sobba

četvrtak, 15.02.2007.

PREDIZBORNI RUKOMET

objavljeno NA XPORTALU, 18.1.2007 20:36:31

Reći će netko da banaliziram, da su stvari puno dublje, ali ovo s takozvanim «rukometnim zakonom» nije nam trebalo jer je slučaj teška lakrdija. Koja se događa i zbog predizborne kampanje koja službeno nije počela, a zapravo nikad nije ni prestala. Možda stvarno banaliziram kad kažem da je Vlada trebala po defaultu odraditi stvari po svome, i zaobići zakon koliko god treba jer je riječ o nacionalnom interesu prve kategorije, ali kad se sve zbroji i oduzme, kad zadovoljimo formu, to je jedino suvislo i jedino moguće rješenje. Čemu preseravanje i politiziranje kad je ubrzavanje u interesu nacije, ali ne, nedajbože, treba iskoristiti svaku malu za političke, predizborne punte.

Mislim da bi bilo dobro da se HDZ ode malo hladiti u opoziciju. Jedino me brine alternativa, jer nemamo previše izbora. Loša pozicija, loša opozicija, dobro došli u Hrvatsku. Bezobrazni, bahati i nadasve narcisoidni Sanader, ili usporen do zla boga, neodlučan i sklon greškama Račan? Ili Čačić, muljator koji zna znanje, solira s jakom pozadinom i transparentno ufurava jaki biznis u politiku. Ma, dobro, ima još, reformirani ustaše, ljevičari koji marketing furaju pod likom i djelom Lare Croft, liberali koji s liberalnom spikom veze imaju koliko ja s nuklearnom fizikom… To ti je kao da nosiš iznošene, smrdljive čarape, već ti prsti kao krumpiri vire iz njih, a nemaš druge da ih navučeš na ozeble i usmrđene noge. A ne možeš ići bos jer je sve oko tebe oštro i hrapavo, a još je i zima, mada ova zima sa zimom veze nema, ali jebiga, opet je zima. Kako bilo, mislim da smo trebali konsenzusno izgraditi te posrane dvorane, i to tako da budu iskoristive i nakon velikog događaja.

Nema grada kojem ne nedostaje prostora za sport, u mom gradu najperspektivniji sportaši moraju zbog nedostatka adekvatnog prostora trenirati do ponoći u nekakvoj školskoj dvorani na periferiji, ili još gore, u nekakvoj selendri, ako i tamo uspiju dobiti termin. I opet imamo sjajne rezultate. Pitam se što bi tek bilo da imaju ta djeca gdje trenirati?
Al što možeš, zainatili se Sanader i Bandić, izvlače iz neodrađenih projekata iz sfere nacionalnog interesa jeftine političke poene. Umjesto da ih upravo na nacionalnim interesima zarađuju. No, kod nas se punti dobivaju na onome što doznaju da drugi nisu napravili, a ne na dobrim stvarima koje jesu napravili. Kod nas se ne radi. Odnosno radi, radi nam se svima o glavi.

15.02.2007. u 17:04 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  veljača, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Veljača 2007 (44)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razni tekstovi objavljivani zadnjih godina po internetu, eventualno nešto poezije... i sve to uglavnom zato da imam sve to na jednom mjestu. A ako se netko zabuni i dođe ovamo, ha, šta ja mogu. Bit će mi drago...

Linkovi

Monitor.hr
XPORTAL

kontakt

sobbax@gmail.com