Stephen King Of Horror

07.06.2009., nedjelja

VELIKI povratak

za sve ljubitelje horrora, vraćam se nakon jako duge stanke. trebat će mi jedno par tjedana da sredim stari izgled i krenem s novim
- 00:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

25.10.2006., srijeda

A Nightmare On Elm Street 2 : Freddy's Revenge - Jack Sholder

"You've got the body, I've got the brain"

Pet godina nakon događaja iz prvog dijela, Nancy se odselila, a u njenu kuću dolaze novi stanari. Uskoro njihov 17-godišnji sin počinje imati noćne more, sa nama jako dobro poznatim Freddy-em. Ali Freddy ne želi ubiti Jesse-a, već ima nešto puno gore spremljeno za njega.

Ovako loš nastavak dugo nisam gledao. Zasigurno jedan od najlošijih dijelova cijelog serijala, kojeg izvlači jedino broj mrtvih koji je najjveći u serijalu. Osim loše glume, Jack Sholder (koji je uskoro prešao na TV-produkciju - što me nimalo ne iznenađuje) je pokušao dodati novu dimenziju Freddy-u, ali nije uspio. Teorija da Freddy mora zaposjednuti Jesse-a me nije baš privlačila, kao ni sam kraj filma. Par dobrih, krvavih scena, dosta Freddy-a i to je to - moglo je (i trebalo) puno bolje.

- Bradd Pitt i Christian Slater su bili u izboru za Jesse-a
- Wes Craven je odbio bilo kakvu suradnju u izradi drugog dijela jer je zamislio "A Nightmare..." kao samo jedan dio, i to sa sretnim završetkom

Ocjena : smijeh
- 08:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

17.10.2006., utorak

A Nightmare On Elm Street - Wes Craven

"A scream that wakes you up, might be your own..."

Nancy ima strašne noćne more u kojima je proganja čovjek sa spaljenim licem i noževima na rukama u crveno - zelenoj vesti. Prije nego što je ubije ona se probudi. Uskoro saznaje da i njezini prijatelji imaju iste takve noćne more, gdje ih proganja isti čovjek. Problemi počinju kada jedno od njih umre u snu...

Izvrstan horror Wes Craven-a, sa odličnom atmosferom i jednim od legendarnih negativaca - Freddy Krueger-om. Film, osim što je donio novog i originalnog negativca, ima i jedne od najpamtljivijih scena u povijesti horrora (Freddy izlazi iz zida, rezanje "nevidljivim" noževima, hodanje po plafonu). Zasigurno jedan od najlegendarnijih horrora, horror koji je započeo još jednu franšizu.

- prvi film u kojem je glumio Johnny Deep
- Nancy gleda "Evil Dead" kako bi ostala budna; u filmu vidimo podrapani poster "Evil Dead"-a, isto kako u "Evil Dead"-u ima podrapani poster "The Hills Have Eyes"
-uspjeh filma je spasio "New Line Cinema" od bankrota
-ime ulice - "Ulica Brijestova" se spominje samo na početku i kraju filma. Tijekom filma nitko ne izgovori ime ulice
-vesta Freddy-a je crveno - zelena jer te dvije boje oko najteže razlikuje kad su zajedno


Ocjena : thumbup
- 19:10 - Komentari (4) - Isprintaj - #

05.10.2006., četvrtak

Hellraiser 8 : Hellworld - Rick Bota

"Burning With Evil."

Skupina prijatelja, koji su veliki obožavatelji "Hellraiser" serijala, riješe "Lament Configuration" preko interneta (!) te dobivaju pozivnice na Hellworld tulum. Kada dođu na tulum, uskoro se razdvoje, te jedan po jedan počinju umirati.

Jeste li gledali "Wes Craven's New Nightmare", ako i niste Rick Bota je. I film mu se očito jako svidio, pošto je napravio nešto slično u zadnjem (zasad) dijelu serijala. Znači; "Hellraiser" je samo film, Cenobiti ne postoje, a fanovi serijala su priglupi 20-nešto godišnjaci koji slušaju rave i misle samo o seksu. Što više reći? Užasna gluma, scenarij koji jedva drži vodu, Pinhead ubija rukama (???), dva velika obrata na kraju bez kojih bi film bio sigurno i bolji. Ako ste veliki fan pogledajte, a ostali neka zaobiđu u velikom luku.

P.S. : Doug Bradley postaje prestar za ulogu Pinhead-a, ili je kostim stvarno loš.


