REZERVIRAJ DNEVNO VRIJEME ZA SEBE

Liječnik za živce u Zürichu Theodor Bovet preporuča u deset molitvenih pravila
• 1. Uzmi dnevno par minuta vremena, budi sam u tišini. Opusti tijelo, razum i srce.
• 2. Govori s Bogom, jednostavno i prirodno. Ispričaj mu sve što imaš na srcu. Ne trebaš nikakve formule, nikakve tuđe načina izražavanja. Govori mu svojim riječima. On ih razumije.
• 3. Vježbaj razgovor s Bogom, kad si kod svog svakodnevnog posla. Zatvori par sekunda oči, tamo gdje jesi: u dućanu, za pisaćim stolom u autobusu.
• 4. Sjeti se činjenice, da je Bog uvijek uza te i da ti pomaže. Ne smiješ stalno na Boga navaljivati i moliti ga za blagoslov, nego pođi od činjenice da te on želi blagosloviti.
• 5. Moli sa uvjerenjem, da će tvoje molitve preko svih mora i planina zaštititi one koje voliš i da su oni okupani u Božjoj ljubavi.
• 6. Kad moliš imaj pozitivne a ne negativne misli.
• 7. Trebaš uvijek u molitvi utvrditi da si spreman prihvatiti Božju volju kako On to hoće.
• 8. Stavi kod moljenja sve u Božje ruke. Moli za snagu, da možeš činiti najbolje što možeš, ostalo s punim povjerenjem prepusti Bogu.
• 9. Pomoli se i za one, koji te ne vole, ili koji su ti učinili zlo. To će ti dati izvanrednu snagu.
10. Dnevno izreci molitvu za tvoju domovinu i za mir u svijetu

19.07.2008. u 19:37 | 5 Komentara | Print | # | ^

PRIČA ZA DOBRE LJUDE

Uzmi si pola minute i pročitaj ovu priču jer je stvarno nešto posebno:

Dva muškarca, obojica jako bolesni zajedno su ležali u bolnici. Jedan od njih je svaki dan imao mogućnost sjediti u svom krevetu zbog izdvajanja vode iz njegovih pluća. Njegov krevet je stajao uz jedini prozor u sobi.


Drugi muškarac je morao stalno ležati na leđima.

Brzo su se upoznali i razgovarali po cijele dane. Pričali su o svojim obiteljima, svojim domovima, poslu, gdje su bili u vojsci, i gdje na odmoru. Svaki dan je muškarac koji je sjedio uz prozor opisivao drugome muškarcu stvari koje je vidio vani.

Muškarac na drugom krevetu je počeo živjeti za te jednosatne trenutke kada je njegov prijatelj sjedio i pričao o događanjima i bojama vanjskoga svijeta. Prozor je gledao na park uz jezero s labudovima.
Guske i labudovi su se igrali u vodi, a mala su djeca spuštali svoje male čamce u vodu.
Mladi parovi su zagrljeni šetali uz cvijeće svih boja. Veliko, staro i snažno drveće je uljepšavalo pokrajinu, a u daljini su se vidjela svjetla grada.
Kada je muškarac uz prozor detaljno objašnjavao sve to, njegov je prijatelj na drugom krevetu zatvorio oči te zamišljao sve te slikovite prizore.
Jednoga dana mu je muškarac uz prozor opisivao paradu, koja se kretala uz jezero. Bez obzira što njegov prijatelj nije čuo tu muziku, on ju je vidio u svom umu. Tako su prolazili dani i tjedni.

Jednoga jutra je jutranja sestra donijela vodu za umivanje i uz prozor pronašla tijelo muškarca koji je u snu mirno umro. Bila je tužna i pozvala je medicinsko osoblje koje je tijelo odnijelo van.

Odmah kada je to bilo moguće, drugi muškarac je zamolio da ga pomaknu uz prozor. Sestra mu je sa zadovoljstvom udovoljila, pobrinula se da se je udobno namjestio te ga ostavila samog.
Uz veliki napor podigao se polako na laktove kako bi po prvi puta ugledao vanjski svijet.
Konačno je imao priliku sam uživati u vanjskim ljepotama. Pogledao je kroz prozor i ugleda prazan zid.
Muškarac je pitao sestru koji je to bio razlog da je pokojni prijatelj tako lijepo opisivao stvari u vanjskom svijetu. Sestra mu je rekla da je bio slijep i da nije mogao vidjeti zid koji je stajao ispred prozora. Reče: »A, možda je htio usrećiti vas?«

Epilog: Neizmjerna sreća leži u usrećivanju drugih, bez obzira na naše uvjete. Podijeljena tuga se raspolovi, a kada dijelimo sreću ona se podvoji. Ako se želiš osjećati bogatim tada prebroji stvari koje ne možeš kupiti novcima. »Danas je dar, zato se zove sadašnjost«.Sretno!

