srijeda, 28.04.2010.

Zamisli da ideš u džunglu. U tu gužvu, gdje umreš ili od gangrene ili te domoroci ubiju ili te male životinje ubiju. Nema nigdje mjesta. "U džungli su sve životinje male baš zato što nema mjesta."

narde ili backgammon!? blah

Kosa mi je naravno narasla od prije tri mjeseca.
Naučila sam igrat Narde!!! To je ona igra s druge strane kartonskog Čovječe ne ljuti se koju nitko ne zna igrat, odnosno ova na slici.

A još sam naučila i da Rusi nakon vodke pojedu kiseli krastavac (kao mi limun nakon tekile) ili piju vodu u kojoj su kiseli krastavci :S jer kiselo ubija žeđ, a od alkohola se dehidrira.
I fensi šmensi kemičari su mi objasnili kako je CO2 nebitan u globalnom zatopljavanju i sličnim pričama. Evo onima koje zanima otprilike tijek razgovora:

Kemičar: "CO2 ne uzrokuje zatopljavanje."
smrtnici traže dokaz
K: "Pogledajte vodu u čaši. Voda iz pipe je topline 15-17°C. Kad odstoji par sati u sobi, što se dogodi s vodom?"
s: "Zagrije se."
K: "I?"
s: "Stvore se mjehurići."
K: "Bravo. Ti mjehurići su CO2. *Time je očito da se CO2 oslobađa u toplini* Je li voda zagrijala prostoriju ili je prostorija zagrijala vodu?"
s: "Hm, da" *prvo shvaćanje*
K: "Znači ako je hladno, tek onda je CO2 ovdje, ne odlazi dalje, ne oslobađa se. Znači nije štetan."
s: "Dobro, a zašto onda svi govore da je?"
K: "Iza svakog rada pogledajte koliki je novac u pitanju. Zato što bi zemlje koje proizvode CO2 držale monopol, a ovako ih ostale zemlje drže pod kontrolom."
s: "Pa zašto netko ne napravi rad o tome??!? I dokaže istinu!?"
K: "Zato što možeš napraviti jedan rad koji pokazuje istinu, drugi projekt ti neće financirati. Bilo je ljudi koji su objavili."
s: "A zašto mi to ne znamo, zašto to nismo učili??"
K2: "Miceki.. vi ste to učili u školi, samo što vi ne znate kemiju!"

Slično je i s kolesterolom, rezultati za štetnost su kao 'zvjezdano nebo', znači graf koji nešto dokazuje može na silu dokazivati bilo što, a zapravo ništa, ne znam primjer dobar kao što je ovaj sa čašom da ga napišem, a i zvuči nevjerojatnije, a razlog zašto se to ne smije objaviti je isti, s tim da "Zamislite kako bi bilo da to netko napiše, tko bi mu vjerovao? Uvijek kad rezultati ispadnu da nije, mora se dodati "ALI, zna se da je kolesterol štetan.""

Eto neću pisati točna imena tih ljudi, iako je i više nabrijano nego da samo kažem da je jedan Miočanski profesor, jedan s instituta Ruđer Bošković i jedan profesor na PMFu.

**
Ima jedna žena koja prosi i nekako mi je to baš smetalo, uglavnom, vidjela sam je jednom u bircu i prirasla mi je srcu
pogotovo jer sam shvatila:
Dala nebesa da ako se nekome da novac da ne mora to potrošiti samo na hranu i vodu da preživljava. Nego neka živi! Neka ima neki gušt, makar to samo čaj bio!! Neka nikada novac ne bude krucijalan!!
Eto. Da bar svatko ima koliko mu je potrebno i još više od toga.

- 15:12 - Komentari (26) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

design byRuby Nelle