Ocjena : mad
- 11:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Hellraiser 7 : Deader - Rick Bota

"The Latest. Most Terrifying Evil."

Mlada novinarka Amy Klein prihvaća izazov od svog urednika da otputuje u Bukurešt kako bi istražila kult koji, naizgled, ubija ljude pa ih ponovno vraća u život. Tamo je tragovi vode do mrtve djevojke, koja u ruci ima čudnu kutiju koju Amy uzima sa sobom. U svojoj hotelskoj sobi ona otvara tu kutiju te započinje svoj put u pakao.

Prvo, scenarij nije imao veze sa "Hellraiser" serijalom, nego je naknadno dorađen kako bi se uklapao u franšizu. Drugo, film je sniman paralelno uz osmi nastavak. Iz toga slijedi jedan tužan i loš "Hellraiser" film. Gluma je jedino od glavne glumice na nivou, svi ostali su prehisterični u svojoj glumi i pokazivanju straha. Film dodatno uništava pravila iz prva dva dijela; glavna protagonistica riješi kocku ali ne odlazi u pakao, sve je to nekako pomiješano sa glavnim negativcem koji je potomak Phillip L'Merchant-a i može vraćati u život mrtve (kakve to veze ima sa L'Merchant-om, nemam pojma), ali prvo moraju riješiti kocku, onda se moraju ubiti a onda ih on vraća u život (kao zombije, valjda). Sve u svemu jako loš film koji nije nikad ni trebao biti dio serijala.


Ocjena : smijeh
- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2006., srijeda

Hellraiser 6 : Hellseeker - Rick Bota

"Evil. Deadly. Immortal."

Kirsty Cotton (iz prva dva dijela) je udana za Trevora, i stvari izgledaju idilično. Ali sve to će promijeniti prometna nesreća, u kojoj Trevor preživi a Kirsty umre. Nakon nesreće Trevor se budi u bolnici, gdje mu objašnjavaju da ima ozljedu glave, te da često gubi pamćenje i ne može razlikovati stvarnost i maštu. Uskoro biva glavni osumnjičeni za ubojstvo svoje žene, jer kad je auto izvađen iz rijeke, Kirsty nema, a vrata su otvorena.

Zadnja (zasad) tri dijela u "Hellraiser" serijalu je režirao Rick Bota. A ono što je mene iznenadilo je bilo to zašto preraditi priču iz prošloga nastavka? Znači i ovdje gledamo nečiji osobni pakao, i to vrlo brzo shvatimo ako smo gledali prethodni dio, a ako smo dogurali do šestice, najvjerojatnije smo i gledali prošli nastavak. Gluma je ovdje ipak na većem nivou, čak ima i cameo od Kirsty iz prva dva dijela serijala, ali sve ostalo je loše. Ponovno malo krvi, a puno pričanja. Najveća zamjerka ipak ide prežvakavanju prošlog nastavka, sa malo toga novoga.

- jedina stvar vrijedna spomena je još jedna legendarna "Pinhead"-ova rečenica : "Welcome to the worst nightmare of all... reality!"


Ocjena : smijehsmijeh
- 13:47 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Hellraiser 5 : Inferno - Scott Derrickson

"The Terrifying New Chapter In The "Hellraiser" Legacy"

Detektiv Joseph Thorne se bavi svakakvim mutnim poslovima; uzima drogu, vara ženu sa prostitutkama, a da se to ne bi saznalo još i podmeće partneru kako bi ga imao čime ucjenjivati. Tada dobiva zadatak pronaći ubojicu poznatog pod imenom "The Engineer", i tu je gdje pakao počne.

Ideja je odlična; još od drugog dijela me zanimalo kako bi čiji pakao izgledao. U drugom dijelu smo vidjeli djelić toga kod Frank Cotton-a, kako ga žene mame a onda nestaju. Ovdje nije uzet nitko iz starijih dijelova serijala, već ne baš tako dobar detektiv Joseph. Film nije loš, bolji je od trećeg i četvrtog dijela, ali... Gluma nije na razini, manje poznati i manje kvalitetni glumci glume previše "plastično", sa premalo emocija. Pošto je film rađen na DTV (direct to video/izravno na video) način, budžet je sigurno bio manji nego kod prethodnih, a to se vidi u specijalnim efektima - ovaj nastavak ima najmanje krvi od svih dosadašnjih. Mogu neki tvrditi da je to zbog "Manje je više", ali istina leži u novcu, kojeg nije bilo dovoljno.
Film nije loš, ali je trebao biti napravljen kao spin-off, a ne direktni nastavak, te staviti bolje glumce, kako bi se povečala dramatika.

