Contact Tables

I edited my layout at Bigoo.ws, check out these Myspace Layouts!
Contact Tables

I edited my layout at Bigoo.ws, check out these Myspace Layouts!
Contact Tables

I edited my layout at Bigoo.ws, check out these Myspace Layouts!
.....::::sM@Rt__gIrL::::.....
JA KOPAM PO.....
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Car1mobile.hr (super blog o svakakvim autima obavezno navratite do njega)
babyfrog.hr (moja vjerna komentatorica koja ima savrsen blog obavezno ju posjetite)
tinchyy.hr (moja vjerna komentatorica luda zenska posjetite ju)
potomakcasne.hr (ovo je jedna freak cura koja zna sta hoce super je)
darkday.hr (moja naj frendica ima lud blog posjetite ju)
myblackworld.hr (super blog)
idipavidi.hr (ovaj decko je freak totalka hehe..narkoman..zajebavam se super mu je blog)
filipa14.hr (ludi blog)
crogirls.hr (super blog super cure)
duffman.hr(super blog zanimljive teme)
nulax.hr (suuuuper blog frenda koji morate posjetit)
adriana555.hr (suuuuuper cura zakon spaljen blog do jaja posjetite ju)
zombiee.hr (super blog...mrak..obavezno posjetite)
gonitch.hr (novi decko na blogu al mrak postevi za sad posjetite ga)
punkgirl99.hr (zakon blog posjetite ga)
lomlom.hr ( ovaj blog morate obavezno posjetiti blog je strava mraaaaaaak ali fakat i molim vas da ih komentirate bas su slatki!)

.....::::sM@Rt__gIrL::::.....

13.03.2006., ponedjeljak

.....SVEMIR....

Jesmo li sami u svemiru?

Naravno da ne. Nismo sami čak niti na Zemlji. Pa čak i ako pretpostavimo da je konačan 3D svemir sve što postoji, kalkulacije nam pokazuju kolika je mogućnost da inteligentni život postoji tamo negdje u ovoj galaksiji i da je na Zemlji viđeno prisustvo vanzemaljaca. Svatko sa normalnim smislom i osjećajem za tu mogućnost, bilo tko s otvorenim načinom razmišljanja - će istražiti tu mogućnost i svatko sa "otvorenim očima" će potvrditi da vanzemaljci postoje, da su bili aktivni u našoj "prošlosti" i da su aktivni i do dana današnjeg.

Skeptici nastoje biti ignorantni i odbijaju istražiti sve dokaze, zatvarajući svoje oči i tvrdeći da ne vide nikakav dokaz o postojanju vanzemaljaca. ( Moje pitanje: pa da li će i vidjeti zatvorenih očiju??? ) Zapravo, ignoriranje nije nikakav dokaz da ne postoji suprotno. To bi mogli bi reći na drugi način: "Samo zato jer vam je glava u guzici, ne znači da sunce ne sije!"

Dokazi su posvuda - pogledajmo mitologije i religiozne priče širom svijeta, koje opisuju posjete vanzemaljaca kao naprednih bića u drevno doba, drevne građevine i artifakte koji indiciraju na korištenje napredne, superiornije tehnologije kod izgradnje, preko stogodnišnjih svjedočenja o viđenjima NLO-a, stotine fizičkih dokaza o njihovom "slijetanju" na Zemlju, vladinim dokumentima i objavljivanjima o njima, i na tisuće otmica koje uključuju mnogo svjedoka, memorija i sjećanja otetih iz njihovog hipnotiziranja i onih koje nisu ni morali hipnotizirati da se sjete svega što im se dogodilo, a i medicinskih i fizičkih dokaza na tijelima otetih.
Image Hosted by ImageShack.us
Koji je temeljni plan vanzemaljaca?

Čovječanstvo je bilo porobljeno neljudskim snagama koje su tehnološki, psihički i dimenzionalno superiornije od nas. One se sastoje od mnogostrukih grupa, koje djeluju u dimenzijama i lokacijama u svemiru daleko od naše percepcije, sve da bi uzeli jedan dio "ljudske energije". Njihov krajnji cilj je da nas prilagode njihovom fašističkom režimu i parazitski nas iskorištavaju za njihove biološke, eteričke i fizičke potrebe. Kroz skrivenu manipulaciju i hiperdimenzionalne trikove ( koji uključuju i putovanje "kroz" vrijeme ), oni tajno manipuliraju i iskorištavaju čovječanstvo u svakom pogledu obuhvaćajući desetke tisuća godina naše povijesti. Mi sada vidimo njihove planove koji se više i ne skrivaju i koji se manifestiraju kao program za "proizvodnju" hibridne rase i kao prikazivanje o njoma kao spasiocima koji će se pojaviti kad ljudska rasa "poludi" i kad se pojave veliki svjetski konflikti. Ako ih svijet prihvati kao spasioce, individualna sloboda kakvu znamo, će nestati, ostavljajući samo tamu.

Ako imaju superiorniju tehnologiju, zašto neprijateljski vanzemaljci jednostavno ne preuzmu planetu?

Is strateških razloga, njihova invazija je dulji proces, nije kao jedno jedino "iskrcavanje" kako bi se moglo očekivati. Ovo drugo bi se moglo dogoditi kao finalna stvar jednom kad se već prva faza ostvari i spiritualno uništi ciljanu populaciju. Tu je mnogo problema sa otvorenom invazijom koja bi koristila samo fizičku silu. Povijest je pokazala kako su vidljivi tirani vidljive mete i brzo padaju ako se pokazuju prije nego što se totalna kontrola prije toga ne ostvari. Pametniji tiranini ostaju skriveni i mudro manipuliraju populacijom prije nego što je pobjede i porobe.

Svemirski tiranini postoje i osvajaju čitave svjetove koji postaju njihove kolonije. Preuranjena invazija onih koji bi nas htjeli porobiti, vodila bi do konflikata koji bi prijetili izvorima radi kojih su oni došli da bi iskoristili: Zemlja i njezino stanovništvo. Oni preferiraju da se mi svojevoljno odreknemo nas samih i planete, sa najmanjom dozom otpora. ( Pravilo o slobodnoj volji? Karma? ) To se jedino može dogoditi pod okolnostima u kojima mi, po prirodi, uopće nismo svjesni i ne vidimo njihove planove. Priprema takve prevare zahtjeva mnogo priprema. Zato su oni izabrali skriveno i strpljivo manipulirati ljudskim društvom radi postizanja tog krajnjeg cilja.

Njihova preferirana metoda subverzije je kreiranje elite među populacijom koja radi prljavi posao, orobljavanje ostalih. Ono što mi znamo pod "tajnom vladom" je okultna tehnokracija koja se sastoji od tih elitnih ljudi. Tajna vlada koristi tehnike metode problem-reakcija-solucija da bi "podesila" svjetske konflikte kao izgovore radi kojih bi se ostvario "Novi svjetski poredak", jasan globalni totalitarni režim koji bi isključio bilo koji potencijal za otpor i osigurao Zemlju za laganu prilagodbu za vanzemaljsku vladavinu.

Zašto nisu završili svoju invaziju prije, kada je naša tehnologija bila previše primitivna kako bi mogla ugroziti njihove željene resurse?

Kao što smo napomenuli, oni preferiraju da mi to svojevoljno predamo i svojevoljno se odreknemo slobodne volje. Tek smo nedavno postali tehnološki i politički napredni toliko da možemo kreirati i podržavati infrastrukturu "Nove svjetske vlade" kroz koju ćemo se mi sami napraviti robovima. Drugim rječima, oni natjeraju svoje žrtve da si same prije iskopaju vlastite grobove. U vezi ove činjenice, ta politika brutalne efikasnosti je demonstrirana kao Nacisti u njihovom pogubljivanju zatočenika. Rast i pad nacističke Njemačke je upravljan tajnom vladom kao pokus onoga što bi se sada trebalo manifestirati i mnogo toga u nacističkoj ideologiji i metodologiji je direktna refleksija razmišljanja neprijateljskih vanzemaljaca.

Ironično, tajna vlada je sama po sebi samo globalna verzija "Sonderkommando-sa", elitnih jedinica Židova koje su nacisti selektirali između mnogih stanovnika koncentracijskih logora da bi kontrolirali i ubijali vlastite ljude. Unatoč obećanjima o preživljavanju i moći, ti Sonderkommando-si su ubrzo smaknuti kad su prestali biti korisni nacistima, jer im nisu više trebali služiti. Tajna vlada će se susresti s istom stvari kada će invazija vanzemaljaca biti kompletna.

Da li članovi tajne vlade znaju kako će biti izigrani?

U negativnoj hijerarhiji, svi potčinjeni su u neku ruku prevareni od njihovih nadređenih, jer je na takav način ta superiornost održiva. To je po prirodi željno okruženje tih individua koje misle da dijele vrhunac hranidbenog lanca. Drugi članovi su prisiljeni da podržavaju njihovu vjernost ucjenama, zakletvama, ili programiranju umova. Dok ti faktori održavaju hijerarhiju, oni također i služe za popravak kad kontrolni sistem dođe do prepreke i poteškoće i postane nestabilan. Pritisnuti članovi će iznevjeriti svoje nadređene kad će im se pružiti prilika, a ambicioni članovi mogu iskoristiti priliku da iniciraju pomahnitalu snažnu grabež koja prekida lojalnost i povezanost, pa to slabljenje strukture može dovesti do točke urušavanja tog sistema. To je tipičnije kod ljudske hijerarhije nego kod vanzemaljske, jer je vanzemaljska profinjena i ne kreira takve greške.

Da li je to zbog čega će tajna vlada eventualno biti odbačena?

Da. Sve dok kontrolni sistem ostane stabilan, tajna vlast ostaje u vezi i skladom sa vanzemaljskim snagama. Zbog nadolazećih zemaljskih promjena i ostalih faktora, nadolazeće vrijeme donosi elemente nepredvidivosti koji prijete destabilizaciji kontrolnog sistema - hijerarhija uspjeva na predvidljivosti jer je to preduvjet za kontrolu.

Zbog ljudske gluposti, vanzemaljske snage vide tajnu vladu kao nesigurnu za vrijeme takvog nadolazećeg stanja i nepotrebnu u tom vremenskom periodu. Oni će biti među prvima koji će biti eliminirani jer bi inače oni bili prvi koji bi se oduprijeli prisustvu vanzemaljaca jer imaju najmoćniju tehnologiju koju su dobili od njih da bi postigli svoju nadmoć i osigurali svoj opstanak. Finale vanzemaljskog plana ne sadrži mjesto za ljudsku elitu, i bilo koje obećanje koje su im dali u vezi preživljavanja u post-kataklizmičkoj budućnosti je laž koju su dobili kao pogodbu za vjernost.

Dok je eksploatacija ljudske prirode priuštila našim vanzemaljskim manipulatorima lak uspjeh u onome što su si dosad isplanirali, ljudska priroda definitivno prijeti potkopavanjem završetka njihovih planova koji zahtjevaju potpunu odanost našeg dijela u njihovom carstvu. Sve dok imamo urođenu sposobnost da se ističemo i pređemo u spiritualnu mudrost i sve dok možemo čeznuti za individualnošću i slobodom, naša odanost i njihova sigurnost ne mogu biti vječno zagarantirani ili sprovedeni.

Kako vanzemaljske snage planiraju rješiti problem "ljudske prirode" ?

Einstein je jednom rekao da rješenje tog problema ne može biti postignuto sa istog nivoa gdje je problem i nastao. Ako je ljudska priroda problem, tada ga jedino ne-ljudski element može riješiti. Trenutno problem se nalazi u neizbježnom neuspjehu tajne vlade i budućih ljudi da održe neograničenu odanost njihovim vanzemaljskim vladarima zbog fundamentalnih genetskih i metafizičkih razlika i činjenici da smo mi individualisti i oportunisti po prirodi.

Jednom kad je inicirana Nova Svjetska Vlast, njihovo rješenje je da stave čovječanstvo pod vodstvo genetsko modificiranih "vladajućih rasa" koje su ljudsko-vanzemaljski hibridi. Ti hibridi nas nadmašuju u intelektualnim i psihičkim sposobnostima i oni ne pate od "slabosti" ljudske prirode kao sažaljenje i čežnjom za individualnom slobodom. Sve dok održavaju kontrolu, oni će se križati s ljudskom populacijom da bi postigli te genetske karakteristike u većini čovječanstva. Tako bi na kraju čovječanstvo bilo biološki odgovarajuće za služenje vanzemaljskoj imperiji, koja bi time bila proširena na neophodne resurse koji jačaju njihovu moć i kontrolu. Na toj točki, mi ćemo biti "zaključani" u određene granice i njihov plan će postići svoj cilj.

Vidimo već dokaze svega toga. Npr. mi smo kulturno već pripremljeni za prihvaćanje eventualne politike križanja između ljudi i hibrida. Standardi fizičke ljepote su oličenja supermodela i glumaca i povećavaju se prema isticanju tipičnih hibrida: nisko čelo, mala brada, trokutasto lice, velike oči i vitka androgidna tijela. Nije prošlo puno vremena od kada se "hibridni" izgled smatrao uznemiravajući i nezdrav, ali danas trend ide prema seksualnosti tih karakteristika.

Kako će ta hibridna rasa biti napravljena?

Otmice vanzemaljaca služe za postizanje mnogih ciljeva, a ovo je jedan od njih. Trenutno, hibridni program je virtualno napravljen. Hibridi izgledaju kao ljudi, ali nedostaje im ranije spomenute kvalitete koje nas čine sklone otpornima prema vanzemaljskom prisustvu. Neki su već tajno "pušteni" među populaciju. Nekoliko ih je već rođeno od strane ljudskih roditelja protiv njihove volje, a ostali će biti kasnije kad ovi prvi dođu u godine kada se mogu reproducirati.

Neki hibridi među nama su već prošli kao "Indigo-djeca", iako nisu sva Indigo-djeca hibridi. Hibridi najuspješnije slijede njihovo namjensko programiranje da se ponašaju kao mali psihopati, preziru ljude i posjeduju oštru intelektualnu i psihičku snagu koju imaju da bi podržali njihove ambicije. To su kvalitete koje im omogućuju da budu pogodni za eventualnu vlast nad čovječanstvom, potčinjeni njihovim vanzemaljskim vladarima.

Koji je stvarni proces korišten u kreiranju hibrida?

Aktualni proces koji se koristi je kompliciran, ali evo jednostavnog opisa. Oba genetska i metafizička faktora moraju se uzeti u obzir, a ovaj drugi zahtjeva puno više pažnje i vremena u stvaranju hibrida nego što bi netko mogao očekivati.

Naša DNA je veza i jedan mehanizam između nefizičke duše i fizičkog tijela. Za tu vezu koja to drži skupa, genetika mora naći profil duše koji odgovara. Mali promašaj u jednom, uzrokovat će mutaciju u drugom, a previše neslaganja će uzrokovati da ta duša ne može dugo opstati u tom tijelu. Da bi genetski modificirali ili kreirali čitavu rasu, nije dovoljno samo stvoriti genetski kod, nego i sinhronizirati njegov profil i rast s tim dušama koje će biti u tim tijelima.

To je razlog zašto su ljudi iz specifičnih loza krvnih veza tipični i rezoniraju sa dušama vanzemaljaca i njihovom prirodom, pa su posebno pogodni za otimanje. Rezonancija postoji jer u nekoj točki u drevnoj prošlosti, među tom krvnom vezom, individue su mogle svjesno pripadati negativnoj spiritualnoj egzistenciji i tako pogodovati njihovom genetskom kodu u skladu sa time. Njihovi potomci nose tu kombinaciju koja je smatrana vrlo vrijednom kao zaliha za stvaranje hibridne rase. Fizička priroda te genetske strukture podudara se u kritičnim područjima gdje bi se tražena metafizička karakteristika hibrida trebala podudarati.

Ta zaliha materijala je križana sa selektiranom genetikom vanzemaljaca i napravljen je čitav niz raznih hibrida, a neki su uspješniji od drugih. Do momenta kad će se ti hibridi moći razmnožavati i održavati na životu, ti fetusi su obično implatirani u tijelo otete žene za vrijeme trudnoće. Ljudsko eterično tijelo je bogato emocijskim i vitalnim energijama, koje pomažu da se ubačeni fetus razvija zdravo. Oni kojima ta eterička okolina fali za vrijeme razvoja, ili se ne razviju ili postanu slabi kad se rode.

Uspješni hibridi su ti koji mogu uspješno preživjeti u gustoj fizičkoj okolini kao našoj, i oni koji su sposobni uspješno se reproducirati sa ljudima i među sobom, oni koji dovoljno izgledaju ljudski da bi se lako mogli integrirati među ljude i oni koji nemaju nepoželjne ljudske crte.

Koja je priroda duša tih hibrida?

