Welcome to my blog!
Free Vote Caster from Bravenet.com
Free Message Forum from Bravenet.com

Free Photo Albums from Bravenet.com

Free Guestbook from Bravenet.com
Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com..::Postovi::..
Vader-ova maska
General Grievous
Rancor
Wookiji i Chewbacca
Anakin Skywalker
Death Star
Sithovi
Postanak Jedija
Lightsaberi
Što je Sila...?
Najmoćniji Sithovi
Najmoćniji Jediji
George Lucas
Postanak Star Wars-a!
Star Wars III

SW likovi


Anakin Skywalker


Dijete koje je vjerojatno začeto voljom sile, u svome životu prošao je staze svijetla i tame, ostavljajući neizbrisiv trag u povjesti galaksije!

Qui-Gon Jinn


Jedi Master Qui-Gon Jinn bio je veliki ratnik, on je otkrio Anakinove potencijale! Stradao je od ruke Darth Maula u svojim šezdesetim!

Obi-Wan Kenobi


Jedi Master koji je bio učitelj Anakinu, bio je snažan Jedi, uspio je poraziti Anakina ali 20 godina poslije ga je Darth Vader ubio! Obi-Wan je postao jedan sa silom!

Yoda


Prastari i poštovani Jedi Master, star 900g., Yoda je Jedije trenirao punih osam stoljeća i bio je veoma snažan u Sili.

Darth Vader


Anakin Skywalker na tamnoj strani, nakon što ga je porazio Obi-Wan! Kao takav postao je Palpatinovo oruđe, s mogućnošću da stvori strah samim spomenom njegovog imena.

Palpatine/Darth Sidious


Ovaj Tamni Sith Lord bio je pokretačka snaga iza Trgovinske Federacije, proglašen je za senatora, pomoću te pozicije i svojim znanjem preobratio je Anakina k putevima tame!

Mace Windu


Tamnoputi Jedi Master, član Jedi vijeća, sjajan u borbi sa L-Saberom!Pomalo rigorozna osoba koja je svojim učenicima nametala čvrstu disciplinu!

Luke Skywalker


Sin Anakina Skywalkera, iskusan pilot, poslije sjajan Jedi, pomogao Ocu, Darth Vaderu u preobratu natrag na svijetlu stranu!

Leia Organa Solo


Kćer Dartha Vadera, odvojena od njega i brata, srce Pobunjeničkog Saveza a kasnije prvi vođa Nove Republike, majka i Jedi Vitez!

Padmé Amidala


Rođena kao Padmé Naberrie, vrlo talentirana, sa 14 postaje kraljica Nabooa! Zaljubljuje se u Anakina! Majka Luke-a i Leia-e, umire pri porodu!

Han Solo


Kao mladić, nevoljno je postao član kriminalskog kartela,uspio pobjeći,postaje članom Imperijalne Akademije! Spašava Chewbaccu! Krijumčar, poslije se udaje za Leia-u!

Chewbacca


Rođen na planetu Kashyyyk, 60 godina radi kao slobodan pilot, sve dok Imperij nije proglasio Wookije robovima! Tada ga Han Solo spašava i Chewbacca odlazi sa njim!

C-3PO


Series protocol droid, Anakin kao diječak ga je usavršio tako da je postao mnogo napredniji od drugih droidova CPO klase!
Broj tri u imenu označava Anakinovu želju da postane 3 član u obitelji!

R2-D2


Artoo je astrodroid, u bijegu sa Coruscanta, R2-D2 je uspio popraviti štit i tako spasiti brod! Za to je nagrađen čišćenjem i stalnim prisustvom uz kraljicu.

Datrh Maul


Trenirao ga je Darth Sidious, učeći ga jedinstven način borbe sa dvostrukim lightsaberom! Na Naboou je poslan da ubije Obi-Wana i Qui-Gona! Uspijeva ubiti Qui-Gona ali ga zatim ubija Obi-Wan!

Grievous Shakar


Vođa Separatističke vojske droida tijekom klonskih ratova! Veliki ratnik koji je postao poznat kao najgori protivnik Jedi-a! Ubio ga je Obi-Wan!

Dooku


Rođen je na svijetu Serenno, bivši Jedi Master, bio je učitelj Qui-Gon-a! Dooku-a je podučavao Yoda! Kada je prešao na tamnu stranu zvao se Darth Tyrannus, učenik Darth Sidiousa! Ubio ga je Anakin Skywalker!

Jango Fett


Lovac na ucijene, prije bio poznati mandalorijski shocktrooper. Živio je na planetu Kamino, gdje je poslužio kao model za novu vojski klonova! Nagrada mu je bila jedan nepromjenjeni klon-Boba Fett, kojeg je odgojio kao svog sina!

Jabba Hutt


Sin vođe velikog klana i pripadnik druge loze kriminalaca, izgradio je veliko zločinačko carstvo na Tatooine-u, unajmljuje Hana Solo-a koji mu zakomplicira život!

>STAR WARS

17.06.2005., petak

Wookiji i Chewbacca.

Wookiji su velika i jaka bića, potpuno prekrivena dlakom, brzo uče i poznati su kao vrlo dobri mehaničari. Wookiji su posebno ispaštali u vrijeme Galaktičkog Građanskog Rata kada su ih Imperijalni garnizoni napadali i uzimali ih kao robove i mehaničare. Wookiji su opet došli na svoje kada je Palpatin ubijen u bici kod Endora. Onda su oni prestali biti progonjeni i opet su mogli imati svoje predstavnike u Senatu, kao za vrijeme Nove Republike, u kojoj su bili ravnopravni i slobodni. Wookiji imaju velike pandže ali ih odbijaju koristiti i upotrebljavati u borbi jer misle da je to znak slabosti, i ako ih koriste da su kukavice. Wookiji upotebljavaju samo bowcastere, koji su jednako ubojiti u pravim i iskusnim rukama kako i blasteri. Wookiji nemogu govoriti nijedan drugi jezik osim svoga. Oni komuniciraju urlicima.

Nama najpoznatiji Wookie je Chewbacca. On je rođen na planetu Kashyyyk, i tamo živi 80 godina nakon čega napušta Kashyyyk u potrazi za pustolovinama. 60 godina bio je slobodni pilot, sve dok Imperij nije proglasio Wookije robovima. Uhvaćen je i sljedećih 30 godina radi teške i mukotrpne poslove kao rob u imperiskim kampovima za robove. Na njegovu sreću iz robstva ga izvlači Han Solo, novak Imperije, te njih dvojica ulaze u podzemlje kao krijumčari. Wookie je ostao zahvalan Hanu do kraja života što mu je pomogao. Njih dvojica su bili odličan par, Chewbaccina snaga i Hanovo znanje o mehanici učinili su svoje. Kroz 15 godina imali su mnogo pustolovina sve dok nisu uzeli Obi-Wan Kenobija i Lukea Skywalkera na put za Alderaan. Chewiev udio u spašavanju Princeze Leie donio mu je zahvalu Savezništva. Tako dalje Chewbacca prati Hana kroz daljnje pustolovine.

Han se kao što znate iz filma zaljubio u Princezu Leiu a i ona u njega te su imali obitelj. Iako je Han napustio aktivnu dužnost da bi proveo više vremena s obitelji, Chewbacca ga nije ostavio, te je pomagao obitelji. Han je imao sina Anakina koji je u tijeku evakuacije planeta Sernpindal zajedno sa Chewbaccom ostao pod ruševinama jer su Vongovi iskoristili dovin basal da bi povukli mjesec Dobido u sudar s Sernpindalom. Shvativši da će Dibido udariti svake sekunde, Chewbacca je bacio Anakina na rampu za polijetanje Millennium Falcona, čime mu je spasio život. Na žalost Chewbacca je poginio. Han je dugo očajavao dok nije shvatio da nije Anakin ubio Chewbaccu nego da ih je Wookiee sve spasio, dajući najvišu uslugu životnog duga. Tako završava priča o nama najpoznatijem Wookiju!

- 17:28 - Comments (32) - Print - #

16.06.2005., četvrtak

Život, tregedija Anakina Skywalkera! 1.dio

Odlučio sam opisati životopis "velikog" Anakina Skywalkera koji će se sadržavati od mislim 3 dijela, kao diječak, kao mladić i kao Darth Vader. Prvi dio je gotov, drugi ću počet pisat sutra. Nadam se da će vam se sviditi i da će vam objasniti štošta što niste znali o Star Warsu i o glavnom liku o kojem se vrti i cijela SW saga.

-Život Anakina Skywalkera je jedna od najtužnijih i najzanimljivijih priča ikad ispričana. Kako se od malenog, dobrog dječaka pretvorio u najokrutnijeg zlikovca sve do dobrog i brižnog oca što ga je spasio od smrtne ruke Darth Sidiusa.

-Da počnemo, Anakin se u priči pojavljuje kao devetogodišnjak koji robuje na dalekom i zloglasnom pustinjskom planetu Tatooineu za poslodavca Wattoa, koji je jako okrutan i pokvaren. Watto nije bio posebno okrutan prema Anakinu jer je uvidio da je on samo mali bespomoćni dječak. Na planet dolaze jediji kojima je potrebna pomoć oko generatora hiperpogona, odnosno zamjena generatora. Jedi Qui-Gon Jinn zna da Watto ima generator ali nema dosta da mu plati, ali se onda javlja Anakin koji kaže da mu može osvojiti generator na utrkama lebdjelica. Anakin želi pomoći Qui-Gon-u jer zna da je on jedi kojima se on divi i sam želi postati jedan od njih. Mislio je ako mu pomogne da će ga on odvesti na učenje, ali to nije govorio, samo se nadao. Anakinova majka Shmi bila je protiv utrka lebdjelica smatrajući da je to jako opasno. Kada započne utrka Anakin dokazuje da je najbolji pilot u cijeloj galaksiji. Pobijeđuje u utrci, a time Qui-Gon ishoduje njegovo oslobođenje kladivši se neposredno prije utrke u Anakinovu pobijedu sa Wattom.

-Kada je stigao trenutak oproštaja sa majkom, koju nisu uspili osloboditi, Anakin tužno odlazi ali se u jednom trenutku okreće i otrči majci u zagrljaj, te se oprašta od majke i tužno odlazi sa rodnog planeta. Rastanak od majke je prvi čimbenik Anakinove kasnije propasti...

