Snjeguljica

petak, 13.04.2012.

Šminkanje očiju: proljetni look

Prije nekoliko tjedana, par dana prije proljeća sam bila obećala da ću napraviti jedan proljetni look, koristeći vesele, proljetne boje, s daškom gotike. Kako ja svoja obećanja uvijek provodim u djelo tako sam se posvetila i ovom zadatku i danas kreirala jedan od lookova koji su aktualni ovog proljeća.

No, već na početku vam moram reći da nisam baš zadovoljna svojom izvedbom. Nisam zadovoljna iz više razloga:

1.) Sjenila koja sam koristila nisu dobre kvalitete i totalno su me razočarala

2.) Vani je bilo oblačno i samim time nije bila dobra ni svjetlost koja bi pokazala pravu kvalitetu ovog look-a, tako da s fotkama nisam zadovoljna

3.) Zbog loše svjetlosti ni editiranje fotografija mi nije moglo puno pomoći da look izgleda bolje, iako sam se maksimalno potrudila

I već kad sam bila spremna reći „Fuck it“ i pobrisati fotke sjetila sam se obećanja danog vama i odustala od svoje namjere. Prije nego krenem objašnjavati morat ću vas samo zamoliti za razumijevanje zbog nedostatka profesionalnosti i perfekcije.

Inače, ako imate sjenila dobre kvalitete ovaj look nije teško napraviti, procedura je prilično jednostavna, a ja ću sada krenuti s opisom ovog looka, navesti sjenila koja sam koristila te opisati proceduru korak po korak.

Budući da se radi o proljetnom looku odlučila sam se za ružičaste nijanse sjenila. Same ružičaste nikad ne nosim, no u kombinaciji s crnim sjenilom i tušem to je sasvim druga priča.

Za ovaj look sam koristila Maybelline sjenila u 4 boje. Radi se o maloj paleti sjenila koja sadrži bijelu, dvije nijanse ružičaste i sivo-crnu. Ime joj neću navoditi, sigurno ste je do sada već više puta vidjeli u dm-u jer se pojavila lani, a dolazi u nekoliko različitih boja. Ja sam se odlučila za ovu paletu zbog tamno ružičaste boje koja mi je trebala za neke lookove koje sam namjeravala kreirati, a nigdje nisam mogla pronaći tako intenzivnu ružičastu. No ubrzo nakon kupnje shvatila sam da sam pogriješila s odabirom. Sjenila su loše kvalitete, jako loše pigmentirana, truse se i kad se nanesu nemaju intenzitet. Iako sam paletu koristila i u prošlosti očito na greškama nisam ništa naučila. Lošu kvalitetu sjenila pripisivala sam uglavnom lošoj bazi za sjenilo (koja zapravo, uopće nije bila loša, nego jeftina), no kad sam danas istu stvar napravila i s MAC bazom shvatila sam da tu baza ne igra nikavu ulogu već se jednostavno radi o lošem sjenilu. Iskreno, čini mi se da su Maybelline sjenila jako loša jer ovo nije prvi put da me neko njihovo sjenilo razočaralo i nakon ovog iskustva čvrsto odlučujem da više NIKADA neću kupiti njihovo sjenilo. Dakle, radi se o sljedećem proizvodu:

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-13

No, neka vas ovo ne obeshrabri jer ako slijedite korake koje ću sad navesti nećete pogriješti, samo izaberite sjenila dobre kvalitete koja vas dosada još nisu razočarala.

Pa počnimo:

1.) Nanesite bazu za sjenilo po cijelom kapku, sve do obrva, jer ćete i sjenilo nanositi sve do obrva
2.) Svijetlo ružičasto sjenilo nanesite po cijelom kapku (ako koristite ovo Maybelline sjenilo preporučujem vam da koristite spužvasti aplikator za ovaj dio jer ćete se kistom samo nepotrebno namučiti)

3.) Zatim pomoću malog kista za blendanje (iliti kista za konturiranje) nanesite tamno ružičasto sjenilo na sljedeći način: krenite od vanjskog kuta oka prema van, lagano praveći tzv „winged look“, a zatim ga nastavite nanositi po pregibu oka.