Čak i sa njihovom ljudskom fiziologijom, smatra se da je hibridni genetički profil ekstremno rezonantan sa prirodom duše njihovih kreatora. Vrlo je vjerojatno da se kreatori namjeravaju kasnije inkarnirati u ta tijela. Neki hibridi mogu biti rođeni sa vanzemaljskom dušom, a dok neki mogu funkcionirati kao prazni kontejneri koji djeluju na svoj način u strateškim društvenim pozicijama i ostaju tako dok kasnije nebi poprimili vanzemaljsku dušu. Također je moguće da hibridi imaju njihovu vlastitu unikatnu matricu duša, a krajnji cilj bi bio isti.

Okupiranje hibridnih tijela bi priuštio našim vanzemaljskim manipulatorima snagu od obe rase - od ljudske i od vanzemaljske ali bez slabosti od bilo koje od njih. Ljudska slabost je čežnja za individualnom slobodom i mogućnost za empatiju, a vanzemaljska je nemogućnost ostanka u našem fizičkom okruženju duže vrijeme. Hibridi su biološki robusni kao i mi jer imaju virtualna ljudska tijela, ali bi bili mentalno superiorniji i lojalniji vanzemaljcima ako bi imali duše identične njihovima. Nadalje, budući da su potomci obdareni sa duhovnim energijama oba roditelja, brže bi se napravila metafizička modifikacija čovječanstva ako bi hibridni roditelj imao negativno orijentiranu vanzemaljsku dušu.

Zašto vanzemaljci ne mogu duže boraviti u našoj fizičkoj okolini?

Oni zahtjevaju psihičku ili eteričku energiju da bi se projicirali u našu trodimenzionalnu okolinu. U njihovom prirodnom stanju, oni su četverodimenzionalna bića (4D) koja egzistiraju u većem eteričkom nivou realiteta, ali mogu izabrati hoće li postati fizički sa utroškom energije. Naš trodimenzionalni svijet je "ugrađen" u četverodimenzionalni svemir, što znači da 4D bića moraju fokusirati svoju bit u prirodni pojas u kojem će privremeno postati 3D. Inače oni se pojavljuju nevidljivi za našu percepciju, kao npr. akvarij u sobi - mi smo ribe koje su svjesne drugih riba, ali smo relativno nesvjesni onoga što je izvan akvarija i onih koji nas promatraju.

Pretežno je to istina za vanzemaljske vrste zvane "Reptili" ili "Lizardi". Da bi uštedili energiju, oni preferiraju ostati u njihovoj 4D okolini, dok se služe sa raznim sistemima koji povezuju "daljinski" za povezivanje ta dva sistema. Npr., oni su konstruirali kibernetičku rasu bića koju mi znamo kao "Sivi", koji im služe kao 3D "svemirska odijela". Sivi su genetskim inžinjeringom napravljeni roboti koji su tehnološko povezani sa reptilskom dušom. Oni su kibernetičke sonde u našem realitetu koje mogu ostati relativno duže vrijeme i korišteni su za otmice i ostale zadatke.

Taj manjak fizikalnosti omogućuje im mnoge prednosti i mane. Kao prednost, eterička tehnologija je četverodimenzionalna i izvan našeg linearnog vremena, pa reptili mogu vidjeti i mogu djelovati unutar naše moguće prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, odnosno svih naših realiteta istovremeno. Kombinirajući sa svojom kalkulativnom strategijom, oni su sposobni napraviti vrlo komplicirane i dalekosežne manipulacije hiperdimenzionalne prirode.

Te hiperdimenzionalne manipulacije mogu uključiti mijenjanje prošlosti u prividno trivijalnim i malim izmjenama da bi utjecali na izbore svoje mete i individue koja radi stvari u sadašnjosti. Reptili ne znaju koji ćemo izbor odabrati i ne mogu mijenjati izbore koje smo već napravili svojom voljom, ali mogu vidjeti i izmjeniti sve ostalo. Dok oni ne mogu lako prekršiti slobodnu volju spiritualno vedre osobe, mogu "podešavati" njezine izbore pomoću manipulacije njezine okoline.

Budući da oni egzistiraju izvan našeg prostora/vremena, oni su oslobođeni od ograničenja linearnog vremena. To znači da mogu individualno ciljati i manipulirati tolikim brojem ljudi koliko je god potrebno. Dok oteti čovjek percipira nekoliko godina između dešavanja svojih otmica, vanzemaljci to mogu raditi "odmah" jednu nakon druge. Unatoč grandioznoj prirodi vanzemaljskih planova koji ciljaju čitave planete i civilizacije, oni također manipuliraju na individualnoj bazi svih onih koji im se učine prijetnjom.

Kao nedostatak, njihov manjak fizikalnosti ih sprečava da lagano krše našu slobodnu volju kroz upotrebu sile. Fizikalnost je okruženje gdje je uzročnost primarna, gdje jedno biće može uzrokovati nepoželjne efekte kod drugog jer su oba subjekti fizičkih zakona. To je manje točno u 4D okolini gdje je fizikalnost varijabilna i gdje se akcije temelje na sinhronizaciji koja uzrokuje rezultate u više metafizičkih stanja, nego direktno, silom. Zbog tog razloga, reptili žele više fizičkog stanja da bi proširili pojas onoga što mogu raditi. Hibridni program je usmjeren prema tom cilju.

Što je sa vojnim otmicama?

Vojska Tajne vlade i njihove frakcije regularno otimaju ljude zbog raznih razloga, često radeći pod vanzemaljskim frakcijama koristeći njihovu tehnologiju. Ti razlozi su mnogobrojni i kompleksni da bi se razrađivali u detalje, ali uključuju misaone kontrole, genetska istraživanja i upotreba psihičko-osjetljivih ljudi za daljinsku kontrolu i viđenja, te razna ubojstva. Zahvaljujući njihovoj hiperdimenzionalnoj tehnologiji, te vojne frakcije mogu tajno otimati ljude za vrijeme njihovog spavanja, "vađenjem" iz njihovog prostorno/vremenskog kontinuuma kroz portale i "dovođenjem" u njihove vojne baze.

Vojne otmice su često izvedene pomoću elektrošokova i tako kreiraju odvojene ličnosti i umetnu "program" kontroliranja misli kao npr. samouništavajućeg, spavajućeg ubojice ili seksualnog roba. Neki "programi" za kontrolu misli su napravili preko tisuću agenata koji "spavaju" i kad treba, mogu se "aktivirati" postpsihičkom metodom da u neki budući trenutak naprave masovno ubojstvo koje bi dovelo do preduvjeta za totalitarnu vlast i gubljenje naše slobode. Oteti od strane vojske također su često i silovani od strane vanzemaljskih bića koja se hrane tom negativnom energijom baziranom na žrtvinom strahu i patnji. Drugi pak vode dvostruke živote gdje jedna strana osobe sudjeluje u tajnim vojnim misijama, a istovremeno se to može činiti znanstvenom fantastikom za taj drugi dio te iste ličnosti. Hiperdimenzionalnom tehnologijom se to lako može učiniti.

Kako netko može prestati biti žrtvom vanzemaljskih otmica?

Teško je zaustaviti otmice zauvijek bez stalnog opreza. Ipak se mogu umanjiti u nekom broju ako se učini sljedeće:

1) odustajanje od svih karmičkih i egoističkih razloga zbog kojih želite da se to nastavi

2) odluka o opiranju otmicama pomoću čvrstih i redovitih namjera da one prestanu

3) odabiranje emocionalne stabilnosti, pozitivnosti i spokojstvo, umjesto histerije i opsesije strahovima

4) postati svjesan otmica, prije nego se dogode, za vrijeme njih i poslije njih

5) učiti iz dokaza koji nastaju nakon svake od njih i saznati njihovu taktiku otimanja

6) uvećati spiritualnu gipkost-elastičnost, tražeći i primjenjujući znanje i mudrost

7) tražiti pomoć od svojeg višeg "Ja" i asistenciju.

Te metode pomažu odvraćati otmice, bilo fizičke, bilo duhovne. U otmici duše, tijelo ostaje spavati, ali duša se "izvadi" i "obrađuje" i poslije vrati natrag. Kod čisto fizičkih otmica možemo ih pokušati detektirati, napraviti neki štit ili remećenjem njihovih metoda pokušati napraviti neki otpor i raditi im smetnje. Primjeri uključuju snimače glasom pokrenute, metalni oklopi, ultraljubičasta svjetla, polja "bijelog" šuma, itd.

Može li se nešto napraviti da se zaustave njihovi planovi?

Vanzemaljski planovi uveliko ovise o nama, hoćemo li se odreći naše kolektivne slobodne volje. Ako se oni prepredeno pojave kao "spasitelji" i hibridi se predstave kao pozitivni korak u ljudskoj evoluciji, tada će ih ljudi rado odlučiti podržati. Ljudska entuzijastička potpora vanzemaljskim "spasiteljima" mogla bi biti dovoljno velika da nas povede prema suzbijanju bilo kakvog otpora jer opće ih nebi vidjeli kao neprijatelje za ljudsku evoluciju i razvoj.

Ipak, ako dovoljno ljudi bude informirano prije toga o njihovim planovima, onda njihova prevara nebi bila uspješna. Uvijek bi se negdje zaiskrila debata i otvorila diskusija i razmjenjivale informacije da bi ih razotkrili i prikazali u njihovom stvarnom "svjetlu" ( odnosno mraku ). Kad je više ljudi informirano, kolektivna slobodna volja se neće predati samo tako na glup način.

Što oni rade da bi spriječili ljudsku pobunu i otpor?

Prije informacijske ere, znanje je bilo vrlo lagano sakriti. Danas, lagano je zbuniti sa dezinformacijama. Vanzemaljci i tajna vlada sada rade sve da bi spriječili ili korumpirali širenje znanja u svim pogledima. Traže i uništavaju one koji žele otkriti istinu, oslabljuju sposobnosti ostalih da sami razaznaju istinu, te programiraju ostale da trenutno odbace ili ignoriraju istinu ( obično smijući se ) kad god je čuju.

Individualci koji se smatraju prijetnjom njihovom planu primaju posebnu pažnju. Oni se otimaju i implatiraju u svrhu promatranja. Poslije promatranja, uvide njihove slabosti i otimaju ih sve dok im se ne umetne "program" posthipnotičkim sugestijama da imaju samoubilačke misli, emocije i ponašanja. Ako se i tu opiru, oni su društveno ismijani i deskreditirani. Oni sa manje spiritualne fleksibilnosti imaju neprestane štete učinjene nasiljem.

Zašto ih negativne snage jednostavno ne ubiju?

Iz metafizičkih razloga, nisu svi koje oni ciljaju, lako uništive mete i ne mogu samo tako biti smaknuti - oni moraju dobrovoljno odabrati svoje uništenje. Ipak, njihova spiritualna gipkost opada ako se ne opiru samoubilačkom programiranju koje ih tada čini pogodnijim za drastičnije metode. Oni koji klonu, obično se razbole od bolesti kao što je npr. rak koji ih tiho ubija, neki su trajno oteti i "konzumirani", a ostali umiru u čudnim nesrećama.

Također je moguće i vrlo efikasno za osjetljive individualce da budu neprimjetno ubijeni, reanimirani i zamjenjeni kao dezinformirajući agenti. Oni tada mogu služiti za vraćanje svega što je učinjeno na staro, kako je bilo prije nego što su zamjenjeni. To se često dešava ranjivim autorima, istraživačima, političarima i znanstvenicima.

Dok se zamjena učini neprimjetno, netko može obično primjetiti drastičnu i uznemiravajuću promjenu u njihovim istraživanjima i metodama. Drugi koji nisu razaznali istinu za sebe i koji se uzdaju u svoje kredibilne izvore, ne primjećuju taj "pomak" i dalje ih slijede. Kao što smo mogli vidjeti, nema zamjene za osobnu moć rasuđivanja i spiritualnu fleksibilnost koja dolazi sa integritetom i znanjem.

Pored ljudi koji su programirani ili zamjenjeni kao dezinformirajući agenti, kako još negativne snage sprečavaju širenje znanja?

Snaga volje, znanje, spiritualna fleksibilnost, mentalna i emocionalna čistoća su kvalitete koje reduciraju nečiji nivo podložnosti utjecajima negativnih sila. Tu su milioni ljudi kojima te kvalitete nisu prioritet radi jednostavnosti njihovog razloga za inkarnaciju. To ih čini vrlo lakim za manipuliranje od strane vanzemaljskih snaga i tajne vlade koja služi kao odbojnik "destabilizirajućeg efekta sistema" od stane nekih buntovnih individualaca.

Njihova funkcija u vanzemaljskom planu je da služe kao "skriveni alarm" u gužvi, koji radi vlasnički pritisak, ismijavanje i masovni koncenzus da bi prevazišao utjecaj manjine koja traži istinu. Oni su također lako upravljivi prema okruženju istraživača istine i uvlače ih u odnose koji im isisavaju energiju ili prijateljstva koja ništa ne čine osim što uspavljuju, odvlače pažnju u drugim smjerovima ili sabotiraju.

Nadalje, postoje umjetni ljudi koji su "napravljeni" od strane vanzemaljaca koji služe kao dezinformacijski agenti sposobni korumpiranju znanja istražitelja istine preko interakcije. Oni su virtualno identični u funkciji reanimiranih/zamjenjenih ljudi, osim što nemaju toliko konkretnu povijest koju možemo vidjeti. Zbog toga što su daljinski upravljani, oni precizno mogu isporučiti dezinformaciju prilagođenu da paše profilu istražitelja istine, nešto što prijespomenuti "skriveni alarmi" ne mogu.

Kao što se moglo vidjeti, negativne vanzemaljske snage imaju vrlo efektan sistem za upravljanje, korupciju i usmjerivanje znanja. Taj sistem sadrži sljedeće:

1) otmice i samoubilačku kontrolu misli istraživača istine da bi završili njihove potrage za istinom

2) vlasnički pritisak nad njima tzv. "skrivenim alarmom"

3) direktno ciljanje od strane umjetnih ljudi

4) dezinformacije sijane programiranim ili zamjenjenim izvorima autoriteta.

To ide u prilog raznim religijama, političkim, ekonomskim i znanstvenim kontrolnim mehanizmima koji su već ustaljeni i postavljeni tajnom vladom da bi se kontroliralo društvo na veliko.

Ako "probudimo" planetu, da li će očajne vanzemaljske frakcije riskirati upotrebu sile?

Oni su investirali puno energije u svrhu osiguranja da Zemlja i njena populacija budu eksploatirane, pa neće tako lako odustati. Kao što smo diskutirali prije, sila je održana na minimumu dok je strategija optimizirana da osigura efikasnu upotrbu energije i očuvanju njihovih željenih resursa. Ali ponekad je sila jedina strategija koja je preostala. Kao i uvijek, oni će ju koristiti tako da drugi rade za njih.

Zbog njihove averzije prema fizikalnošću našeg okruženja, oni zapošljavaju fizička i plaćena bića kao njihovu silu. To može uključiti ljudske vojnike, hibridnu elitu i bilo koje drugo dodatno pojačanje koje mogu dovesti sa područja izvan našeg solarnog sistema. Ovo uključuje vojnike regrutirane iz drugih svjetova koje su već pokorili. Nadalje, direktno sučeljavanje sa 4D snagama je neizbježno ako prekoračimo naše 3D stanje i uđemo u njihov realitet.

Djelujući sami u našem sadašnjem fizičkom stanju, čak i sa jedinstvenom vladom tehnološki naprednijom, bit ćemo bezuspješni u sprečavanju takvog otvorenog preuzimanja. U najboljim slučajevima, bit ćemo kao majmuni koji se bore protiv naoružanih lovokradica. Takvi uvjeti su malo vjerojatni budući da tajna vlada ili hibridna elita osiguravaju da svijet ne djeluje jednoglasno i ujedinjeno protiv vanzemaljskih snaga i da se suzbija svaki pokret otpora.

Ima li nade uz sve to?

Da, ima nade u smislu da zakoni univerzuma čine balans snaga i daju nam šansu za borbu da prekoračimo vanzemaljsku manipulaciju i pobjegnemo našim fizičkim uvjetima. Pomoć koju primamo dolazi iz viših izvora je "katalizator" po prirodi, što znači da ona asistira našem vlastitom naporu.

Iz nečije perspektive, 3D Zemlja je malo više nego zatvor-planeta koju vode tiranske snage koje ostvaruju svoj "krajnji cilj". Ne možemo se boriti kao zatvorenici jer smo preslabi. Da izbjegnemo porobljavanje i likvidiranje, moramo postati snažni tako da prvo pobjegnemo iz tog zatvora - zahvaljujući pomoći onih koji su pobjegli prije nas. To znači prihvatiti pomoć sa viših nivoa, premašiti naše ograničeno fizičko stanje i prijeći-evoluirati i postati 4D bića. Samo tada ćemo biti na istom "igralištu" s našim vanzemaljskim manipulatorima.

