Važnost govora tijela



Iako nam se katkad čini kako je neverbalna komunikacija precijenjena, izgleda da je njezina uloga ipak jako važna, kad je osvajanje žena u pitanju. Mnoga su istraživanja dokazala da je govor tijela ključan faktor u međuljudskoj komunikaciji. Navodno čak 55% značenja u komunikaciji ima govor tijela, 38% tonalitet i način na koji govoriš, a same izgovorene riječi tek 7%.

Dakle, sljedeći put kad pomisliš ''joj, kako da joj uletim, a da ne ispadnem budala? Što da joj kažem?'', valja se sjetiti da izbor riječi nije ključ ljubavnog uspjeha, važniji je ukupni dojam koji ostavljaš. Ne postoje savršene riječi na koje svaka žena pada. Ako tvoj govor tijela ne odaje dojam uspješnog muškarca, nema tih riječi koje će te odvesti do uspjeha. Bolje je poraditi na samopouzdanju i držanju pa uletiti bilo kako, nego težiti idealnom uletu, a zanemariti neverbalnu komunikaciju. Tako nas barem uče stručnjaci, koji su svoj život posvetili istraživanju barenja i muško-ženskih odnosa. Valjda oni znaju.

Mogli bismo reći da su izgovorene riječi tek šlag na torti. One mogu prevagnuti, no uspješna neverbalna komunikacija osnova je ljubavnog uspjeha.

DRŽANJE
Uspravan muškarac znatno će lakše doći do vrućih dodira od onog koji je grbav. Žene jako cijene ''homo erectus'' držanje, pa je iznimno važno na tome poraditi. Ako je tvoja kičma otišla kvragu, a grbavost postala neizbježna budućnost, onda ti jedino preostaje posvetiti se učenju drugih elemenata zavođenja, no svoju djecu definitivno trebaš od malih nogu učiti uspravnom hodanju, da ne završe poput tebe.

OPUŠTENOST TIJELA
Prilikom uleta tijelo mora biti opušteno. Ne smiješ pokazivati nervozu niti preveliku fasciniranost. Lupkanje nogom, Roddickovi tikovi zapešća, mlataranje glavom…to sve ne prolazi, kao ni nagnutost prema naprijed cijelo vrijeme. Ako sjediš, bolje je biti zavaljen prema nazad, nego nagnut bliže njoj. Isto vrijedi i za stojeći položaj. Uvijek je dobro naći neki stup na koji se možeš fino nasloniti. Tvoje tijelo mora pokazivati da se dobro zabavljaš i da uopće nisi pod stresom. Na taj način dokazuješ da nisi previše impresioniran, a to donosi pozitivne reakcije, za razliku od nervoze i histerije.

IZRAZ LICA
Poznajem ljude koji su tako prokleto smiješni, samo zbog izraza lica koje prave. Ipak, treba naglasiti tužnu istinu: klaunovi ne mogu daleko stići s ženama, osim ako ne doziraju svoj show. Grimase treba kontrolirati. S druge strane, osmijeh je izuzetno moćno oružje. Njega treba imati što češće na faci i cura će se moći opustiti u tvojem društvu, a dalje je sve lakše. Suprotnost od širokog osmijeha jest mrka macho faca. Ona također pali, a nju preporučam onima koji izgledaju poput sirovih mužjaka ili latino baritelja.

GLEDANJE U OČI
Poznajem ljude koji bulje. Mogu reći da me je strah svaki put kad sam u njihovom društvu. Gledati curu u oči od iznimne je važnosti prilikom upoznavanja, međutim, tvoj pogled ne smije biti luđački, niti smiješ buljiti cijelo vrijeme u njene oči, ko neki manijak. Pravilan kontakt očima povećava bliskost među vama, što ti može olakšati put do prvog poljupca. S druge strane, manijakalno buljenje prestrašit će svaku curu. I muškarca. Mnogima je neugodno curu gledati u oči, jer to je jako intiman čin, nekarakterističan za našu kulturu. Ipak, korist je prevelika, pa taj sram valja pobijediti.

DODIRIVANJE
Ufff…dodiri su jako bitni. Muškarac kojem fizički kontakt s relativno nepoznatom djevojkom nije problem, odmah u startu ima veliku prednost. Ulet plesom izuzetno je opasno oružje, koje donosi poljubac u rekordno kratkom vremenu. No, ako pretpostavimo da djevojka kojoj si uletio nije ''slobodoumna'', prvi bi dodiri ipak trebali biti znatno pristojniji. Ramena, gornji dio leđa, gornji dio ruku najbolje su zone za početne, prijateljske dodire. Ako reakcije budu pozitivne, valja se ohrabriti i početi dirati kosu, donji dio ruku, pa možda čak i bokove. Zagrljaj je također korak naprijed. Cura kojoj takvi intimni dodiri nimalo ne smetaju, a još joj k tome oči iskre od požude, spremna je na prvi poljubac. Ostaje ti samo finalizirati svoj rad. Dodiri su najbolji pokazatelj kolike šanse imaš kod nje.

29.01.2009. u 11:53 • KomentirajPogledaj komentare (7) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)