Don't worry...be happy... :)

20.04.2006., četvrtak

CURE - U P O Z O R E NJ E !!!!! U stvari i dečki, možda neko od njih ovo pročita, a vjerujte i dečki su osjećajna bića kada se zaljube.

Možda ovo što sam stavila na post izgleda grozno i grubo headbang, ali život je lijep koliko si ga sam napraviš a ako znaš koje te zamke čekaju, možes si ga samo olakšati yesyesyesyes. Biti će još članaka na tu temu s upozorenjem što vas sve čeka, a ako nekoga nešto posebno interesira, neka pita. Naći čemo odgovor. thumbup


Što me pogodilo – ljubav ili zaluđenost? Tanka je granica između ljubavi i zaluđenosti, a s druge strane, razlike su i više nego očite. Pojednostavimo: zaluđenost je pojava uslijed koje ne možeš misliti, jesti, spavati jer cijelo vrijeme misliš na nju/njega, osobu koju si sinoć upoznao/la vani


Oh, dragi moj medo, ne mogu prestati misliti na njega!


Svako malo na ulici ti se pričinjava da je/ga vidiš, mobitel držiš isključivo u ruci da slučajno ne bi propustio/la poziv odnosno poruku (ili pak ako si doma, držiš ga pokraj zvučnika da bi na vrijeme znao/la kada stiže taj trenutak), svaka priča vezana je isključivo uz nju ili njega, a nekad savršenu bivšu odnosno bivšeg zamijenila/o je prezgodna treba odnosno frajer od sinoć.

Ljubav je, pak, pojava koja u principu podrazumijeva slične elemente kao i zaluđenost, ali samo na početku. Naime, ljubav je, kao što svi već odavno znamo po pričama roditelja, baka i djedova, svih mogućih filmova i pjesama, vrlo kompleksna stvar.

Ljubav funkcionira na temelju kompromisa, na način kada poštujete mane i vrline svoje drage tj. dragoga, temelji se na pravom prijateljstvu koje uključuje poštivanje, razumijevanje i povjerenje.
Ljubav je, dakle, igra na duge staze; počinje lagano, a taj odnos, ako je pravi, s vremenom postaje snažan i čvrst. S druge strane, zaluđenost ili zaljubljenost je igra kratkog trajanja; počinje snažno i vrlo eksplozivno, ali najčešće na tome i ostaje. Također, kako je nastala, tako i nestaje.

Kako znati što te pogodilo?
Obično se na početku svake veze, kakva god ona bila, svatko barem jednom zapita je li samo zaluđen ili se radi o ljubavi. Najgore je to što je odgovor najčešće teško pronaći. Sve, kao i uvijek, ovisi o situaciji i osobi. No ono na što valja pripaziti je sljedeće:

Način na koji ste se upoznali – Je li to bio samo jedan kratki pogled i zapravo još niste izmijenili nijednu riječ, upoznavanje na nekoliko minuta ili duži razgovor prilikom kojeg te ta osoba oduševila? Ako si opsjednut/a dobrim izgledom te osobe i ne možeš prestati misliti na nju makar nikada niste ni razgovarali, riječ je o zaluđenosti, a ne o ljubavi!

Jeste li razmijenili brojeve telefona – Je li ti dala/dao svoj broj telefona ili ti ga je dala/dao preko volje samo zato jer si navaljivao/la?


Netko misli da doživljava ljubav na Shakespeareovoj razini, a zapravo ga tresu hormoni ;-)
Što znaš o toj osobi – Ljubav se sigurno ne temelji na tome što se ona/on dobro ljubi ili izgleda predobro. Ako o toj osobi ne znaš baš ništa, ali svejedno ne možeš živjeti nijednu sekundu bez nje, opet je vrlo vjerojatno da je to samo prolazna faza, tj. zaluđenost. S druge strane, raspitaj se malo o njoj/njemu kod ljudi koji je/ga znaju i možda ćeš odmah iz prve, odnosno druge ruke saznati što je njemu/njoj u glavi. Prije nego i kreneš s bilo čime, prvo u svojoj glavi razmisli što sam/a želiš i očekuješ, a isto tako budi načisto i dobro znaj što ne želiš. Kakav god ishod bio, nemoj očajavati. I zapamti, iako ti se možda čini da neku osobu nikad nećeš moći izbaciti iz glave i da ćeš vječno patiti za njom, znaj da sve ima svoj vijek trajanja te da ćeš se za neko vrijeme samom/samoj sebi možda i nasmijati.

Iako ti se nekad čini da ti je srce doživjelo ljubavne osjećaje epskih razmjera, sjeti se da smo svi mi bića od krvi i mesa i da mozak i njegovi kemijski procesi (hormoni tresu!) znaju stvarati čuda.

Na kraju znaj - u životu ništa nije crno i bijelo, sve ima svoje prednosti i mane, za što se god odlučio/la, zapamti da ti to može donijeti samo iskustvo, a bilo ono dobro ili loše, svako je iskustvo dragocjeno.


- 08:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (8)
Rujan 2007 (11)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (9)
Svibanj 2007 (10)
Travanj 2007 (13)
Ožujak 2007 (19)
Veljača 2007 (15)
Siječanj 2007 (19)
Prosinac 2006 (13)
Studeni 2006 (10)
Listopad 2006 (8)
Rujan 2006 (8)
Kolovoz 2006 (6)
Srpanj 2006 (4)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (14)
Travanj 2006 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi