Dan Knjiga.. a one život znače:))

23 travanj 2024

Svima nama koji istinski uživamo u ljepoti pisane riječi, sretan današnji dan.

Čitati znači zapravo misliti. Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano. Upija se ono vrijedno, uči, misli, mašta uvijek ulaže u znanje. I raste se, postaješ što čitaš i pišeš. Stvarajući svoj svijet, misaonog sebe.
Svjetski je dan knjige! Uvijek lijepo i vrijedno društvo:)

Oznake: #dan knjiga a one život znače

Duga

Jedan dan ovako,
Drugi dan onako
I lomi ovo vrijeme
A nakon tmurnog
Dana iza duge sunce
će da krene. Neka samo
pravo grije i ide pjesma
"lipo mi je". Uvijek nam
nešto poručuje..
mijenja se sve,
danas zima jučer proljeće*!*
Nek odluči kako triba
nama naša planeta triba.

Moja **fotka
IMG-20240421-212706

Oznake: duga

Kao Sunckret

21 travanj 2024

Da li znate…..?

Suncokreti se okrecu prema poloz aju sunca. Drugim rijec ima, suncokreti "jure svjetlost." To vjerojatno znate, ali postoji jos jedna c injenica koju moz da i ne znate. Jeste li se ikad zapitali s ta se događa u oblac nim i kis nim danima kada je sunce potpuno prekriveno oblacima?
Moz da mislite da suncokret uvene ili okrece glavu prema zemlji. Jel’ vam ovo palo na pamet? Pogres no razmis ljanje. Des ava se sljedece, oni se okrecu jedni drugima da bi dijelili svoju energiju.
Priroda je nevjerojatna . Zamislite kako bi bilo da ovaj odraz primijenimo u nas im z ivotima. Mnogi ljudi su neraspoloz eni, a najranjiviji ponekad postanu depresivni. Kako bi bilo da slijedimo primjer preljepih suncokreta? Podrz avaju i osnaz uju jedni druge. Priroda nas toliko uc i.
S irite ljubaznost i osmijehe , vratit će vam se..
Budimo kao suncokreti

Moja foto**
IMG-20231222-123852-683

Oznake: #kao suncokret

Krojač svog puta:))

19 travanj 2024

S nekim se mislima tako lijepo susrećem i stopim. Kao da ih ja satkam, mislim i govorim. One plove i mojim morima, dio su mojih valova a ostaju u tim morima jer moja su sunca i hladovina. Tako da kad su misli pune mašte ali i života znam kao i oni, da živi se s njima a u tome je ljepota.

Nekad mi autor čita misli,
puno se puta nađem u nekim riječima...

"Pusti danas ljude neka budu u pravu. Pusti ih da se uspoređuju s tobom. Netko tako zacjeljuje rane. Netko liječi komplekse. Život nije zamišljen tako da gledaš tko je ispred, a tko iza tebe. Život treba živjeti, a ne se natjecati. Dokaži sebi da se nećeš predavati na svaku zapreku. Odustajati na svaku poteškoću .. Nauči da blagost rješava stvari. "
- M. Žuvela

Pusti ljude da budu u pravu a ti budi sretan. Budi svoj, idi putem koji ti se čini ispravnim, dobrim za tebe. Sitnice male čine sreću. Onda raduje se.. onaj tko je s tobom radovati će se zbog i sa tobom. Ne zna što prolaziš, kakav je tvoj put, ali nije ni bitno ne bi ionako razumio. Ionako tu možeš samo kod sebe misli mijenjati. Ili na sebi raditi. Kroz život ima i takvih ali oni trebaju to uvidjeti a onda neke stvari shvatiti, na time poraditi ali ... plovim svojim morima, biram i borim se svojim strujama a svaka oluja ima i svoju bonacu na moru je to normalno, a tako je i u životu, svaki dan nova borba uz razne struje. Netko se nameće i natječe a ja se volim sama sa sobom natjecati i tako ići dan po dan. Ovdje, stajem bez velike dubine, nje ima u svemu a osobno držim za sebe. Ističem pisanje, smisao neke misli, citata a ne osobnog života. Tu su ljepota riječi mog modrog svijeta.. smisao posta, budi kao slap, čisti, ispire i uvijek ono teče dalje.. svakom ponaosob*&* i zbilja blagost rješava stvari kao i voda ona je blaga i puna divote o njoj pričaju i pjesme, knjige, slike kroz note*+*

Foto **moja
IMG-20240302-001404

Oznake: #krojač svoga puta:))

Oblici

IMG-20240419-122657

Igra oblaka samnom... nekad
se zagledam pa mu u bjeg ne dam.
Dok nove fore radi, svatko svoje vidi
pa nekad iznenadi. A mene povuče
u ove dane sunčane i pomalo opet
ide nam vruće.