-Qui-Gon dovodi Anakina pred jedi vijeće, i nada se da će oni prepoznat potencijal i snagu dječaka, što oni i čine. Vijeće misli da je Qui-Gon baš tog dječaka vidio u proročanstvu koje govori o odabranome koji će vratiti Silu u ravnotežu. Vijeće Anakina isprva odbija, što je u njemu rodilo osijećaj negodovanja protiv svih članova vijeća. Cijeli svoj život je želio postat jedi, a onda ovo. Yoda, član vijeća nad njegovim životom vidi mračni oblak, ali Mace Windu je taj koji će reći da je Anakin prestar da počne učiti i postane jedi.

Tim činom Windu si je stavio L-saber pod vrat što će se i izjasniti u trećem dijelu. Qui-Gon želi uzeti Anakina za učenika ali vijeće mu to ne dozvoljava jer već ima jednog učenika. Na žalost, Qui-Gona će uskoro na Naboou ubiti Darth Maul, a Obi-Wan će mu na samrti obećati da će istrenirati Anakina. Nešto kasnije, jedi master Yoda daje suglsnost da Anakin postane Obi-Wanov učenik, prije nego što je Obi-Wan postao Jedi Knight, tj. jedi vitez. Obi-Wan je time postao treći čimbenik Anakinova prelaska na tamnu stranu, kao što je i sam priznao u originalnoj trilogiji.


Prvi dio je gotov, očekujte drugi u kojem Anakin nije više malo dijete već ambiciozni mladić koji upoznaje puteve sile...

- 20:07 - Comments (0) - Print - #

Death Star, uništavač planeta!!

Death Star iliti Zvijezda Smrti je masivna svemirska postaja promjera 120 km. što je čini najvećim svemirskim brodom ikad. Opremljena je superlaserom koji može čak uništiti čitav planet. Iako je bila jako dobro naoružana i obrambeno jako snažna, jedina slabost Zvijezde Smrti bila je u neprimjetnom ispušnom otvoru koji je bio ključ razaranja postaje. Luke Skywalker je naciljao otvor sa torpedima i tako uništio dotad neprobojnu Zvijezdu Smrti.

Death Star II - Kao i prva Zvijezda Smrti,i druga je imala smrtonosan superlaser koji je mogao uništiti cijeli planet. Bila je puno veća od prve Zvijezde Smrti, i popravila je nedostatke u ispušnim otvorima što je i dovelo do uništenja prve Zvijezde Smrti, kada je Luke ispucao torpeda kroz otvore plinova koji su vodili do glavnog generatora energije. Zvijezda Smrti je bila zaštićena preko energetskog štita čiji se generator nalazio na šumovitom mjesecu Endoru, koji je uništen skupa sa Zvijezdom Smrti u bici kod Endora. (The Battle of Endor)

- 18:46 - Comments (0) - Print - #

Pozadinska glazba!

Uz čitanje vaših omiljenih tekstova na Star Wars Fan Blogu od danas prati i glazbena podloga koja bi vas trebala poboljšati ugođaj i užitak čitanja. Uživajte uz glazbenu podlogu!

- 13:46 - Comments (3) - Print - #

15.06.2005., srijeda

Sithovi kroz povijest

-Mnogi brkaju "Sith" narod i "Sith"- korisnici tamne strane sile (tj. Sith Order). Sith narod svoje korijene vuče sa njihovog matičnog planeta Korribana. Tamo se Sith civilizacija razvila u primitivno, no religijski snažno društvo. Čak su imali i "Sith magiju"; nekakav oblik vještičarenja, no za razliku od "vještičarenja" Sith magije su imale učinka. Sithovi su bili humanoidi, crvene boje kože, slični gušterima.

-Tada dolaze promjene... Na Korriban dolazi skupina protjeranih Jedija (korisnika Tamne Strane iliti Dark Jedi) i pokoravaju Sithove. Sakriveni od oka Stare Republike, Sith Carstvo (kako se sada naziva) naglo raste, gomilajući vojsku, pokoravajući planete. U to vrijeme, istraživanje galaksije je bilo u početcima, i Sith nije mogao biti zaustavljen u svome rastu. Unutrašnje uređenje se mijenja. Vođa tj. vladar Sitha dobiva titulu "The Dark Lord of the Sith". "The Dark Lord" je očito od njihove opredjeljenosti na tamnu stranu, barem nakon dolaska Jedija. Vladarom su postajali razni kandidati, no oni su bili birani po svojoj moći, i zemlji, slično kao u naše doba feudalizacije.

-Dugo godina kasnije, protjerani Jediji su bili zaboravljeni a Sith carstvo je ušlo u zlatno doba. Deveti vladar Sitha Marka Ragnos umire i prestaje zlatno doba Sitha. Sith drustvo propada nevjerojatnom brzinom... Sith Carstvo ulazi u građanski rat. Lude Kressh i Naga Sadow, dva najmoćnija kandidata za novog Dark Lorda počinju borbu. U to vrijeme, na Korriban stiže Starbraker 12, brod Gavi i Jori Daragon. Oni su bili istraživači koji su koristili neobičnu metodu. Upisali bi kurs i kud pukne da pukne. Sadow ih iskorištava kao mamac za Kressha. Postavlja mu zamku i uvjeren da ga je uništio napada Republiku. Jori je uspjela pobjeći i obavjestiti Caricu Tetu da im se suprostavi. Teta je okupila flotu i sama, ali uz pomoć Jedija, suprostavlja se Sithu. republika je loše počela u ratu imena "Great Hyperspace War". Ali kasnije polako ih odbijaju i potiskuju u okvire Sith Carstva. Napokon ih uništavaju, a samo Naga Sadow, i njegovi Massasi preostaju. Predpostavljenom smrću Naga Sadowa umire posljedni "pravi" Sith. Od tada (5000 B.B.Y.) riječ "Sith" se počinje koristiti za korisnike Tamne Strane sile... Ali Sadow nije umro... čekao je novog učenika...