Sa više metafizičke perspektive, 3D Zemlja je škola teških udaraca. Kvantni skok u evoluciji moramo napraviti da bi izdržali otvoreno vanzemaljsko osvajanje koje nije nemoguće, već neizbježno - svaka životna lekcija koju smo naučili dovodi nas bliže "diplomi" našeg trodimenzionalnog fizičkog postojanja. Taj proces je prirodan i ne treba biti forsiran - za one koji su odlučili ići u pravcu istine i integriranju s njom, naše individualne sudbine su isprepletene sa zakonima univerzuma i mi smo sinhronizirano vođeni od rođenja da bi imali potrebna iskustva koja nam trebaju za pripremu onog što dolazi.
Image Hosted by ImageShack.us
Među nama su brojne napredne duše iz viših realiteta koje su inkarnirale u naš svijet da bi pomogle destabilizaciji vanzemaljske kontrole i pomogle evoluciji onih koji su spremni za "maturu" po prvi puta. Mnogi se ne sjećaju što su bili i odakle dolaze i od djetinjstva su bili ciljani od negativnih snaga za samouništenje jer su tu radi destabilizacije kontrolnog sistema. Ti koji prođu te zapreke narastu snažni dovoljno za doprinos velikom ciklusu i prirodnom balansu tako da šire znanje i asistiraju u evoluciji ostalih. Oni su prijašnji zatvorenici koji su se vratili natrag da bi pokazali ostalima kako napustiti zatvor. Uzmite na znanje da nitko nije specijalan ili "izabran" - svako može doprinjeti u jednom dijelu balansa i ciklusa ako slijedi svoje srce i traži istinsko znanje.

Znanje je ključ, pomaže nam da vidimo kroz prijevare i "gorivo" je naše evolucije. Jer radi znanja će vanzemaljski plan biti otkriven i izložen. Radi znanja ćemo evoluirati i "dobiti" nove poglede i metafizičke sposobnosti koje nas pripremaju za bolju obranu od vanzemaljskog osvajanja. Sile sa viših nivoa djeluju kako bi nam pomogle - da naučimo. Ako aktivno tražimo znanje, put prema njemu će nam se pokazati. Ako aktivno primjenjujemo znanje, put ćemo "čisto" i lako vidjeti. I ako aktivno dijelimo znanje drugima, i ostali će lakše moći ići tim putem.

- 11:16 - PUCAJ!!! (50) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

.......DOŽIVLJAJ UMIRANJA........

Kad čovjek umre, većina njih, čuju svog liječnika kako ih proglašava mrtvima. Kroz glavu im prolaze oglušujuća zvonjava ili buka i istodobno osjećaju kako brzo prolaze kroz mračni tunel. Nakon toga shvaćaju da su izvan svog tijela, ali su još uvijek u istoj prostoriji gdje su i umrli. Vide svoje tijelo i sobu iz određene udaljenosti, tj. gleda kako ga doktor pokušava oživjeti, i to ih veoma uplaši.
Image Hosted by ImageShack.us

Nakon nekog vremena se smire i promotre tu neobičnu situaciju. Primjete da još uvijek imaju tijelo, ali ne ono zemaljsko, neko nekakvo spiritualno. To tijelo se razlikuje od onoga koje su imali na zemlji, tj. onog kojeg su upravo napustili. Nakon toga kad shvate što im se je dogodilo, dolaze im u susret drugi duhovi, duhovi rođaka i prijatelja koji su već prije umrli. Oni mu dolaze pomoći. Među njima dolazi i ˝biće od svjetlosti˝ , topao i srdačan duh pun ljubavi. Duh postavlja pitanja i govori mu neka procjeni njegov život na zemlji. Da bi mu pomogao, prikazuje mu slike najvažnijih događaja njegova života. Čovječji duh dolazi do nekakve prepreke i shvaća da mu još nije vrijeme da umre. Ali on se ne želi vratiti, jer je zaokupljen doživljavanjem života poslije smrti. Pun je osjećajima, kao što su ljubav, radost, veselje i smirenost. Unatoč tome, on se vraća i nastavlja živjeti.
Te doživljaje koje je proživio pokušava opisati drugima, ali primjećuje da mu baš i ne uspjeva. Prvo, nemože naći te riječi kojima bi to opisao. Drugo, ljudi ga ismijavaju, pa prestaje o tome govoriti. Ali bilo da on to ispriča ili ne, taj doživljaj jako mijenja njegov život i pogled na smrt. Još bi htio reći da ljudi kad umru vide svoje tijelo sa bolničkom stolu. To se nekad dešava kad spavate, vidite sebe kako spavate u istom položaju u kakvom zapravo jeste. Do znači da je duša odlutala iz tijela. Meni jedna osoba tvrdi, da je mogla, nekad, otići i do druge galaksije, jer duša nije ograničena, ali sad je muče previše briga, pa onda nemože otići niti dalje od kuće. Događa se.
Image Hosted by ImageShack.us
KAKO IZGLEDA KAD ČOVJEK UMRE? To pitanje ljudi pitaju od kada postoje. Kad se negdje raspravlja o toj temi, ona budi u ljudima, koji po svojim emocionalnim stavovima i po životnom stilu mogu biti vrlo različiti, najsnažnije osjećaje. Smrt nas sve zanima, ali većini je teško govoriti o njoj. Za to postoje dva razloga.
Prvi razlog je to da kada dođemo u bilo kakav kontakt sa smrću, dobimo u glavi sliku o svojoj smrti i to mnoge ljude plaši. S psihičkog staništa razgovor o smrti je indirektan način da bismo joj se približili. Kad ljudi razgovaraju o smrti onda si ju predočavaju a to ih dovodi u neizbježnu u situaciju suočenja s neizbježnom vlastitom smrti. Stoga, da izbjegnemo tu psihičku traumu, ne razgovaramo o smrti.
Drugi je razlog u razgovoru o smrti složeniji, jer je urastao u samu prirodu jezika. Većina riječi ljudskog jezika opisuje iskustva stečena tjelesnim osjetilima. Smrt je izvan dosega svjesnog iskustva, jer je većina ljudi nije proživjela. I zato što ljudi smrt ne mogu opisati zemaljskim jezikom, uspoređuju je s doživljajima koji su im poznati i ugodni. Ljudi najčešće uspoređuju smrt sa snom. Sami sebi govore: ˝Kad umremo, bit će kao da smo zaspali.˝ Ta se govorna epoha pojavila već i kod starih Grka, Homer u Ilijadi naziva san ˝bratom smrti.˝ Ovo je analogija ugrađena i u naš suvremeni jezik. Kad odvedemo psa ili neku drugu kućnu životinju veterinaru i kažemo daje uspava, on joj sigurno neće dati tablete za spavanje, tj. protiv nesanice. Smrt je, ljudi kažu, zaborav. Kad umremo zaboravljamo sve nevolje - smrt briše sve bolne i neugodne uspomene.Jel vjerujete u život poslije smrti????

- 09:50 - PUCAJ!!! (7) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

12.03.2006., nedjelja

....ZMIJE OTROVNICE.....

Mnogi ce se odmah upitati: "Zasto zmije otrovnice, a ne otrovne zmije?" Izmedju pojmova "Otrovna zivotinja" i "zivotinja otrovnica" postoje razlike.

Zivotinje otrovnice su zivotinje koje posjeduju posebne sustave u kojima se otrovi proizvode i kojima otrove mogu unijeti u tijelo zrtve. Ovakve se zivotinje nazivaju fanerotoksicnim zivotinjama. Posto zmije posjeduju zube kojima unose otrov u tijelo zrtve, onda one nisu otrovne zmije, nego zmije otrovnice. Neke ribe Jadranskog mora su otrovnice, jer posjeduju bodlje kojima se otrov unosi u tijelo (primjerice, ribe iz obitelji paukovki).

Otrovne zivotinje ne posjeduju aparate za unosenje otrova, ali je jedan dio njihovog tijela otrovan (primjerice, meso nekih riba je vrlo opasno za jelo ako je nedovoljno kuhano ili peceno). Covjek se najcesce otruje njihovim otrovom ovih zivotinja jeduci njihovo meso ili neki drugi dio tijela U Japanu se svake godine nekoliko desetaka ljudi smrtonosno otruje jeduci jednu vrstu ribe koja u tijelu posjeduje izuzetno jaki otrov, a koji se unistava kuhanjem ili pecenjem. Dobro kuhana, ovakva riba predstavlja specijalitet, ali nedovoljno termicki obradjena izaziva smrt u roku od 48 sati. Ovakve se zivotinje nazivaju i kriptotoksicnim zivotinjama. U engleskom jeziku takodjer postoji razlika izmedju ova dva pojma. "Venomous animals" su zivotinje otrovnice, a "poisonous animals" su otrovne zivotinje. Medjutim, kako u engleskom, tako i u hrvatskom jeziku cesce se (iako pogresno) rabi naziv otrovne zmije umjesto zmije otrovnice.

A sada se mozemo posvetiti zmijama. Od otprilike 3000 vrsta zmija koliko danas zivi na Zemlji za covjeka je opasno 10 - 12% (300 - 360 vrsta), a nekoliko stotina vrsta je otrovno, ali neskodljivo za covjeka. Posto zmije, kao i ostali gmazovi, ne mogu regulirati vlastitu tjelesnu temperaturu, najbrojnije su u tropskim i suptropskim podrucjuma gdje najniza zimska temperatura ne pada ispod 18 stupnjeva Celzija. Zanimljivo je da na svakom kontinentu broj vrsta zmija neotrovnica premasuje broj vrsta otrovnica. Izuzetak je Australija gdje je broj vrsta otrovnica daleko veci nego neotrovnica. Osim toga, u Australiji zive zmije ciji se otrov smatra najtoksicnijim medju svim zmijama.

Postoje dvije porodice zmija otrovnica: Elapidae (guje) i Viperidae (ljutice i jamicarke). U porodicu guja spadaju kobre, mambe, koraljne zmije, australske otrovnice, morske zmije, te jos neke zmije Azije i Afrike. U porodicu ljutica i jamicarki spadaju europske, azijske i africke ljutice, cegrtuse, te juznoamericke i azijske jamicarke.
Image Hosted by ImageShack.us
Gradja otrovnih zubi i otrovnog aparata razlicita je u guja i ljutica. U guja su otrovni zubi smjesteni na prednjem dijelu gornje celjusti. Nepokretni su i, kada su usta zatvorena, smjesteni su u koznom naboru u donjem dijelu usne supljine. Osim toga, zubi mnogih guja nemaju suplji kanal unutar otrovnih zubi vec su njihovi zubi duboko uzlijebljeni. Otrovni su zubi povezani sa otrovnim zlijezdama koje proizvode otrov. Kada ovakva zmija ugrize, iz zlijezde potece otrov kroz zub (ili zlijeb) u ranu. Specijalnu prilagodbu posjeduju neke africke i azijske kobre. One zbog posebne gradje otrovnih zubi mogu strcati otrov na udaljenost i do 3 metara i tako se braniti od napadaca. Otrov ima jako nadrazujuce djelovanje na oci i, ako ga se odmah ne ispere, moze dovesti do trajne slijepoce. Posebno su po toj osobini poznate cetiri vrste africkih kobri. To su crnovrata kobra (Naja nigricollis), mozambicka kobra (Naja mossambica), crvena kobra (Naja pallida) i ringhal (Hemachatus haemachatus). I neke vrste azijskih kobri takodjer mogu strcati otrov.

Ljutice i jamicarke imaju najrazvijeniji otrovni aparat i zube. U njih su zubi takodjer smjesteni u prednjem dijelu gornje celjusti i izgledaju kao injekcijske igle, ali su pokretni. Kada nisu u uporabi, zubi su u ustima savijeni unatrag i prekriveni su zastitnim koznim naborom. Prilikom ugriza, zubi se uspravljaju i otrov iz otrovne zlijezde potece kroz zubni kanal u ranu.

Jamicarke posjeduju i specijalne organe smjestene u jamice izmedju nosnih otvora i ociju. Ti organi su termoreceptori i zmija ih koristi da u mraku pronadje toplokrvni plijen. Ovi organi spadaju medju najosjetljivije receptore u zivotinjskom svijetu i mogu registrirati temperaturnu razliku od 0,001C. Jos se uvijek ne zna kako mozak zmije rekonstruira termosliku koju stvaraju ovi organi.

Cesto ljudi postavljaju pitanje: "Koja je zmija najotrovnija?" Ovo bi pitanje mozda trebalo preinaciti tako da glasi: "Koja zmija godisnje ugrize najveci broj ljudi?" Naime, postoje vrlo otrovne zmije koje zive u predjelima gdje zivi malo ljudi, tako da gotovo i ne dolaze u doticaj sa njima. Dobar primjer za to je zmija pustinjski taipan (Oxyuranus microlepidota) koja zivi u pustinjskim podrucjima Australije. Ova zmija ima najtoksicniji otrov od svih poznatih zmija. Medjutim, ona zivi u udaljenim pustinjskim predjelima i nije agresivna, tako da gotovo i nema ljudskih zrtava izazvanih ugrizom ove zmije. Mnogo vise ljudi ugrizu zmije u podrucima koja su gusto naseljena ili tamo gdje zmije prilaze kucama ili stajama privucene velikim brojem glodavaca koji su vecini zmija glavna hrana. Osim toga, smrt od posljedica zmijskog ugriza ovisi i o pravilnoj medicinskoj pomoci i njezi nakon sto se je ugriz dogodio. Mnoga podrucja Afrike i Azije gdje ljudi i zmije otrovnice zive jedni blizu drugih udaljena su od vecih medicinskih centara, pa nema kvalitetne medicinske pomoci. Vrlo je tesko tocno odrediti koliko godisnje ljudi umre od posljedica ugriza, jer su mnoga mjesta gdje se oni najcesce dogadjaju udaljena i podaci o ugrizu nikad ne dospiju u javnost. Opcenito govoreci, smrtnost od ugriza je vrlo mala u podrucjima sa dobro razvijenom medicinskom pomoci (primjerice, u SAD, Australiji i u Europi), a velika u nerazvijenim podrucjima Afrike, Azije i Juzne Amerike. Iako je tesko reci od kojih zmija ljudi najcesce stradavaju, moguce je naznaciti koje su zmije najopasnije u pojedinim poducjima svijeta.

Afrika: Pretpostavlja se da dosta ljudi strada od siktavice (Bitis arietans). To je prilicno troma i nespretna zmija, ali joj je napad strahovito brz. Najcesce prilazi ljudskim naseljima zbog blizine glodavaca. Cesto odaje svoju prisutnost glasnim siktanjem po cemu je i dobila ime. Veoma je rasprostranjena u Africi juzno od Sahare i cesta je blizu ljudskih naselja. Otrov je vrlo toksican i u velikog broja nelijecenih slucajeva izaziva smrt. Medjutim, najopasnija otrovnica i vjerojatno najveci ubojica medju svim zmijama je jedna mala zmija koja se zove pjescana efa (Echis carinatus). Rasprostranjena je po citavoj Africi, na Bliskom i Srednjem Istoku, te u Aziji gdje dosize sve do Indije. Cesto zivi u blizini ljudskih naselja i to u kolonijama, tako da gdje se nadje jedna vjerojatno ima i mnogo drugih. Tony Phelps u svojoj knjizi "Poisonous Snakes" navodi da ova zmija vjerojatno ubije najvise ljudi od svih zmija. To je posljedica njenog velikog podrucja rasprostranjenosti, cestog zivota u blizini ljudi, te cinjenice da, iako mala (najveci primjeri dosizu jedva 60 cm), ima vrlo toksican otrov. Zabiljezeni su smrtni slucajevi od ugriza efe duge oko 20 cm. Efa nije plasljiva i ne bjezi nego zauzima karakteristican obrambeni stav. Ona pocinje brzo uvijati svoje tijelo tako da joj ljuske struzu jedna o drugu. Posto se na svakoj ljuski nalazi mali greben, struganje stvara poseban zvuk, karakteristican za ovu zmiju. Otrov je izuzetno toksican za covjeka. Izaziva krvarenja iz svih sluznica i sprijecava grusanje krvi tako da je moguce iskrvariti i iz, primjerice, ranica koje nastaju pri brijanju. Osim ovoga, otrov izaziva i jaka ostecenja tkiva. Usprkos pravilnom lijecenju vrlo su ceste i naknadne komplikacije djelovanja otrova, tako da smrt moze nastupiti i 15 dana nakon ugriza.
Image Hosted by ImageShack.us
Iako gore navedene vrste ubiju najvise ljudi, stanovnici africkih sela najvise se boje crne mambe (Dendroaspis polylepis). Crnu mambu smatraju najopasnijom zmijom na svijetu. Ona naraste do 3 m duljine (neki izuzetno veliki primjerci i do 4 m!), a vrlo je brza i agresivna. Iako postoje price da mamba moze prestici auto u brzoj voznji, precizna mjerenja pokazuju da se mamba ne moze kretati brze od 20 - tak km/sat, iako je i to vrlo velika brzina za zmiju. Iako se pojedini primjerci razlikuju po svojoj agresivnosti, najagresivniji su muzjaci u proljece kada brane teritorij od drugih muzjaka. Tada i samo priblizavanje mambi na 10 - tak metara moze kobno zavrsiti. Naime, mamba se razlikuje od ostalih zmija po tome sto cesto znade prva napasti bez ikakvog povoda. Pri napadu, mamba cesto izdigne prednji dio tijela visoko iznad zemlje tako da u covjeka nisu rijetki ugrizi u glavu i vrat. Pri tome se pribilzava objektu napada velikom brzinom, poluotvorenih ustiju i duboko sisteci. Iskusni lovci na zmije kazu da se tada treba odmah baciti u stranu, jer mamba prilikom napada ne skrece i (najcesce) ne ponavlja neuspjeli napad. Zbog toga je najbolje ne priblizavati se crnoj mambi na prostoru koji nije otvoren (primjerice, u sumi). Zavrsetak napada znade biti toliko brz da objekt napada bude ugrizen 5 - 6 puta u roku od 3 - 4 sekunde, a da i ne primjeti na koja je mjesta ugrizen. Posto je mamba vrlo velika, ona ubrizga veliku kolicinu vrlo toksicnog otrova koji djeluje na zivcani sustav - zaustavlja disanje i sprijecava gutanje. Otrov ima brzo djelovanje tako da lijecenje zmijskim antiserumom treba zapoceti u roku od nekoliko minuta nakon ugriza. Nelijeceni slucajevi imaju smrtnost od 100% .