- iako su neki obožavatelji bili ljuti što nema dovoljno "Pinhead"-a, on se u ovom nastavku pojavljuje više nego u prvom dijelu, te je njegov i Joseph-ov dijalog duži od svih iz prva dva dijela zajedno.


Ocjena : smijehsmijehsmijeh
- 13:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2006., četvrtak

Hellraiser 4 : Bloodline - Kevin Yagher

"This year, the past, the present and the future will all meet at the crossroads of hell"

Tvorac zagonetne kutije, Phillip L'Merchant, je nenamjerno otvorio vrata pakla u naš svijet. Godinama poslije, generacije njegovih potomaka se bore sa sjećanjem na tu kutiju, ali i željom da izrade drugu kutiju; Elysium Configuration, kutiju koja može ta vrata pakla zatvoriti.

Kada sam pročitao radnju filma, bio sam oduševljen. Radnja se odvija u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti - izvrsna kombinacija i zasigurno jako intrigantna. Ali ne. U recenziji filma Hellraiser 3 rekao sam da su kasniji nastavci taj dio "odbacili". Tako je ovdje Pinhead opet sluga Pakla; i u prošlosti i u sadašnjosti i u budućnosti. Jedino me zanima, pošto je i dalje sluga, kako se može bezbrižno šetati po našem svijetu i ubijati ljude koji nisu otvorili kutiju. Jako zanimljivo. Ovo je, po meni, trebao biti treći i ZADNJI dio Hellraiser serijala, puno bolje bi sve djelovalo. Ovako, loša gluma i loša glumačka postava odbija publiku, a nedosljednost serijalu odbija fanove. To je ujedno bio i zadnji film iz Hellraiser serijala koji je bio sniman za kino. (Hvala ti, Bože)


Ocjena : smijehsmijeh
- 21:20 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Hellraiser 3 : Hell On Earth - Anthony Hickox

"What began in Hell, will end on Earth"

Nakon što repoterka Joey Summerskill svjedoči krvavoj sceni smrti jedne pacijentice u hitnoj službi, smrti koja je, naizgled, došla iz tajanstvene kutije, odluči istražiti taj fenomen. Tragovi je vode do vlasnika noćnog kluba, koji ima u posjedu bizaran totem. Ono što Joey ne zna, jest to da je u tom totemu zarobljen Pinhead, koji želi van na bilo koji mogući način.

E tu su stvari krenule loše i naopako. Prvo me smetalo to šta je Pinhead preživio(i njegova ljudska strana i njegovo zlo), a njegovi Cenobiti nisu - zašto? Onda kad se Pinhead oslobodi, tj. više nije pod utjecajem Pakla (Leviathana???), i dalje može "dozivati" kuke i pretvarati ljude u Cenobite. A i sam kraj je živa koma, sa bespotrebnim objašnjavanjem tko je bio Pinhead kao čovjek, te njegovim životom kao čovjek - sve je to u kasnijim nastavcima ionako odbačeno. Da je ostalo na triologiji, bilo bi u redu; saznali smo malo više o Cenobitima, ima puno Pinheada (usudio bih se reći najviše u svim dijelovima) i na kraju dobro pobijedi (hm...). Ali pošto su odlučili raditi nastavke, upropastili su i dojam ovog djela.


Ocjena : smijehsmijeh
- 20:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.09.2006., utorak

Hellraiser 2 : Hellbound - Tony Randel

"It will tear your soul apart... again"

Nakon događaja iz prvog dijela, Kirsty biva poslana u metalnu ustanovu. Nakon što neuspješno pokušava objasniti događaje u svojoj kući, pod svoje okrilje je uzima Dr. Channard. Na Kirsty-inu žalost, njezin doktor je jako zainteresiran za Cenobite i njihov svijet. Nakon što se dočepa kocke koja omogućuje prolaz u njihov svijet, cijeli pakao će započeti ponovo.

