sobba

ponedjeljak, 19.02.2007.

SADDAM JE ŽIV

objavljeno NA XPORTALU, 18.2.2007 20:40:08

Saddam Husein je živ i zdrav, a iz nekog sigurnog skloništa na nekom egzotičnom mjestu gledao je na CNN-u vlastito smaknuće. Iskreno, očekivao sam i ranije takvu vijest koja se pojavila ovih dana, odnosno, pojavila se knjiga «Sadam nije pogubljen», autora egipatskog novinara i pisca Anisa Al – Daghidija. On tvrdi da postoji cijeli niz dokaza o tome da je irački krvnik živ, a jednako tako negdje se živi i zdravi skrivaju i njegovi sinovi Udaj i Kusaj, čije smo leševe na obdukcijskom stolu gledali na TV-u u srpnju 2003. godine. Kao glavni dokaz da je posljednji veliki diktator živ, autor prilaže tezu o madežu na čelu kojeg pravi Saddam nije imao, a njegov smaknuti dvojnik jest. On čak i spekulira s imenom dvojnika, a to je prema egipatskom piscu stanoviti Maluf Ramadan. I da, nije samo madež sporan jer je tip cijelu knjigu posvetio navodnim dokazima. Ha, moš mislit.
Kao što sam već rekao, moglo se ovo očekivati. Jer zar nije i veliki Elvis negdje živ? Svake godine na stotine, ma što stotine, tisuće glupih Amerikanaca svjedoče o susretima s kraljem rocka, a prema nekim istraživanjima, postotak onih koji u to vjeruju je stravično velik. U Hrvatskoj se takvo što ipak ne može dogoditi, pa barem po nečemu iskačemo iz prosjeka. Mi jednostavno nismo lakovjerni, valjda zato što su nas prečesto jebali kroz povijest pa se više ne damo tako lako naguziti.
Jim Morrison je u Miamiju, ima pivski trbuh, bavi se fitnesom i stalno glasa za republikance. Postao je pravi establishment man i prezire sve koji mu se dive i puše njegovu filozofiju. Živ je i Hitler, naravno, a živi negdje u Čileu, na farmu gdje okuplja ekipu i priprema uspostavu 4. raicha. Sid Vicious se uopće nije overdozirao 2. veljače 1979. godine u New Yorku. Ni približno! Pustio je umjetničku bradicu, primirio se i sakrio, a smrt je inscenirao kako ne bi morao odgovarati za ubojstvo cure Nancy Spungen koju je zaklao u kultnom hotelu Chelesa u velikoj jabuci. Inače, danas živi na jednoj farmi kraj Drniša i bavi se proizvodnjom pršuta. Ima 200 prasadi u svojoj farmi «Sidova prasad», i dobro je savladao hrvatski.
Zvijezde ne umiru. To za njih rade dubleri, a ako i umru, možete biti sigurni da je to nekakav zajeb, jer slavni žive vječno. Oni koji imaju dovoljno para za insceniranje smrti, to će i učiniti, a kada umru, ako uopće umru, vi za to nikad nećete doznati. Ko je nama kriv što nismo slavni i ne možemo se pridružiti biranom društvu Janis Joplin, Marca Bolana, Jimi Hendrixa, Johna Bonhama, John Lennona, James Deana, Marlyn Monroe, JFK-a i drugih vječnih celebritya čije smrti ne možemo podnijeti, pa smo skloni uskrsavati ih. Morbidno i neukusno, baš onako kako su i živjeli ti kolege Iana Curtisa i Curta Cobaina. Njih dvojica ipak su mrtvi jer samoubojice ne žive vječno.
…bilo je neobično toplo tog jutra u veljači 2007. godine na jednoj tajnoj lokaciji na jugu SAD-a. Dva sredovječna muškarca igrali su na balote, crni brko arapskoj podrijetla i svjetlokosi tipični Amerikanac kauboj. Pušili su kubanske cigare, one najskuplje, proizvedene za Fidela Castra osobno. Na velikom televizoru u vrtu gledali su na CNN-u nove vijesti iz Bagdada i smijali se... Neke stvari ne mogu se platiti novcem. Za sve ostalo tu je … kako bilo.

19.02.2007. u 16:29 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  veljača, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Veljača 2007 (44)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razni tekstovi objavljivani zadnjih godina po internetu, eventualno nešto poezije... i sve to uglavnom zato da imam sve to na jednom mjestu. A ako se netko zabuni i dođe ovamo, ha, šta ja mogu. Bit će mi drago...

Linkovi

Monitor.hr
XPORTAL

kontakt

sobbax@gmail.com