-4400 B.B.Y. ambiciozni Jedi Knight Freedon Nadd, pratio je glasine i intuiciju do malog šumovitog mjeseca "Yavina". Na Yavinu, šest stoljeća prije, Naga Sadow se povukao nakon poraza Sith carstva, dovodeći sa sobom Massassi izbjeglice. Massassiji su izgradili goleme hramove, koji mogu "sakupljati" Tamnu stranu, a ispod najvećeg Sadow je ušao u hibernaciju, čekajuci novog zlog heroja da ga nauči putevima Sitha. Freedon Nadd, došavši na Yavin biva primoran boriti se s Massassijima, koji su kroz 6 stoljeća postali divljaci. Freedon Nadd je koristio silu i to je podsjetilo Massassije na njihovo slavno podrijetlo. Pokazali su mu gdje je Dark Lord otišao u hibernaciju. Sadow je Nadda ucio magijama, Tamnoj strani i podario mu moći koje ostali Jediji Knighti nisu mogli podnijeti. Budućnost Naga Sadowa nije poznata no Freedon Nadd je iskoristio svoje moći i pokorio narod Onderona, počinjuci "Rat zvijeri Onderona" a kasnije, svojim potomstvom, veliki "Sith Rat"


- 17:25 - Comments (1) - Print - #

Postanak Jedija

-Na Coruscantu se rodio prvi Jedi Knight, Civian rase - Kaja Sinis. On je osnivač reda Order of Jedi Bendu Knights. Zašto su se nazvali Jedi? Zato što u Civianskom jeziku Jedi znači lightbringer - donosilac svijetla. Otkrio je Svijetlu stranu Sile (u Civianskom jeziku - Ashla) i tamnu stranu Sile (u Civianskom jeziku - Bogan).

-Obaveza Jedija je bila istraživati obje strane, no sluziti Ashli - Svjetloj strani Sile. Njegov prvi padawan je bio Twi'lek Shintor Beerus kojeg je Kaja otrkio na planetu Nefarionu. Jedi Akademija na Coruscantu je rasla, a također i na Civianskom rodnom planetu, Ophuchiju. Sve brojniji Jediji su prebivali i na Ossusu, pa se obično taj planet smatra rodnim planetom Jedija iako ustvari nije ako uzmemo u obzir da je Kaja Sinis s Coruscanta.

-Kaja Sinis je uz pomoc Jedi znanstvenika koji se zvao Cobar Jacash, stvorio prvi lightsaber i prvi Jedi Holocron, malu ručnu kutiju koja je sadržavala povijest Jedija. Cobar Jacash je bio pripadnik Bomewright rase koja potječe iz Sullesta. Mnogi budući Jedi znanstvenici koji su izrađivali lightsabere su bili Bomewrighti.

-Kaja Sinis je izgradio sam svoj lightsaber uz pomoc kristala koji se su se nalazili na tajnom planetu. Kasnije je svaki Jedi također sam izrađivao svoj lightsaber. Išli su na tajni planet trazeći zeleni, plavi ili ljubičasti kristal kako bi izradili svoj lightsaber. O boji kristala ovisi i boja lightsabera. Osim na tom tajnom planetu, kristali su se mogli naći i na planetu Vroniocu.

-Nakon Beerusa, Sinis je trenirao mnogo padawana, a medju njima su bili Oton Grent, Issius Pallon, Quotar Forsh i Whel Baroc. I Beerus je trenirano puno padawana, među kojima su bili Xis Latos, Don Votal, Eegis Plati i Yag Malore. Jediji su čuvali mir koji je postavila Republika. No, na nesreću, otpadnik Jedija Zooti Frugan je pokrenuo pokret, no ne i Order Dark Jedija. Dark Jediji su najćešce bili sami svoji masteri, koristeći lightsabere svih boja. I oni su istraživali obje strane Sile, no služili su Boganu - tamnoj strani Sile. Kad su uvidjeli što se dogodilo, Kaja Sinis i Jediji u Councilu su uvidjeli opasnost tamne strane i isključili istraživanje tamne strane u treningu Jedija.