11.07.2008. u 11:44 | 5 Komentara | Print | # | ^

SOLINSKO KULTURNO LJETO 2008.Evo, pred vama su događanja koja će se u Solinu odvijati ovo ljeto, sve do blagdana Male Gospe, zaštitnice našega Grada. Dođite! SVI STE DOBRODOŠLI GOSTI U SOLIN!Vjerujem da će svatko nešto pronaći za sebe, za svoju dušu.


4. 07 koncert-ROMANCE BOSANSKIH SEFARDA crkva Gospe od Otoka 20 h

13. 07 koncert IDEMO U GRADINU Gradina (Tradicionalni koncert solinskih kulturno-umjetničkih udruga gdje ljubitelji dalmatinske pjesme i folklora imaju priliku pogledati i poslušati kolaž solinskog kulturnog stvaralaštva s kojim se ovaj grad može zaista podičiti)

15. 07 koncert DUO BALYK crkva Gospe od Otoka (Rusija-Hrvatska. Nastupaju Vladimir Balyk (klasična harmonika) i Nataša Balyk (domra, mandolina)

17.07 koncert Nastupaju: T. Kusanović (mezzosopran), T. Stipić (tenor), K. Manojlov (bariton) i J. Čikeš (bas) uz pratnju kvarteta Music Forever. Koncert se održava na Gospinom otoku.

18. i 19.07 ETNO AMBIENT SALONA 2008 Nastupaju: Stobo Village Band (Velika Britanija), Zuzana Novak (Velika Britanija), Mandragora (Portugal), Kristi Stassinopoulou i Stathis Kalviotis (Grčka), Iva Nova (Rusija) i Kries (Hrvatska)


23. 07 NOĆ GIMNASTIKE GK «SALTO» Gradina

24.07 koncert JOLE Gradina

26.07 DAN BLACA (Povratak starim solinskim pučkim tradicijama

26.07 koncert JELENA RADAN I GRUPA MERITAS Gradina

31.07 koncert LOS CABALLEROS Gradina

02.08 koncert IBRICA JUSIĆ caffe Zvonimir

07.08 koncert M. LIMIĆ (klavir)I DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR-DUBROVNIK Manastirine

08.08 koncert TEREZA KESOVIJA Gradina

12.08 koncert ŠPIRO BOBAN (tenor), A. ZEBIĆ (sopran), A. Čilaš (sopran), i R. Samodol (klavir) crkva Gospe od Otoka

16.08 koncert JERONIMO MAYA FLAMENCO QUARTET (ŠPANJ.) Gradina

19.08 koncert TA DIVNA LJETNA NOĆ Koncert popularne evergreen glazbe. Nastupaju: M. Bubić Jaman (sopran), Ž. Marendić Bučević (mezzo-sopran), S. Kokoškov (tenor) i R. Kliškić (bariton) uz pratnju kvarteta Music Forever. Koncert se održava na Gospinom otoku.
21.08 koncert PAPA BAND I GOSTI Predstavljanje novoga nosača zvuka na Gospinom otoku.


22.08 RIBARSKA NOĆ centar Solina

23.08 koncert GRADSKA GLAZBA FUŽINE Gospin otok

26.08 ZBIRKA PJESAMA MARIJE ŠVORC I JOSIPA KLJAKOVIĆA Predstavljanje zbirke pjesama Marije Švorc, rođ. Kljaković i Josipa Kljakovića: Iseljeničke i mornarske elegije. Promocija će biti u domu Zvonimir

27.08 MEĐUNARODNI FESTIVAL KARIKATURE dom Zvonimir

27-29.08 koncert LJ. OČIĆ I S. ARNOLD Seminar i završni koncert LJ. Očić (orgulje) i S. Arnold (truba) crkva Gospe od Otoka

29.08 ZBIRKA POEZIJE IVNE GRGIĆ PONILA ME RIČ Manastirine-Tusculum

30.08 PROMENADA OLD TIMERA ULICAMA SOLINA

1.09-8.09 DAN GRADA Proslava Dana Grada i Blagdana Male Gospe, zaštitnice Grada uz bogat vjerski, zabavni i sportski program te tradicionalni sajam

1.09 REVIJA MAŽORETKINJA Gradina

02.09 koncert B. BARIŠIĆ (orgulje) I M. KUHAR (sopran) crkva Gospe od Otoka

03. 09 PREDSTAVLJANJE SOLINSKOG ČASOPISA ZA KULTURU TUSCULUM dom Zvonimir

04.09 izložba ROSANDA TOPIĆ dom Zvonimir

04.09 tradicionalni koncert u crkvi Gospe od Otoka

05.09 koncert DRAŽEN ZEČIĆ Gradina04.07.2008. u 11:00 | 3 Komentara | Print | # | ^

Molitve i litanije Sv. Josipu, svecu kojega sam zavoljela i koji mi je puno pomogao. HVALA MU!

