Osobni Filmski Top 15:
  • 1. Donnie Darko
  • 2. The Fifth Element
  • 3. Evil Dead II - Dead by Dawn
  • 4. Cannibal! - The Musical
  • 5. Blazing Saddles
  • 6. Return of The Living Dead II
  • 7. Cactus Jack
  • 8. Tremors
  • 9. Batman
  • 10. Lake Placid
  • 11. Resident Evil - Apocalypse
  • 12. Sars Wars
  • 13. Clerks
  • 14. Airplane
  • 15. Evil Aliens
  • 16. Nudist Colony Of The Dead
  • eXTReMe Tracker

    Zombie vs. Ninja (1987.)

    http://www.imdb.com/title/tt0094384/

    Jedan od najboljih filmova legendarnog režisera Godfreya Hoa (o tome tko je on i kakve je filmove snimao upućujem vas na jedan od starijih postova na Feardot blogu).

    Kao i većina Hoovih ninja filmova i ovaj u sebi sadrži dva spojena filma koja u stvari nemaju nikakve veze jedan s drugim, ali je povremeno napravljena nekakva spojnica koja povezuje dvije radnje. Također naslov nema nikakve veze s filmom jer se ninđe (kojih je ukupno 5 u filmu) i zombiji (koji je oko 5-6) nikad ne sreću u filmu. Osnovni film je nekakvi stari azijski film o čudnom grobaru-nekromanceru koji trenira učenike kung-fu tako što vraća mrtve u život kao kung-fu zombije protiv kojih se učenici bore. Drugi "film" je američki film o "ninjama" koji se bore u šumi, a koji je snimljen samo kako bi bio ubačen u onaj azijski kako bi film sadržavao ninđe. Sve je to naknadno sinkronizirano kako bi moglo imati nekakvu relativno razumljivu priču.

    Radnja filma vrti se oko mladog Ethana kojemu zli majstor ubije oca, a on želi osvetu. Pod svoje mentorstvo uzima ga stari grobar (koji izgledom podsjeća na Zekoslava Mrkvu smijeh) koji ga podučava Kung-Fu (...recimo... trening uključuje samo nanašanje kamenja u lijesovima, zabijanje čavala u daske i njihovog čupanja rukama te meditiranje sa svijećama u rukama dok ga majstor bocka iglom). Za to vrijeme (u američkom dijelu) u "obližnjoj" šumi zli ninđa Mason i njegova vesela šareno obojana banda ninđi (bijeli, žuti, crveni, svijetlo plavi...) sa trakama oko glave na kojima jasno piše "NINJA" (da ne bi bilo zabune) pokušavaju ubiti mladog žuto-bijelo-naranđastog ninđu Duncana koji kao "surađuje s Ethanom". Naravno, usljeđuje puno borbi sve do zadnje borbe između Masona i Duncana koja traje manje od minute i završava smrću Masona nakon što mu Duncan strga mač (!?). Likovi dvaju filmova se naravno nikad ne sreću i pojavljuju u istom kadru već su neke scene montirane kao da likovi razgovaraju.

    Film je, najkraće rečeno, GENIJALAN thumbup sa presmiješnim dubbingom, "izvrsnim" ninđama sa prilično nekaraterističnim imenima za ninđe poput Bobby, Bert i Ira, fora scenama borbi, nekim ekstremno glupim situacijama te toliko drugih gluposti da je to nevjerojatno. I ne znam jel to samo na mom divxu, ali film je panan pa povremeno u kadru ni nema likova ili vidimo samo komad lica nekog lika.

    Od bezbroj blesavih scena jedna definitvno ostaje u sjećanju: Učitelj i Ethan se voze cestom, odjednom učitelj izjavljuje: "Stop here, I gotta take a shit" i odlazi na "sranje" (ustvari namjerava probuditi zombija da iznenadi Ethana kao dio treninga) te se zavuče i zalegne iza brdašca i prekriži prste te počne pretjerano stenjati (kao dio prizivanja zombija). Radoznali Ethan mu se prikrade i uhvati ga na djelu te prestrašeno pobjegne i izgovori legendarnu izjavu: "I've never seen anybody shit like that before... then again, I never watched anybody shit". rofl

    Film naravno preporučam kao i sve ostale Hoovoe ninđa filmove, pogotovo one s legendarnim Ninja Master Gordonom (kojeg začudo nažalost nema u ovom filmu). thumbupthumbup

    - 28.05.2006., nedjelja, 12:37 - Komentari (7) - Isprintaj - #



    << Arhiva >>

    Creative Commons License
    Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

    Dnevnik.hr
    Gol.hr
    Zadovoljna.hr
    Novaplus.hr
    NovaTV.hr
    DomaTV.hr
    Mojamini.tv

    Opis Bloga:
    Potaknut brojnim blogovima s recenzijama filmova te vrlo čestim gledanjem filmova otvorio sam ovaj blog u kojem ću komentirati pogledane filmove (bilo po prvi ili tko zna koji put).

    Inače, volim zabavne filmove, žanr nije bitan (ali preferiram horore, horor komedije i parodije), glavno da se dobro zabavim uz njega; također gluma mi nije gotovo uopće bitna kao ni specijalni efekti - kao što rekoh, bitan je faktor zabave uz film!