4.) Kad ste zadovoljni s oblikom ispunite ga sjenilom, a zatim ga lagano blendajte

5.) Ispod obrva nanesite malo bijelog sjenila (ili mat ili sedefasto, ovisi što preferirate) te pomoću velikog kista za blendanje još jednom blendajte ružičasto sjenilo kako biste ga spojili s bijelim

6.) Kad ste sve dobro izblendali uzmite tankim kistom malo crnog sjenila i nanesite ga na vanjski kut kapka preko već nanesenog ružičastog i malo na pregib (na pregibu pokrijte samo rubni dio, nemojte ići predaleko s njim)

7.) Blendajte crno sjenilo kako biste ga stopili s ružičastim (ovo „crno“ iz Maybelline palete zapravo uopće nije crno, a nakon nekog vremena se potpuno stopi s ružičastim da se jedva primjećuje)

8.) Zatim u unutarnji kut donjeg kapka (ispod oka) nanesite svijetloružičasto sjenilo koje ste koristili na početku

9.) Na vanjski dio kapka nanesite tamno ružičasto sjenilo, a zatim ga pomoću malog kista za blendanje spojite s istim ružičastim na gornjem kapku.

10.) Crnim tušem obrubite oči i izvucite lagano crtu prema van kako biste dobili „cat-eye“ look

11.) Isto vrijedi i za waterline: napravite mali špic u unutarnjem kutu oka (također cat-eye). Ako vam je tuš nezgodno nanositi na waterline onda vam savjetujem da za to koristite olovku

12.) Za kraj na trepavice nanesite dobru crnu maskaru kako bi vaše oči još više došle do izražaja

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-13

Kao što vidite, ovaj look nije kompliciran, meni je jedino žao što mi vremenski uvjeti danas nisu išli na ruku, i iskreno, žao mi je što nisam koristila svoju novu paletu za ovaj look, no i s ovim sam se nakraju snašla.

Ovo, naravno, nije bio moj posljednji look koji objavljujem, bit će ih još, i to s puno boljim proizvodima, tako da razočaranja više neće naći svoje mjesto ovdje.

See ya later!

13.04.2012. u 22:08 • 18 KomentaraPrint#

četvrtak, 12.04.2012.

Moji make-up noviteti

U prethodnim sam postovima dosta toga rekla o raznim tehnikama šminkanja i bojama sjenila, priložila sam i kratke tutorijale, a danas radim svoju prvu recenziju. Radi se o mojoj novoj paleti sjenila marke Claire's.

Prije svog dolaska u Veliku Britaniju nikada nisam čula za ova j brand jer ga kod nas nema, kao ni u našem dijelu Europe, no čini se da je popularan u Velikoj Britaniji i Americi. Oni ne proizvode samo kozmetiku; u njihovim dućanima mogu se naći različite stvari, poput otkačenih torbica, nakita, umetaka za kosu i drugih dodataka, a meni se ti dućani sviđaju zato što tamo mogu naći mnoštvo goth dodataka, tipa rukavice, torbe, ogrlice, novčanike i sl. Svaki put kad se nađem u blizini redovito nešto klupim, jer su im cijene vrlo povoljne, a artikli prekrasni i vrlo kvalitetni.

Prilikom svoje prve kupovine već sam bila iznenađena jer sam za samo jedan artikal dobila povlasticu da besplatno izaberem još 4 proizvoda iz iste kolekcije, čemu se nipošto nisam nadala jer takvo nešto u Hrvatskoj nikada nisam doživjela. No, o tome ću nešto reći poslije, a sada ću se osvrnuti na svoju posljednju kupovinu koju sam obavila tamo prije 4 dana.

Budući da svako malo imaju novih kozmetičkih stvari u ponudi mom budnom oku to ni ovaj put nije promaklo. Cijene su vrlo pristupačne i za one koji ne žele izdvajati previše novca za kozmetiku i kojima top kvaliteta nije toliko važna ovo mjesto je i više nego super. Ja ne mogu reći da mi kvaliteta nije važna, no o tome odlučujem tek nakon što isprobam neki proizvod jer i jeftiniji proizvodi mogu imati dobru kvalitetu (kao što su npr. Essence i Catrice, pogotovo ako se radi o tuševima i olovkama za oči). Jednako tako, odlučila sam isprobati i ovaj proizvod.

