Linkovi
uskoplje.blog.hr

Brojevi žiro računa HNK "Sloga"
Unicredit Zagrebačka banka
3382802200252096

Hypo Alpe Adria Bank
3060440000016147
Devizni račun Hypo Alpe Adria Bank
7100-4236231290000

Trener Zrinko (Ljuban) Jozić, 27.06.1959,Uskoplje
Kristijan (Stojan) Matišić,14.03.1988.,Trnovača
Vlado (Stipan) Grubeša, 18.05.1983.,Uskoplje
Stjepan (Josip) Marina, 21.03.1989.Bugojno



Sloga Uskoplje

subota, 28.04.2007.

Čapljina - Sloga 2 : 0

Čapljina, 28. 04. 2007.

Gledatelja : 15

Suci : Tomislav Jurilj (8,4), Danijel majstorović (8,3), Antoni Bandić (8,4)

HNK "Čapljina" : Jurković, Bilkić, Žilić, Ivanković,Obad, Bešo, Šanje, Crnalić, Eminović, Tošić, Škrbo

HNK "Sloga" Markus Jurleta, Jakov Bandić, Ivan Katović, Ivan Matišić, Kristijan Matišić, ( od 70. Kristijan Juričević), Pero Škoro ( od 25. Mario Perić)Vinko Bandić,( od. 76. Aldin Pokvić) Josip Posavac, Stjepan Marina, Vlado Grubeša, Ivica Žuljević

Žuti kartoni : Vlado Grubeša 56 min.

Strijelci:
1 : 0 Eminović, 5 min.
2 : 0 Eminović 60 min.


Izgleda da postaje pravilo da Sloga igra bolje na gostovanju. Mada to krajnji rezultat ne pokazuje Sloga je danas u Čapljini vrlo lako mogla doći do bodova. Nakon greške I. Matišića domaći su došli u vodstvo vrlo ranu, već u 5 minuti. Domaći su pokušavali napadati a Sloga se, i ovaj put bez nekolicine standardnih nogometaša, organizirano branila ne dozvolivši domaćim nogometašima da ozbiljnije ugroze golmana Jurletu. Iako se igralo po neuobičajeno toplom vremenu za ovo doba godine, slogini nogometaši su u drugom poluvremenu bili daleko opasnija momčad. Ostaje za žaljene što prigode koje je imao Vinko Bandić, kada je dva puta sam izbio pred golmana Jurkovića, nisu završile u mreži domaćih. Koliko Slogi nedostaju napadaći pokazuje i prigoda kada su čak četvorica nogometaša sami krenuli ka golu Čapljine ali ni tada nisu uspjeli da savladaju domaćeg golmana. Drugi gol Sloga je opet primila nakon prekida. Igra nakon prekida postaje ozbiljan problem trenera Jozića koji stalno upozorava na greške kod postavljanja sloginih nogometaša. No, ovaj problem se može ispraviti samo redovitim treninzima, ali, nažalost, trener Jozić čitavu sezonu nema iste nogometaše na treningu.
Dobre prigode za postizanje pogotka ima je i Mario Perić, koji, iako ne trenira, ( ide u školu u Sarajevu) pokazuje da je veliki potencijal i pravi sportaš koji svojim primjerom može svima pokazati kako se voli nogomet i Sloga. Prava je šteta što Sloga solidnu igru nije okrunila bar jednim pogotkom, ali nitko nije razočaran.


- 22:10 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 25.04.2007.

Rezultati XXII kola


- 23:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.04.2007.

Razočarali

Uskoplje, 22. 04. 2007.
Stadion "Košute"
Gledatelja : 150

HNK "Sloga" - HNK "Stolac" 1 : 2 ( 1 : 0)

HNK "Sloga" :
Mladen Marinčić, Jurica Grubeša ( od 78. min Kristijan Matišić), Ivan Katović ( od 88 min Mario Perić), Ivan Matišić, Damir Juričić, Ivica Žuljević, Stjepan Marina, Josip Posavac, Tomislav Posavac Od 46 min Ivan Boškić), Vlado Grubeša, Rašid Ravnjak,

HNK Stolac
Lukenda, M. Raguž, D. Moro, Vujinović, Prce, Davor Moro, Paovica, Bošković, Šešlija, D.Raguž, I Raguž

Strijelci :

1 : 0 Ravnjak, 35 min
1 : 1 Darko Raguž, 50 min
1 : 2 Bošković, 85 min

Žuti kartoni :
J. Posavac, 51 min
Darko Raguž, 88 min

Suci :
Majstorović (8,7), Mustapić (8,/), Roso (8,7)

