< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga


Auti,motori,cure sve što dečkima treba.


Counters

hit Counter


Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
blogovi:
najboljefrebdice.blog
skippy2.blog







Auti iz ankete

Nissan Skyline
Image Hosted by ImageShack.us

Porsche Cayman
Image Hosted by ImageShack.us

Ferrari Enzo
Image Hosted by ImageShack.us

Toyota Supra
Image Hosted by ImageShack.us

VW Jetta
Image Hosted by ImageShack.us

Honda S2000
Image Hosted by ImageShack.us

Mitsubischi Lancer Evo IX
Image Hosted by ImageShack.us

Bmw 1
Image Hosted by ImageShack.us

Novosti



Vicevi

P: Kako policajac otvara konzervu?
O: U ime zakona, OTVORI !!!!

P: Koliko ima viceva o plavusama?
O: Nema nijedan , sve je istina !

P: Zasto plavusa nosi crne gacice?
O: Zali za nevinoscu !

P: Zasto plavusa puzi po trgovini?
O: Trazi niske cijene !


Na ekranu se pojavljuju goluzdrave IGRACICE. Otac pogleda na sina
i rece:
-Djete, hajde u krevet!
-Rano je, tata!
-Nije rano, vrijeme je!Vidiš da su se i ove tete skinule!

Govori banana vibratoru "Sta se ti treses, kad ce mene ionako pojesti".

Prof.: "Perice zasto si zakasnio u skolu?"
Perica: "Morao sam voditi kravu kod bika."
Prof.: "Zar to nije mogao uraditi tvoj otac?"
Perica: "Ja sam mislio da ce to bolje uraditi bik."

Dragi, otpusti ovog vozaca, molim te! Danas me dva puta zamalo ubio.
- Nemoj tako, zeno, dajmo covjeku jos jednu priliku

Kaze Perica mami:
Mama, tata je opet pijan!
A, otkud ti to znas?
Pa eno ga opet brije ogledalo!

Kutak za užitak

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

subota, 07.01.2006.

Mazda CX7 pod svjetlima pozornice


DUGO iščekivani Mazdin crossover konačno je ugledao svjetlo dana. Prikazan je na auto-salonu u Los Angelesu, a pravu premijeru doživjet će kroz nekoliko dana u Detroitu. Kada stigne u salone na proljeće, Mazdin prvi crossover SUV model će zasigurno izazvati turbulencije na svjetskim tržištima. Na udaru su svi, od Nissanovog Murana, pa sve do etabliranih modela kalibra VW Touarega i Lexusa RX300. CX-7 predstavlja jasan odmak od flote tradicionalnih SUV-ova koji se trenutačno nude na tržištu.Proizveden je s Mazdinim zaštitnim znakom, "dušom sportskog auta" stapajući tako performance sportskog automobila s praktičnosti SUV-a.

Glavni dizajner Iwao Koizumi, čiji prijašnji radovi uključuju uspješnu Mazdu6 i RX-01 iz 1995, naziva ovu dizajnersku temu "naprednom granicom". CX-7 dovodi Mazdu i njezin Zoom-Zoom imidž u područje u kojem još nije bila.Naglašena sportska silueta glavna je novost kod ovog modela. CX7 se može pohvaliti najpoloženijim vjetrobranskim staklom, gotovo kao na osobnom automobilu. Posljedica dinamične vanjštine je najbolja aerodinamika u klasi. Vanjske dimenzije s duljinom od 4.675 mm i širinom od 1.875 mm nisu pretjerane. Naprotiv, CX7 bi se mogao jako dobro snaći i na Starom kontinentu.

Nude se dvije vrste pogona, prednji i Mazdin Active Torque-Split pogon na sva četiri kotača. Potonji koristi elektronički upravljanu spojku integriranu sa stražnjim diferencijalom, koja na stražnju osovinu isporučuje do 50 posto zakretnog momenta, i to u ovisnosti o brzini vrtnje pojedinih kotača, djelovanju ABS-sustava i serijskog Dynamic Stability Control (DSC) . Mjenjač je šest-stupanjski, s mogućnošću ručne izmjene stupnjeva prijenosa. Gume su dimenzija 235/60 R18.Iako se radi o modelu za sjeverno-američko tržište, u pasivnu i aktivnu sigurnost ne treba sumnjati. CX-7 koristi Mazdin Advanced Impact Energy Distribution and Absorption System, ili u prijevodu zaštitni kavez nosača od čelika povišene čvrstoće koji ima mogućnost upijanja velike energije sudara.Čak je i spremnik goriva obložen zaštitnim elementima, što minimizira vjerojatnost pojave požara pri sudaru odostraga. I na kraju, CX-7 se serijski isporučuje šest zračnih jastuka

Audio sustav s CD playerom dolazi serijski, a kao opcija dostupan je i Sirius satelitski radio. Za dodatnu potporu vozačkom zadovoljstvu i ugodi tu su touch-screen DVD navigacijski sistem s glasovnim navođenjem i kamera za vožnju unazad, također dostupni kao opcija. Usto, kupci mogu izabrati Boose premium audio-sustav, koji uključuje devet zvučnika, pojačalo snage 240 W, izmjenjivač za 6 CD-a i Centerpoint surround. Svakodnevno korištenje olakšava keyless sustav zahvaljujući kojemu je moguće otključati vrata i pokrenuti motor bez vađenja kartice iz džepa.CX-7 će se nuditi u tri razine opremljenosti, a početak prodaje na sjevernoameričkom tržištu je zakazan za proljeće. U Mazdi očekuju da bi godišnje mogli prodati oko 40.000 primjeraka.




| komentari (0) | print | # |

<< Arhiva >>