H.A.D.L. by Stanka Gjurić

četvrtak, 09.03.2017.

Kučka

Vrlo zanimljivo istraživanje, premda je već dostiglo svoj vrhunac, i dalje se zapravo nema što posebno proučiti, iako meni nastavlja biti zabavno.


Pokušavam dokučiti zbog čega muškarac može biti ljubomoran na, konkretno, ženski izgled. Je li u takovome slučaju naprosto riječ o kombinaciji zavisti i, čak bih se usudila reći, manjka inteligencije, kada npr. neprestano tvrdi kako žena izgleda lijepo, i to uvijek i samo, primjerice, nakon njene neprospavane noći ili u vrijeme pms-a (podatak koji on ne zna), ali je ona zato svjesna toga da je krasi crvenilo očiju, tamni podočnjaci, osutost prištićima…, jer i hrčak bi shvatio da se bezuspješno nastoji vrtjeti na zakočenoj prečki, a dotični na taj način, recimo, reagira već godinu dana.
Prije bih rekla kako je ta vrst ljubomore svojstvena ženama u odnosu prema njihovim družicama, no možda i ne toliko često kao što se misli, a kada i jest, tada je izražena promućurnije i na, blago rečeno, mnogo suptilniji način.
Naime, imam jednog dobrog znanca, kojeg, upravo zbog činjenice što njeguje taj tip ponašanja, na neki način smatram dragocjenom zvjerkom. Ne znam, doduše, kako bih točno protumačila takav njegov nastup, no u svakom slučaju, kao što već naznačih, muškarcima nije svojstvena ljubomora na žensku atraktivnost. Još na njihov uspjeh, kako-tako, ali na privlačnu vanjštinu, to još do sada nisam susrela ni kod koga drugog. Muškarci na žensku dopadljivost uglavnom budu ponosni, radilo se o njihovoj ženi, djevojci, prijateljici, znanici…
Čak sam se u jednom momentu pitala nije li moj poznanik uskraćen za prepoznavanje privlačnosti ljudske vanjštine, uopće, no razuvjerio me svojim primjećivanjem nesumnjive ljepote drugih.
Moj znanac, naime kad god sam neispavana, umorna, i samoj sebi, ali i drugima, provjereno, izgledam loše, obavezno pohvali moj izgled, dok pak u situacijama kada zaista izgledam dobro, to ne čini, mada to od njega niti od bilo koga drugog ne očekujem ni u jednom od oba slučaja.
Po tom sam njegovu ponašanju, zapravo, budući da se intenzivnije družimo već više od godinu dana, izgradila sistem svojevrsne 'obrnute' detekcije, čim on o mome izgledu ništa ne govori.
Dok bi mi, još u početku, da se razumijemo: bez imalo sarkazma, govorio: Kako si mi danas lijepa!, to bih, za svaki slučaj, provjerila kod svoje mame ili frendice kojima, naravno, nisam otkrila pozadinu pitanja, no one su samo potvrdile moje mišljenje, odnosno da toga dana izgledam podosta umorno ili ispijeno. Moj sud o vlastitom izgledu, mada subjektivan, uvijek je realan i uglavnom se poklapa s onim što kaže moja mama, jer majke vam umalo nikada o tome neće lagati, štoviše često će biti grubo iskrene. Dakle, pokazalo se da je naš zajednički sud suprotstavljen njegovom, u što nisam sumnjala, međutim željela sam samo učvrstiti svoj empirijski dokaz.
Vrlo zanimljivo istraživanje, premda je već dostiglo svoj vrhunac, i dalje se zapravo nema što posebno proučiti, iako meni nastavlja biti zabavno. Štoviše, svaki put nakon moje neprospavane noći, radosno iščekujem naš susret, samo kako bih čula njegove umilne riječi koje nemaju veze s time, da kojim slučajem ne biste pomislili, kako sam se prethodno žalila na neispavanost, pa mi on to govori samo kako bi me utješio. Često puta čak pomalo zločesto priželjkujem da se s njime nađem na kavi baš nakon kakva tuluma, ili u vrijeme pms-a, pomalo podbuhla i bezvoljna, kako bih ponovno čula njegov slatki, lažni komentar. E, to su trenuci u kojima moj znanac reagira, ali, jasno, ne kako bi me oraspoložio, jer čim sam s njime na kavi, to je već znak da sam dovoljno dobre volje, a ona potječe od znatiželje u kojem će času izgovoriti tako mi dobro poznate, dražesne riječi. Pritom baš uživam u njegovoj laži. To je svojevrsni eksperiment u kojem nikada ne mogu pogriješiti, no i dalje ludo interesantan. Moguće zapravo želim doživjeti moment u kojem, u takvoj prigodi, moj izgled neće spomenuti, kao što ne spominje ni da dobro izgledam, kada bi se to od njega možda i očekivalo.
S druge pak se strane pitam zbog čega mi bi uopće govorio, bez obzira na svoju eventualnu, meni još uvijek neshvatljivu ljubomoru, da izgledam lijepo, ako toga dana, recimo to tako, i nisam baš u nekoj naročitoj formi, a kada sjajim, kao da me promatra s nezatomivom zavišću. Možda on zapravo pripada skupini ženomrzaca koji sve što rade, čine protiv žena, a najdraže bi im vjerojatno bilo da smo sve, ali baš sve, neugledne vanjštine, ali i neuspješne, osim možda u kući, kao domaćice.
Ta igra traje i traje, i ja ću se radosno s njome svaki put suočavati, jer možda me moj znanac jednom prilikom i iznenadi, i na moj tzv. loš dan, o mojoj vanjštini ne kaže ništa. To bi uistinu bilo vrijedno proslave! Sva sreća što ne čita moj blog, jer bi mogao saznati kako sam duboko ušla u njegovu matricu, pozorno je i lukavo, zaigrana, pratim, iako me čudi da to do sada još nije shvatio, no možda ja samo uspješno glumim kad se pravim da svaki put vjerujem njegovoj tvrdnji. Zapravo se u te dane samo s njime i viđam, no da odem na kavu s kakvim meni privlačnim momkom, ili neki prijem, to ne dolazi u obzir.
09.03.2017. u 11:04 • 3 KomentaraPrint#
Widget by : widget

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kratica HADL

Hladnokrvne analize dokonog laika.

Tek da se zna :)

Dopustila sam opciju ostavljanja komentara, jer sam morala, premda bih najradije da moje postove ne komentira nitko. Hvala svim dragim, dobronamjernim ljudima koji tek napišu par riječi u smislu da im se sviđa post, ako im se sviđa, ali komentiranje tipa kako vi doživljavate, odnosno kako biste se ponašali u situaciji koju sam ja proživjela, te raznorazna objašnjavanja, pametovanja, ne dozvoljavam nikome. Naprosto me ne zanima ništa od toga, i takve ću komentare obrisati!
Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se