozoriti da sve vježbe izvode tako da su svi odskoci i doskoci napravljeni na prednjem dijelu stopala. Pravilna tehnika poskoka onemogućava kriva opterećenja, te ozljede.
Primjeri vježbi:
• kratki poskoci sa malo višom frekvencijom
• izmjenično preskakanje s lijevom pa desnom nogom
• sunožno preskakanje, sunožno sa međuskokom
• preskakanje na jednoj nozi
• sunožno preskakanje s poskocima na stranu
• sunožno preskakanje s poskocima naprijed nazad
• sunožni preskoci sa križanjem užeta ispred tijela
• lagano preskakanje, te okretanje tijela za 180° između preskoka

Predstavljene vježbe možemo izvoditi pojedinačno ili u serijama po određenom rasporedu. Slijedeća mogućnost je da se vježbe mijenjaju na znak trenera ( zvučni ili vidni signal). Kada pojedinac svlada određenu tehniku preskakanja, možemo lako i brzo kombinirati vježbe.
Za sljedeće vježbe presavijemo uže na pola i položimo ga na tlo.
• sunožno preskakanje užeta maksimalnom frekvencijom
• izmjenično preskakanje s desnom pa lijevom nogom, tako da je odrazna noga uvijek vanjska, a unutarnju samo priključujemo
Dodamo još jedno presavijeno uže preko već postavljenog tako da se na tlu dobije znak plus(+).
• umjereno brzi poskoci (stepanje) u raznim smjerovima
• umjereno brzi sunožni poskoci u raznim smjerovima uvijek preko užeta
• točno dogovorimo smjer skakanja, skokovi na jednoj nozi
• dogovoreni smjer skakanja sunožnim skokovima

Presavijeno uže leži na tlu, tako da su krakovi užeta razmaknuti otprilike tri stopala (u obliku slova V ).
• sunožni preskoci iz sredine, lijevo, pa natrag u sredinu, desno; pa natrag u sredinu itd. sa što većom frekvencijom
• sunožni odraz iz sredine nakon čega doskočimo rastegnutih nogu izvan "slova V", te odraz prema sredini (ovu vježbu možemo raditi i sa okretom za 180° )
• krećemo iz sredine sunožnim skokom, preskačemo lijevi krak užeta samo lijevom nogom, pa natrag u sredinu i isto radimo desnom nogom preko desnog kraka i užeta
• gornju vježbu radimo na isti način osim što krećemo sa prekriženim nogama i svaki put kada vraćamo nogu u sredinu, prekrižimo je preko stajaće noge
• ponovno počinjemo sunožnom postavom na sredini, lijevom nogom preskočimo lijevi krak pa joj primaknemo desnu nogu, desnom doskočimo u sredinu pa joj primaknemo lijevu ( jednako skačemo u lijevu stranu )

S nešto više razmišljanja možemo pronaći mnogobrojne druge varijante koje će razbiti monotoniju treninga. Možete, primjerice, pokušati iste vježbe sa dvama nasuprot okrenutim užetima.

Za sljedeće vježbe na tlo stavimo istegnuto uže. U ovim vježbama više ne radimo poskoke, već hodamo. Radi se o kratkim koracima naprijed, nazad i u stranu.
• stanemo ispred užeta i desnom nogom zakoračimo preko, isto učinimo i sa lijevom, potom desnu vratimo natrag i lijevu priključimo ( jedna serija 5-10 sekundi sa što višom frekvencijom)
• ista vježba kao prethodna osim što je u ovom slučaju početna pozicija bočno prema užetu

I kod ovih vježbi možemo koristiti razne varijante, npr. stavimo dva užeta jedno pored drugoga ili otežamo vježbe tako da sve radimo dok tehniciramo reketom i lopticom i sl.
Vježbe sa užetom možemo izvoditi i sa partnerom ( uže mora biti nešto duže).
Sa dužim užetom možemo izvoditi i grupne skokove.

2. Vježbe s gimnastičkim obručima

Vježbe sa gimnastičkim obručima mješavina su trčanja i skokova. Obruče postavljamo različito ovisno o tome kakva opterećenja želimo i kakve su osobine vježbi koje zadajemo. Prvo postavimo 8-10 obruča na tlo jedan do drugoga s razmakom od 60-80 cm. Igrači si sami odrede ritam kojim će protrčati kroz obruče. S obzirom na ritam i udaljenost između obruča igrači staju u obruč ili u prostor između obruča.

Varijante:
• uvijek jedan kontakt u obruč i jedan kontakt u međuprostor
• svaki put kontakt u obruču
• svaki put dva kontakta u obruču, te dva kontakta u međuprostor
• svaki put dva kontakta u obruč
• svaki put dva kontakta u obruč u jedan međuprostor
• udaljenost pretrčimo tako da jednom nogom stanemo u obruč, a drugom pored obruča
• možemo dodati određene zadatke za vrijeme trčanja ( povećanje brzine rada, trčanje bez rada rukama, trčimo sa dignutim ili rastegnutim rukama, vraćanje dodatne lopte i dr.)