U Africi zive i tri vrste zelenih mambi. One zive najcesce u sumskim predjelima koji nisu gusto nastanjeni ljudima tako da vjerojatno ugrizu manji broj ljudi. Osim toga, za razliku od crne mambe, one nisu toliko agresivne. Ipak, bolje je ne priblizavati im se....

Azija: U Aziji vjerojatno najvise ljudi strada od pjescane efe i od Russell-ove ljutice (Daboia russelli). Ona je cesta blizu sela, a aktivna je po noci. Tada se i dogadja najveci broj ugriza, jer mnogi ljudi u Indiji hodaju bosi. Otrov razara tkiva i krvne stanice, a nelijeceni ugriz najcesce ima smrtni ishod.

Vrlo opasne zmije su i kraitovi (rod Bungarus). Kraitovi uglavnom nisu dulji od 1 m, ali imaju izuzetno toksican otrov koji djeluje na zivcani sustav. Kontrastno su obojeni: najcesce su crni ili tamo smedji sa zutim, bijelim ili crvenkastim poprecnim prugama. Zanimljivo je ponasanje prugastog kraita (Bungarus fasciatus). On je po danu potpuno bezopasan. Uzme li ga se u ruku, on tada i ne pokusava ugristi nego sakriva glavu ispod savijenog tijela. Medjutim, po noci je to sasvim druga zmija. Vrlo je agresivan i odmah se brani ugrizom. Slicno se ponasaju i neke druge vrste kraitova. Veliki broj ljudi u Juznoj Aziji strada od kraitova na spavanju. U tim krajevima, ljudi na selu najcesce spavaju na podu otvorenih vratiju i prozora. Po noci su kraitovi vrlo aktivni i cesto udju u kuce u potrazi za misevima, te prilaze ljudima koji spavaju. Posto se ljudi u snu nesvjesno okrecu, cesto znaju prignjeciti zmiju koja reagira ugrizom. Sherman A. Minton Jr. u svojoj knjizi "Venomous Reptiles" navodi slucaj koji je opisao nizozemski lijecnik F. Kopstein 1932. godine: Otac i sin zajedno su spavali u kolibi. Odjednom je mladic osjetio kako mu preko ruke gmize zmija. Brzo je povukao ruku i odbacio zmiju od sebe pri cemu ga je ona ugrizla u jagodicu prsta. Zmija je pala pola metra dalje na njegovog oca kojeg je ugrizla u nogu. Oba su covjeka kasnije umrla. Zmija je bila krait.

Iako ljudi u stradaju i od Indijske kobre (Naja naja) broj ugriza je relativno mali u odnosu na brojnost populacije kobri i ljudske populacije. Razlog tome jest to sto se kobra smatra utjelovljenjem nekih indijskih bozanstava, pa mnogi ljudi paze da kobrama ne smetaju i ne naude. Cak se negdje (primjerice, u mjestu Shigali) odrzavaju festivali sa zmijama. Ljudi prije takvih dogadjaja sakupljaju kobre i nakon festivala brizljivo ih vracaju na mjesto na kojem su ih nasli.

U podrucju juzne i jugoistocne Azije zivi i kraljevska kobra (Ophiophagus hannah) koja je najveca otrovnica na svijetu. Nisu rijetki primjerci duljine 4,5 m. Posto zivi iskljucivo u sumskim podrucjima, rijetko dolazi u doticaj sa covjekom, tako da je broj ugriza ove zmije vrlo mali. Najcesce budu ugrizeni krotitelji zmija u Burmi i Tajlandu koji za svoje predstave koriste ove zmije. Ugriz je vrlo opasan, jer kobra ugrizom izluci veliku kolicinu jakog otrova. Zabiljezn je slucaj kada je kraljevska kobra ugrizla slona u kozni nabor na vrhu surle, pa je slon za nekoliko sati ugine....

Australija: U Australiji broj vrsta otrovnica nadmasuje broj neotrovnih vrsta zmija. Kao sto je vec spomenuto, u Australiji zivi zmija sa najtoksicnijim otrovom, ali je gotovo da i nema ugriza ljudi. Na ovom kontinentu zive iskljucivo zmije otrovnice porodice Elapidae. Tu zivi nekoliko vrlo opasnih vrsta koje cesto dolaze u doticaj sa covjekom.

Jedna od najopasnijih australskih otrovnica je taipan (Oxyuranus scuttelatus) koji naraste do 3 m. Rasprostranjen je u sjevernim i sjeveroistocnim podrucjima Australije, u podrucju tropske klime. Izbjegava pustinjska i polupustinjska podrucja. Taipan ugrizom izluci malu kolicinu vrlo toksicnog otrova. Otrov taipana je dva puta jaci od otrova kraljevske kobre, a djeluje na zivcani sustav: izaziva paralizu, poremecaje u grusanju krvi i ostecuje misicna vlakna. Pokusno je utvrdjeno da otrov dobiven jednim ugrizom moze usmrtiti nekoliko milijuna miseva. Nakon ugriza, potrebno je sto prije zapoceti lijecenje posebnim zmijskim antiserumom, jer se vrlo brzo javlja trajna paraliza i ostecenje misica. Srecom, u tim podrucjima ne zivi veliki broj ljudi tako da su ugrizi relativno rijetki. Smrtnost od nelijecenih ugriza je oko 80%.

Zmija tigar (Notechis scutatus) zivi u juznim i jugoistocnim podrucjima Australije. Posto su to dijelovi Australije koji su najgusce naseljeni, ova zmija cesto dolazi u doticaj sa covjekom. Na rubnim dijelovima Sydneya i Melbournea cesto se nadje i u vrtovima. Naraste do 1,5 m, a ima vrlo neurotoksican otrov koji izaziva i ostecenja misica i poremecaje u krvotoku. Smrtnost od nelijecenih ugriza je oko 45%. Srodna zmija Notechis ater zivi na istom podrucju i na Tasmaniji i okolnim otocima. Otrov joj ima istu toksicnost i slicnog je kemijskog sastava.

Australska smedja zmija (Pseudonaja textilis) zivi po citavoj Australiji. Iako je kolicina otrova koje se izluci pri ugrizu vrlo mala, otrov je vrlo toksican i izaziva jake poremecaju u grusanju krvi, blokira rad zivcanog sustava, te jako ostecuje bubrege. Ova zmija usmrti vise ljudi u Australiji nego sve ostale zajedno. Srodnici smedje zmije su gvadir (Pseudonaja nuchalis) i dugit (Pseudonaja affinis). I njihov otrov djeluje na isti nacin, ali im je podrucje rasprostranjenosti manje od smedje zmije, pa ljudi rijetko dolaze sa njima u doticaj.

Zmija Acanthophis antarcticus zivi po citavoj Australiji, ali izbjegava pustinjska podrucja. Iako je svojim izgledom i ponasanjem slicna europskim i americkim ljuticama, ona nije ljutica nego pripada porodici guja. Otrov joj je neurotoksican i izaziva paralizu koja, na srecu, nije ireverzibilna kao u trovanja otrovom taipana. Medjutim, nelijeceni ugrizi su gotovo svi smrtonosni, jer je otrov ove zmije cetiri puta jaci od otrova kraljevske kobre. Engleski naziv ove zmije je Death adder i iz toga mozete zakljuciti sve o njenoj otrovnosti.

Sjeverna Amerika: U Sjevernoj Americi zivi 19 vrsta zmija otrovnica: 15 vrsta cegrtusa, vodena mokasina, rusoglavka, te dvije vrste koraljnih zmija. Cegrtuse, rusoglavka i vodena mokasina su jamicarke, a koraljne zmije spadaju u porodicu Elapidae. Od svih njih najpoznatije su cergtuse. Znacajne su po tome sto na vrhu repa imaju tzv. cegrtaljku koju nema niti jedna druga vrsta zmija. Cegrtaljka se sastoji od labavo spojenih suhih segmenata koze koje zmija ne odbacuje pri presvlacenju. Pri pokretanju, segmenti stvaraju poseban zvuk, karakteristican za cegrtuse. Novookocena cegrtusa nema cegrtaljku, ali je nakon 3 - 4 presvlacenja vec moze koristiti. Najglasnije su cegrtaljke koje imaju 8 - 11 segmenata. Po broju segmenata ne moze se ustanoviti koliko se je puta zmija u zivotu presvukla, jer segmenti sa vrha cegrtaljke cesto otpadaju, pa cegrtaljke mogu biti krace ili duze.

Cegrtuse mogu biti razlicite duljine. Najveca vrsta moze biti duga preko 2 m, a najmanja oko 60 cm. One zive i na najrazlicitijim stanistima, od pustinja do suptropskih mocvara. Njaveca je od svih istocna dijamantna cegrtusa (Crotalus adamanteus). Najveci ulovljeni primjerak bio je dug oko 2,4 m. Ona zivi na Floridi i u nekoliko susjednih drzava. Naziv dijamantna dobila je po tome sto na ledjima ima mnogobrojne cetvrtaste sare koje oblikom podsjecaju na dijamante. Ako joj se pridje, pocinje glasno sistati i koristiti cegrtaljku, ali pri tome uvijek pokusava pobjeci u kakvo skloniste. Otrov joj nije jako toksican, ali je ubrizgana kolicina vrlo velika i, ako se ugriz ne lijeci, najcesce dolazi do smrtnog ishoda. Izbjegava blizinu ljudi, a pojacanom melioracijom i kultivacijom velikih podrucja Floride sve se vise smanjuju stanista na kojima zivi. Zato je u Americi pokrenuta akcija za ocuvanje ove ugrozene vrste zmije.

Zapadna dijamantna cegrtusa (Crotalus atrox) naraste do 2 m, a nastanjuje velika podrucja Teksasa, Novog Meksika, Arizone i Arkanzasa. Slicna je istocnoj dijamantnoj cegrtusi, ali je od nje manja i manje intenzivno obojena. Osim toga, ona izbjegava mocvarna stanista i zivi u suhim stepama i polupustinjskim podrucjima. Za razliku od istocne srodnice, ova cegrtusa ne bjezi nego se suocava sa napadacem. Zbog velike agresivnosti i podrucja na kojemu zivi (visoka gustoca ljudske populacije), zapadna dijamantna cegrtusa smatra se jednom od najopasnijih zmija SAD.

Sumska je cegrtusa (Crotalus horridus) jedina vrsta cegrtuse koja zivi na gusto naseljenom sjeveroistoku SAD. To je vjerojatno prva vrsta cegrtuse sa kojom su se susreli prvi americki doseljenici. Zivi u sumskim podrucjima, ali i u blizini rijeka i jezera. Nije osobito agresivna i potrebno ju je dosta isporovocirati da bi napala. I ova je vrsta cegrtuse ugrozena, jer se unistavaju njena stanista. Ovu vrstu cegrtuse koriste u svojim obredima sljedbenici Crkve gospodina Isusa Krista. Ugrizi medju sljedbenicima ove sekte su vrlo cesti, ali sljedbenici najceste ne traze nikakvu medicinsku pomoc, pa je broj invalidnih osoba vrlo velik.

Sve sjevernoamericke cegrtuse (osim jedne) imaju otrov u kojemu prevladavaju hemotoksicne tvari. Otrov ima jako razarajuce djelovanje na tkivo i moze izazvati gangrenu. Glavni simptomi su bol i brzo oticanje ugrizenog dijela tijela. Ponekad se mogu javiti i simptomi koji su povezani sa neurotoksinima u otrovu (promjena u percepciji boja, promjenjen okus i miris, itd). Cesta je pojava mjehura na kozi ispunjenih bistrim i krvavim sadrzajem.

U juznim dijelovima SAD uz rijeke i jezera zivi vodena mokasina (Agkistrodon piscivorus). Ona naraste do 1,5 m, a na nekim mjestima moze biti vrlo cesta. Primjerice, floridske mocvare pune su vodenih mokasina. Hrani se uglavnom zabama i ribama, ali lovi i male glodavce. Cesto se moze zamjeniti sa vodenim zmijama. Najlakse se raspoznaje po karakteristicnom ponasanju. Kada se covjek priblizi obali, sve neotrovne zmije bjeze u vodu. Vodena mokasina, medjutim, ne bjezi pred covjekom. Ugrizi ove zmije vrlo su cesti u juznim drzavama SAD. Otrov ima jako proteoliticko djelovanje i moze izazvati jaka ostecenja tkiva. Ipak, smrtni su slucajevi danas vrlo rijetki.

Rusoglavka (Agkistrodon contortrix) je rasprostranjena preko istoka SAD sve do Teksasa. Najcesce naseljava brdovita sumska podrucja na sjeveru, ali je na jugu cesta i u mocvarnim nizinama. Na istoku SAD cesto se moze naci u vrtovima oko kuca kamo dolazi iz susjednih suma. Posto je rusoglavka zastitno obojena, vrlo se tesko raspoznaje na sumskom tlu, pa je broj ugrizenih osoba na istoku SAD relativno velik. Osobito su cesti ugrizi za vrijeme vikenda, kada mnoge obitelji odlaze u prirodu. Simptomi ugriza su bol i otok. Ugriz rusoglavke nije opasan za zdravog, odraslog covjeka. Ipak se preporuca otici lijecniku, jer otrov moze imati jako proteoliticko djelovanje.

Vodena mokasina i rusoglavka imaju hemotoksicne otrove, pa je i njihovo djelovanje slicno djelovanju otrova cegrtusa.

Europa: U Europi relativno mali broj ljudi strada od ugriza zmija. Razlog tome je da u Europi nema tako opasnih i otrovnih zmija kao na pr. u Africi ili Aziji. Osim toga, medicinska je pomoc i njega u gotovo svim dijelovima Europe lako dostupna, pa je moguce zapoceti lijecenje ugriza prije nego se razviju po zivot opasni simptomi.

U Europi zive samo opasne zmije otrovnice iz porodice ljutica. Vecina je europskih ljutica vrlo mala (mnoge su manje od 60 cm), pa ako i dodje do ugriza, kolicina ubrizganog otrova je vrlo mala. Sve europske ljutice imaju otrov u kojem prevladavaju hematotoksicne tvari. One izazivaju poremecaje u broju krvnih stanica, poremecaje u mehanizmu grusanja krvi, te izravno razaraju tkivo. Nakon ugriza javlja se bol i otok koji se brzo siri od mjesta ugriza. Na mjestu ugriza i u njegovoj okolini mogu se javiti i mjehuri ispunjeni bistrom tekucinom. Ako je ubrizgana veca kolicina otrova, a ugriz se ne lijeci, kao jedna od komplikacija (iako vrlo rijetko) moze se javiti i gangrena. Najcesci su ugrizi u prste ruku ili u nogu. Osobito su opasni ugrizi u glavu, vrat ili u krvne zile.