IMG-20240419-123150
Fotke by me:))

Oznake: oblici

U dan

18 travanj 2024

U svijetu u kome možete biti bilo šta
Budite ono što jeste...

Uvijek isprati dan sa osmjehom i pozitivnim mislima ili barem se trudi...

Moja **fotka
IMG-20240413-133823

Oznake: #u dan

Čovjek u postojanju ili nestajanju..

Kad sve čitam analiziram i vidim pitam se zašto je sve tako.. što radimo, gdje smo tako zakoračili i zaglibili. Puno je potrebe nekog neprestanog iskazivanja i dokazivanja a svatko je opet svijet za sebe. Različit po svojoj ljudskoj vrsti. Kao i cvijet ono samo raste a ne treba neko neprestano dokazivanje i takmičenje s drugim cvjetovima. Budi svoj po svojoj vrsti, u svom posebnom svijetu i izdanju. Jer u tome je bit i ljepota, nitko nema baš isti kao ja, ti i sl. Svatko je različit i jedinstven ističe se samim tim svojim postojanjem a ne zato što radi ovo ili ono. Zato nije mi jasno gdje idemo takvim načinom.. samo da malo promijenimo pogled i način već bi bilo nekako barem malo bolje. Kako vratiti ono dobro staro vrijeme, onaj osjećaj prijateljskog dobronamjernog pogleda, ruke pravde i bar malo više mira, osjećaja da je taj netko tu za tebe i ti za njega. Gdje se izgubilo ono istinski, iskonsko empatično srce i duša, pravi čovjek. Možda ih je malo pravih ali nekako se i to lagano gubi. Zašto je puno one druge strane, što je to ružno zavladalo ljudskim bićem, čemu.. 1000 zašto, a moglo bi biti i puno bolje jer svi smo samo krhki ljudi, potrebni malo suosjećanja i nekoga tko će nas vidjeti i osjetiti da jedna riječ, stisak ruke, zagrljaj ili takvo što ima moć, a osmijeh sve govori. Negativno razara, pozitivno novog čovjeka stvara. Hoće li se vratiti opet ili otići toliko daleko pa i u nepovrat. Biraj što ćeš i što si..:)))
Što je čovjek ako se ne ophodi dobrim i lijepim, da stvara vrijednosti koje grade, u koje vjeruje?! Što učimo i kakav smo primjer novim generacijama koje stasaju?! I kakav je svijet, boljitka ili raspada... U ovoj nametljivosti učimo o takmičenju a ne nekom stvaranju, i raditi nešto s užitkom. Što je u biti smisao..
Možda malo oštro ali sve je tako nekako nametljivo u zadnje vrijeme, da baš gledam a kamo to sve ide... *&* šta mislite vi o tome?

Oznake: #čovjek u postojanju ili u nestajanju, nova čudna vremena, stara vremena u sjećanju.. kamo sve ide..

Osjećaj u trenutku

16 travanj 2024

Najljepše stvari u životu nisu stvari. To su osjećaji, emocije. Trenuci vedrine i sreće. I uvijek stignu neočekivano. Zato se više cijene.
Malo treba a iza ugla već neka emocija trenutka vreba.. i
najveća radost je buditi emocije, osjećati kao i davati. Život bez emocija, osjećaja i slično, nije život. Zato treba skupljati trenutke kroz dane života jer se toga najviše sjećamo a ostavlja dubok i neizbrisiv trag. S radošću puno puta mi se mislima šeću, osjećaji raznih trenutaka.. jer oni vedrine i radosti čine posebna mjesta u dubini srca.