Sloga je danas odigrala prvenstvenu utakmicu sa momčadi HNK "Stolac". Iako su svi očekivali sigurnu pobjedu trener Jozić je upozoravao na ozbiljnost. Nažalost, njegova strahovanja su se ostvarila. Sloga je u prvom poluvremenu imala daleko više od igre, ali nije stvarala prigode. Sloga je došla u vodstvo u 35. minuti sjajnim udarcem Ravnjaka sa nešto više od 25 metara. Ravnjak je ostao sam te je imamo vremena dobro naciljati gornji lijevi kut gola golmana gostiju Lukende. No i pored vodstva osjetila se nervoza u redovima domaćih. Stalno su nešto predbacivali jedan drugome, odmahivali rukom na sugestije trenera. Osjeća se da im nedostaje snage i svježine jer se danas po velikoj vrućini vidjelo da nogometaši Sloge nerdovito treniraju.
Pored takvog odnosa desio se i kiks golmana Marinčića, koji je do sada na svim utakmicama odlično branio. nakon jednog slobodnog odarca on je kratko odbio loptu koja je došla do Darka Raguž
a koji je ostao sam te mu nije bio problem poslati loptu u nebranjenu mrežu. Olako primljen pogodak unjeo je novu nervozu u redove domaćih koji su nastavli napadati ali bez ideje u završnici. I kada se bližio kraj susreta gosti su nakon jedne iszgubljene lopte odbrambenih nogometaša Sloge iz kontre došli do drugog pogotka. Tako se momčad HNK "Stolac" revanširala Slogi za uvjerljiv poraz u jesenjem dijelu sezone ( 1 : 4) kada im je momčad Sloge nanijela najteži poraz u Stolcu.
Šteta za slabu igru nogometaša Sloge koje je u posljednje vrijeme gledalo sve više ljubitelja nogometa.





- 20:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Drinovci odmiču


- 00:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.04.2007.

Pioniri oduševili

Nije samo prvi tim HNK „Sloge“ najmlađa momčad u natjecanju druge lige „Jug“. Najmlađi u ligi su i mladi narašaji sloginih nogometaša, početnici i pioniri. Oscilacije u njihovim nastupima su zbog toga očekivani. No, i pored toga obje mlade selekcije HNK „Sloge“ zauzimaju sredinu ljestvice.
U 14. Kolu Sloga je u subotu, 14. 04. 2007. Godine ugostila vodeću momčad u obje konkurencije – Široki Brijeg. Početnici su izgubili uvjerljivo 0 : 7 , dok su pioniri ( nogometaši rođeni 1992. i 1993. godine) zabilježili sigurnu pobjedu rezultatom 3 : 1 čime je prekinut sjajan niz mladih nogometaša Širokog Brijega koji su do sada sve svoje protivnike sigurno pobjeđivali. Do ove utakmice pioniri Širokog Brijega su zabilježili sve pobjede i sa gol razlikom 61 : 12 bili su na vrhu ljestvice.
Ovaj pravi podvig svakako zaslužuje da objavimo imena ovih mladih nogometaša koji svakodnevno vrijedno treniraju.
Za pionire HNK „Sloge“ su nastupili : Ivan Tirić, Ivan Kubat, Tomislav Kvasina, Ivan Škraba, Krešimir Puzić, Velimir Zeko, Mario Kolak, Stjepan Škraba, Marin Jurina, Filip Arežina, Martin Kunkić. Rezerve : Zvonimir Komarac, Ivan Slipac, Miljenko Šekerija, Ante Vukoja, Ante Zeko, Stjepan ŽuljevićStrijelci :
1 : 0 Ivan Kubat, 2 min
2 : 0 Mario Kolak, 7 min
2 : 1 Bilač, 20 min
3 : 1 Filip Arežina, 65 min

- 23:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Rezultati i tablica XX kolo

Utakmice igrane u subotu, 07. 04. 2007. godine.


- 21:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.04.2007.

"Osim" donio sreću

Tomislavgrad, 15. 04. 2007.
Početak 1530
HNK „Tomislav“ – HNK „Sloga“ 1 : 1 (0 : 1)
Gledatelja : 50
HNK „Tomislav“ : Pokrajčić, Đerek, Petrović, ( od 65. min Jurčević), Ćuić, Sušilović, Zelenika, Bagarić, Mašić, Fađan ( od 83 min Ćosić), Šehić ( od 83 min Perković), Kovačević.
HNK „Sloga“ : Mladen Marinčić, Jurica Grubeša, Ivan Katović, Mario Perić, Josip Posavac, Ivan Boškić, Stjepan Marina, Tomislav Posavac ( od 66 min Kristijan Matišić), Ivica Žuljević, Vlado Grubeša, Rašid Ravnjak
.
Suci :
Novokmet (Livno) 8,5
Velić (Livno) 8,6
Konta (Livno) 8,6

