Slogica

Proslavite Novu godinu sa klincima

obiteljska Nova
Nakon božića, koji je više obiteljski blagdan pogodan za mirnije aktivnosti, stiže nam Nova godina, praznik idealan za party.



Ukoliko imate djecu i sa njima ćete provesti tu večer zgodno je isplanirati dosta toga unaprijed.

Djeca imaju slične želje kao i odrasli. Možda su njihove želje mrvicu šarenije, prizemnije i ljepše, no to ne znači da ih ne trebamo poslušati. Jednako kao i mi, djeca će biti uzbuđena prije početka zabave, htjeti će se ljepše obući nego inače i biti će oduševljena ukoliko je prostor veselo ukrašen.

Moj prijedlog je da uključite dijete u pripreme što je više moguće. Isplanirajte zajedno jelovnik, otiđite u kupovinu i zamolite ih da vam pomognu pripremiti hranu.

Odredite temu zabave. Neki od naših prijedloga kako ukrasiti prostor su;










Evo i nekoliko dodatnih savjeta koji se tiču hrane;






Vatrometi, petarde i slične stvari?? Petarde nemaju mjesto na ovakvoj zabavi. A vatromet. Ukoliko ste ga nabavili, okupite svu djecu na jednom mjestu. Započnite sa odbrojavanjem, dotle neka se odrasli bave pripremama. Odličan način da maknete djecu od potencijalno opasnih raketa.
Novogodišnji party je idealan trenutak da se zabavite i zaplešete sa vašom djecom. Pozovite i prijatelje sa djecom kako bi bilo još veselije.

I sretna vam Nova...

28.12.2009. u 13:23 | 0 Komentara | Print | # | ^

Cool sanjke

Vrijeme sanjkanja dolazi. Nema bolje stvari od odlaska sa vašim juniorom na sanjkanje. Jurnjava nizbrdo, dječji smijeh, snijeg, brzina, avantura.

Sanjke za obući

Ali nakon toga tata ili mama vuku sanjke uzbrdo. ..

Evo jednostavnog riješenja za problem. Navucite sanjke svom princu ili princezi lijepo na guzu i neka sami jurcaju uzbrdo.

Sanjke su podstavljene tako da budu udobnije a upravlja se naginjanjem tijela. I ludo sanjkanje može poćeti.

sanjkanje

Koliko je cool ovaj proizvod potvrđuje činjenica da su ga svi veći online shopping portali za dijecu rasporodali prije božićnih praznika. No zasigurno će ih uskoro biti. Kod nas ovakve kratke hlaće nisu primjećene pa evo lnk gdje se mogu kupiti online - ..::link::..

www.slogica.com.hr

26.12.2009. u 13:30 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ispravno sjedenje vašeg djeteta..

sjedenje na slogici

Stigli su nam i praznici. Znam da ćemo se svi truditi da naše male prinčeve i princeze vodimo van, na skijanje i sanjkanje. No, djeca će provoditi određeno vrijeme u kući. A bili oni pred televizorom, kompjuterom ili crtali i bojali moramo biti svjesni da je to njihovo "radno mjesto". A iz našeg, odraslog primjera znamo koliko je bitan način sjedenja i stolica za naše zdravlje i našu kičmu.

Znam da ste svi ponosi kada vam klinci "shvate" kompjuter i u kratkom vremenu savladaju igrice, često i kompliciranije od onih za njihova godišta. Dali ste ikada pogledali na koji način se dijete služi sa tim kompjuterom? Sjedi li možda na stolici predviđenoj za odrasle, više i jače osobe pred monitorom koji se nalazi u položaju pogodnom za odrasle, koristi se tipkovnicom koja je predviđena za snažnije i veće prste. A miš je golem..

Isto tako crtaju klečeći na stolici, na stolu koji je visok, skroz zgrčeni. Znate li da neprirodno i loše sjedenje može izazvati trajne i kronične posljedice na dječje tijelo. Posljedice koje će vaše dijete osjećati cijeli život.

Pokušajte djetetu organizirati njegov vlastiti stol prema ergonomskim pravilima, koji je prilagođen uzrastu.