ZDRAVO JOSIPE

Pozdravljam Te, Josipe, koji si pun Božje milosti! Spasitelj se odmarao na tvojim rukama i rastao pod tvojim pogledom. Blagoslovljen ti među svim ljudima i Isus, božansko Dijete tvoje djevičanske Supruge, neka bude uvijek blagoslovljen!

Sveti Josipe, tebi je bilo dano da budeš otac Sinu Božjemu, moli za nas u našim obiteljskim brigama, za naše zdravlje i za naš posao sve do naših posljednjih dana i udostoj se prići nam u pomoć u času smrti naše! Amen!


MOLITVA SVETOM JOSIPU RADNIKU

Slavni Sveti Josipe, uzore svih radnika, izmoli mi milost obavljati svoje poslove u duhu pokore, te tako zadovoljiti za svoje mnogobrojne grijehe; da ih obavljam savjesno, ne obazirući se na svoje sklonosti, već jedino na dužnost; da ih izvršim sa zahvalnošću i radošću smatrajući velikom čašću što mogu naravne darove, koje mi je Bog dao, uporabiti i usavršiti u poslu; da ih obavljam uredno i mirno, umjereno i strpljivo i nikada ne uzmaknem pored umornošću i poteškoćama; da ih obavljam osobito u čistoj nakani odričući se sama sebe; sve to u sjećanju na smrt i na račun koji ću morati polagati o svakom izgubljenom času, o neiskorištenim darovima, o propuštenim dobrim djelima i o taštoj samodopadnosti kod uspjeha, što tako nagrđuje djela učinjena Bogu za ljubav.

Sve Isusu i Mariji za ljubav i po tvom uzoru sveti Josipe! To neka mi bude misao vodilja u životu i na samrti. Amen.

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA ZAŠTITU

Preslavni sveti Josipe, tebe je Bog izabrao za hranitelja svom Sinu i za zaručnika prečistoj Majci Njegovoj i postavio te tako glavarom Svetoj Obitelji, pa te je zbog toga Namjesnik Kristov proglasio zaštitnikom Crkve Isusove. Svim pouzdanjem srca svoga molim te priteci u pomoć čitavoj radničkoj Crkvi! Štiti na poseban način svojom očinskom skrbi Svetog Oca, te sve biskupe i svećenike, koji su sjedinjeni s Petrovom Stolicom! Brani sve koji se uz sve poteškoće i patnje trude oko spasa duša i učini da se svi narodi ponizno podlože svetoj Crkvi izvan koje nema spasenja.
Udostoj se, predobri sveti Josipe, primiti i mene među svoje štićenike. Posvećujem ti se posve i molim te budi mi ocem, zaštitnikom i vođom na putu k spasenju. Isprosi mi čisto srce i veliku želju za vlastitim posvećenjem. Učini da po tvom primjeru sva moja djela budu upravljena na što veću Božju proslavu i za sjedinjenje s božanskim Srcem Isusovim i bezgrešnim Srcem Marijinim i s tobom, o sveti Josipe.
Moli za me da postanem vrijedan biti dionikom onoga pokoja i blaženstva što si ga ti osjetio na svom smrtnom času. Amen.

LITANIJE SV. JOSIPA
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine. smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!
Oče nebeski, Bože
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože
Duše Sveti, Bože
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj se nama!


Sveta Marijo
Sveti Josipe
Slavni porode Davidov MOLI ZA NAS!
Svjetlosti patrijarha
Zaručniče Bogorodice
Stidljivi čuvaru Djevice
Hranitelju Sina Božjega
Brižni branitelju Kristov
Glavaru slavne obitelji
Josipe pravedni
Josipe prečisti
Josipe premudri
Josipe jaki
Josipe poslušni
Josipe vjerni
Ogledalo strpljivosti
Ljubitelju siromaštva
Uzore radnika
Uresu domaćega života
Čuvaru djevica
Potporo obitelji
Utjeho bijednih
Ufanje bolesnih
Zaštitniče umirućih
Strahu zlih duhova
Pokrovitelju svete Crkve

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
oprosti nam, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
smiluj se nama!

Postavio ga je gospodarom doma svojega.

I poglavarom imanja svojega.

Pomolimo se
Bože, koji si se neiskazanom providnosti udostojao izabrati blaženoga Josipa za zaručnika presvetoj Majci svojoj, daj molimo da koga kao pokrovitelja častimo na zemlji, zavrijedimo imati zagovornikom na nebu. Koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vjekova. Amen.

Moli za nas, Sveti Josipe,

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se:

Molimo Te Gospodine, neka nam budu na pomoć zasluge zaručnika presvete Majke Tvoje, da zadobijemo njegovim zagovorom, što svojom slaboćom ne možemo postići. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.


02.07.2008. u 10:23 | 1 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2009 (2)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

zanimljivosti, duhovnost,o najlipšin gradovima na svitu-Solinu i Splitu, preporuke-koje knjige pročitati i pogledati filmove

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se