U Europi ljudi najcesce stradaju od poskoka (Vipera ammodytes), ridjovke (Vipera berus), talijanske (Vipera aspis) i spanjolske ljutice (Vipera latastei). Od svih njih najopasniji je poskok. To je ujedno i najveca europska otrovnica. Zenke narastu oko 60 cm, ali muzjaci mogu narasti i do 100 cm. U nekih je populacija zamjetna razlika u boji izmjedu muzjaka i zenki. Muzjaci su pepeljasto sivi, a zenke su najcesce smedje, sivosmedje ili crvenosmedje. Na ledjima se nalazi karakteristicna "cik - cak" linija koja je u nekih primjeraka izlomljena, te cini rombove. Na vrhu poskokove njuske nalazi se mali roscic. Poskok se hrani gusterima, malim glodavcima i pticama. Pari se u proljece, a u jesen zenka okoti 3 - 10 (ponekad i vise) zivih mladih. Nije agresivan i ako se uznemirava pocinje siktati i pokusava pobjeci. Cesto ga je potrebno jako isprovocirati da bi ugrizao. Ako, medjutim, dodje do ugriza, potrebno je potraziti lijecnicku pomoc, jer je poskok jako otrovan. Prvi simptomi trovanja su bol i(ili) oticanje ugrizenog dijela tijela. Otok se javlja 2 - 3 minute nakon ugriza i brzo se siri. U velikih primjeraka zubi mogu biti i 1cm dugi, pa otrov moze biti unesen u misic sto ubrzava razvoj simptoma trovanja. Posto se poskoci lako odrzavaju i razmnozavaju u zatocenistvu, oni se cesto koriste kao izvor otrova za proizvodnju antiseruma.

Ridjovka (Vipera berus) je najrasprostranjenija zmija Europe i najrasprostranjenija zmija uopce. Prostire se preko citave Europe, kroz Rusiju sve do obale Tihog oceana. U Svedskoj se moze naci i u Atktickom pojasu. Nema je je u juznoj Spanjolskoj, juznoj Italiji na jugu Balkanskog poluotoka i na nekin vecim Mediteranskim otocima. To je jedna od rijetkih zmija cija je biologija dobro proucena. Voli vlaznija stanista od poskoka. Za razliku od poskoka, cesce se nalazi u nizinama, u blizini bara ili mocvara. U Alpama se moze naci i preko 2000 metara n/m. U jesen koti zive mlade. Otrov joj nije tako jak kao u poskoka, iako u nekih osoba moze doci do jacih ostecenja tkiva. Simptomi trovanja su bol i oticanje. Ugriz ridjovke uglavnom nije smrtonosan za zdravog, odraslog covjeka. Ipak, preporuca se potraziti lijecnicku pomoc.

- 18:03 - PUCAJ!!! (4) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

11.03.2006., subota

Image Hosted by ImageShack.us

TARANTULE :

PODRIJETLO PAUKA PTIČARA
Pauci ptičari ili popularno zvani tarantule jedna su od najstarijih bića koja nastanjuju našu planetu i svojim oblikom i stilom života nisu se mijenjali već milijunima godina. Pauci spadaju u skupinu člankonožaca Athropoda, skupina Phylum. U tu skupinu osim pauka Arachnida spadaju i insekti (Insecta), rakovi (Crustacea) i stonoge (Chilopoda). Člankonošci su se pojavili pred 390 milijuna godina u razdoblju devona. Njihov veći napredak započeo je pred 350 milijuna godina u razdoblju karbona i traje još danas. Te su životinje vrlo različite, kako po oblicima tako i veličini i okolišu u kojem žive pa ih nalazimo u jamama, vodama, prašumama i pustinjama gdje su nemogući životni uvjeti. Danas člankonošci predstavljaju 85% živoga svijeta.

Image Hosted by ImageShack.us

Vrsta paukova - Araneae dijeli se na dvije podvrste. Prva je Mygalomorphae ili ortognate. Ključ naziva je u vertikalno smještenim zubima, koji su slični onima u zmija otrovnica. Nazivamo ih još prapovijesnim paucima jer se njihov prvotni oblik kroz evoluciju nije nimalo promijenio te su od svoga nastanka prije 300 milijuna godina do danas ostali isti. Mogli bismo ih nazvati i živim fosilima. Druga podvrsta su Araneomorphae ili labidognatha. To su pravi današnji pauci, koji su se od nastanka do danas mijenjali i predstavljaju sve pauke koje susrećemo u prirodi.

Naziv tarantula dolazi od talijanskog naziva za gradić Taranto na jugu Italije. Ovdje se radi o jednoj vrsti pauka koji obitava u mediteranskom području - Lycosa sp. (iako ne spada u skupinu pauka ptičara). Za ovog se pauka smatralo da svojim ugrizom izaziva bolest tarantelizam koji je kod ljudi izazivao vrlo neobične reakcije - mahnito skakanje, pjevanje i urlanje, raspušteno i opsceno ponašanje i sl. Naravno da to nije istina, bila je to samo dobra izlika u vremenu srednjega vijeka kada su mnoge stvari bile zabranjene. U čast ovome pauku nastala je i poznata melodija Tarantelle koja se svirala kao "lijek" ugriženima.


POJAVA PAUKA PTIČARA

Pauci iz obitelji Theraphosidae predstavnici su najstarijih i najvećih pauka na svijetu. Ova obitelj ima više od 850 popisanih i istraženih vrsta, no svakim se danom otkrivaju nove vrste koje iznova iznenađuju znanstvenike svojim uzorcima i nevjerojatnim bojama. Prvi je pauk ptičar popisan još 1758 godine, a sistematično ga je razvrstao švedski znanstvenik prirodoslovac i osnivač moderne biološke sistematike Carl Linne (1707 - 1788). Prvog otkrivenog pauka ptičara latinski je nazvao Aranea avicularia (danas preimenovan u Avicularia avicularia). Naziv "pauci ptičari" dobili su zbog slike koju je naslikala Sybille Merian, prirodoslovka koja je u 17. stoljeću putovala Surinamom i tamo vidjela pauka koji se hranio mrtvim ptičem. Ta je slika kod europskih znanstvenika izazvala velik šok te je Merian bila gotovo izbačena iz tadašnjih znanstvenih krugova jer nitko nije mogao vjerovati da postoje takvi pauci. Naravno, u prirodi su takvi slučajevi da se pauk hrani pticama vrlo rijetki i predstavljaju izuzetke u hranidbenim navikama pauka.

Prvi su se pauci ptičari pojavili u Europi 50-tih godina prošlog stoljeća kada su došli zajedno sa pošiljkama tropskog voća i povrća. Naime, u to vrijeme voće i povrće pakiralo se u kartonske kutije (kao i danas) i nije bilo tretirano nikakvim insekticidima i drugim kemikalijama prije slanja na krajnju destinaciju. Tako je dio pauka "slijepih putnika" uspio preživjeti dug put preko oceana i naći se na policama dućana specijaliziranih za tada još egzotične proizvode kao što su banane, ananasi, začinske biljke i sl. Kada su ljudi vidjeli tako velike i dlakave pauke u strahu su bježali ili su ih odmah ubijali. Naravno, među takvim pošiljkama znalo se naći i nekih vrsta vrlo otrovnih pauka (npr. Phoneutria nigriventer ili Phoneutria fera - banana pauk) koji su bili sposobni svojim ugrizom usmrtiti i čovjeka.

No s vremenom je zanimanje za ova bića sve više raslo, znanstvenici su započeli s iscrpnim proučavanjima različitih vrsta, počelo se i sa njihovom klasifikacijom i znanstvenom nomenklaturom, a mnogi su entuzijasti shvatili kako su pauci ptičari savršeni kućni ljubimci.

ŽIVOT PAUKA PTIČARA U PRIRODI
Pauci ptičari u prirodi žive vrlo jednostavnim, a opet za naše shvaćanje složenim i zanimljivim životom. Nalazimo ih u područjima tropskih šuma, suhih i pustinjskih predjela, tropskih otoka, na tlu i na raslinju. Tako pauci ptičari žive u dijelovima Azije, Afrike, Južne i Srednje Amerike, Karipskih otoka, Australije, Novog Zelanda.

Njihova staništa razlikuju se na dva načina:

- prvi oblik pauka ptičara su oni koji većinu vremena žive na ili pod tlom, a nazivamo ih terestrijalnim vrstama.

- drugi oblik su oni pauci koji žive na raslinju ili krošnjama drveća i nazivaju se arborelanim vrstama.

U nastavku će biti objašnjen generalni stil života pauka ptičara.

STANIŠTE
Pauci ptičari većinu svog života provode na malom području oko svojeg gnijezda i rijetko ga napuštaju. Iznimka su odrasli mužjaci koji su u kontstantnoj potrazi za ženkom pa ih više ništa ne veže za stanište. Njihova su gnijezda različita od vrste do vrste, terestrijalni kopaju rupe ili koriste napuštene jame glodavaca, razne usjeke u tlu i sl., arborelane pletu kompleksne oblike mreže na raslinju i krošnjama drveća. Znanstvenici su utvrdili da prosječna površina koju pauk koristi kao svoj teritorij iznosi otprilike 2 kvadratna metra. Na toj površini pauci polažu niti svile (paučinu) koja im služi kao prirodni radar kojim razaznaju da li se radi o blizini hrane ili predatora. Sama paučina razlikuje se prema vrsti niti, a one mogu biti suhe, ljepljive, rijetke i guste - točna funkcija svake pojedine još nije u potpunosti poznata. Gnijezdo pauka je vrlo čisto i uredno jer izbacivanjem otpada i ostataka hrane iz njega pauci spriječavaju nastajanje plijesni, gljivica i dolazak nametnika koji bi im mogli štetiti.

HRANJENJE
Osnovna prehrana pauka sastoji se od ulovljenog plijena koji uglavnom sačinjavaju različiti kukci (skakavci, crvi, gujavice, cvrčci, leptiri, žohari i sl.) no kada su u prilici savladat će svaki plijen koji je manji od njih, a nađe se na njihovom teritoriju (npr. male guštere, šišmiše, zmije, glodavce). Pauci ne love u klasičnom smislu riječi već strpljivo čekaju na ulazu u svoje gnijezdo da pored njih prođe plijen. Kada im se dovoljno približi, velikom brzinom ga savladaju i u njega zariju svoje očnjake kojima ubrizgavaju otrov i probavne enzime. Mnogi pauci nakon što ulove plijen i onesposobe ga imaju običaj plesti na tlu mrežu (tzv. death waltz) iznad koje će jesti ili umotati isti plijen. Ova mreža služi kako bi dijelove hrane koji padaju pauci držali na hrpi i potom ih mogli jednostavno odstraniti iz gnijezda.

Kod držanja tarantula kao kućnih ljubimaca i hranjenja bitno je da hrana bude manja od pauka (zavisno i od agresivnosti i izbirljivosti pojedine vrste) te da ona ne predstavlja potencijalnu opasnost za pauka (npr. ose, pčele, stonoge i odrasli glodavci se NIKAKO NE SMIJU davati paucima jer će ih sigurno ozlijediti !!!). Hrana također ne smije biti izložena pesticidima i insekticidima pa je potreban oprez ukoliko se ona osigurava iz prirode. Mnogi hobisti i uzgajatelji sami prizvode hranu za svoje ljubimce što predstavlja siguran izvor zdrave i neopasne hrane.

Image Hosted by ImageShack.us
bas je slatki.....BWUHAHAHHA....
Nakon što ulovi plijen pauk u njega ubrizga otrov kako bi ga paralizirao. Taj otrov u sebi sadrži i probavne enzime koji plijen pretvaraju u hranjivu kašu koju potom pauk usiše. Pauci nemaju klasične zube i ne mogu žvakati hranu pa su razvili takav način unošenja hranjivih tvari.

Na isti način pauci piju i vodu koja im je, kao i svim živim bićima, nužna za život. Voda u paukovom tijelu služi kao tekućina u hidrauličkim strojevima pa se na taj način pauci mogu kretati, presvlačiti i disati.

Ovisno o veličini plijena nakon što se nahrane pauci mogu bez hrane izdržati duge periode. Tako je zabilježeno da je Grammostola rosea u laboratorijskim uvjetima bez hrane izdržala gotovo 2 godine!


- 10:46 - PUCAJ!!! (30) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

....-Green Day biografija-....

"http://imageshack.us">Image Hosted by ImageShack.us[B]Green Day je dio Kalifornijske punk scene. Billie Joe Armstrong (gitara i vokali) i Mike Dirnt (bas gitara) koji su prijatelji od malih nogu osnovali su svoj prvi bend, Sweet Children u Rodeu u Kaliforniji, kad im je bilo 14 godina. Do 1989.godine bendu se pridružio i bubnjar Al Sobrante i promijenili su ime u Green Day. Te godine bend je neovisno pustio u prodaju svoj prvi EP, 1000 hours, koji je bio jako dobro prihvaćen na punk sceni. Ubrzo, bend je potpisao ugovor sa lokalnom nezavisnom kućom Lookout Records. 39/Smooth, bio je prvi album Green Daya i pušten je u prodaju iste godine. Ubrzo nakon puštanja u prodaju bend je zamijenio Kiftmeyera sa Tree Coolom. Tree Cool je postao stalan bubnjar benda. Kroz rane devedesete, Green Day je nastavio svoj uspon kultnom bendu, a njihov drugi album Kerplunk iz 1992.godine im je samo pomogao u tome. Uspjeh Kerplunka zainteresirao je velike izdavačke kuće, i bend se s vremenom odlučio na sklapanje ugovora s Reprise. Dookie je bio pušten u prodaju u proljeće 1994. Zahvaljujući MTVevoj potpori za singl Lognwiev, Dookie je postao veliki hit. Album je nastavio s uspjehom i kroz ljeto sa idućim singlom Bascet Case koji se nalazio pet tjedana na vrhu Američke ljestvice modernog rocka. Na kraju ljeta bend se pojavio na Woodstocku '94 što im je pomoglo da prodaja Dokkiea još poraste. S vremenom četrvrti singl "When i come around" je započeo svoj sedmotjedni ostanak na vrhu moderne ljestvice. Početkom 1995.godine Dookie je prodao preko pet milijuna kopija samo u Americi, da bi na kraju prodao osam milijuna u Americi i preko 11 milijuna kopija u svijetu. Dookie je također, 1994, osvojio Gramy za najbolji performance alternativne glazbe. Nakon Dookie ubrzo je došao Insomniac u jesen 1995, kroz ljeto opet su se popeli na vrh moderne rock ljestvice sa "J.A.R" i svojom suradnjom za Agnus soundtrack. Insomniac se pokazao dobrim i dostigao je drugo mjesto US charts i prodao preko dva milijuna kopija do proljeća 1996, ali nijedan singl uključujući i favorit radija "Brain Stew/Jaded"-koji je bio popularan poput onih sa Dookiea. U proljeće 1996, Green Day otkazao je europsku turneju, tvrdeći da su izmoreni. Posljedica tog otkazanja bio je odmor benda i pisanje novog materijala. Rezultat je, svi kažu najbolji album, Nimrod. Nimrod je bio dobro primljen i od kritike i od fanova. Album je prodao 80 tisuća kopija u prvom tjednu i dospio na deseto mjesto Billboard liste. Prvi singl sa Nimroda bio je "Hitchin' a ride". Taj singl dospio je na peto mjesto na modernim rock listama. Slijedeći singl koji je band izdao nije dospio do broja jedan (njegov najviši rang bio je drugo mjesto) ali najvjerojatnije najpoznatija pjesma Green Daya ikad napisana "Time of your life" postala je pjesma koja se svirala u relativno tužnim situacijama. Ta je pjesma čak korištena u zadnjoj epizodi hit TV serije Seinfeld (koja je bila najgledaniji finale u povijesti TV-a) Zajedno sa Seinfeldom pjesma je svirana i na E.R. (Hitna Služba) i na još dvije serije. Nimrod je prodan u otprilike dva milijuna kopija, najniža stopa prodaje sveukupno od tri velika albuma, ali je isto tako dao bendu poštovanje koje im ne bi dali još jedan Dookie ili Insomniac. Bend je također popravio svoje nastupe uživo i čak imao jednu "Best Live Performance" na Kerrang awards. Nakon gotovo dvije godine u kojima se bend gotovo i ne spominje, Green Day se vratio krajem 1999. da bi odsvirao na Neil Youngovu "Bridge School Benefit Concert", njihovom prvom akustičnom nastupu uživo. Green Day počeo je sa snimanjem nasljednika "Nimrod" i uslijedio je "Warning". Na početku snimanja bend je odlučio otpustiti producenta Scott Litta, i album su producirali sami, označavajući prvi put nakon "Kerplunk" da je itko osim Rob Cavalla producirao bendove snimke. Nakon što su završili sa snimanjem, Green Day je odlučio napraviti nešto drugo, što nisu napravili prije roka "2000 Vans Warped Tour". Green Day svira nevjerojatan set i dovodi više obožavatelja na turneju nego bilo koje prethodne godine Warped. Njihov nastup u Torontu je privukao 7000 obožavatelja više nego bilo koje godine. "Warning" je pušten u prodaju u jesen 2000. i bio je jedan od najambicioznijih albuma Green Daya dosad. Prvi singl "Minority" i naslov albuma bili su pokazatelji da bi se album mogao pokazati i vise nego uspješnim. Nakon samo četiri tjedna što je "Minority" pušten u prodaju zasjeo je na prvo mjesto Billboard's Modern Rock ljestvice, nijedan hit Green Daya nije to uspio u tako kratkom rOKU!

- 10:05 - PUCAJ!!! (18) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

10.03.2006., petak

...VAMpIrI....