Budući da bih se uskoro mogla početi profesionalno baviti šminkanjem odlučila sam nabaviti paletu sjenila od mnogo boja. S Amazona sam već namjeravala naručiti Coastal Scents ili 120 Palette, kako bih se mogla igrati bojama i kreirati različite lookove. No ipak, svaki put bih odustala od kupnje jer bi me mučilo sljedeće pitanje: Što ako nađem neki drugi, bolje plaćeni posao, i nakraju se uopće ne budem bavila makeup-om? Bilo bi šteta da nešto takvo skuplja prašinu na polici ili da stoji netaknuto, jer ja već sada imam toliko šminke da ne znam kud ću s njom, čak sam je počela i poklanjati. Glupo mi je gomilati šminku koju neću stići iskoristiti ni za 30 godina i kojoj će samo proći rok trajanja (okay, sjenila mogu trajati jaaaaaako dugo, no glupo je da mi šminka koju ne koristim bespotrebno zauzima prostor).

I tako sam nabasala na ovu paletu od 48 boja unutra. Istina, ima manje boja od gore spomenutih, no sadrži sve boje koje su potrebne u šminkanju – od neutralnih do najdramatičnijih crnih. Mislim da bi svatko s njom bio zadovoljan. Najviše me oduševila cijena – 9 funti, što je jako malo za jednu paletu sjenila. Kod nje mi se sviđa i to što su sedefaste i mat nijanse podjednako zastupljene, što smatram izrazito važnim u šminkanju, jer ih često kombiniram, budući da ne volim da je look previše mat ili pak previše sedefast.

Evo kako paleta izgleda:

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11


A sada da vidimo je li ova paleta opravdala moja očekivanja.

Najprije moram napomenuti da nisam imala prevelika očekivanja – budimo realni, cijena je dosta niska i ne možemo očekivati top kvalitetu. No, ugodno sam se iznenadila. Kvaliteta sjenila bi bila slična Essence, ili čak još bolja. Na ljestvici od 1 do 5 imala bi 3+, što je sasvim solidna kvaliteta. Kod sjenila mi se sviđa to što nisu poput krede i što se lako blendaju. Nisam još stigla isprobati sve boje, no isprobala sam sljedeće: neutralne bež nijanse, te ljubičaste i crvene nijanse. Nanijela sam ih kistom preko MAC primera i imale su izvrstan učinak. Kod prvih nijansi uopće nije bilo moguće uočiti da su ta sjenila niže kvalitete jer su tako lijepo sjela na kapak i tako se lijepo izblendala da uopće nisam vidjela razliku između njih i Max Factora, koji je po kvaliteti (i cijeni) znatno superiorniji.

Najviše su me oduševila crvena sjenila jer su mi djelovala nekako najmasnije, a s primerom su trajale nekih 8 sati (možda bi bile trajale i duže da nisam morala zbog odlaska na spavanje skinuti šminku), bez da se tekstura promijenila. Imala su vrlo lijepi baršunasti odsjaj.

Sjenila su dobro pigmentirana, pogotovo tamna sjenila, što je meni jako važno. Imaju doduše jednu manu, a to je da se malo truse, no ne jako, pa se višak lako da ukloniti , no ipak, sjetimo se da je to jeftina paleta pa ne možemo ni očekivati da svaki aspekt bude besprijekoran. Osim toga, nakon kupnje sam pročitala neke recenzije na internetu i pogledala neke na YouTubeu i Claire's kozmetika je dobila dosta dobre kritike.

To sum up: Nije mi nimalo žao što sam kupila ovu paletu. Boje su lijepe, da ih se vrlo lijepo kombinirati i nije ih teško blendati i definitivno će biti i više nego dobre za moje buduće eksperimente. Ako kojim slučajem budem morala nabaviti profesionalnu paletu sjenila ovu ću rado nekomu pokloniti.

No tu nije kraj. Kupila sam još jednu paletu, no ta je poklon za moju sestru. Nju nisam isprobala jer nisam htjela uklanjati zaštitnu foliju kako bi sestri stigla u Hrvatsku hermetički zatvorena.

