I kako onda prestat pušit

nedjelja , 20.03.2016.

Ustala san se i našla u sandućiću žuti papirić.

- Nije mi slutilo na dobro.

- Pred pošton san proćitala na kuverti OVRŠNI…

- Zamaglilo mi se pred oćima. Je..te sto posto me oni s kartica žele razkartićiti, ovršiti, zatvoriti.

- Onda se odnekle pojavija moj rođak i pita me oćemoli zaigrat briškulu i trešete većeras protiv ekipe za očevid. Ja san ga poslala na kratko i rekla da imam pametnijeg posla.

- U kuverti koju mi je vitar tija oteti, jer odjednon je zapuva hladan vitar i zazeblo mi je kosti, bilo je 5,6 papira sa brojkama i slovima. Je..ate ko će ovo dešifrirat ?

- Šta ću sad jadna, niman oćale i sve mi se muti?

- Nekako vidin da dugujen 240 kn nekoj televiziji i da će me zbog toga ovršiti: 240 dugovanja, plus troškovi orahovaće, plus kamate na kamate od 1.1. 2015.

- Opet se pojavi moj rođak i lipo mi je iša na živce. Skoro mi je strga sve papire jer ko je vidija da se televizija plaća. Samo ja budala od cile familije plaćam, ne redovito, al plaćam. Opet sam ga poslala na kratko.

- Najednon je zagrmilo, a ja sam u autu proućavala spise. Nije mi bila jasna ona orahovaća i te je..ne kamate kolike su. Nigdi ne piše. Pa san skoro napravila kako rođak kaže sve strgala. Skoro… da se nije predamnom stvorija sveti Ilija Gromovnik i reka da će in on zbog tih 240 kn puknuti u odašiljać i da će im sve sje..ti.

- Ja sam rekla more i neka im dabogda pada sustav nekoliko puta na dan i dabogda im tih 240 kn bilo zadnje što će in iko platit…

- Uto se pojavila policija i odvela me na saslušanje. Po ćlancima ne znan im broja prikršila san sveto pravilo ove naše države da se u njoj plaća više televizija, najmanje dvi, a može i tri i da sam ja proklela TV i pa im je pala gledanost.

- Nakon toga salušanja naterali su me da pregledam sve raćune i lipo vidin da san zgrišila.

- Nisan platila zadnja tri miseca 2005. , a zašto će kamate biti od 1. miseca 2005. pitala sam ja.

- Zato rekoše policajci.

- Potražila sam rođaka i otišla na turnir. Trebalo je zaraditi tih nekoliko 500 kn + kamate ??? Srića božja išlo me.

- Otrčala sam do FINE da to sredim, al su me ulovile neke babe da to ne radin jer da to je sve privara, da tako glože jadnu sirotinju, da se ne ovršuje za 240 kn, da se tako krše moja prava kao ipak platiše, da se žalin…

- Onda je doša premijer i reka da će on to sve riješiti jer da se televizija triba ukiniti, da narod ne zna šta se u državi događa.

- A onda su došli oni s televizije i ja san se branila lukon i kapulon. Rekla sa in da i ja uopće ne gledan i da ih zainad neću nikad gledat i da me lipo isključe jer ja plaćan još jednu televiziju .

- E nećemo te iskljućit, moraš plaćat!!!

- Probudila san se sva u znoju. Otrćala do sandućića. U njemu je bio žuti papirić. Nije mi slutilo na dobro. Otišla do pošte. Pred pošton san pročitala na kuverti OVRŠNI…

- Rođak se stvorija kraj mene i da mi šolde koje sam juće zaradila na kartanju.

- Platila dug + troškove postupka + moja procjena kamata.

- Rođak je pita kad ćemo opet na turnir? Sutra rekla san jer triba zaradit i za drugu televiziju.

- A onda je doša Matija Gubec i pita oćemoli dignut bunu. I njega san poslala na kratko dimeći sve u šešnaest jednu cigaru za drugon.

- A onda mi se smračilo prid oćima i iznebuha se pojavi moja pokojna baba koja je redovito plaćala televiziju i poviče: Kad će već jednom biti reda u ovoj našoj državi? Zašto ne možeš biti isključen??? Ako ti isključe struju iako kažu da ne bi smjeli i naplate priključenje iako kažu ne bi smjeli, ako ti isključe vodu iako kažu da ne bi smjeli i naplate ti priključenje iako kažu da ne bi smjeli, zašto jednostavno ne iskljuće nekoliko programa i ti plaćaš i gledaš ono šta oćeš??? Tako je to kod nas u raju!

- Poslije babe više se nićeg ne sićan.

- Postelja je bila mokra, kosa također. Ovakav san još nikad nisan sanjala.

- Mislin da ću ih tužit zbog ružnih snova!!!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.