Nekad nastavci dobro dođu, a nekad ne. Nekad se svi slože da su dobri ili loši, a nekad se podijele. Kod nastavka Hellraisera fanovi su podijeljeni, dok ljubitelji prvog dijela su odlučni : ne valja. Nekim fanovima se sviđalo proširenje Hellraiser svijeta, dok se drugima nije sviđalo što se sve desi Pinhead-u i njegovim Cenobitima. Moje mišljenje je da je nastavak OK, ali najveća zamjerka isto tako ide događanjima Pinhead-a i društva, te užasno glupe slučajnosti koje mi popiju živce u svakom takvom nastavku; doktor "slučajno" traži kocku, koju "slučajno" donese njegova najnovija pacijentica i, na kraju svega, tu je "slučajno" autistična djevojka koja ju može jako brzo rješiti (makar je u svim filmovima, svi koji je uzmu u ruke - riješe). Ako prijeđete preko toga, te volite horror sa puno krvi i mesa, te malo fantasya - ovo je film za vas.

- Dr. Channard je izvedenica iz Christiaan Bernard, čovjeka koji je izveo prvu uspješnu transplataciju srca
- zvuk "trube" koji Leviathan proizvodi je Morse-ova abeceda, a znači : Bog

Ocjena : smijehsmijehsmijeh
- 21:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2009  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

O horroru u filmu, knjigama i igrama

______________________________


Ocjene

mad - horror od filma/knjige/igre
smijeh - jako loše
smijehsmijeh - loše
smijehsmijehsmijeh - gledljivo/čitljivo/igrivo
smijehsmijehsmijehsmijeh - dobro
smijehsmijehsmijehsmijehsmijeh - jako dobro
thumbup - remek djelo

______________________________

Linkovi

Još horrora u Nas

Ako vas zanima trash horror, ovo vam je najbolja stranica (a ni ostatak nije za bacit)

Horror filmomanija


Ovo je blog za sve sprintere (i one koji se tako osjećaju)

Blog o sprintu


Evo da reklamiram još malo konkurencije. Nije bolji od mog, naravno, ali vrijedi pogledat :)

Movieworld


I još horrora

Horror filmovi

Horror zona

Devil doll

Freak's Nightmares

Recenzirano

KNJIGE

Books Of Blood - Clive Barker

Carrie - Stephen King

Cell - Stephen King

Cujo - Stephen King

Dark Water - Koji Suzuki

Hellbound Heart - Clive Barker

Night Shift - Stephen king

Nightmares and Dreamscapes - Stephen King

Pet Sematary - Stephen king

'Salem's Lot - Stephen king

The Shining - Stephen King

______________________________


FILMOVI

Alien - Ridley Scott

Aliens - James Cameron

Alien 3 - David Fincher

Alien : Resurrection - Jean-Pierre Jeunet

Alien vs. Predator - Paul W.S. Anderson

American Haunting, An - Courtney Solomon

Bloodrayne - Uwe Boll

Carrie - Brian De Palma

Descent, The - Neil Marshall

Doom - Andrzej Bartkowiak

Hellraiser - Clive Barker

Hellraiser 2 : Hellbound - Tony Randel

Hellraiser 3 : Hell On Earth - Anthony Hickox

Hellraiser 4 : Bloodline - Kevin Yagher

Hellraiser 5 : Inferno - Scott Derrickson

Hellraiser 6 : Hellseeker - Rick Bota

Hellraiser 7 : Deader - Rick Bota

Hellraiser 8 : Hellworld - Rick Bota

Hills Have Eyes, The - Alexandre Aya (2006)

Hostel - Eli Roth

Nightmare On Elm Street, A - Wes Craven

Nightmare On Elm Street 2 : Freddy's Revenge, A - Jack Sholder

Ringu - Hideo Nakata

Shining, The - Stanley Kubrick

Shining, The - Stephen King

White Noise - Geoffrey Sax

______________________________


IGRE

Alien Quake

Aliens vs. Predator

Aliens vs. Predator 2

Aliens vs. Predator 2 : Primal Hunt

Blood

Bloodrayne

Bloodrayne 2

Doom

Doom 2

Doom 3

Sanitarium
______________________________


MASTERS OF HORROR

Clive Barker

Stephen Edwin King

Howard Phillips Lovecraft

Edgar Allan Poe

Koji Suzuki

______________________________


MANIACS OF HORROR

Matt Cordell

Freddy Krueger

Michael Myers

Pennywise

Pinhead

Daniel Robitaille aka Candyman

Bubba Sawyer Jr. aka Leatherface

Jason Voorhees
______________________________


CREATURES OF HORROR

Alien

Pas