Dakle stol i stolica njegove veličine. Što se kompjutera tiče, ukoliko imate laptop, vaš problem je lako riješiti. Samo ga premjestite na djetetov stol. Kod velikih "desktop" računala čini vam se da je problem nerješiv. A zapravo je i tu sve jednostavno. Stavite mali stol do vašega. Neka računalo bude između stolova. Nakon toga će biti izuzetno lako premjestiti monitor (ako imate lcd, oni stari veliki zahtjevaju malo snage) , tipkovnicu i miša na mali stol.

Najbolje je riješenje kod "računalnog" problema da djetetu kupite njegovo, osobno, trenutno vrlo popularno, nettop računalo. Ta računala su mala, jednostavna za korištenje i relativno jeftina. Pa ukoliko vam buđet dozvoljava, evo prijedloga za idealan božićni poklon.

Još nekoliko savjeta o čemu morate voditi računa kada promišljate o djetetovom načinu sjedenja;








[caption id="attachment_159" align="alignleft" width="540" caption="Ergonomija sjedenja"]Ergonomija sjedenje[/caption]

Kako se Slogica, stolica za vaše sretno dijete, kako je mi od milja zovemo, uklapa u sve ovo. Pa konstruirana je prvenstveno kao ergonomsko pomagalo. Dakle kao stolica koja potiče ispravno sjedenje. Naravno ispala je i lijepa, ali to je samo nuspojava kvalitetnog dizajna :-).

Dakle osnovni, gradivi element Slogice, je kuglica. To ste vjerojatno već primijetili. Kuglice su upletene u mrežu koja nije statična. Nešto slično ovjesu u vašem osobnom vozilu. Tako smo dobili mogućnost gibanja kuglice gore-dolje. Također svaka kuglica je neovisna i slobodno se rotira. Tako dolazi do tzv "rotacijskog efekta" djelovanja Slogice.

Što to znači za vaše dijete. Pa Slogica ga gore opisanim, potiče na ispravno i ravno sjedenje. Čim dijete sjedne na Slogicu, ona se prilagodi njegovom tijelu. Nakon toga ukoliko se dijete pomakne u neispravni položaj, kuglice se počnu rotirati i time primoraju dijete da se vrati u ispravni položaj sjedenje. Jednostavan ali efikasan koncept.

Dodatno, oblik kuglica ima blago masažno djelovanje te time pomaže da djetetovo tijelo bude adekvatno prokrvljeno.

Kuglice se sjajno okreću. Djeca to znaju i vole se igrati sa njima. A uz igru razvija se i mašta. Nebitno za ergonomiju ali vrlo bitno za djecu..

I ma koliko to možda na slikama tako ne izgleda. Slogica je vrlo udobna za sjedenje. Možete slobodno probati, neće niti puknuti, niti krckati. Doduše možda pod odraslom težinom izostane "rotacijski efekt". Masažni učinak ostaje.

Za kraj još jednom da ponovimo... Neispravno sjedenje može dovesti do trajnih ozljeda zglobova, mišića i kičme kod vaše djece. Ukoliko se vaše dijete žali na bolove u određenom dijelu tijela, razmislite kako je dijete sjedilo..

23.12.2009. u 12:15 | 0 Komentara | Print | # | ^

Blagdanski stol za djecu

stola za blagdane
Predstojeći blagdani idealno su vrijeme za obiteljska druženja. Zasigurno ćete imati gužvu, svi ti prijatelji, rodbina njihova djeca. Naš prijedlog je da djeci napravite poseban blagdanski stol, samo za njih! Ne zaboravite da djecu angažirate aktivno u pripremi obroka.

Stol obavezno stavite pored "velikog" stola, kako bi djecu imali na oku i kako bi ona imala na oku vas. Tako ćete se osigurati da se djeca ne osjećaju kao da su na drugom stolu po kazni.

Neka dječji stol bude što veselij! Nemojte izostaviti vaše dijete iz cijelog procesa ukrašavanja. Zapamtite, poanata ovih blagdana je u obiteljskom druženja. Izostavite nervozu i nezaboravni praznici su pred vama..