- 16:52 - Comments (2) - Print - #

11.06.2005., subota

Lightsaberi

Lightsaber, tj. svijetlosni mač je oružije Jedija. Da bi nosili i koristili lightsaber moraju razvijati svoje skilove da bi se uopće znali boriti sa njime, jer je on opasno i moćno oružije. Kada je deaktiviran dužina mu iznosi oko 30cm što varira od mača do mača. Boja lightsaber zavisi od boje kristala koji je u njemu. Najčešća boja Jedi lightsabera je plava, iako ima i zelenih (npr.Yoda) , ljubičastih (npr.Mace Windu) sv zavisi od kristala. Sithovi najčešće koriste crvene lightsabere koji karakteriziraju njihovu tamnu stranu. Lightsaber se uključuje pritiskom tipke, onda izađe oko jedan metar sablje sastavljene od čiste energije. LIghtsaber stvara raznolike zvukove prilikom korištenja. Lightsaber je oružije koje je sposobno proći i razrezati gotovo sve, naravno osim kroz drugi lightsaber. Jedi sam izrađuje svoj lightsaber.
Jediji su svoje kristale za lightsabere najčešće nalazili na planetu Ilum, ledenom planetu. Na Ilumu su se mogli naći samo kristali u zelenoj i plavoj boji. Za druge boje Jediji moraju ići na druge planete i tamo ih pronaći. Postoje i dvostrani lightsaber (Darth Maul).
The crystal is the heart of the blade.
The heart is the crystal of the Jedi.
The Jedi is the crystal of the Force.
The Force is the blade of the heart.
All are intertwined:
The crystal, The blade, The Jedi.
You are one.
Rečeno tijekom konstrukcije lightsabera


"This is the weapon of a Jedi Knight. Not as clumsy or as random as a blaster, but an elegant weapon for a more civilized age." Obi-Wan Kenobi

- 15:42 - Comments (10) - Print - #

10.06.2005., petak

Što je Sila...?

Sila je energija koja prožima, okružuje svako živo biće i daje snagu Jedijima, ona je energetsko polje koje povezuje galaktiku zajedno. Sila je dio svega, obuhvaća i vrijeme i prostor. Sila je u ravnoteži, svijetlo i tama, bez jednog nema drugog. Tamna strana je zavodljiva, brza i laka na početku ali kada kreneš stazom tame više nema povratka, samo tama.
Svijetla strana je mir, kontrola i skladnost. Sila je jakost vlastitog opažanja. Najveći saveznik Jedija je Sila. Sila dolazi svakome na upotrebu kao izvor razumijevanja i moći. Jedi mora naučiti kontrolirati silu kako bi je pravilno usmijerio, mora ju osijetiti i nadvladati kako bi je što bolje i moćnije iskoristio. Sila je energija koja čini galaksiju i sva živa bića stabilnim!


- 19:21 - Comments (2) - Print - #

20 Najmoćnijih Sithova svih vremena!

1. Darth Sidious sa Kyber Crystalom
2. Darth Vader
3. Darth Bane
4. Darth Plagueis
5. Darth Tyranus
6. Darth Rage
7. Darth Maul
8. Darth Scarz
9. Darth Revan
10. Darth Imperius
11. Darth Ghore
12. Darth Vak
13. Darth Slane
14. Darth Vicrone
15. Darth Malak
16. Exar Kun
17. Darth Xio Jade (Najbolji ženski Sith svih vremena)
18. Darth Seer
19. Darth Thrax
20. Darth Secretus

- 11:01 - Comments (3) - Print - #

20 Najmoćnijih jedija svih vremena!

1. Luke Skywalker
2. Yoda
3. Aenon Jurtis (Drevni Jedi Master)
4. Obi-Wan Kenobi
5. Kaja Sinis
6. Mace Windu
7. Ben Skywalker (Sin od Lukea Skywalkera i Mara Jade)
8. Plo Koon
9. Anakin Skywalker
10. Ce Ce Denowai (Najmoćniji ženski jedi svih vremena)
11. Kyle Katarn
12. Ki Adi Mundi
13. Princess Leia Organa Solo
14. Mara Jade Skywalker
15. Kit Fisto
16. Qui-Gon Jinn
17. Shintor Beerus (Drevni Jedi Master)
18. Yendar Platis (Ancient six-armed Jedi Master)
19. Bontu Sitmus (Whill Jedi Master Who Taught Yoda)
20. Anakin Solo (Sin od Hana Solo i Princeze Leia)

Podebljano: 3 SW film

- 10:40 - Comments (0) - Print - #

Upoznajmo Georga Lucasa!

PUNO IME: George Walton Lucas Jr.
MIJESTO I VRIJEME ROĐENJA:Rođen 14. 05. 1944. Modesto, California, USA
ZANIMANJE: Redatelj, Scenarist i Producent
ZANIMLJIVOSTI: U svojim ranim dvadesetim, Lucas je imao tešku prometnu nesreću koja ga je nekoliko mjeseci vezala uz bolnički krevet. Prema vlastitom priznanju, upravo u tim najtežim trenucima mladi je Lucas razvio čitavu ideju i koncept "Sile".
ZAŠTITNI ZNAK: Kombinacija slova i brojki THX-1138 (inače ime njegovog prvog pravog filma) pojavljuje se u mnogim njegovim filmovima, primjerice na automobilskoj tablici u "Američkim Grafitima" ili kao oznaka na jednim od vrata na "Zvijezdi Smrti" u "Ratovima Zvijezda"
ČUVENI CITAT: "Specijalni efekti nisu ništa drugo do alat, oruđe čiji je jedini zadatak što bolje ispričati priču. Sami efekti bez kvalitetne priče poprilično su dosadna stvar."

- 08:35 - Comments (1) - Print - #

08.06.2005., srijeda

Star Wars Blog Photo Album??

