14.04.2010., srijeda

Prometni kaos u Gradskoj četvrti Podsused-Vrapće

Stigao mi je dopis građana iz susjedne gradske četvrti objavljujem ga u cijelosti skupa sa priloženim fotografijama

"Molim poštovane članove vijeća gradske četvrti da hitno poduzmu nužne mjere kako bi se što sanirala ulica Perjavica u potezu od ulice Grgura Karlovčana, do ulice Žlebec (cca 200m) te izgradio nužni nogostup. Situacija s kolnikom na tom djelu Perjavice i početnom dijelu ulice Žlebec je izuzetno loša unatoč redovnom krpanju, ali najveći problem je nogostup kojeg na tom vrlo prometnom dijelu ulice nema.

U ulici Grgura Karlovčana, 25m od ulice Perjavica nalazi se ulaz u osnovnu školu i svakodnevno gledamo djecu kako su prisiljeni hodati po cesti Perjavica na svome putu do škole jer nogostup jednostavno ne postoji. Umjesto nogostupa nalaze se osobna vozila neodgovornih stanara kojima je problem parkirati vozilo u vlastita dvorišta, a ostali dio „puta“ je blatna kaljuža. Također moram napomenuti da se ZET-ova stanica u tom istom potezu također nalazi na površini koja nije asfaltirana i zaštićena rubnikom pa su pješaci izloženi svakodnevnom strahu od vozila koja se mimoilaze preko površine samog stajališta.

Sljedeća ulica nakon Grgura Karlovčana je Gornje padine gdje postoji nogostup za pješake, ali on je u ovom trenutku neupotrebljiv radi neodgovornog građevinskog zahvata privatnog investitora koji je potporne stupove za svoju ogradu prebacio preko površine nogostupa pa su pješaci, među kojima uglavnom djeca na putu do škole, opet moraju hodati po cesti. Ako nastavimo dalje Perjavicom prema Žlebcu primijetit ćemo da nogostup postaje sve uži (50cm, 40cm, 30cm!!!) te da u jednom trenu prestaje neposredno prije trafostanice. Od trafostanice pa do ulice Žlebec, nalazi se blatna kaljuža i privatna živica koja tjera sve pješake da nastave hodati po ulici Perjavica bez prava na nogostup, rubnik ili bilo kakvu zakonom propisanu zaštitu.

Osim što je situacija sama po sebi opasna, u tom djelu ulice nalazi se opasan nepregledan „S“ zavoj kroz koji se jedva mimoilaze vozila sa ZET-ovim autobusom ili nekim od građevinskih kamiona koji tamo stalno prometuju. U tom zavoju nalazi se još jedna privatna živica koja zaklanja pogled kroz zavoj i svojim rastom ulazi u gabarite ceste pa se autobus radi svoje visine mora voziti po sredini ceste kako bi izbjegao grebanje granja po boku vozila. U toj situaciji gotovo se nemoguće sigurno mimoići, a pješaci su maksimalno ugroženi i šanse su im nikakve!

Molim da se ovaj iskreni dopis ozbiljno shvati jer svakodnevno prolazim ovim putem i primjećujem sve više opasnost i neodrživost trenutnog stanja. Iako nemam svoju djecu teško mi je zamisliti kako se osjećaju roditelji čija se djeca svog dana izlažu pogiblji radi neodgovornih vozača, komunalnih redara i Zagrebačkih cesta. Molim da Vašim angažmanom ispravite trenutno stanje kako bi zajedno izbjegli nesretne situacije.
Hvala na razumijevanju!
"

[Perjavica - Privatno uzurpiranje nogostupa]
Opis slike
[Perjavica zavoj bez nogostupa prije ulice Žlebec]
Opis slike
[Perjavica zavoj i prvatna živica preko ruba ceste.jpg]
Opis slike
PS: Ako imate bilo kakav problem u vašoj četvrti (zapadni dio grada), budite slobodni javiti se, ja ću to objaviti i prosljediti dalje lokalnoj samoupravi ili novinarima, ovisno o naravi problema - ipernar@yahoo.com
- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Vijećnik u gradskoj četvrti Stenjevec

Ivan Pernar
Pavlenski put 5G
091/2425-452
01/777-1107
ipernar@yahoo.com

[Free Wireless Access Point]

[Protiv naplate parkinga pored tržnice u Španskom]
[Pernar VS. komunalni redari]
[Pernar VS. financijske malverzacije]
[VIDEO: Na aktivista se obrušilo 6 zaštitara]
[Kuća strave u Batušićevoj]

[Pernar VS. fiksaona na Malešnici »Policiji je lakše ispisivati kazne za nepropisno parkiranje, nego stati na špricu nekom dileru«]
[O bespravno sagrađenom malo-nogometnom terenu na Malešnici]
[O nedovršenom mostu između Šoljanove i Pavlenskog puta]
["Zakoni služe zato da bi se provodili i HEP tomu ne smije biti izuzetak."]
[Protiv GMO-a sada i uvijek]
[Preko potoka Vrapčaka započeta dva mosta koja ne vode nikamo]

Ako imate problema sa ambrozijom ili ilegalnim odlagalištima otpada nazovite komunalne redare - 6585-889 (uporno ih zovite sve dok se problem ne riješi).

Ako se želite rještiti perilice, hladnjaka ili auto-olupine možete to učiniti pozivom na besplatni broj 0800-0204, potom djelatnici CIOS-a dođu do vas i odnesu taj otpad bez ikakve naknade


http://zelenapolitika.wordpress.com
Opis slike
Opis slike

spansko.net
Chill skate shop
Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju
HULK (Hrvatska udruga Linux korisnika)
Linux za sve
necenzurirano.com
Zoran Oštrić

Jedan drugi Ivan Pernar (djedin stric) bio je predstavnik u Narodnoj skupštini u Beogradu, nakon što je optužio Punišu Račića za lopovluk, Račić je povikao "Tko stane izmedju mene i Pernara ubit cu ga!", ostalo je povijest.