Ova paleta je došla u prekrasnom pakovanju u obliku knjige (ili spomenara) šarenih korica, koja se potom otvori i onda nastupa iznenađenje.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11

U prvom dijelu se nalaze dva spužvasta aplikatora na dugoj drški (što olakšava nanošenje sjenila), dva tanka kistića za ruž i jedna četkica za rumenilo, zajedno s malim zrcalom koje se nalazi poviše alata.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11


Drugi, središnji dio, se sastoji od 20 sjenila veselih boja i tri nijanse rumenila, za svijetlu, normalnu i tamnu put.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11


Treći, najzanimljiviji dio, sačinjava 16 „nude“ nijansi sjenila, pogodnih za svakodnevni look, 4 ruža, jednoj sjajila i jedne male maskare.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11

Ova je paleta zgodna jer se pomoću nje mogu napraviti i lagani svakodnevni lookovi, kao i oni otkačeni u živim bojama, koji se inače nose u proljeće.

Kao što sam već spomenula za svoju prvu kupnju sam na poklon dobila joše neke artikle. Neke od njh sam odlučila pokloniti, a neke sam zadržala.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11

Ova sjenila sam odlučiti pokloniti prijateljici i već sutra ih šaljem u Hrvatsku. Mislim da ih ne trebam puno ni opisivati , već same slike govore dovoljno, a kad sam slike objavila na Facebooku prijateljica je i sama rekla da joj se sviđaju, što je mene učinilo još sretnijom. Ja sam isprobala samo ovo od pet boja u jednom od svojih tutorijala, a look napravljen pomoću ovih sjenila je bio bajkovit te je izdržao cijeli dan. Drugo nisam isprobala, no isprobala sam ga na prstima da vidim koliko je dobro pigmentiran i rezultati su zadovoljavajući.


Ono što je mene oduševilo prilikom prve kupovine su ovi tuševi za oči.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11


Sastoje se od mat i gliter tuša, svaki dolazi u tri boje, a mene su najviše privukli crni i crveni gliter, koji mi trebaju da upotpunim svoje gotičke lookove (iako nisam ljubitelj glitera). Za 5 funti kvaliteta je i više nego dobra: lako se nanose, imaju intenzitet, a traju cijeli dan.


I za kraj, mali set kistova

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-11


Sastoji se od velikog kista za rumenilo dva kista za nanošenje sjenila, jednog kosog kista za nanošenje tuša u kremi i jednog spužvastog aplikatora koji klasično dolazi u svakom setu. Kistovi za sjenilo nisu, naravno, top kvalitete, više su sintetički, no i s njima se lako da nanijeti sjenilo. Najbolji je ovaj kist za rumenilo jer stvarno prvoklasno obavlja svoj posao. Ovaj set je također poklon za moju seku.


Uz ove proizvode na dar sam dobila (tj. izabrala) i set sjajila za usne, no o njima neću govoriti zato što im je kvaliteta zbilja loša ako se nanose sama. No, ako se nanesu preko ruža efekt je puno bolji. Dolaze u 6 različitih nijansi, od čega su 3 pogodne za dan, a 3 su bolje za noćne lookove.


Eto, toliko za sada od mene, a u sljedećem postu radim jedan ružičasti proljetni look koji sam obećala prije par tjedana.

Lijep pozdrav!

Snjeguljica


12.04.2012. u 00:16 • 4 KomentaraPrint#

srijeda, 04.04.2012.

Moja njega kose

Danas ću se nadovezati na svoj prošli post o njezi kose i reći ću nešto o tome kako ja njegujem svoju kosu.

Kao što sam već spomenula u prošlim postovima imam dugu kosu do stražnjice koju bojam u crno. Veliki sam zaljubljenik u dugu kosu i nisam jedna od onih kojima pristaje kratka ili poluduga kosa. Točnije, bez svoje duge kose ne mogu se zamisliti. Ta ljubav postoji otkad znam za sebe – još kao sedmogodišnja djevojčica imala sam kosu do stražnjice kojoj su se svi divili. Jednom u osnovnoj školi sam napravila veliku grešku i dopustila da me se nagovori da se ošišam do ramena i žalila sam za svojom dugom kosom sve dok mi nije opet narasla. Tijekom godina je varirala u dužini: kretala se od dužine do pola leđa pa do struka, no u dobi od 16 sam je opet počela intenzivno puštati i kad mi je nakon godinu dana dosegnula stražnjicu više je nikad nisam ošišala. Naravno, skraćivala sam vrhove, no drastične promjene nikad nisu dolazile u obzir. I otada pa do danas, znači, 8 godina, najkraća dužina koju sam imala je bila do struka, do toga bi najčešće došlo kad bih odrezala vrhove, no kosa bi mi uvijek brzo izrasla i dosegnula stražnjicu.

Prirodna boja moje kose je svijetlo smeđa, no već više od 5 godina se redovito bojam. Najprije sam se dvije godine bojala u crveno, a prije nešto više d 3 godine sam se počela bojati u crno i ne namjeravam prestati, bar ne još nekih 10 godina. Crno mi puno bolje pristaje nego moja prirodna boja ili bilo koja druga boja i što se tiče eksperimentiranja s bojama, to je za mene završeno, iako nikad ni nisam bila za to.

No bojanje, naravno, ima i svoje negativne strane. Budući da se boja sastoji od raznih kemikalija to sve može negativno djelovati na kosu ako se ne vodi računa o pravilnoj njezi. Obojenoj kosi potrebna je posebna njega i zato na dobrim preparatima nikad ne treba štedjeti. Boja može spaliti i isušiti kosu, a u kojoj mjeri ovisi o tome koliko je boja intenzivna, no bez obzira što su neke boje manje agresivne od ostalih svaka od njih je štetna. Kod mene se to uglavnom manifestira na vrhovima koje boja zna isušiti i vrhovi su mi uvijek nakritičniji, no ostatak kose je jako dobro njegovan i svilenkast, a budući da redovito ulažem u dobre proizvode ni vrhovi koji nisu potpuno savršeni ne mogu narušiti predivan izgled moje kose.
Nedavno sam ovdje u Oxfordu bila u skupom frizerskom salonu gdje su mi blago nakovrčali kosu i same frizerke su priznale da već davno nisu vidjele tako lijepu i dugu kosu.

Pa da predstavim svoje saveznike u borbi za lijepu i njegovanu kosu:

L'Oreal Elvive šampon za obojenu kosu.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-03

Dok sam još bila u Hrvatskoj koristila sam L'Oreal Elseve prozveden za istočno europsko tržište i bio mi je izvrstan. Kosa je bila lijepa i svilenkasta, dobila je predivan sjaj i lijepo je mirisala. Otada je taj šampon moj apsolutni favorit. Jedina mana mu je to što se brzo potroši. Kad sam se preselila u Englesku počela sam kupovati Elvive i iako bi on trebao biti bolji i kvalitetniji od Elseve-a ja tu razliku nisam primijetila. Jednako su dobri, po mom mišljenju razlike nema (bar ne što se tiče ovog šampona), i bit ću im vjerna sve dok mi se kosa jednog dana ne zasiti. Preporučila bih ga svakomu tko ima obojenu kosu. Frizeri inače ovakve šampone preporučuju svima, i onima koji se bojaju i onima koji se ne bojaju, jer sadrže ekstra njegujuće čestice koje pomažu kosi da održi vitalnost.

Prije nego što sam otkrila ovaj šampon bila sam apsolutno razočarana L'Orealom jer mi je onaj žuti iz kolekcije za oštećenu kosu još više isušio kosu i prouzročio opadanje kose, a ni onaj narančasti se nije pokazao kao dobar izbor, pa sam bila skeptična prije kupovine ovog za obojenu kosu, no bila sam u krivu – ovaj šampon je savršenstvo. No, što se tiče L'Oreala tu nije kraj, jer me oduševio još jedan njihov šampon

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-03

L'Oreal Elvive Triple Resist, ili L'Oreal Elseve Arginine Resist, šampon za jačanje kose. Isprobala sam oba i opet sam bila oduševljena. Ni ovdje nisam zapazila neku razliku, no to nije ni bitno, jer šampon kao šampon je izvrstan. Ovaj sam šampon kupila prije nekoliko mjeseci jer je počinjala zima pa sam htjela uzeti nešto intenzivnije za hladni period u godini i nisam požalila. Kosa je od njega lijepa i svilenkasta i jako sjajna. Što se tiče samog jačanja kose nisam primijetila neke rezultate, no budući da mi kosa ni inače nije lomljiva to mi nije bilo ni bitno. Miris mu je nešto jači, no nije neugodan. Sad sam opet na ovom prvom šamponu za obojenu kosu, no nije isključeno da si za par mjeseci ponovno kupim ovaj za promjenu.

Što se regeneratora tiče tu nisam izbirljiva. Specijalci stalno govore kako je dobar regenerator važan u njezi kose, no po mom mišljenu dobra i kvalitetna maska puno je važnija. Regeneratore koristim razne – trenutno koristim L'Oreal Elvive za obojenu kosu, no nisam mu vjerna. Regenerator koji smatram jako dobrim je i onaj iz Avona s anti-frizz efektom, iz narančaste linije. Kad su bili dostupni po promotivnoj cijeni kupila sam nekoliko komada i još uvijek imam jednu bocu koju čuvam za kišne dane. Isprobala sam razne regeneratore, uključujući i one jeftinije tipa Balea, no samo me ovaj od Avona oduševio.

Sad dolazim do prozvoda koji smatram izrazito važnim, a to je maska za kosu. U prošlom sam postu rekla nešto o razlici između profesionalnih maski za kosu i maski iz maloprodaje pa se sad neću ponavljati. Već više od godinu dana kupujem profesionalne maske i tu vam, ako niste upućeni, već mogu dati neke preporuke. Prva maska koju sam kupila je bila Franck Provost, koja se može nabaviti u Limoni parfumerijama. Ima ih nekoliko: za obojenu kosu, za sjaj, a ja sam kupila onu koja hrani kosu. Nisam požalila jer sam već nakon prve primjene zapazila rezultate: vrhovi više nisu bili grubi i oštri i češalj mi nije zapinjao prilikom češljanja, već je klizio kao po svili. Naravno, ne može popraviti oštećene vrhove, ali ih može nahraniti i učiniti kosu ljepšom i otpornijom. Maska je koštala samo 60 kn, i kažem „samo“ jer je sadržavala 400 ml smjese jako lijepog kokos mirisa (iako je to zapravo tzv. karite butter). Može trajati jako dugo (meni je trajala 8 mjeseci), no kosa se nakon nekog vremena navikne pa se uporaba treba malo obustaviti. Sve u svemu, ako imate isušenu kosu svakako je kupite (no nemojte kupovati šampon jer sam čula da strašno isušuje kosu, valjda zato jer je preintenzivan).

No prije nešto od manje od dva mjeseca počastila sam se novom maskom, a to je Aveda Damage Remedy.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-03

Ovu masku sam kupila u salonu u kojem sam dobila kompliment za svoju kosu. Maska nije bila jeftina – 125 ml platila sam 18 funti, no investicija se isplatila. Masku nanosim jednom tjedno. Nakon što isperem šampon utrljam je po svoj dužini kose, naročito u vrhove, dok tjeme izbjegavam. Maska ima blagi miris zato što je napravljena isključivo od prirodnih sastojaka, kao i svi Aveda proizvodi. Što se kvalitete tiče tu je u rangu s maskom Franck Provost. I kod nje sam primijetila rezultate već nakon prve primjene i zadovoljna sam. Dosta poznatih faca iz Hollywooda također koristi Aveda proizvode. Čula sam da u Hrvatskoj nije dostupna pa je cure uglavnom nabavljaju preko interneta.


Nakon što operem kosu lagano je iscijedim i umotam u ručnik i ostavim je tako barem pola sata kako bi upila što više vlage, a nakon toga je počeljam i pustim da se osuši na zraku. Sušilo za kosu koristim samo u iznmnim situcijama, ako mi se negdje žuri ili želim da mi je kosa besprijekorno ravna, što je jako rijetko. Peglu koristim samo za šiške koje su već dobrano izrasle jer ih puštam, i to samo 2 puta tjedno. Imam i onu spravu za kovrčanje kose, no budući da i ona služi samo za posebne prigode uglavom stoji u ladici mjesecima. Iskreno, ne sjećam se kad sam zadnji put ispeglala cijelu kosu.

