sobba

ponedjeljak, 19.02.2007.

TKO JE "UNIŠTIO" 660 KILOGRAMA KOKE?

objavljeno NA XPORTALU, 11.2.2007 19:09:58

Uskoro treba početi suđenje generalu Andabaku i britanskom državljaninu Poulu Dexteru za šverc 660 kilograma kokaina «dignutog» devedesetih u Rijeci, kontejneru broda koji je trebao bijelo dalje transportirati u Afriku. Suđenje, dakle, treba početi, ali čini se da glavnog dokaza kaznenom djelu nema, nema kokaina. Tako sam barem zaključio iz rečenoga u večerašnjoj emisiji «Epicentar» na Nova TV gdje su, među ostalima «stručnjacima» za droge, govorili i osumnjičeni Andabak i njegov branitelj. U emisiji se govorilo i o problematici uništavanja zaplijenjene droge koja se od 2001. godine sakuplja po skladištima jer Hrvatska nema adekvatnu spalionicu. Droga se inače nakon suđenja, i donošenja pravomoćne presude uništava komisijski, kako je se ne bi zamračilo, ali to se po svemu sudeći nije dogodilo i riječkim bijelim. Navodno postoji nekakav dokument da su drogu uništila nekakva tri tipa. Hm, mora da su je uništili. Nosom. Radili su ogromne lajne i sustavno uništavali to brdo «snijega», a ne bi se čudio da su im u uništavanju pomagale i brojne kurve i sponzoruše koje su karali tijekom uništavanja. Kako se ipak tolika masa bijeloga ne može tek tako uništiti šmrkanjem ( iako neke Hollywoodske zvijezde svojim postupcima svjedoče drukčije), ova su trojica morali prodati nešto i zaraditi koji milijun. Oni, ili oni koji su stajali iza njih, a nesumnjivo su jako bliski državnom vrhu bez kojeg se u Hrvatskoj ne dila. Odnosno, oni koji dilaju mimo kontrole države, završe iza brave.
Nije ovo jedino nelogično i sumnjivo u priči o riječkom kokainu. Kontroverzi ima i oko famoznog Britanca Dextera, a Andabak koji je na slobodi, tvrdi da mu je sve podmetnuto, da nema veze s drogom i da Dextera nije nikad u životu vidio. Koliko je kontroverzna cijela ta priča, ilustrira i činjenica da je zaplijenjenu drogu na cijelom put iz Južne Amerike pratila američka DEA, koja je htjela pustiti pošiljku do krajnje ruke u Africi, kako bi povezali sve aktere, ali u Hrvatskoj (ma ko bi rekao), dogodio se zajeb i murija je uletjela i usput proslavila riječke policajce koji su to izveli. Baš zanimljivo. Kako bilo, netko se našmrkao i zaradio od 660 kila vrhunskog bijeloga praha Made in Columbia. A to, na žalost, nisam bio ja.

19.02.2007. u 16:16 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  veljača, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Veljača 2007 (44)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razni tekstovi objavljivani zadnjih godina po internetu, eventualno nešto poezije... i sve to uglavnom zato da imam sve to na jednom mjestu. A ako se netko zabuni i dođe ovamo, ha, šta ja mogu. Bit će mi drago...

Linkovi

Monitor.hr
XPORTAL

kontakt

sobbax@gmail.com