četvrtak, 22.12.2016.

Jarčevo srce



Jarac je jedan od dvanaest znakova u službi razonode puka. Glavna obilježja klasičnog jarca su rogovi, koji se mogu razviti u stvarno impozantne oblike i veličine i njegova brada, koja sama po sebi predstavlja određeni statusni simbol. Neki jarci su sa rogovima rođeni, nekima nabiju rogove kroz život dok si neki jednostavno sami stave rogove kako bi ih mogli laštiti, pokazivati ili ih nabijati drugima. Zbog svojih ponekad impresivnih rogova znaju biti meta lovaca na glave, a ponekad se mogu dovesti u neugodni situaciju kada nekome drugom, sa slabom tolerancijom, nabiju rogove.
Jarčeva bradica, koja je ujedno i njegovo glavno sredstvo prepoznavanja je simbol kojim su se mnogi poznati jarci ukrašavali te iskušavali različite varijante uređenja kako bi plijenili pažnju. Žene jarci, uglavnom briju svoje brade tako da im onda ostaju samo rogovi kao sredstvo prepoznavanja.

Ljubav:
Ljubav je jarcima najprirodnija moguća pojava. Kada se jednom ljubav pronađe, ona traje tako dugo dok ne prestane. U ljubavnom odnosu muškarci jarci vole kada partner posvećuje pažnju njihovoj, obično vrlo njegovanoj, bradici i rogovima, dok žene više vole da ih samo nabiju, iako je potpuno krivo mišljenje da i one ne vole nabijati drugima svoje rogove.

Posao:
Prilikom zapošljavanja, jarci nisu previše izbirljivi, tako da ih ima gotovo u svim strukturama poslova gdje zapošljavaju rogonje. Dosta jaraca se bavi sportom i to ponajviše borilačkim vještinama, jer tamo imaju priliku pred publikom pokazati tko ima veće i jače rogove. Kao omiljeni hobi i zanimaciju, mnogi jarci su članovi udruženja raznih motorističkih skupina u kojima rado provode vrijeme.

Zdravlje:
Općenito su dobrog zdravstvenog stanja i dugovječni, od kuda dolazi izreka "stari jarac", ukoliko zbog svojih prekrasnih rogova ne uspiju doživjeti starost, odnono ne budu postavljeni na zid kao trofej nekog od lovaca. Vole brstiti travu i prirodne proizvoda, a ponekad se znaju ozbiljno zakačiti i na sintetske materijale što može dovesti do problema sa probavom.

Ostala srca:
Srce strijelca


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --