New Zealand Time

09.09.2009., srijeda

Taekwondo NZ

Black Belt Championships New Zealand



- 06:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.11.2006., utorak

In Memoriam

Isti dan, u razmaku od svega dvanaestak sati nas zivot je ostao bez dvije drage i voljene osobe. Iznenada, neocekivano... Prvo nas je stigla bolna vijest da nas je napustio nas dragi prijatelj, osoba koja nas je prihvatila u ovoj dalekoj i lijepoj zemlji kao da smo njegova vlastita djeca.
Cesto je znao spomenuti da zeli da mu se na pogrebu pusti "Fly me to the Moon". Evo jos jednom uz posljednji pozdrav nasem gosponu Willu:




Nedugo poslije toga, gotovo u isto doba dana u Zagrebu, preminuo je otac moje supruge. Kazu da je samo sklopio oci, usnuvsi svoj zadnji san. I on je imao svoju zelju - Lacrimosa iz Mozartovog requiema:




I zena i ja smo oboje prilicni skeptici sto se tice nadnaravnih pojava. However... Desilo se nesto sto je jako tesko objasniti. Noc poslije tragicne vijesti o preminucu njenog oca otisli smo u krevet. Kako potreseni nedavnim dogadajim nismo mogli spavati, odlucio sam pustiti Lacrimosu preko laptopa. Nedugo nakon sto su se oglasili prvi tonovi osjetio sam nevjerojatan val hladnoce kako prolazi kroz mene. Nistam nista rekao, samo sam pogledao zenu. Upitala me je da li sam to osjetio. Nije to bio nikakav propuh - soba i svi prozori su bili zatvoreni. Dapace, bilo je cak izuzetno toplo vrijeme. Nakon sto je stavak zavrsio, odlucih ga ponoviti jos jednom. I... opet isto - odjednom niotkuda prolazi hladni val kroz nas. Posljednji pozdrav? Mozda...

Pocivali nam u miru...

- 00:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

03.05.2006., srijeda

Proverbial


Give a Siamese a fish and she will eat for a day. Teach a Siamese to fish and she will be in your fish tank for a lifetime...Thea, our Siamese cat, is soon turning 12. Hope we'll be that vivacious at 84...


- 11:33 - Komentari (4) - Isprintaj - #

29.04.2006., subota

Drained Off


Nakon par veoma pristojnih dana totalne provale kise i ostalih nepogoda odlucih da je vrijeme vidjeti kako je nas camac prozivio isto. Veoma entuzijasticno sam po najgorem nevremenu otisao do spremista. Izvana je izgledalo prilicno obecavajuce - cerada je uspjela akumulirati kojih stotinjak litara vode, opasno nategnuta pod njenom tezinom. Ulazak u camac je bio dozivljaj za sebe - cijeli cockpit je plivao u vodi. Cak je i WC bio pristojno zaplavljen. Not a problem - upalit cemo pumpu i izbaciti stvar van. Aha, naravno. Cim sam stisnuo gumb za bilge pump uspjeh se sjetiti da nisam donjeo kljuc za akumulator. Ma, sitnica... Nazad doma, trazenje kljuca od kojih pola sata (moj motto je da vazne stvari treba drzati na veoma nevaznim i nedokucivim mjestima) i povratak nazad po jos goroj kisi. Odlucujem da upalim motor da bas ne bih ispraznio akumulator na camcu. I, vidi vraga, nakon kojih stotinjak litara vode izbacene van camac je izgledao sasvim habitatan za suhozemna stvorenja. I, zasto se sve to inace desilo? Ma, cista zavjera - netko je bio lijen da makne drain plug iliti poklopac od odvoda nakupljene vode u kabini. Isti je inace jako pozeljno imati fiksiran kada se plovi. Detalj koji su nasi prijatelji veoma dobro zapamtili nakon sto su skoro potonuli nakon porinuca njihovog camca.

Ariana. Dobila je inace ime po nasem prvom irskom seteru.


I, tako sve je dobro sto se dobro svrsi. Ulazim u auto, palim motor. Odnosno, skoro palim. Po tradicionalnom obicaju sam zaboravio ugasiti svjetla. Not a problem... Sva sreca da kisa pada kao blesava, pa nema nikoga u blizini. Ocekujuci nekog nadobudnog da prode, vrijeme sam proveo u kabini u totalno poeticnom raspolozenju, pokusavajuci se sjetiti rijeci koje se rimuju sa _uck.


- 08:35 - Komentari (3) - Isprintaj - #

15.04.2006., subota

Wishing You a Very Happy Easter





Jos jedan predivan suncan jesenji dan. Usput receno, samo zlobnici bi mogli primjetiti da sam ja farbao desnu stranu terase, a zena onu drugu...


U donjem redu, lezeci, slijeva na desno : Abbey. Gornji red, zdesna nz lijevo, takoder lezeci : Coco.



- 23:46 - Komentari (8) - Isprintaj - #

08.04.2006., subota

Nedjelja pred Uskrs

Jutros se skroz razvedrilo. Cak su se i cvrci oglasili. Divota... Zena me je uspjela izbaciti iz kreveta prije nego sto je otisla na posao (opet je dezurna danas). Rhea je bila spremna. Nije bas ni lose imati krzno - preskace se cijeli dramaticni ritual oblacenja ujutro. A nema ni brijanja, tusiranja. Zena kaze da postajem sve dlakaviji, i to na veoma krivim mjestima. Znaci, ima nade - mozda se krzno ipak razvije u nesto dostojno gorenavedenih prednosti.

Plaza je bila prepuna ljudi, pretezno sa psima. Od daylight savings-a se moze ici u bilo koje vrijeme u setnju sa cetveronoscima (pingvini su iskljuceni). Naravno, ja sam se odmah zaputio u kontra smjeru. Posto je bila oseka mogli smo opet ici na susjednu plazu.

Par stijena izmedu plaza. Idealno skliske za izvodenje par nesuvislih figura u slobodnom padu. Licno provjereno.

Ovo je inace Rhea u trenutku iskakanja iz vode.

Jedna od interesantnijih kuca na clifftop-u izmedu plaza



- 23:52 - Komentari (4) - Isprintaj - #

07.04.2006., petak

Jesenje jutro


Rhea na clifftopu iznad Browns Bay-a. U pozadini se nazire vulkan na Rangitotu.



Susjedna plaza. Galebovi su imali opaki pogled. Mislim da sam prepoznao neke iz Hitchcock-ovog "The Birds" pa sam dao petama vjetra.


Na povratku uocih par entuzijasta kako idu na kupanje. Bolje razmislivsi i uzevsi u obzir da i dalje odbijam nositi naocale za kratkovidnost, moguce da bas i nisu bila humanoidna stvorenja. Ti pingvini bi konacno mogli nositi vidljivije oznake - recimo kisobran u ruci, ili bar bijele carape ...

- 23:47 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2009  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Sky City Tower, Auckland