New Zealand Time

20.03.2006., ponedjeljak

Cuvanje dnevne svjetlosti

Krasno li zvuci prijevod za daylight savings. Ne sjecam se kako se to kaze u domicilnim krajevima - ljetno radno vrijeme? Kako god bilo, satovi su se pomakli unazad.
Nisam izdrzao a da zeni negdje pred jutro, kojih par sati prije nego sto se trebala dici na posao (da, opet njezin famozni radni vikend) diskretno ne napomenem da sam joj velikodusno pomaknuo vrijeme na budilici. Ne treba reci da sam vidio kako je ona to vec prethodno napravila.
- "Sto?!"
- "No, ma zezam se"
- "@#$!%@!"



U subotu se inace vratila smrcajuci i promukla glasa. Opet su u klinici dobili gripu. I opet umjesto da zarazeni ostanu doma i zalijece se, genijalci su dolazili na posao i na kraju prenijeli viruse cjelokupnom osoblju. Pohvalila se da se ovaj puta zadnja zarazila. Kaze da je to navodno zato sto u zadnje vrijeme tamani neke kapsule sa ribljim uljem i drugim misterioznim ljekovitim elementima. Cak me prisilila da Rhei dajem svako jutro po jednu kapsulu zamotanu u sir. Ah, da pas inace ima puni tretman medikamenata. Moram joj jos davati po 2 tablete za artritis i cetvrtinu vitamina C svako jutro. Cisto preventativno. Pas i dalje trci po plazi kao stene. A i ponasa se i dalje u tom stilu. Cim vidi da je netko bacio svom psu lopticu u more odmah se zaleti u punom galopu sa ciljem da demonstrira svoj stav o nepostojanju privatnog vlasnistva.
Za promjenu repertoara je prosli tjedan isla natjeravati pingvina koji je doplivao u plicak. Rijec je inace o tzv. plavom pingvinu (Eudyptula minor) koji naseljeva okolne vode. Ovo ljeto smo ih redovito vidali na nasim krstarenjima po otocima.



Nina, narancasto repato stvorenje se jutros nije dala smesti - uspjela je skociti na krevet po starom vremenu i zapoceti prigovaranje za dorucak koji kasni. Nista ljepse od umilnog high-pitch macjeg glasa u trenucima najsladeg sna.
To je uspjelo potaknuti Rheu da i ona pocne svoj ritual budenja za odlazak na plazu. Procedura se sastoji od skoka sa zaletom na moju stranu kreveta. Potom slijedi par strasnih poljubaca. French kiss varijanta, naravno...

- 09:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Sky City Tower, Auckland