Danas sam ubacio photo album na blog i upload-o neke zanimljive SW slike na njega, pa ako hoćete gledati imate lijevo ikonicu odmah ispod ikone za forum. Nadam se da će vam se sviditi slike, a ja ću se truditi održavat i stavljati nove slike u photo album iako je količina slika ograničena, mislim...100kom. Nadam se da će vam se sviditi.

- 22:46 - Comments (2) - Print - #

07.06.2005., utorak

Star Wars blog od danas ima forum!

Danas sam stavio forum na blog pa vas molim da ga obogatite temama i sadržajem, ako imate neke prijedloge kritike, pohvale ili sl. izjasnite se i doprinesite razvijanju ovoga bloga. PS- lijevo ikona za ulaz u forum!

- 11:39 - Comments (3) - Print - #

06.06.2005., ponedjeljak

Postanak Star Wars-a!

Godine 1977. George Lucas poziva grupicu bliskih prijatelja, uključujući Stevena Spielberga i Briana De Palmu, u svoj studio u San Anselmu kako bi pogledali grubu verziju Star Wars-a, filma na kojem je marljivo radio prethodnih par godina. De Palmina reakcija nakon filma - 'Ovo je prava glupost!' nije dala naslutiti da će taj nekonvencionalni uradak u budućnosti doživjeti kultni status.

Ideje autora u počecima početaka bile su snimiti film temeljen na stripovima o Flash Gordonu. Kako su prava na film već bila prodana, odlučio se Lucas osmisliti vlastitu priču. Našlo se tu elemenata iz raznih legendi, samurajskih filmova,vesterna, nekoliko svjetskih religija i sl.
Prva svemirska saga polako se rađala. Lucas je cijelu priču podijelio na devet filmova, od kojih je publici odlučio prvo predstaviti samu srž - središnju trilogiju (Epizoda 4: Nova nada, Epizoda 5: Imperij uzvraća udarac, Epizoda 6: Povratak Jedija) koja je označila prijelaz iz 70-ih u 80-te godine prošloga stoljeća, te ostavila trag na mnoge kasnije SF filmove.

Godinama nakon što su Ratovi zvijezda ušli u povijest, saga se vratila svojim počecima. 1999. imali smo napokon priliku pogledati začetke priče u Fantomskoj prijetnji (Epizoda 1), a slijedila je i Epizoda 2: Rat klonova. Iako filmovi nisu pretjerano zadovoljili niti fanove, niti 'laike', zaradili su sasvim dovoljno (431 i 331 milijun $) da se nađu među najgledanijim filmovima ikad snimiljenih!

- 10:57 - Comments (2) - Print - #

04.06.2005., subota

Star Wars 3 - The Revenge Of The Sith

Već tri godine traju ratovi klonova. Vođe separatista, grof Dooku i general Grievous otimaju kancelara Palpatinea. Jediji Obi-Wan Kenobi i Anakin Skywalker spašavaju kancelara, no pritom Grievous bježi a Anakin ubija Dookua. Palpatine postavlja Anakina kao svog predstavnika u Vijeću Jedija. Vijeće međutim ne vjeruje Palpatineu i daje Anakinu zadatak da za njih špijunira kancelara. U međuvremenu Anakin saznaje da je Padmé trudna i istodobno ga progone noćne more o njenoj smrti pri porođaju. Malo po malo, Anakina prema Tamnoj strani vuče Palpatine obećavajući mu da će, ako se prikloni Tamnoj strani steći sposobnost spasiti Padmé od njene smrti.

Nakon 28 godina završila je dvostruka trilogija Star Wars koja je diljem svijeta stekla milijune fanova, ali i punooooo novaca, pa se tako Star Wars uvrštava među najisplativije filmove sa ukupnom zaradom od 3,8 milijardi dolara bez zadnjeg dijela koji će se po tome pitanju dakako iskazati jer je već počeo obarati rekorde kao što je najveća ikad zarada u jednom danu od 50 miliona dolara u Američkim kinima. U pet dana film je zaradio $303,949,700 što je i više nego očekivana svota. Film je profitno bolji od SW2 za 66% u prvom danu prikazivanja a 75% bolji od SW1.

Da završimo o novcu, u ovom, nažalost zadnjem mega popularne sage Star Wars, Anakin Skywalker se preobraćuje tamnoj strani i postaje Darth Vader i time se riješila zagonetka oko preobrazbe. Film je u mnogima pobudio osijećaje tuge, žalosti i ljubavi, a isto tako i enormne uzbudljivosti u monogobrojnim akcijskim scenama popraćenim fantastičnom grafičkom, vizualnom i zvučnom podlogom. Meni osobno film se jako sviđa, i mogu vam reći da mi je najbolji od svih 6 dijelova Star Wars-a.

- 18:40 - Comments (0) - Print - #

Anakinove noćne more o Padme

More, koje su mučile Anakina i koje su mu pomutile pamet bile su o smrti Padme pri porođaju, pa je on pokleknuo pri nagovaranju Palpatina da nauči vještine tamne strane, te da tako vrati Padme među žive. Na kraju se iskazalo da je on imao more što bi se dogodilo kada bi on prešao na tamnu stranu, a to je da Padme umre na porođaju zbog nedostatka želje i volje za životom.