Sad ću vam probati dočarati zamišljeni i stvarni život "ljudi" zvanih VAMPIRI
Vampiri su potencijalno nesmrtni,preživljavaju od krvi drugih,imaju snagu 20-orice.
Može se pojaviti kao magla ili kao elementarna prašina,nema odraza u zrcalu,nema sjene,ima hipnotičke moći nad svojim žrtvama,može žrtve pretvoriti u vampire.....
......ALI......
Ima granice,ne može ući u kuću nepozvan,mora spavati na prahu rodne zemlje,odbijaju ga češnjak i sveti simboli (križ,sveta vodica).
Može se uništiti ubodom kolca u srce,rezanjem glave i Suncem tokom dana
(ne smeta im zalazeće sunce).....
Prvi vampir je bio Vlad Tepeš,zvan Vlad "Impaler" (nabijač)!
Živio je u 15.stoljeću kao Rumunjski princ koji je bio poznat po svojim nehumanim i okrutnim činovima.Tijekom svog djelovanja često je glave svojih neprijatelja stavljao na kolce.
Zaradio si je "krvavo-žednu" reputaciju.
Više je volio kad su ga oslovljavali Vlad Drakula (otac mu se zvao Vlad Dracul) i sin Vraga ili sin Zmaja....

Smatralo se da nakon smrti živog tijela i nakon života u krvi,vraćajući svježu krv u to mrtvo tijelo,osoba će oživjeti,ali nažalost nisu nikad uspjeli upumpati krv nazad u vene i nisu mogli natjerati tijela da popiju krv.
Postoji dio života koji ostane sakriven podalje od ostatka tijela čak i samoga sebe radi nastavka života na drugoj granici postojanja.....
Vjerovalo se da mrtva duša može popiti krv i ona će joj dati život i držati je podalje od raspadanja.
(Do sad je uvod bio čisti mit,a sad malo prelazimo u stvarnost.....)

Dakle,pod stvarnosti sam mislila na stvaran život....iako to mnogo ljudi još ne zna,a malo od toga boluje....ovdje mogu sve pročitati o stvarnoj bolesti "vampirizmu"....(porfirija)...
Dio nas kojeg držimo duboko zakopanog svejedno izlazi na svjetlo.

Imate li snage slijediti me??
Ako mislite da je postati vampir glamur,nastavite čitati....

Počeci početaka gladi su glavobolje koje udare najednom i zasljepljujuće,ponekad toliko jako da se je nemoguće fokusirati na jedno oko ili čak dva....
Svjetlost,zvuk čak i prašina ne može se podnijeti tokom tih glavobolja...mogu trajati nekoliko dana prije nego se pojave ostali simptomi....
Tokom tih dana očituju se velike promjene u krvnom tlaku,ponekad se podigne tolko visoko uzrokujući velike nelagode,ali bez krvarenja iz nosa....
Vene se počinju sužavati,a ponekad mogu i puknuti zbog žestokog procesa ispod kože.To samo ovisi o osjetljivosti kože.

Ponekad tokom nekih dana ili sati,ovisi kako tijelo reagira,stanje se može pogoršati....
Glavobolje odjednom prestaju (samostalno ili uz veliku pomoć lijekova),ali to je samo početak....
Javljaju se vručice uz glavobolje koje traju i nakon nestanka glavobolje,često se javlja pothlađivanje....

Tokom tih dana koža postane vrlo osjetljiva,bolna na dodir i najmanji dašak se osjeća kao Arktička hladnoća...
Hladnoća je vrlo iscrpljujuća i nije neobično da se tokom dana pokriju sa mnogo teških deka.
Kako se oči povećavaju,postaju osjetljive i mjenjaju boju prema svijetlozelenoj.
Ponekad je promjena boje signal za početak,ali je češće znak pogoršanja.
Sa svim ovim možete zamisliti nekoga tko prolazi kroz sve to,a stanje mu je svakim simptomom lošije.....

NASTAVAK......

Lako ih se iritira.
Mogu postati nasilni i explozivni čak i zbog najmanje sitnice.To je vrijeme kad su opasni i za sebe i za druge.
Provode vrijeme sami ili uz najdraže osobe koje im pomažu da što lakše prođu kroz sve procese bolesti....
Javlja se žeđ i mučnina;mučnina je jača nego inače.
Žeđ "vrišti" dok je ne ublaži sva voda "svijeta."Ali voda koja je unešena u organizam vraća se nazad tokom kratkog vremena,a sa pražnjenjem želudca javlja se strašna glad sa žeđi koje su sve intenzivnije. Javlja se bol kontrakcije mišića koja počinje nekoliko sati nakon prve vrućice;raste intenzivno.
Javljaju se mišićni kontraktilni spazmi (grčevi).
saint st patrick's day 2006

saint st patrick's day 2006Dođe vrijeme kada disanje postane nepodnošljivo radi njihovog "isključivanja".Nastaje totalna agonija,duboko disanje,brzi udasi i pokreti kao da se netko svim snagama bori da ostane živ.
Sitni mišići u našim desnima kontraktiraju i povuku mišiće za koje niste ni znali da postoje pa kontraktiraju.Dok se smijete otkrivaju bijele oštre očnjake.

Najgore je gotovo gotovo,dok slijedi borba za goli život....tijelo se bori odbacujući sebe....Bol dolazi i odlazi dok se ne onesvijeste i padnu u duboki san koji može trajati satima ili danima.Ako se prežive sve faze bolesti,napadaji dolaze povremeno od jednom godišnje do jednom u tri godine.....
Najčešće jedu gotovo krvave komade mesa,čašu vina dnevno i razne čajeve koji osnažuju krv.

Nema ničeg erotičnog i senzualnog u nekome tko jedva drži glavu,gotovo nepomično u agoniji sa bolnim vapajima.
Ako se doživi četrdeseta sa ovom bolešću je kao da si živio cijelu vječnost.
To je bolest svoje sorte,zabilježeno je samo 100-tinjak bolesnika koji pate od porfirije.
Ako ste željeli ikada postati vampir,promislite ponovo jer to nije ono što ste mislili da je.......

- 16:51 - PUCAJ!!! (22) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

BUUUU....malo o duhovima u stvarnosti...

evo nakon kratke stanke,napornog i iscrpnog traženja malo kvalitetnijih podataka....vraćam se....
dakle,danas pišem o duhovima,iako tu ima podataka u nedogled,pokušala sam smanjiti na neku osnovu da bude svima shvatljivo...pa...ovak.......
saint patrick's day

saint patrick's dayhm...ovako....duhovi su oko nas...uvijek su i postojali,ali ih mi ne možemo uočiti jer su njihove vibre na drugoj frekvenciji treće dimenzije.Životinje su mnogo svjesnije duhova nego ljudi (promatrajte psa kad se zabulji u prazno i ne miče neko vrijeme-znak da je uočio duha) zato što vide i čuju višom frekvencijom.
Duhovi često imaju istu osobnost kao i kad su bili živi (ha,ha,ako je čovjek tokom života bio kreten,onda će i kao duh biti kreten).
Ako osoba umre ne znači da će odmah nestati ili postati fucking "anđeo" nego po Zemljinom planu je potrebno mnogo postupaka čišćenja i liječenja...

Duhovi povezani sa vama utječu na neko od vaših osjetila npr.vid :pojavljuju se kao bića u obliku ektoplazme, recimo,u ogledalu se vidi odraz ektoplazme koji inače nije vidljiv,električna svjetla se stalno pale i gase,vidite duha izvan vašeg vidnog polja,predmeti u sobi se pomiču.....

st patrick's day images

st patrick's day images


ZAŠTO DUHOVI LOVE
Duhovi opsjedaju i love ljude i mjesta iz mnogo razloga....
Najčešće imaju poruku koju žele obznaniti prije odlaska na višu razinu,u poruci mogu biti okolnosti njihove smrti kao što su slučajevi prilikom ubojstva,samoubojstva,nesreća ili drugačijih nesretnih okolnost.
Često imaju nedovršenog posla kao što su neke želje (potrebno je pronaći sve izgubljene papire i ostale stvari od duha).Mnogi duhovi shvaćaju da su mrtvi,nakon smrti koja je nastupila posljedicom dugotrajne bolesti.
Mnogi duhovi izaberu živjeti blizu svojih bližnjih,ako su tokom života bili razdvojeni.
Ponekad duša ne zna kako se vratiti,ne razumiju svi duhovi da postoje druge stvarnosti,ali im u tome pomažu njihovi anđeli i duhovni vodiči.
Jednog duha odjednom može vidjeti nekoliko osoba,ali se najčešće pokazuju u prostorijama gdje obitava jedna osoba.

Duhovi žele biti primjećeni,nemaju osjećaj prolaženja vremena,često ni ne znaju da su mrtvi,a ponekad čak postoje u stanju zbunjenosti kao kad zapnu u snu.
Mogu mirisati stvari i vole miris limuna,imaju smisao za humor i vole slušati ljudski smijeh,većinom su sretni,ali neki emocijalno pate.Mogu stvarati zvukove,pojaviti se u snu,mogu čitati misli.
Duhovi sadrže sva sjećanja i misli živih,ponekad su zatočeni i potrebno ih je osloboditi.
Bučni,zli duhovi koji izazivaju nered su poznati kao poltergeisti(kao što spomenuh ako si tokom života kreten,to ćeš biti i poslije smrti).
Sad jedna stara-kad duh uđe u prostoriju ona najčešće naglo postane hladna.....

- 16:38 - PUCAJ!!! (3) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

HALLOWEEN......

Jedna sam od njih...magija me zanima i sve što je vezano uz nju.Učim o njoj...neki će možda ovo shvatit djetinjasto ali neka,ima nas svakakvih, pa i ovakvih kao što sam ja...I zato sam vam odlučila predstaviti jedan od vještičjih blagdana,svatko ga drugačije doživljava ali evo nešto što većina sigurno nije znala....
Image Hosted by ImageShack.us
31. listopada Noć Vještica,,Allantide,Santos,Samhuin,Samhain...neki su od naziva koji se koriste za ovu svetkovinu.Samhain, jedan je od četiri najveće vještičje svetkovine,u doslovnom prijevodu znači >>kraj ljeta<<.nalazi se između jesenjeg ekvinocija i zimskog solsticija.Samhain predviđa zimu i govori da dolazi vrijeme kada će se bilje i hrana počet sušiti,tj.žetvama je kraj.Ako nešto ostane u polju to se nesmije dirati,već se ostavlja prirodnim duhovima.Ovo je vrijeme kad vile po noći rade nestašluke.Vrijeme kad Velikog boga više nema,ali ne zauvijek,nego će se opet roditi kad dođe Yule.To je vrijeme kada duše napuštaju ovaj svijet i kada se reinkarniraju.Ovaj praznik smatra se Vještičjom Novom godinom,predstavljajući jedan puni krug godine.Ovo je doba slavljenja ponovnog rođenja i podsjećanja da če se Sunce ponovno roditi za vrijeme zimskog solsticija kad će nositi naziv Djete Obećanja.Astrološki gledano,ovo je doba kad se dižu Plejade.Sada je vrijeme da se sjetimo naših predaka i svih onih koji su već pokojni.Vjeruje se da kad se na Noć Vještica zapali nova narančasta svijeća i pusti da izgori sve do jutra,da to donosi sreću.Ali loša sreća može doći i ako se kruh peče na taj dan ili ako se putuje nakon zalaska sunca.Crne svijeće upotrebljavaju se da bi otjerale negativne i loše utjecaje. Ovo je doba kad je magija najjača.Ovo je vrijeme za magiju sa svijećama,astralne projekcije,pogled u prošli život,uroke koji se bacaju uz pomoć zrcala(ali sve što pošalješ,tri puta će ti se vratiti),transformacije,projelcije,vizualizacije...itd...Baca se tarot,gleda se u kristalnu kuglu,tamna ogledala.Ovo je vrijeme meditacije i prizivanaj duhovaPale se vatre koje će štititi obitelji i zemlju kroz mraćnu i hladnu zimu,za uklanjanje negativnosti i u čast mrtvih.To je vatra novog početka u novoj godini.Pepeo vatre čuva se do idućeg Samhaina iliti Noći Vještica.Neznam dali sam napisala da se svijeće stavljaju u prozor da se pomogne duhovima voljenih da lakše pronađu put kući.Kelti su ovaj datum slavili ostavljajući hranu za lutajuće mrtvace na oltarima i pragovima,a neke od vještica odnosno wicca još i danas slijede tu tradiciju,i oni su ostavljali svijeću u prozoru kako bi pomogli mrtvima pronaći put kući.
VEŠTIČJA TRADICIJA:bacanje runa ili tarot,rezbarenje bundeva,stajanje pred ogledalom,stanite pred ogledalo i zaželite tajnu želju(svake Noći Vještica stanem pred ogledalom i zamislim želju koju nitko nesmije znati osim tebemeni se želje ostvare a vama dali će se ostvariti neznam)
HRANA:jabuke,lješnjak,kukuruz,pita od brusnica,pivo ,biljni čajevi...
TAMJAN:jabuka,,heliotrop,metvica,orašćić,kadulja...
SVIJEĆE:crna i narančasta
KRISTALI:opsidijan,oniks,kvarc boje dima,heliotrop,crni jantar... odnosno svo crno kamenje i kristali da nenabrajam previše.

- 14:32 - PUCAJ!!! (5) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

ewo me ljudi....napokon...

ewo wam malo slikica:

MyGlitterRomance.com - Glitter Graphics, Glitter Love, MySpace Graphics, MySpace Codes, MySpace layouts, Doll Codes, Glitter Words

PUNK IS NOT DEAD......


Uđemo li nešto dublje u povijest punka, otkrit ćemo da su i mišljenja o samim počecima te vrste glazbe podijeljena. Tako neki tvrde da je sam punk nastao u Engleskoj krajem 70-tih godina 20. stoljeća uslijed mnogih društvenih i političkih previranja, dok drugi smatraju da se punk razvio u SAD-u krajem 60-tih godina. Naime, prema tim podacima, američka underground zajednica u New Yorku prva se počela protiviti mnogim zakonima i tadašnjoj svakodnevnici. Skupljali su se u posebnim klubovima u kojima se puštala žestoka glazba, bez vokala i ritma, samo čista i sirova energija. Puštanjem te relativno neprihvaćene glazbe, nerijetko se ometao javni red i mir, te je punk, a i punkeri, ubrzo došao na loš glas.Sama riječ punk je engleskog porijekla i označava nešto trulo, otrcano i bijedno. To je pokret mladih koji je populariziran u engleskoj omladini, a karakterizira ga apatija i razočaranost, te preziran pogled na svijet. Svjetsku popularnost punk glazbi donio je engleski bend Seks Pistols koji je proslavio svu flozofiju i (ne)melodičnost te posebne vrste glazbe. Bilo gdje da se našla, punk glazba je imala ista obilježja i prepoznatljiv stil. Ta vrsta glazbe je prilično politički angažirana tako da su glazbenici pjesmama prenosili i svoje političke poruke. Kritizirali su političke prilike, veliki utjecaj crkve, bili su jako socijalno angažirani. A uveli su pojmove kao anarhija i diktatura u rječnik ulice. Mladi su objeručke prihvatili taj buntovan pokret koji je bio u skladu s njihovim pogledima na svijet, a i način oblačenja je mnoge pridobio. Svatko tko je bio u sukobu s roditeljima ili nekim institucijama, brzo je postao a i ostao punker. U punku je bitna jedna ironičnost, cinizam, liberalnost i negacija svih društveno prihvatljivih normi ponašanja. Tako se punkeri bez obzira na spol oblače u poderanu odjeću koja je često i prljava, šminkaju se na upadljiv način, kite kojekakvim znakovima i lancima (na kojima najčešće dominira slovo A u krugu – simbol anarhije). Kosa također mora biti uređena na poseban način, najčešće je obojana u neku florescetnu boju, visoko podignuta u zrak, a poznata pod nazivom irokeza. Punkeri su razvidno pokupili stil od drevnog indijanskog plemena Irokeza, koji su nosili slične frizure, no u mnogo prirodnijim bojama. Za današnji punk se kaže da je često vulgaran, no to je samo jedan od mnogih pogleda na svijet koji imaju mladi. Punk glazba se nikada nije komercijalizirala, nije se pokušavala prilagoditi širim društvenim slojevima već su se ljudi prilagodili njoj.- 13:21 - PUCAJ!!! (2) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

09.03.2006., četvrtak

KO VOLI NEK IZVOLI........

KO VOLI NEK IZVOLI........
Evo za ljude koji su vec probali ili za one koji misle probat:

Što je marihuana?

Marihuana je mješavina sasušenih i smrvljenih dijelova (stabljika, lišće i cvjetovi) nekoliko vrsta indijske konoplje: Cannabis sativa, Cannabis indica, Cannabis ruderalis i njihovih hibrida. Osim marihuane od ovih se biljaka dobije i hašiš smola i hašiš ulje.