Photo **moja
IMG-20240303-122037

Oznake: #osjećaj u trenutku

Delfini

15 travanj 2024

Nauka je u problemu jer dupini imaju neokorteks (kora velikog mozga) koji je razvijeniji od ljudskog. Imaju samosvijest, komplicirane, misaone tokove i međusobno daju unikatna osobna imena. Svjesna igra radosti.

Spašavaju utopljenike, stavljaju sonar točno na oboljelo mjesto kod čovjeka i liječe ga, doslovno rade tretman iscjeljivanja.

Komuniciraju i dogovaraju se, razgovaraju, pjevaju, nemaju hijerarhiju i nisu nasilni. Jako su emotivni, imaju veliku suosjećajnost i mogu jako patiti. Oni su simpatični morski sisavci a danas slavimo njihov dan.. dan delfina koji vole slobodu,a simbol su sreće, snage, kao i unutarnje radosti. Tako su umiljati i lijepi. Vole i brane svoj teritorij. Poznat je po svojoj razigranoj naravi koja nas podsjeća na važnost radosti i humora u životu. Ovo stvorenje se povezuje s prijateljstvom, ljubaznošću i miroljubivošću. Ako odaberete delfina kao simbol obično imaju energiju i optimizam ali i sposobni su prihvatiti život s lakoćom i radošću. Oni imaju sposobnost prevladavanja poteškoća. Njegova sposobnost da izađe iz vode i zatim ponovno uroni u nju simbolizira sposobnost promjene i prilagodbe različitim okolnostima. Dakle, Dupin kao simbol predstavlja kombinaciju lakoće i snage - radosti i zaštite što ga čini popularnim izborom za one ljude koji traže sklad i pozitivan pogled na život. Već pri samom pogledu i načinu kretanja daju mir i sklad a očaraju već pri pogledu. Poznati su i po svojoj snazi i samopouzdanju. U opasnosti oni ne bježe već se hrabro bore. Uče nas da budemo sigurni i odlučni kada se suočavamo s raznim preprekama u životu. Lako ih je zamijetiti i onda su tako razigrani kao da znaju da su omiljeni za pravu predstavu koju rado čine pred drugima. I jedva čekaju svoju točku kada mogu iskočiti iz vode, igrati se s valovima kao i međusobno a onda nas podsjećaju na pronalazak vremena za radost i zadovoljstvo u životu. Podsjetnik su na važnost brige za druge i spremnosti pomoći u trenucima potrebe. Uče nas o velikodušnosti i nesebičnosti u pomaganju drugima što svijet čini boljim i prijateljskim mjestom za sve. Oni nas također uče zadržati djetinji radost i znatiželju o svijetu, unatoč godinama i životnim okolnostima. Tako su divni, kad ih se malo više razmatra.. radost morskog svijeta.

Sretan dan naših morskih prijatelja Delfina:))

Oznake: delfini

Tko sam ja?

“Tko sam ja?” – upita mladić Starca. “Ti si ono što ti misliš.” – odgovori Starac. – “Objasnit ću ti jednom pričom.” “Jednog dana, pored gradskih zidina, u sumrak su se mogle vidjeti dvije osobe koje se grle.”

“To su tata i mama.” – misli nevino dijete.

“To su ljubavnici.” – misli čovjek pokvarene mašte.

“To su dvoje prijatelja koji se nisu vidjeli dugi niz godina.” – misli čovjek koji živi sam.

“To su dva trgovca koji su sklopili dobar posao.” – misli čovjek pohlepan za novcem.

“To je otac koji grli sina koji se vratio iz rata.” – misli žena nježne duše.

“To je kći koja grli svoga oca koji se vratio s puta.” – misli čovjek ožalošćen zbog smrti svoje kćeri.

“To su zaljubljeni.” – misli djevojka koja sanja o ljubavi.

“To su dvojica koji se bore na smrt.” – misli ubojica.

“Tko zna zašto se grle?” – misli uskogrudi čovjek.

“Kako je lijepo vidjeti dvije osobe koje se grle.” – misli čovjek Božji.

“Svatko misli,” – zaključi Starac – “ovisno o sebi šta je, i što nosi u sebi.

Pronikni u svoje misli: ti možeš reći puno više o tome tko si nego bilo tko drugi.

Zanimljiva priča.. :))

Oznake: tko sam ja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.