Za sljedeće vježbe približimo obruče jedan do drugoga u ravnu liniju
(bez međuprostora).
• sunožni skok u obruč, iz obruča lijevo, pa natrag u obruč ( isto u desnu stranu u drugi obruč itd.)
• bočno trčanje s križanjem ispred tijela ( ruke raširimo)
• bočno trčanje sa križanjem iza leđa ( ruke raširimo)
• bočno kretanje s primicanjem zadnje noge u obruč
• bočno kretanje s primicanjem zadnje noge u obruč, prednje noga ide u sljedeći obruč, zadnju primaknemo itd.

Stalna promjena vježbi sprečava automatizaciju pokreta, dakle, sve ove vježbe možemo raditi tako da trčimo kroz prepreke unazad i sl.

Pri sljedećoj postavi položimo obruče cikcak, udaljenost odredimo s obzirom na starost i sposobnost sportaša:
• Igrač se šase koracima kreće cikcak od obruča do obruča ( udaljenost 4-6 metara). Pri tome samo na kratko vanjskom nogom zakorači unutar obruča.
• Ista vježba, osim što sada pri zakoračivanju u obruč imitiramo forhend udarac desnom i lijevom rukom
• Igrač se kreće šase koracima cikcak između obruča i na sredini između obruča okrene se za 180°
* Nekoliko mogućnosti za postavljanje obruča (slike)

Vježba sa jednim obručem:
• Igrač skače sa dva kontakta u obruču i dva kontakta izvan njega i sam bira smjer kretanja. Vježba dozvoljava kreativnost i u velikoj mjeri stimulira kretanje za stolom. Vježbu izvodimo 10-15 sekundi. U odmorima puls treba biti na približno 90 udaraca u minuti.
Na žalost u reviji imamo premalo prostora da vam predstavimo sve moguće varijante postavljanja obruča i pojedinačnih vježbi. Domišljatosti čitaoca prepuštamo druge varijante vježbi i postavljanje obruča.

3. Vježbe s palicama

Jednako kao što smo postavili obruče, možemo postaviti na tlo i palice:
• koraci u stranu ( sidesteps) preko palice, u jednom smjeru
• koraci u stranu ( sidesteps) preko palice, u drugom smjeru
• sunožni preskoci palica
• sunožni preskoci palica s međuskokom u međuprostor
• križanje nogu preko palice s prednjom nogom naprijed
• križanje nogu preko palice sa stražnjom nogom naprijed
• izmjenično križanje nogu

Reakcije na zvučni ili optički signal ( za djecu izuzetno teške vježbe):
• koraci u stranu preko palica ( trener daje znak rukom) okrenuti prema treneru
• koraci u stranu preko palica okrenuti prema treneru ( trener govori lijevo-desno)

Na sredini poligona povećamo udaljenost između srednjih palica ( otprilike 2 metra).
• krenemo s koracima u stranu, na sredini napravimo okret za 180° i nastavimo u istom smjeru naprijed

Na sredini poligona dodamo čunj.
• krenemo sa koracima u stranu, na sredini se okrenemo oko čunja, te nastavimo sa koracima u stranu do cilja

Na vanjskoj strani središnjeg dijela poligona s vanjske strane stavimo dva čunja.
• Počnemo sa koracima u stranu do sredine. Iz sredine kratkim koracima napravimo sprint do čunja, pa do drugog čunja na drugoj strani, te ponovno do sredine, te nastavimo šase koracima do cilja.

Promjene smjera su teške za djecu, zato vježbu otežavamo tek kad svladaju lakše varijante.
• koraci u stranu- tri koraka naprijed, jedan unazad
• koraci u stranu- dva koraka naprijed, jedan unazad

Kada želimo dati naglasak na energetsku zahtjevnost vježbe, možemo palice podignuti ( 5- 10 cm) više tako da otežamo vježbu. Malo podignute palice zahtijevaju od igrača bolju koordinaciju rada nogu, jer pri najmanjoj greški palica pada sa nosača.

4. Kombinacija s obručima i palicama

Postavljanje rekvizita možemo i kombinirati na način koji smo pokazali na slijedećim skicama. Zadaci mogu biti slični kao u prijašnjim skupinama vježbi.


5. Vježbe s ljestvama

Mnogo sportaša upotrebljava ljestve u raznim disciplinama. Mali prostor među prečkama zahtjeva od igrača visoku frekvenciju i precizan rad nogu. Ljestvice možemo postaviti pod različitim kutovima i tako kombiniramo gibanja u različitim smjerovima( naprijed, nazad, u stranu). Niske prepreke zahtijevaju od igrača veću koncentraciju, a sa stolnoteniskog gledišta poboljšavaju rad nogu.

6. Vježbe s čunjevima

Vježbe možemo kombinirati i samo sa čunjevima tako da ih postavimo u raznim smjerovima, vježbe koncipiramo tako da su kretnje oko, preko, ili da dodirujemo čunjeve.
Čunjevi nam služe i kao držač za povisivanje prepreka (palica).

