H.A.D.L. by Stanka Gjurić

petak, 03.04.2015.

RAVNOTEŽA

Naša iskrenost često, a da i ne znamo, druge zaboli, no u konačnici duboko ranjava nas, jer nam se vlastita otvorenost osvećuje...

Ispijanje gorke crne kave, koje prelazi u naviku, to si ti, onaj koji ne donosi nikakve promjene.
Ne dodajem joj šećer, ni med, ni umjetno sladilo, samo bijeli prah koji se ponekad u dodiru s njome, mlakom, zgušnjava.
Uzimam je poput kratke doze ne odviše opasna otrova koji mi je potreban za suočenje s omiljenim dijelom dana. Takva i njoj slične
navade, kao da su nužne da bih se uvijek nanovo podsjetila kako disciplinom nadilaženja suvišnosti kroz oportuno prihvaćanje njezinih
skrivenih pravila, mogu trpjeti i biti sretna. I možda baš zato svoj gusti tamni otrov ne mijenjam za ukusan, pjenušavi capuccino, ne
odustajući od mrvica gorkosti kojima se redovito, vjerno vraćam.
Ne hodam po crti, zaobilazim sve norme, čineći ono što kao da ne smije nitko osim mene. No, ono što ne bih smjela je ne zaboraviti
sklopiti oči kad god se vaš virtualni zajedljivi svijet pojavi na mome monitoru, reći vam grubu, i lijepu istinu. No ipak to činim.
Naša iskrenost često, a da i ne znamo, druge zaboli, no u konačnici duboko ranjava nas, jer nam se vlastita otvorenost osvećuje; nerijetko
bivamo kažnjeni zbog svojih spontanih, nedužnih, reakcija koje nas, ogoljele, čine pristupačnima vrebajućem zlu. I zato, pozatvarajte prozore
i isključite zvuk, da nitko i ništa ne preuzme vaš uzdah, prokaže mu obilježje promjenom njegova značaja, ucjenom.
U društvu bestidnih kalkulanata koji ne prežu ni pred čim da se dočepaju svog cilja, a ljubaznost je gotovo izumrla kategorija zamijenjena
uljudnošću iz prisile ili koristoljublja, potrebno je biti na oprezu, no opet, svojstvo duše ovih drugih oduzimlje im tu mogućnost. Izgleda, posve
nepravedno, no lako moguće da drukčije ne može ni biti, jer unatoč čestoj prevazi lošeg, dobrome se na taj način nudi druga, povoljnija prilika,
primjerenija dobroćudnosti, kojom se, na koncu, stvara nužno potrebno ravnovjesje.
ravnovjesje.em>


Oznake: ravnoteža, stanka gjuric

03.04.2015. u 12:30 • 0 KomentaraPrint#
Widget by : widget



< travanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Kolovoz 2017 (2)
Srpanj 2017 (4)
Lipanj 2017 (6)
Svibanj 2017 (5)
Travanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (3)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (4)
Lipanj 2016 (3)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (4)
Ožujak 2016 (3)
Veljača 2016 (2)
Siječanj 2016 (3)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (3)
Rujan 2015 (1)
Kolovoz 2015 (1)
Srpanj 2015 (2)
Lipanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (5)
Travanj 2015 (8)
Ožujak 2015 (7)
Veljača 2015 (6)
Siječanj 2015 (10)
Prosinac 2014 (8)
Studeni 2014 (6)
Listopad 2014 (9)
Rujan 2014 (19)
Kolovoz 2014 (16)

Nije na odmet znati!

Dopustila sam opciju ostavljanja komentara, jer sam morala, premda bih najradije da moje postove ne komentira nitko. Hvala svim dragim, dobronamjernim ljudima koji tek napišu par riječi u smislu da im se sviđa post, ako im se sviđa, ali komentiranje tipa kako vi doživljavate, odnosno kako biste se ponašali u situaciji koju sam ja proživjela, te raznorazna objašnjavanja, pametovanja, ne dozvoljavam nikome. Naprosto me ne zanima ništa od toga, i takve ću komentare obrisati!

Naslov bloga, od kratice HADL

Hladnokrvne analize dokonog laika.

Tek da se zna :)

Sve do početka 2016. (a blog pišem od 2014.) nisam dozvolila komentiranje mojih postova, i stoga se moji tekstovi uopće nisu pojavljivali na fresh listi, tako da ih nitko nije mogao vidjeti, osim naići na njih slučajno. Čim sam za to saznala, naravno da sam odmah uključila tu, ranije- u blog editoru- isključenu opciju.














































Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se