No moja kosa ima jedan problem, a to je tzv. frizz efekt. Kosa mi se, naime, počne kovrčati ako ima vlage u zraku i počne dobijati nepotrebni volumen. No i to se da riješiti dobrim proizvodima.

Prošlo sam ljeto s e-baya naručila neki američki serum s anti-frizz efektom. Nažalost, na netu nisam našla ni jednu veliku sliku da je ovdje priložim, no objasnit ću o čemu se radi. Ovaj serum kontrolira frizz i čini kosu glatkom i sjajnom. Može ga se utrljati u mokru, polusuhu ili suhu kosu. Ja ga najčešće utrljam u vlažnu kosu jer mi se čini da tako ima najbolji efekt. Dolazi u ružičastom pakovanju s pumpicom, lijepo miriši i gust je, no budući da ga ne treba puno jedna bočica može potrajati i tri mjeseca. Ja sam naručila pakovanje od 3 bočice od 51 ml za nekih 200 kn i nisam se razočarala jer još uvijek imam jednu čitavu bočicu. Naravno, na jako velikoj vlazi kao što je ona dalmatinska ne može djelovati 100%, no ipak donekle suzbije kovrčanje, ali budući da je ova engleska vlaga ništa u usporedbi s dalmatinskom kosa mi je od njega lijepa i ravna.

Početkom jeseni sam u Mülleru kupila još jedan serum protiv kovrčanja kose, L'Oreal Elvital (koji se prodaje na njemačkom tržištu). Nanijela sam ga samo jednom i nije bio loš, no počet ću ga intenzivno korisititi tek kad potrošim i posljednju kap Samy seruma.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-03

I za kraj ću još spomenuti dva prozvoda. Kad se radi o stylingu moje kose ne koristim nikakve pjene ni gelove, naprije zato što mi nisu potrebni, a ni ne volim da mi maste kosu. Jedino na vrhove volim nanijeti ulje ili serum. Dok sam živjela u Hrvatskoj najbolji proizvod mi je bilo Afroditino orahovo ulje, iako sam nekad znala koristiti i čičkovo, no orahovo je za tamnu kosu znatno bolje. Utrljala bih ga u vrhove i oni bi se zasjajili i dobili lijepi oblik. Međutim, ovdje u Engleskoj ga je teško nabaviti jer njihove drogerije to ne prodaju, pa sam morala naći neku alternativu, iako imam još jednu bočicu koju sam donijela sa sobom iz Hrvatske.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-03

Moja alternativa nažalost, nije tako dobra kao orahovo ulje, no ipak bolje išta nego ništa.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-03


Ovaj sam serum kupila zato što apsolutno ništa drugo nisam mogla naći. Ovaj serum je iz linije za oštećenu kosu, no ja ga nisam uzela iz toga razloga već čisto zato što mi je trebalo nešto ta styling. Inače, istu stvar sam koristila prije par godina iz Elseve linije, no to se pokazalo kao totalni promašaj jer mi apsoltuno ništa dobro nije napravio za kosu, no ovaj serum je znatno bolji. Pročitala sam i neke kritike na netu i sve su bile pozitivne, pa sam odlučila pokušati. Sljedeći put uzet ću onaj za obojenu kosu jer mi ipak ne treba nešto toliko intenzivno.

Ovo bi bila moja rutina njege kose, a za kraj prilažem i nekoliko fotografija da vidite kako moja kosa izgleda.

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-03

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-03

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-03

04.04.2012. u 20:31 • 26 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< travanj, 2012  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (12)
Veljača 2012 (1)

Opis bloga

Ovaj blog se bavi svačim pomalo, dakle, nema neke određene koncepcije niti teme, no na njemu ću uglavnom govoriti o gotičkoj subkulturi (budući da i ja u nju spadam). No budući da sam i veliki bjutiholičar ili makeup junkie, vidjet ćete i neke moje makeup tutoriale te recenzije proizvoda (makeup i njega kose) i još neke zanimljivosti za koje budem smatrala da ih ne bi bilo loše podijeliti s vama.

Linkovi

http://www.youtube.com/user/snowwhitebeautyful

http://www.myspace.com/571678661