7. Vježbe s loptom

Ove vježbe određuje način na koji će se lopta odbijati od podloge.
• šesterokutna lopta koja nepredvidljivo odbija – igrač mora dobro pratiti kako se lopta odbija i što brže reagirati i uloviti loptu
• odbijanje balona u zrak naizmjenično lijevom, pa desnom nogom (gornjim dijelom stopala - nogometno tehniciranje)
• tehniciranje sa dodatnim odbijanjem lopte o pod
• košarkaško vođenje lopte s potplatom ( pri tom pokušajte zadržati loptu što niže u odnosu na tlo, da se poveća frekvencija rada nogu)
• isto kao prethodna vježba s tim da se krećemo kroz prostor
• slalom vođenje lopte između čunjeva
• slalom vođenje dvaju različitih lopti između čunjeva

Predstavili smo vam samo nekoliko varijanti rada za poboljšanje rada nogu. Domišljatosti trenera i igraču prepuštamo oblikovanje novih poligona s preprekama i traženju vježbi koje će pripomoći boljem radu nogu u stolnom tenisu.

Ne zaboravimo da će igračima biti mnogo lakše ako im uz ovakvu vrstu treninga pustimo glazbu.

S ritmom glazbe možemo odrediti i ritam vježbanja, a da o smanjenju monotonije i ne govorimo.
Sljedeći korak poboljšanja rada nogu stolnotenisača mora biti za stolom.
Različiti oblici kretanja moraju se uvježbavati sa tehnički pravilno izvedenim udarcima.
Samo će na taj način ove vježbe koje smo vam predstavili biti učinkovite i pozitivno djelovati na poboljšanje stolnoteniske igre.


Prijevod: Zvonimir Korenić
iz časopisa Topspin, Ljubljana

Mlade nade 2006/07:

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Mlade nade - cure:

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.usRegistrirani igrači

1. Magdalena Basić- 4300- 23.02.1994. K
2. Davor Belužić- 409- 26.08.1967. - S
3. Filip Bogović -5003- 16.09.1996. - MK
4. Martina Červeni -2775 -07.05.1987. - S
5. Dominik Čubelić -5265- 26.04.1997. - NMK
6. Ivan Dolibašić- 5002- 13.07.1991. - J
7. Jozefina Dolibašić -5263- 06.07.1994. - K
8. Marko Dolibašić- 5264- 17.11.1998. - NMK
9. Kristijan Grabant -5266- 13.04.1996. - MK
10. Filip Grebenac- 5268- 19.10.1997. NMK
11. Dražen Leder -4302- 25.01.1996. - MK
12. Krunoslav Markan -417 -09.11.1973. - S
13. Stjepan Meštrović -5538 -10.11.1991. -J
14. Ivica Mihalić -5221 -25.02.1991. - J
15. Igor Pejak -4629 -09.07.1989. - S
16. Miljenko Radočaj -415- 03.12.1954. - S
17. Neven Samac -2313 -05.02.1986. - S
18. Ivan Sever- 4304 -10.08.1991. - J
19. Domagoj Šurina -5267 -07.12.1996. - MK
20. Miroslav Taboršak -418 -03.03.1969. - S
21. Matea Vinković- 2679 -25.04.1991. -S (J)
Marko Habijanec, igrač

"Hambi". Temperamentni igrač koji je dobro automatizirao svoje udarce. Svuda leti po areni. Zbit, snažne muskulature. Voli se sam oduševljavati dobro izvedenim udarcima. Emotivni igrač koji voli igrati u navijačkom ozračju (posebno kad ga bodre njegovi velikogorički BBB-ovci).


Image Hosted by ImageShack.us


Marko (r. 1975.) počeo je igrati stolni tenis u velikogoričkom Radniku, onda se doškolovao kod Vidolina u STK "Industrogradnji" 1992.-1994. Osvojio je dva Pozivna juniorska turnira 92' ( ispred D. Šurbeka), juniorsko prvenstvo Hrvatske 92', Kup Rijeke 92', Memorijal "Lovro Ratković" 92'.

Godine 1995. apsolutno je zaslužan što se Večernjak dokopao naslova prvaka.Nitko nije računao da će Marko u Zadru uspjeti nadigrati iskusnog Denisa Karlovića.

Što se tiče ligaških nadmetanja uspio je još jedanput iznenaditi kada je 1996. u paru s Šurbekom spasio meč loptu, što je pretvorilo ekipni poraz u pobjedu nad Industrogradnjom.

Habijanec je pobjednik i Pozivnog turnira Hrvatske u Splitu i turnira TOP 12 u Zgrebu 95', a bio je i treći u singlu na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske 1996. Sudjelovao je i u osvajanju Kupa Hrvatske 1997. ( zajedno s Vetturellijem, Šurbekom i Karkovićem), a onda je iz Večernjaka otišao u STK "Podravku", te u TTC Währ.
Sada nastupa u dubrovačkom Libertas-Marincoloru, u 1. hrvatskoj ligi i to vrlo uspješno!