Pametno je "posavjetovati" se sa djecom oko stila ukrašavanja. Možda se vama iz mladih dana sviđa Mickey Mouse, ali djecu će više razveseliti Dora ili Ben10.

Evo nekoliko naših prijedloga, kako bi vama bilo lakše;

Prekrijte stol za djecu jednokratnim, papirnatim, veselim stolnjakom. Tako ćete si sačuvati živce. A ujedno ste si u samom startu postavili pozornicu za dalje ukrašavanje.

Klince zaokupirajte bojicama i papirom koji ste strateški postavili na njihov stol. Tako ste si kupili vrijeme za postavljanje velikog stola i serviranje hrane. A ako ste poslušali naš savjet o stolnjaku, šaranje po istom biti će skroz bezbolno za vas. Nakon obroka, također možete napraviti, malu izložbu likovnih djela.

Neka vaša djeca sama naprave kartice sa imenima svih prisutnih za njihovim stolom. Vi im napravite predloške. Na primjer kartica u obliku snjegovića, djeda mraza ili slično..

Ukoliko su djeca starija, napravite im kviz sa temom praznika. Jedno dijete zadužite da čita pitanja i pazi na odgovore. Dobra i edukativna zabava.

Budite praktični! Plastika i papir su odlični za dječje stolove.

Sigurnost! Svijeće, šibice, oštre i lomljive stvari ne trebaju biti u blizini djece i njihovog stola.

www.slogica.com.hr

20.12.2009. u 17:06 | 0 Komentara | Print | # | ^

Božićni izlet u shopping centar

shopping



Festival of light (festival svijetla), Božićna čarolija, zajedničko kićenje bora, nebrojene kreativne radionice i uređenje prostora u adventskom stilu sa puno ukusa. Sve to možemo pronaći u ponudama stranih šoping centara. No kako su nam New York i Beč daleko, osvrnimo se kako spojiti zabavu za djecu i prazničnu kupovinu u Zagrebu...



Većina centara se ipak pobrinula za pokoji bor, ovakve ili onakve jaslice i što je danas opći trend velike kuglice koje donose praznični duh. Također djeed mraz je više ili manje sveprisutan a tu su i dječji zborovi koji nas preseljavaju sa minijaturnih pozornica. Ah da, sa vremena na vrijeme tu su i modne revija i sveprisutni Bojan Jambrešić (kojem svaka čast na odnosu sa djecom, moje dijete je bilo valjda stopedesto u redu i dočekalo je da se slika sa istim).

Srećom djeci će i to biti dovoljno. Uzmite si dovoljno vremena. Dođite kao obitelj i umjesto stresnog dana i jurnjave za "last minute" kupovinom poklona priuštiti ćete si lijep adventski doživljaj... ZAPAMTITE!!! Nervoza nije dio praznika, ostavite je za prvi mjesec i trenutak kada vam dolaze pozdravi od kartičara. Ovaj dio godine je posvećen obitelji.. Naravno ako želite dijetetu kupiti lijepi poklon koji će vam biti dostavljen do kućnog praga - tu je slogica :-)

Evo što su nam naši vrli centri priredili...

CITY ONE...

Uz to što nagrađuje dječje priče, pjesme i čestitke tu je nezaobilazni Djed mraz, no pripremili su nam gospel koncert i koncert dječjeg zbora Pahuljice a One2Play izvodi predstave za dijecu.

Više informacija ovdje...

Avenue Mall

Nam je prema njihovom webu pripremio Djeda božičnjaka. I to svaki dan...Naravno do 24-tog

Više informacija ovdje..

Garden Mall

Oni su se malo više potrudili tako da vas tu čeka zbor "Pahuljice" ukoliko ste ga propustili negdje drugdje, zatim nastup Ivane Radiniković, predstave za djecu i tu je Djed Božičnjak.. Zanimljiva je kreativna radionica oslikavanja lica i naravno papir i olovka radionica..

Više informacija ovdje...

West Gate

Impozantni centar nudi nam Djeda Božičnjaka, dva DJ-a i kretivne radionice (čitaj papir i olovka). No tu je i najveća igraonica u Hrvata koja za veću djecu košta 55 kn a za manju ima dio koji je gratis ( a podosta je atraktivan). No veličina centra će umoriti i najizdržljivije tako da ga preporučamo roditeljima ako žele da im klinci odu ranije spavati..

