srijeda, 03.05.2006.

Evo malo i o Harry Potteru!

Image Hosted by ImageShack.us

Daniel Radcliffe, zvijezda filmova o Harryju Potteru, postao je najmlađa osoba, osim članova britanske kraljevske obitelji, čiji portret visi u Nacionalnoj galeriji portreta.


Slika Stuarta Pearsona Wrighta 16-godišnjeg Radcliffea jedna je od 40 novih djela predstavljenih na izložbi u prestižnoj galeriji u središtu Londona.

Slikar, koji je već napravio portret autorice mladog čarobnjaka Joanne 'J.K.' Rowling, uhvatio je Radcliffea u svom ateljeu prije dvije godine, obučenog u jeans i majicu, kako zamišljeno sjedi u fotelji.

"To je jako čudno. Fenomenalno je. To je jako, jako čudan osjećaj", rekao je mladi glumac o svom portretu. "Velika je čast biti ovdje, među tolikim velikim glumcima i glumicama."

Radcliffe, koji trenutno snima Harry Potter i Red feniksa, peti film napravljen prema seriji bestselera, kaže da je pozirao tri ili četiri puta, sve skupa 14 ili 15 sati.

"Bilo mi je teško ostati miran", priznao je. "A po pitanju slikanja, crtanja ili portretiranja potpuni sam antitalent."

Radcliffeov portret izložen je zajedno s još devet Wrightovih portreta glumaca, uključujući Alana Rickmana i Timothya Spalla, učitelja spravljanja napitaka Severusa Snapea i Petera Pettigrewa iz filmova o Harryju Potteru.

- 20:06 - PljUnI tO vEć JeDnOm (4) - TrOšI bOjU - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.