- 18:17 - Comments (5) - Print - #

Neuhvatljivi general Grievous

General Grievous je postao glavni poslije smrti Dookua, uvijek je uspio pobijeći Anakinu i Obi-Vanu, ali na kraju ga je zadesila zaslužena sudbina od ruke Jedi Mastera Obi-Vana. Inače, Grievous je bio učen od Dookua i postao snažan protivnik ali nije mogao staviti i Obi-Wanov lightsaber u svoju kolekciju.

- 18:15 - Comments (0) - Print - #

Čovijek koji je stvorio Star Wars!

30 godina duga filmska avantura, možda najveća svih vremena, završava, a njezin tvorac, šezdesetjednogodišnji George Lucas, iako pomalo u strahu od reakcije publike i kritike na "Osvetu Sitha", ponosan je na završni dio svoje svemirske sage o borbi dobra i zla. Među sretnicima što su među prvima vidjeli "Ratove zvijezda – Epizodu 3: Osvetu Sitha" je i redatelj Kevin Smith ("Dogma") koji film opisuje kao "zadovoljavajuće tragičan – mislit ćete da gledate "Othela" ili "Hamleta". Slavni Lucas, koji je "Ratovima zvijezda" do temelja uzdrmao i definitivno promijenio filmsku industriju u brojnim segmentima, u intervjuima zadnjih dana izjavljuje da mu je drago što je nova trilogija, koja mu je uzela zadnjih deset godina života, stigla do cilja, pa se sada može posvetiti drugim izazovima, eksperimentalnim filmovima i televizijskom radu. "Ratovi zvijezda" od svojih skromnih početaka sredinom 70. izrasli su u ogromni fenomen, koji je odavno nadrastao filmske okvire, i u međuvremenu svog tvorca pretvorili u jednog od najmoćnijih ljudi u američkoj industriji zabave. Ne postoji filmski serijal sa toliko odanom i velikom bazom fanova niti su za ijedan drugi film brojni filmofili spremni kampirati tjednima ispred kina u kojem će se održati premijera, kao što je slučaj sa Star Wars-om. Svaka čast Lucas

- 18:12 - Comments (2) - Print - #

Yoda, "Otac" Jedia

Yoda, jedi koji je uvijek moralna i duhovna potpora ostalim jedijima, u ovoj epizodi odigrao je važnu ulogu, preživio je! Pred kraj filma borio se sa Palpatinom ali ga nije uspio poraziti i tako uništiti Sith Lorda i sve zlo koje je on napravio i koje će napraviti a znamo kakve će gadosti praviti u narednim djelovima kultnog filma Star Wars.

- 18:10 - Comments (1) - Print - #

Windu, najbolji mačevalac Jedi Vijeća

Windu, jako talentiran jedi koji je postao prva žrtva Anakinove tamne strane. Windu je sa trojicom jedia došao uhititi Palpatina i na kraju kada je mogao svršit sve jednim pokretom mača i ubiti Palpatina pojavio se Anakin i ubio ga te tako spasio Palpatina i taj čin je kulvinirao negovim prelaskom na tamnu stranu!

- 18:09 - Comments (2) - Print - #

Borba Anakina, tj. Darth Vadera i Obi-Vana je počela

Na samom kraju filma Anakin, tj. Darth Vader i Obi-Van se sukobljavaju u fenomenalnoj bitki koja je duuuuugo trajala i završila tragično za... Anakina koji je ostao skraćen za noge i jednu ruku, te ostao unakažen od strane vulkana. Time se otkriva misterij zašto Darth Vader nosi masku i zašto je sav unakažen u preostala 3 dijela.

- 18:08 - Comments (0) - Print - #

Napokon Darth Vader

Kada je Obi-Van porazio Anakina, te ga gotovo smrtno ranio i osakatio, Palpatin je došao po njega i brzo ga odveo na liječenje u kojem je uspiješno regeneriran i u kojem je promijenio svoj izgled u crno odijelo sa maskom koja ga je održavala na životu.

- 17:27 - Comments (1) - Print - #

Anakinova preobrazba u čuvenog Darth Vadera

Preobrazba je počela, crveno-žute oči, nasilno ponašanje, ubijanje nedužnih...

- 17:23 - Comments (0) - Print - #


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Za sve SW fanove ili one koji to žele postati! Za sve zaljubljenike u Star Wars, koji žele upotpuniti svoje znanje i naučiti sve što prije nisu imali prilike! May the force be with you!