Više informacija ovdje...

Kika

Kika također ima Božićni program. Reklamiraju Jozu Bozu (mađioničar na ego tripu no djeca ga vole).

Više informacija ovdje...

I to bi bilo to... Zapamtite, kombiniranjem zajedničkog gledanja programa i shoppinga možete jedno potencijalno stresno iskustvo pretvoriti u obiteljski lijepi događaj. No ako vam se žuri, razmislite o tome da djecu ostavite kod kuće...

Ako znate za neko događanje koje smo izostavili, pošaljite nam mail i objaviti ćemo ga svima na uvid.

www.slogica.com.hr

18.12.2009. u 13:33 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ledeni ukrasi

ledeni ukrasi




Mašta može svašta! Ako želimo kreativno ukrasiti prostor oko svoje kuće ili stana, razveseliti svoje dijete i drage nam osobe koji puta nije potrebno puno novaca. Malo mašte, ponešto truda, svijeća, balon, modlići za kolače i vrlo brzo će naša okolica zasjati čarolijom zime i predstojećih praznika.. Naravno potrebna je i temperatura ispod nule kako bi se ukrasi održali na životu.



Izrada ovakvih ukrasa je obiteljska zabava! Pripremite pribor, okupite se oko stola i pravi duh praznika će uskoro ispuniti svaki kutak prostora.

Voda koja će nam biti osnovni element za izradu ukrasa genijalno je sredstvo za uvesti vaše dijete u svijet umjetnosti i kreativnosti. Ujedno možete u cijelu priču ukomponirati malo znanosti i ponešto ekologije. Naime ukrasi koji nastaju na ovaj način su u potpunosti ekološki prihvatljivi. A što se znanosti tiće, tu su odgovori na pitanja; "što se događa kada vodu stavljamo na hladno?. "Kako se voda zaleđuje!". Obiteljska zabava može početi.


lijepestvari


Zaleđeni balon;


Za ovaj ukras potreban nam je balon, voda, temperatura ispod smrzavanja i po želji svijeća. Dakle običan balon stavite na pipu. Napunite ga vodom, zavežete i ostavite vani da se zaledi. Ukoliko želite dobiti šareni doživljaj, vodi možete dodati običnu boju za hranu. A ako ostavite balon da se samo dopola zaledi vaša kugla će biti šuplja. I idealna da unutra stavite svijeću..


Figurice od leda;


Upotrijebite modliće za kolače koje vjerojatno imate u kuhinji. Možete čak koristiti one rezaće za kekse u raznim oblicima. Stavite ih u posudu i prelijte ih vodom. Ostavite ih na temperaturi ispod nule. Nakon što se u potpunosti zalede, prelijte ih vrućom vodom kako bi lakše izašli i modlova. A također ćete tako dobiti zarobljene rubove figurica. Kada ste ih izvadili, sa vrućom iglom probušite rupicu na figurici i kroz to provučite tanku špagu (ili petlju stavite u vodu tako da se špaga zamrzne na vama željenom mjestu). I predivni ukrasi za vaše dvorište i božićno drvce su spremni.


lijepestvari


Ledena svjetiljka;


Uzmite najobičniju kantu. Napunite je vodom. Ostavite je da se smrzne dopola. Izdubite sredinu i izbacite vodu. Izvadite led iz kante. U sredinu stavite svijeću. I prekrasna svjetiljka za vaš vrt je spremna. Također ukoliko želite da vam svjetiljka bude neke živopisne boje dodajte običnu boju za hranu.



www.slogica.com.hr








17.12.2009. u 11:44 | 0 Komentara | Print | # | ^

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (7)
Ožujak 2010 (12)
Veljača 2010 (10)
Siječanj 2010 (8)
Prosinac 2009 (6)


Komentari da/ne?

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic

Roditeljstvo... Savjeti za preživjeti i biti sretan roditelj. A time imati i sretno dijete...


Podržavamo...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Slogica



Free Counters




Linkovi

www.slogica.com.hr
Slogica - stolica za vaše sretno dijete