Povijest marihuane

Marihuana se koristila kao lijek u narodnoj medicini u Centralnoj Aziji i Kini već 3 000. godine prije Krista, ali se tek oko 1900. na zapadu počela zloupotrebljavati. U SAD-u je proglašena ilegalnom 1937. godine.

Marihuana i zakon

Njezino je uzgajanje, prerada, posjedovanje, prodaja i kupovanje ilegalna u većini zemalja svijeta. Ponegdje, kao npr. u Nizozemskoj, je dekriminalizirana što znači da se posjedovanje male doze, za osobnu uporabu, kažnjava samo novčanom, a ne i zatvorskom kaznom. U našoj su zemlji za sve opojne droge predviđene iste kazne te je posjedovanje i najmanje količine krivično djelo koje se kažnjava uvjetnom zatvorskom kaznom, mjerom obvezatnog psihijatrijskog liječenja te sve ostaje zapisano u kaznenoj evidenciji.

Učinci uzimanja kanabisa

Uzimanje kanabisa uzrokuje euforiju, nekontrolirani smijeh, stanje slično snu, a u većim dozama mogu nastupiti halucinacije. Karakteristično je poremećen osjećaj za vrijeme koje kao da prolazi mnogo sporije. Nastaje poremećaj osjeta ravnoteže, što sve zajedno može dovesti do bitnog smanjenja sposobnosti upravljanja motornim vozilima ili strojevima. Kombinacija marihuane i alkohola je izrazito neugodna jer im se učinci zbrajaju, potiču jedno u drugome najgore učinke, što često uzrokuje obamrlost, mučninu i tupilo.

Znakovi trovanja

Znakovi trovanja marihuanom su: crvenilo očne spojnice, promjene srčano-žilnih funkcija - ubrzanje rada srca i do 50% (zato je marihuana izričito zabranjena srčanim bolesnicima), porast krvnog tlaka u ležećem položaju, a smanjenje u stajaćem.

Zdravstveni problemi uzrokovani uzimanjem kanabisa

Uzimanje većih količina kanabisa izaziva bolesti dišnog sustava (upala grkljana, bronhitis, astma). Dim marihuane sadrži 50% više kancerogenih tvari (tvari koje potiču nastanak raka) nego u duhanskom dimu, a marihuana se pri pušenju također duže zadržava u plućima zbog posebnog načina "duvanja". Dovodi također i do neplodnosti - smanjuje razinu testosterona u krvi i broj spermija. U žena čak i male količine (jedna cigareta kanabisa) smanjuju razinu LH hormona te je uživanje većih količina kanabisa praćeno izostankom menstruacije. Osim ubrzanja rada srca, povećava i potrebu srca za kisikom i može uzrokovati pogoršanje angine pektoris. Umanjuje obrambenu sposobnost organizma; izaziva poteškoće u kratkotrajnoj memoriji; umanjuje koncentraciju i sposobnost učenja. Dugotrajno uzimanje oštećuje mozak, osobito u sljepoočnom režnju (što dovodi do poremećaja pamćenja i nedostatka motivacije). Moguća je pojava amotivacijskog sindroma. Amotivacijski sindrom je ozbiljan nedostatak interesa, energije i motivacije za bilo kakve aktivnosti u životu.

Ovisnost o marihuani

Marihuana ne stvara fizičku, ali stvara psihičku ovisnost. Apstinencijski sindrom (sindrom ustezanja kod uskraćivanja marihuane nakon što je već nastala ovisnost) javlja se nakon uporabe uistinu velikih količina marihuane te je dosad poznat uglavnom iz pokusa na dobrovoljcima. Očituje se: nemirom, nesanicom, gubitkom teka, tresavicom i porastom tjelesne temperature.

Dokazivanje marihuane u tijelu

Aktivni spojevi iz marihuane, kanabinoidi, mogu se dokazati u mokraći standardnim testovima 48-72 sata nakon njihova uživanja. Kod dugotrajne uporabe, mogu se otkriti i do 12 tjedana kasnije jer su ti spojevi topljivi u mastima pa se nagomilavaju u masnom tkivu.Potencijalna medicinska uporaba marihuane

Rezultati više znanstvenih istraživanja prikazali su različita područja u medicini gdje bi se kanabis i njegovi kemijski sastojci mogli korisno upotrijebiti:

Popravljanje raspoloženja

"Dobro raspoloženje" povezano s marihuanom nije od svih prihvaćeno kao terapijska vrijednost. Ali, dobro raspoloženje, smanjenje unutarnje napetosti i umjerena sedacija mogu biti poželjne osobine za pacijente koji su napeti i trpe velike bolove. Na taj bi način marihuana mogla pospješiti i popuštanje ostalih simptoma.

...Ovo sam skinula s neke medicinske stranice, i ucinilo mi se kao dobra tema za novi post pa evo... ljubitelji marice uzivajte...i jos jedan savjet od mene, BOLJE PUSIT TRAVU NEGO GRIST NOKTE... e da skoro zaboravih... da se nebi sekica naljutila jer sam pobrisala...
Evo na pa se truj.....

- 15:51 - PUCAJ!!! (7) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

07.03.2006., utorak

MAGIJA.....Kako je nastala?!?!......

Crna magija upotrebljava se i koristi da bi nekoga povrijedila, učinila loše protiv njegove volje. Bijela magija pomaže ljudima od djelovanja negativnih sila zla ( vrag, demon, pakao,... ) – crne magije. Ljubav, novac, posao, zdravlje, brak, sreća, sex – jednom rječju blagostanje duha i tijela može se postići djelovanjem ili utjecajem tih magičnih energija. Uroci, vradžbine, kletve, čini, prokletstvo ili jednostavno zlo može biti otjerano, ili u potpunosti poništeno bijelom magijom koja dolazi od pozitivne energije univerzalnog bića kojeg neki nazivaju Bog ili Buda ili Alah.......

Doista, može se postaviti jako mnogo pitanja o postanku i prvim početcima magije. U samom nastanku ljudske vrste, odnosno iz jednog stoljeća u drugo ljudi su otkrivali i spoznavali najrazličitije metode, tehnike da bi pomogli sami sebi a i svojim najbližima. Naravno, sve te metode koje su tada radile određene ili predodređene osobe su se razlikovale po psiho nivou čovjeka, odnosno iz koje epohe taj čovjek potječe. Stručnjaci i znanstvenici su vrlo često pronalazili potvrdu o magijskom radu na prastarim predmetima i stijenama. To još nije bilo neko formirano, izoblikovano pismo, ali kroz svoje slike dobro su prikazali najrazličitije magično-ritualne seanse. Ako samo pokušate zamisliti ljude iz tog vremena npr. 2000. god. prije Kristovog rođenja, kako su se oni mogli osjećati ? Ljudi su se osjećali nezaštićeno, usamljeno, pomalo napušteno jer je oko njih bio život vrlo surov – vrebale su krvoločne zvijeri, nisu znali liječiti bolesti, nisu znali tumačiti vremenske nepogode - tada je bilo previše nerješivih nepoznanica za jednog zemaljskog čovjeka. U tim teškim vremenima od koga je čovjek mogao tražiti pomoć i zaštitu ? Brza pomoć u koju su se mogli uvjerili da pomaže je stizala jedino iz njihove duhovne, spiritualne snage vjerovanja u nešto. Birane misli ( vizualizacija ) a kasnije i riječi upućivali su svojim zaštitnicima....

MAGIJA je jedna antička stara znanost bazirana na promatranju kretanja i pomicanja životne energije kroz sve ono što je stvoreno. Ona se zasniva na ideji da je sva živuća materija uronjena u jedan specifičan fluid u istom vremenskom razdoblju. Sa magijom se potvrđuje da se može utjecati na taj fluid. Mora se znati adresa gdje se upućuje kao i vrijeme. Osoba koja radi magiju svoje misli i namjere utiskuje u toku jednog magičnog rituala. Moguće je djelovati ne samo na stvari , na životinje, ljude nego i na slijed najrazličitijih budućih događaja. Rezultati znanstvenih istraživanja govore da životni fluid, odnosno fluid magije danas se definira kao frekvencija. Magično djelovanje na čovjeka uvijek je dvojako, odnosno frekvenciju magije prvo prima astralni dio čovjeka ( njegova aura, energija ), pa tek onda njegovo tijelo kao čvrsta materija. U tjelesnom obliku kod čovjeka magija stvara razne tjelesne i duhovne poremećaje koje čovjek može osjetiti kao npr. lupanje srca, gušenje, kočenje lica, osjećaj povraćanja, vrtoglavice, depresija ili pak jaku agresivnost. Ako magija sa svojom negativnošću djeluje dugo vremena na jednu osobu može joj napraviti pravi životni pakao kao npr. najteže tjelesne bolesti. Danas sve te frekvencije je moguće izmjeriti pomoću suvremenih instrumenata, npr. test Mora, test Vega…..

MAGIJA se općenito dijeli na :

bijelu i crnu........


Bijela magija oslobađa i pomaže ljudima od utjecaja crne magije, koja je negativna i s kojom se nanosi zlo, nesreća, uništenje, pa čak i … SMRT.

Svi oni koji rade magiju moraju paziti na dane kada rade npr.

Ponedjeljak - je dan koji se koristi za crne ceremonije i crnu magiju uništenja,

utorak - za crnu magiju mržnje i ceremonije osvete,

srijeda - za magiju koja je vezana za posao i razne komercijalne aktivnosti,

četvrtak - magija vezana isključivo za novac i razne novčane transakcije,

petak - za sve magične obrede koji se odnose na ljubav,

subota - za sve magične operacije koje se tiču visoke crne magije,

nedjelja je za odmor.

Za svaki dan pripisuje se jedan planet i njegova dominacija. Također, u toku jednog dana točno je određena satnica kada se započinje sa radom i kada taj ritual mora biti završen. Jedan se dan promatra od buđenja odnosno zore pa sve do zalaska sunca. Noć se dijeli od zalaska sunca pa sve do jutarnje zore, dakle analogno danu. Magičari moraju imati posebne prostorije gdje mogu nesmetano da rade te svoje magične rituale. Te su prostorije obično sa vrlo malo svjetlosti. Svaki magičar ima svoju tajnu receptutu koju ljubomorno čuva. Obavezno mora koristiti četiri bitna elementa - voda, zrak, zemlja i vatra. Za vatru koriste svijeće. Svijeće mogu biti napravljene od najrazličitijih boja i upravo to im daje posebno značenje.

SVIJECE.......
Bijela svijeća predstavlja inspiraciju, povećava našu spoznaju te pomaže ponekad u rješavanju nerješivih problema.

Svjetlo plava svijeća zaštićuje od zla i pomaže za ozdravljenje od raznih bolesti. Žuta svijeća predstavlja spiritualnu ljubav.

Crvena svijeća predstavlja pravu ljubav, kao i naše seksualne aktivnosti. Ova boja se koristi za rituale zavođenja, seksualne privlačnosti.

Zelena svijeća otvara nove početke npr. novi posao ili preuzimanje jedne nove karijere, pojačava prijateljstva. Koristi se za uspjeh u svakom polju.

Crna svijeća upotrebljava se za loše, za zlo. S njom se prizivaju mračne sile noći, demoni - da bi se nekome nešto loše učinilo. S tom svijećom se doziva nesreća.

Purpurna svijeća pojačava naš kontakt sa svijetom duhova pa se najčešće koristi u seansama prizivanja umrlih ljudi ( duša ).

Svijeća boje srebra zaštićuje od zavisti i ljubomore.

Zlatna svijeća utječe na dobro zdravlje kao i na nagomilavanje novca.

Ljubičasta svijeća djeluje na nivou duhovnosti, te pomaže za uspostavljanje cjelokupne duhovne ravnoteže. Vrlo je značajna u svijetu mistike..........- 16:47 - PUCAJ!!! (6) - DOKAZ NA PAPIRU... - #

Sljedeći mjesec >>

  ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

BLOG....hm...opis?-aha!
ej hello ovaj blog ne postoji tebi se samo cini da citas!eeeej probudi se!
www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


Glittery texts by bigoo.ws


Since we're feeling so anesthetised
In our comfort zone
Reminds me of the second time
That I followed you home

We're running out of alibis
From the second of May
Reminds me of the summer time
On this winter's day

See you at the bitter end
See you at the bitter end

Every step we take that's synchronized
Every broken bone
Reminds me of the second time
That I followed you home

You shower me with lullabies
As you're walking away
Reminds me that it's killing time
On this fateful day

See you at the bitter end
See you at the bitter end
See you at the bitter end
See you at the bitter end

From the time we intercepted
Feels more like suicide...

See you at the bitter end

This Picture"

I hold an image of the ashtray girl
Of cigarette burns on my chest
I wrote a poem that described her world
And put our friendship to the test
And late at night
Whilst on all fours
She used to watch me kiss the floor
What's wrong with this picture?
What's wrong with this picture?

Farewell the ashtray girl
Forbidden snowflake
Beware this troubled world
Watch out for earthquakes
Goodbye to open sores
To broken semaphore
You know we miss her
We miss her picture

Sometimes it's fated
(We) Disintegrated it
For fear of growing old
Sometimes it's fated
(We) Assassinated it
For fear of growing old

Farewell the ashtray girl
Angelic fruitcake
Beware this troubled world
Control your intake
Goodbye to open sores
Goodbye and furthermore
You know we miss her
We miss her picture

Sometimes it's fated
(We) Disintegrated it
For fear of growing old
Sometimes it's fated
(We) Assassinated it
For fear of growing old

Hang on
Though we try
It's gone
Hang on
Though we try
It's gone

Sometimes it's fated
(We) Disintegrated it
For fear of growing old
Sometimes it's fated
(We) Assassinated it
For fear of growing old
Can't stop growing old...

"Song To Say Goodbye"

You are one of God's mistakes,
You crying, tragic waste of skin,
I'm well aware of how it aches ,
And you still won't let me in.
Now I'm breaking down your door,
To try and save your swollen face ,
Though I don't like you anymore,
You lying, trying waste of space..

Before our innocence was lost,
You were always one of those ,
Blessed with lucky sevens ,
And the voice that made me cry .
My Oh My.

You were mother nature's son ,
Someone to whom I could relate ,
Your needle and your damage done,
Remains a sorted twist of fate.
Now I'm trying to wake you up ,
To pull you from the liquid sky ,
Coz if I don't we'll both end up ,
With just your song to say goodbye.
My Oh My.

A song to say goodbye,
A song to say goodbye ,
A song to say...

Before our innocence was lost,
You were always one of those,
Blessed with lucky sevens,
And the voice that made me cry.

It's a song to say goodbye.

Black Eyed"

I was never faithful
And I was never one to trust
Borderlining schizo
And guaranteed to cause a fuss
I was never loyal
Except to my own pleasure zone
I'm forever black-eyed
A product of a broken home

I was never faithful
And I was never one to trust
Borderline bipolar
Forever biting on your nuts
I was never grateful
That's why I spend my days alone
I'm forever black-eyed
A product of a broken home (Broken home)
Black-eyed [repeat]

I was never faithful
And I was never one to trust
Borderlining schizo
And guaranteed to cause a fuss
I was never loyal
Except to my own pleasure zone
I'm forever black-eyed
A product of a broken home (Broken home)
Black-eyed [repeat]

GREEN DAY

"Holiday"

Say, Hey!

Hear the sound of the falling rain
Coming down like an Armageddon flame (Hey!)
The shame
The ones who died without a name

Hear the dogs howling out of key
To a hymn called "Faith and Misery" (Hey!)
And bleed, the company lost the war today

I beg to dream and differ from the hollow lies
This is the dawning of the rest of our lives
On holiday

Hear the drum pounding out of time
Another protestor has crossed the line (Hey!)
To find, the money's on the other side

Can I get another Amen? (Amen!)
There's a flag wrapped around a score of men (Hey!)
A gag, a plastic bag on a monument

I beg to dream and differ from the hollow lies
This is the dawning of the rest of our lives
On holiday

(Hey!)
(Say, Hey!)

"The representative from California has the floor"

Zieg Heil to the president gasman
Bombs away is your punishment
Pulverize the Eiffel towers
Who criticize your government
Bang bang goes the broken glass and
Kill all the fags that don't agree
Trials by fire, setting fire
Is not a way that's meant for me
Just cause, just cause, because we're outlaws yeah!

I beg to dream and differ from the hollow lies
This is the dawning of the rest of our lives
I beg to dream and differ from the hollow lies
This is the dawning of the rest of our lives

This is our lives on holiday
Image Hosted by ImageShack.us
American Idiot"

Don't want to be an American idiot.
Don't want a nation under the new media
And can you hear the sound of hysteria?
The subliminal mind fuck America.

Welcome to a new kind of tension.
All across the alien nation.
Where everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones meant to follow.
For that's enough to argue.

Well maybe I'm the faggot America.
I'm not a part of a redneck agenda.
Now everybody do the propaganda.
And sing along to the age of paranoia.

Welcome to a new kind of tension.
All across the alien nation.
Where everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones meant to follow.
For that's enough to argue.

Don't want to be an American idiot.
One nation controlled by the media.
Information age of hysteria.
It's calling out to idiot America.

Welcome to a new kind of tension.
All across the alien nation.
Where everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones meant to follow.
For that's enough to argue.

Jesus Of Suburbia"

[Part 1]

I'm the son of raging love
The Jesus of Suburbia
From the bible of none of the above
On a steady diet of soda pop and Ritalin
No one ever died for my sins in hell
As far as I can tell
At least the ones I got away with

And there's nothing wrong with me
This is how I'm supposed to be
In a land of make believe
That don't believe in me

Get my television fix sitting on my crucifix
The living room or my private womb
While the moms and brads are away
To fall in love and fall in debt
To alcohol and cigarettes and Mary Jane
To keep me insane and doing someone else's cocaine

And there's nothing wrong with me
This is how I'm supposed to be
In a land of make believe
That don't believe in me

[Part 2: City Of The Damned]

At the center of the Earth
In the parking lot
Of the 7-11 were I was taught
The motto was just a lie
It says home is where your heart is
But what a shame
Cause everyone's heart
Doesn't beat the same
It's beating out of time

City of the dead
At the end of another lost highway
Signs misleading to nowhere
City of the damned
Lost children with dirty faces today
No one really seems to care

I read the graffiti
In the bathroom stall
Like the holy scriptures of a shopping mall
And so it seemed to confess
It didn't say much
But it only confirmed that
The center of the earth
Is the end of the world
And I could really care less

City of the dead
At the end of another lost highway
Signs misleading to nowhere
City of the damned
Lost children with dirty faces today
No one really seems to careeeeee

[Part 3: I don't care]

I don't care if you don't
I don't care if you don't
I don't care if you don't care
[x4]

I don't careeeeeeeeee

Everyone is so full of shit
Born and raised by hypocrites
Hearts recycled but never saved
From the cradle to the grave
We are the kids of war and peace
From Anaheim to the middle east
We are the stories and disciples
Of the Jesus of suburbia
Land of make believe
And it don't believe in me
Land of make believe
And I don't believe
And I don't care!
I don't care! [x4]

[Part 4: Dearly beloved]

Dearly beloved are you listening?
I can't remember a word that you were saying
Are we demented or am I disturbed?
The space that's in between insane and insecure
Oh therapy, can you please fill the void?
Am I retarded or am I just overjoyed
Nobody's perfect and I stand accused
For lack of a better word, and that's my best excuse

[Part 5: Tales of another broken home]

To live and not to breathe
Is to die In tragedy
To run, to run away
To find what you believe
And I leave behind
This hurricane of fucking lies
I lost my faith to this
This town that don't exist

So I run
I run away
To the light of masochist
And I leave behind
This hurricane of fucking lies
And I walked this line
A million and one fucking times
But not this time

I don't feel any shame
I won't apologize

When there ain't nowhere you can go
Running away from pain
When you've been victimized
Tales from another broken home

You're leaving...
You're leaving...
You're leaving...
Ah you're leaving home...
Image Hosted by ImageShack.us
Boulevard Of Broken Dreams"

I walk a lonely road
The only one that I have ever known
Don't know where it goes
But it's home to me and I walk alone

I walk this empty street
On the Boulevard of Broken Dreams
Where the city sleeps
and I'm the only one and I walk alone

I walk alone
I walk alone

I walk alone
I walk a...

My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'Til then I walk alone

Ah-ah, Ah-ah, Ah-ah, Aaah-ah,
Ah-ah, Ah-ah, Ah-ah

I'm walking down the line
That divides me somewhere in my mind
On the border line
Of the edge and where I walk alone

Read between the lines
What's fucked up and everything's alright
Check my vital signs
To know I'm still alive and I walk alone

I walk alone
I walk alone

I walk alone
I walk a...

My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'Til then I walk alone

Ah-ah, Ah-ah, Ah-ah, Aaah-ah
Ah-ah, Ah-ah

I walk alone
I walk a...

I walk this empty street
On the Boulevard of Broken Dreams
Where the city sleeps
And I'm the only one and I walk a...

My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'Til then I walk alone...

"Extraordinary Girl"

She's an Extraordinary girl
In an ordinary world
And she cant seem to get away

He lacks the courage in his mind
Like a child left behind
Like a pet left in the rain

She's all alone again
Wiping the tears from her eyes
Some days he feels like dying
She gets so sick of crying

She sees the mirror of herself
An image she wants to sell
To anyone willing to buy

He steals the image in her kiss
From her hearts apocalypse
From the one called whatsername

She's all alone again
Wiping the tears from her eyes
Some days he feels like dying
She gets so sick of crying

She's all alone again
Wiping the tears from her eyes
Some days he feels like dying
Some days it's not worth trying
Now that they both are finding
She gets so sick of crying

She's an Extraordinary girl
an Extraordinary girl
an Extraordinary girl
an Extraordinary girl

Wake Me Up When September Ends"

Summer has come and passed
The innocent can never last
wake me up when september ends

like my fathers come to pass
seven years has gone so fast
wake me up when september ends

here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when september ends

summer has come and passed
the innocent can never last
wake me up when september ends

ring out the bells again
like we did when spring began
wake me up when september ends

here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when september ends

Summer has come and passed
The innocent can never last
wake me up when september ends

like my father's come to pass
twenty years has gone so fast
wake me up when september ends
wake me up when september ends
wake me up when september ends


Worry Rock"

Another sentimental argument and bitter love.
Fucked without a kiss again and dragged it through the mud.
Yelling at brick walls and punching windows made of stone.
The worry rock has turned to dust and fallen on our pride.

A knocked down dragged out fight.
Fat lips and open wounds.
Another wasted night and no one will take the fall.

Where do we go from here?
And what did you do with the directions?
Promise me no dead end streets
And I'll guarantee we'll have the road.


"St. Jimmy"

St. Jimmy's comin' down across the alleyway
Up on the boulevard like a zip gun on parade
Light of a silhouette
He's insubordinate
Coming at you on the count of 1,2,1,2,3,4!

My name is Jimmy and you better not wear it out
Suicide commando that your momma talked about
King of the forty theives
And I'm here to represent
That needle in the vein of the establishment

I'm the patron saint of the denial
With an angel face and a taste for suicidal

Cigarettes and ramen and a little bag of dope
I am the son of a bitch and Edgar Allen Poe
Raised in the city under a halo of lights
The product of war and fear that we've been victimized

I'm the patron saint of the denial
With an angel face and a taste for suicidal

ARE YOU TALKING TO ME?

I'll give you something to cry about.

ST. JIMMY!

My name is St. Jimmy I'm a son of a gun
I'm the one that's from the way outside
I'm a teenage assassin executing some fun
In the cult of the life of crime.

I really hate to say it but I told you so
So shut your mouth before I shoot you down old boy
Welcome to the club and give me some blood
And the resident leader at the lost and found

It's comedy and tragedy
It's St. Jimmy
And that's my nameeeeeee...and don't wear it out!

Green Day"

A small cloud has fallen
The white mist hits the ground
My lungs comfort me with joy
Vegging on one detail
The rest just crowds around
My eyes itch of burning red

Picture sounds
Of moving insects so surreal
Lay around
Looks like I found something new

Laying in my bed
I think I'm in left field
I picture someone, I think it's you
You're standing so damn close
My body begins to swell
Why does 1 + 1 make 2

Picture sounds
Of moving insects so surreal
Lay around
Looks like I found something new

Laying in my bed
I think I'm in left field
I picture someone, I think it's you
You're standing so damn close
My body begins to swell
Why does 1 + 1 make 2

Picture sounds
Of moving insects so surreal
Lay around

THE BLACK EYED PEASE

My Humps ....

What you gon’ do with all that junk?
All that junk inside your trunk?
I’ma get, get, get, get, you drunk,
Get you love drunk off my hump.
My hump, my hump, my hump, my hump, my hump,
My hump, my hump, my hump,my hump, my lovely little lumps. (Check it out)

I drive these scrubbers crazy,
I do it on the daily,
They treat me really nicely
They buy me all these ice-ys.
Dolce & Gabbana,
Fendi and then Donna
Karen, they be sharin’
All their money got me wearin’
Fly gear but I ain’t askin,
They say they love my ass ‘n,
Se7en Jeans, True Religion,
I say no, but they keep givin’
So I keep on takin’
And no I ain’t takin’
We can keep on datin’
I keep on demonstrating.

My love, my love, my love, my love
You love my lady lumps,
My hump, my hump, my hump,
My humps they got u,
She’s got me spending.
(Oh) Spendin’ all your money on me and spending time on me.
She’s got me spendin’.
(Oh) Spendin’ all your money on me, on me, on me

What you gon’ do with all that junk?
All that junk inside that trunk?
I’ma get, get, get, get, you drunk,
Get you love drunk off my hump.
What u gon’ do with all that ass?
All that ass inside them jeans?
I’m a make, make, make, make you scream
Make u scream, make you scream.
Cos of my hump, my hump, my hump, my hump.
My hump, my hump, my hump, my lovely lady lumps. (Check it out)

I met a girl down at the disco.
She said hey, hey, hey yea let’s go.
I could be your baby, you can be my honey
Lets spend time not money.
Well mix your milk wit my cocoa puffs,
Milky, milky coco
Mix your milk with my cocoa puffs, milky, milky riiiiiiight.

They say I’m really sexy,
The boys they wanna sex me.
They always standing next to me,
Always dancing next to me,
Tryin’ a feel my hump, hump.
Lookin’ at my lump, lump.
U can look but you can’t touch it,
If u touch it I’ma start some drama,
You don’t want no drama,
No, no drama, no, no, no, no drama
So don’t pull on my hand boy,
You ain’t my man, boy,
I’m just tryn’a dance boy,
And move my hump.

My hump, my hump, my hump, my hump,
My hump, my hump, my hump, my hump, my hump, my hump.
My lovely lady lumps x3
In the back and in the front.
My lovin’ got u,
She’s got me spendin’.
(Oh) Spendin’ all your money on me and spending time on me.
She’s got me spendin’.
(Oh) Spendin’ all your money on me, on me, on me.

What you gon do with all that junk?
All that junk inside that trunk?
I’ma get, get, get, get you drunk,
Get you love drunk off this hump.
What you gon’ do wit all that breast?
All that breast inside that shirt?
I’ma make, make, make, make you work
Make you work, work, make you work.
She’s got me spendin’.
(oh)Spendin all your money on me and spendin’ time on me
She’s got me spendin’.
(oh)Spendin’ all your money on me, on me, on me.

Image Hosted by ImageShack.us
GUNS 'N' ROSES...

Knocking On Heaven's Door"

Mama take this badge from me
I can't use it anymore
It's getting dark too dark to see
Feels like I'm knockin' on heaven's door

Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door

Mama put my guns in the ground
I can't shoot them anymore
That cold black cloud is comin' down
Feels like I'm knockin' on heaven's door

Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door
Knock-knock-knockin' on heaven's door

"YOU JUST BETTER START SNIFFIN' YOUR OWN
RANK SUBJUGATION JACK 'CAUSE IT'S JUST
YOU AGAINST YOUR TATTERED LIBIDO, THE BANK
AND THE MORTICIAN, FOREVER MAN AND IT
WOULDN'T BE LUCK IF YOU COULD GET OUT OF
LIFE ALIVE"
Image Hosted by ImageShack.us
Oh My God"

It's not how you're thinking
Like you've been right
You've been living a trade-off
Believe your own version
Believe your enslavery and drain out your soul
What can I do when there's so many liars
That crawl through your veins
Like millions of spiders
That seek out their victims
And ruin the wiser
Watch out
Gotcha

Oh my god
I can't deny this
I've been taught just to kill and fight this
To bury it deeper where nobody can find it
Like nobody wanted to know

So give it away
Like they're not gonna fuck you
How long can you bear him
To come back and haunt you
To burn past your feelings
And cause you to suffer
You're starting to bleed
They don't give you up
Before its too late
What will you offer
In way of a healing
I'm so confused, abused, misused

Oh my god
I can't deny this
I've been taught just to kill and fight this
To bury it deeper where nobody can find it
Like nobody wouldn't know

Ooh, if it opens your eyes
This is better than a strong compromise
I was willing to be lost in the shuffle
If only you had let me know
Ooh, if it opens your eyes
This is better than the last compromise
I was willing to be lost in the shadows
If only you had let me know

And they wont give in
Cause they know what they're after
A kick in the face
Like its all that would matter
Ohh

Oh my god
I can't deny this
I've been taught just to murder and fight this
To bury it deeper where no one can find it
Cuz nobody wouldn't know

Ooh, if it opens your eyes
This is better than a good compromise
I was willing to be lost in the shuffle
If only you had let me know

Ooh, well its on with the show
Like the tide down on the ocean
The waves already set in motion
The only one in the game that's lost is you

Live & Let Die"

When you were young
and your heart was an open book
You used to say live and let live
you know you did
you know you did
you know you did
But if this ever changin world
in which we live in
Makes you give in and cry
Say live and let die
Live and let die

What does it matter to ya
When ya got a job to do
Ya got to do it well
You got to give the other fella hell

You used to say live and let live
you know you did
you know you did
you know you did
But if this ever changin world
in which we live in
Makes you give in and cry
Say live and let die
Live and let die


GREEN DAY

"American Idiot"

Don't wanna be an American idiot.
Don't want a nation to judge the new media
And can you hear the sound of hysteria?
The subliminal mind fuck America.

Welcome to a new kind of tension.
All across the aryan nation.
Everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones you're meant to follow.
For that's enough to argue.

Well maybe I'm the faggot America.
I'm not a part of a redneck agenda.
Now everybody do the propaganda.
And sing along in the age of paranoia.

Welcome to a new kind of tension.
All across the aryan nation.
Everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones you're meant to follow.
For that's enough to argue.

Don't wanna be an American idiot.
One nation controlled by the media.
Information age of hysteria.
It's calling out to idiot America.

Welcome to a new kind of tension.
All across the aryan nation.
Everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones you're meant to follow.
For that's enough to argue.

GREEN DAY

Jesus Of Suburbia"

[Part 1]

I'm the son of rage and love
The Jesus of suburbia
From the bible of none of the above
On a steady diet of soda pop and Ritalin
No one ever died for my sins in hell
As far as I can tell
At least the ones I got away with

And there's nothing wrong with me
This is how I'm supposed to be
In a land of make believe
That don't believe in me

Get my television fix sitting on my crucifix
The living room or my private womb
While the moms and brads are away
To fall in love and fall in debt
To alcohol and cigarettes and Mary Jane
To keep me insane and doing someone else's cocaine

And there's nothing wrong with me
This is how I'm supposed to be
In a land of make believe
That don't believe in me

[Part 2: City Of The Damned]

At the center of the Earth
In the parking lot
Of the 7-11 were I was taught
The motto was just a lie
It says home is where your heart is
But what a shame
Cause everyone's heart
Doesn't beat the same
We're beating out of time

City of the dead
At the end of another lost highway
Signs misleading to nowhere
City of the damned
Lost children with dirty faces today
No one really seems to care

I read the graffiti
In the bathroom stall
Like the holy scriptures of a shopping mall
And so it seemed to confess
It didn't say much
But it only confirmed that
The center of the earth
Is the end of the world
And I could really care less

City of the dead
At the end of another lost highway
Signs misleading to nowhere
City of the damned
Lost children with dirty faces today
No one really seems to careeeeee

[Part 3: I don't care]

I don't care if you don't
I don't care if you don't
I don't care if you don't care
[x4]

I don't careeeeeeeeee

Everyone is so full of shit
Born and raised by hypocrites
Hearts recycled but never saved
From the cradle to the grave
We are the kids of war and peace
From Anaheim to the middle east
We are the stories and disciples
Of the Jesus of suburbia
Land of make believe
And it don't believe in me
Land of make believe
And I don't believe
And I don't care!
I don't care! [x4]

[Part 4: Dearly beloved]

Dearly beloved are you listening?
I can't remember a word that you were saying
Are we demented or am I disturbed?
The space that's in between insane and insecure
Oh therapy, can you please fill the void?
Am I retarded or am I just overjoyed
Nobody's perfect and I stand accused
For lack of a better word, and that's my best excuse

[Part 5: Tales of another broken home]

To live and not to breathe
Is to die In tragedy
To run, to run away
To find what you believe
And I leave behind
This hurricane of fucking lies
I lost my faith to this
This town that don't exist

So I run
I run away
To the light of masochist
And I leave behind
This hurricane of fucking lies
And I walked this line
A million and one fucking times
But not this time

I don't feel any shame
I won't apologize

When there ain't nowhere you can go
Running away from pain
When you've been victimized
Tales from another broken home

You're leaving...
You're leaving...
You're leaving...
Ah you're leaving home...

000000>color=#000000>>