GLAZBA NA BLOGU


..::News::..
Za vaše blogove :)
Izašao je novi zanimljivi nogometni časopis Gooool! Potražite na vašim Kioscima!
...::::::...
MSNsmileys
Bite Fight
..::Master blogovi::..
Movie Fan
Fidel Castro
Curly11
domains
Funny Pics
TOP-hostings
iPods
PARIS HILTON HOT pics
Tell Jokes
Optical Illusions
Guinness World Records
HOT BRITNEY SPEARS
Celebrity Free Pics
Forum Avatar
My 100 Blogs
Forumasi Forum
StarWarsFan Blog
MovieFan
Britney Spears
Pepperony

..::Dark Side::..
Darth Frik
Darth Ravenous
Darth RWgirl
Darth Neferneferi-Seth
Darth Tynnuss
Darth Baxon
Darth Valdur
Darth Feardot Koalicija
..::Light Side::..
Revan Starkiller
Movie Fan
Fallen Angel
Obi-Wan Xaver
Anomalia Wan Kenobi
Lyra Orion
Anakin Windu
Padme
Linda Skywalker

Bio bih...
>>>>>StarWarsFan blog<<<<
Kodeksi
Kodeks Sitha

Nema mira, postoji samo ljutnjaNema straha, postoji samo moć!!Nema smrti, postoji samo besmrtnost,Nema slabosti, tu je Mračna Strana.Ja sam Srce Tame.Ne poznajem strah, ali ga usađujem neprijateljima.Ja sam uništavač svjetova.Poznajem moć Tamne Strane.Ja sam plamen mržnje.Svemir kleči preda mnom Zato ću naći pravi život, u smrti Svjetlosti.


Jedi Kodeks

Gdje nema osjećaja, tamo je mir.Gdje nema neznanja, tamo je znanje.Gdje nema strasti,tamo je mirnoća.Gdje nema smrti, tamo je Sila.


Midiklorijanska SW lista


1.Anakin Skywalker/Darth Vader =

27,700


2.Darth Sidious= 20,500
3.Yoda = 17,700
4.Luke Skywalker=14,500
5.Leia=14,500
6.Aenon Jurtis=14,200
7.Shintor Beerus=13,900
8.Ce Ce Denowai=13,700
9.Ben Skywalker=13,700
10.Anakin Solo=13,700
11.Darth Plagueis=13,600
12.Count Dooku=13,500
13.Obi-Wan=13,400
14.Kaja Sinis=13,250
15.Kyle Katarn=12,200
16.Mace Windu=12,000
17.Darth Maul=12,000
18.Grievous=11,900
19.Kit Fisto=11,800
20.Exar Kun=11,700


Uvodni tekstovi

Star Wars Episode I: The Phantom Menace


Turmoil has engulfed the
Galactic Republic. The taxation of trade routes to outlying star systems is in dispute. Hoping to resolve the matter
with a blockade of deadly battleships, the greedy Trade Federation has stopped all shipping to the small planet of Naboo.
While the congress of the Republic endlessly debates this alarming chain of events, the Supreme Chancellor has
secretly dispatched two Jedi Knights, the guardians of peace and justice in the galaxy, to settle the conflict....
Star Wars Episode II: Attack of the Clones


There is unrest in the Galactic Senate. Several thousand solar systems have declared their
intentions to leave the Republic. This separatist movement, under the leadership of the mysterious Count Dooku,
has made it difficult for the limited number of Jedi Knights to maintain peace and order in the galaxy. Senator Amidala,
the former Queen of Naboo, is returning to the Galactic Senate to vote on the critical issue of creating an ARMY OF
THE REPUBLIC to assist the overwhelmed Jedi...
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith


War! The Republic is crumbling under attacks by the ruthless Sith Lord, Count Dooku.
There are heroes on both sides. Evil is everywhere. In a stunning move, the fiendish droid leader, General Grievous, has swept into the Republic capital and kidnapped Chancellor Palpatine, leader of the Galactic Senate. As the Separatist Droid Army attempts to flee the besieged capital with their valuable hostage, two Jedi Knights lead a desperate mission to rescue the captive Chancellor...
Star Wars Episode IV: A New Hope


It is a period of civil war.Rebel spaceships, striking from a hidden base, have won their first victory against the evil Galactic Empire.During the battle, Rebel spies managed to steal secret plans to the Empire's
ultimate weapon, the DEATH STAR, an armored space station with enough power to destroy an entire planet.Pursued by the Empire's sinister agents, Princess Leia races home aboard herstarship, custodian of the stolen plans that can save
her people and restore freedom to the galaxy . . .
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back


It is a dark time for the Rebellion. Although the Death Star has been destroyed, Imperial troops have driven the Rebel forces from their hidden base and pursued them across the galaxy. Evading the dreaded Imperial Starfleet, a group of freedom fighters led by Luke Skywalker has established a new secret base on the remote ice world of Hoth. The evil lord Darth Vader, obsessed with finding young Skywalker, has dispatched thousands of remote probes into the far reaches of space...
Star Wars Episode VI: Return of the Jedi


Luke Skywalker has returned to his home planet of Tatooine in an attempt to rescue his
friend Han Solo from the clutches of the vile gangster Jabba the Hutt. Little does Luke know that the GALACTIC EMPIRE has secretly begun construction on a new armored space station even more powerful than the first dreaded Death Star.
When completed, this ultimate weapon will spell certain doom for the small band of rebels strling to restore freedom
to the galaxy....
Sith Ranking System1. Reveridian - Izabran od strane Sith Mastera da je vješt za tamnu stranu!
2. Shiboku - Preživio mjesec dana treniranja tamne strane!
3. Valoridian - Sith učenik, zna Force lightning i Force choke!
4. Utalli - Sith učenik, zna Force avalanche, Force earthquake i Force fireball
5. Gorgais - Sith učenik sposoban za ubojstvo Sith Master-a
6. Whatazor - Sith Master
eXTReMe Tracker

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se

Copyright © Starwarsfan.blog.hr 2007
All right reserved