Strijelci :
0 : 1 Mario Perić 41 minuta
1 : 1 Ćuić 51 minuta

Žuti kartoni :
Đerek 26 min
Ivan Boškić 31 min

Danas je sve podsjećalo na staro. Iako je trener Jozić zakazao polazak za Tomislavgrad u 12 i 30 autobus je krenuo tek u 13 i 20 minuta. Toliko je, naime, trebalo da se skupi minimalan broj nogometaša. Tako je na put krenulo samo 13 momaka koji do sada nisu odigrali zajedno niti jednu minutu, a mnogima od njih danas je bila tek prva ili druga utakmica koju su uopće odigrali od prve minute. Nitko nije vjerovao da ovakva Sloga može ostvariti pozitivan rezultat u Tomislavu, nitko, sem jednog čovjeka koji je krenuo na put sa Slogom. Došavši jučer iz Austrije Jozo Ćurić, svima poznatiji kao "Osim", već danas je bio u autobusu za Tomislav. Ovaj pravi zaljubljenik u nogomet, i Slogu, čitav put do Tomislava samo je ponavljao da mu nije jasno kako neke umišljene zvjezdice šetaju po Uskoplju i ne žele odigrati, po idealnom vremenu i terenu, utakmicu za klub kojeg on toliko voli. Ponavljao je još nešto ovim mladim momcima samouvjereno tvrdeći da se Sloga u Uskoplje vraća sa tri boda na što mu je kapetan Sloge Vlado Grubeša dobacio da ćemo svi biti zadovoljni ako se vratimo sa tri gola u mreži golmana Marinčića.
Sloga je utakmicu počela dobro. Svi nogometaši su ispunjavali zadaće trenera Jozića. Nisu dozvoljavali nogometašima Tomislava da se približe golu golmana Marinčića. U sredini terena dobru partiju su pružili Josip Posavac, ivica Žuljević, Tomislav Posavac , Vlado Grubuša koji je pomagao u napadu usamljenom Ravnjaku. U obrani su dominirali Marina, Perić, Katović, Jurica Grubeša a posebno je iznenadio Boškić koji je prvi put igrao na mjestu stopera. Sloga je došla u vodstvo u 41 minuti nakon odlične akcije i ubačaja Vlade Grubeše Mario Perić je sa nekih desetak metara pogodio lijevi kut gola golmana Pokrajčića.
Da je sudac Novokmet, danas bio odlučniji Sloga je od 26 minute trebala imati igrača više. Oštar prekršaj nad brzonogim Ravnjakom, koji je bio u izglednoj prigodi, napravio je Zelenika. Sudac Novokmet je već stavio zviždaljku da označi prekršaj, ali u zadnji trenutak se predomislio, i kako je sam kasnije rekao, da je svirao prekrašaj morao bi isključiti domaćeg nogometaša.
U drugom poluvremenu Sloga je očekivali žešće napade domaćih. Međutim, domaći su mlako napadali. Sloga je gol primila nakon prekida. Prekidi postaju kobni za mladu i neiskusnu momčad Sloge. Nakon izvedenog kornera lopta je u gužvi došla do kapetana domaćih Ćuića koji je šalje, jakim udarcem pod samu gredu. Opet se vidjelo da se prekidi ne uvježbavaju na treninzima. Iskusni Jozić i Fišić nakon svakog prekida moraju dobro napete glasne žice zovući i raspoređujući nogometaše. E, da bar održe jedan zajednički trening.
Nakon primljenog gola domaći nogometaši ne pokazuju da mogu još jače napasti. Kako se bližio kraj utakmice Sloga je djelovala sve sigurnije. U zadnjih nekoliko minuta suci su zaustavljali dobre kontre Sloge signalizirajući nepostojeće zaleđe. U prigodama je bio Vlado Grubeša.
Zadovoljni osvojenim jednim bodom Sloga je na kraju poželjela ovakvo suđenje na svim gostovanjima, mada se ne možemo oteti utisku da je Sloga bila na pragu osvajanja sva tri boda protiv favoriziranih domaćina, da su suci u zadnjoj minuti susreta pustili akciju kada je Ravnjak sjajno uposlio Vladu Grubešu koji je izbio sam pred golamana domaćih.

- 22:38 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 10.04.2007.

Opet prekid !!!

Pred Uskrs Sloga je, u subotu, 7. travnja dočekala momčad NK „Međugorje“. I opet se desio prekid. Na svu sreću ovaj put prekid su skrivili gostujući nogometaši tako da je Sloga osvojila bodove rezultatom 3 : 0. Prekid se desio u 52. minuti kada je, nakon jednog dosuđenog prekršaja za Slogu, gotovo na sredini terena gostujući nogometaš, kapetan NK „Međugorja“ Ivan Čilić, kako je on sam kasnije rekao, iz neobjašnjivog razloga udario glavnog suca Dalibora Hrstića iz Ljubuškog.
Ovaj incident se desio pri rezultatu 2 : 1 za HNK „Slogu“ koja je do prekida bila daleko bolja momčad tako da su brojni ljubitelji nogometa, koji su došli za Uskršnje blagdane u Uskoplje, uživali u subotnjoj utakmici. Na tribinama gradskog stadiona „Košute“ bilo je oko 250 gledatelja .

- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.04.2007.

Razmišljaju o napuštanju lige

Od nedjeljne utakmice u Podhumu između NK "Kamešnice" i HNK "Sloge" ne prestaju burne reakcije u sportskom Uskoplju. Pored toga što su mladi nogometaši Sloge dobili batine sve ljubitelje sporta zaprepastila je odluka discilinskog suca koji je dvojicu nogometaša Sloge drastično kaznio. Stjepan Marina, kojem je ovo bila prva prvenstvena utakmica ( rođen 21. 03. 1989. godine) kažnjen je sa zabranom igranja od GODINU DANA, a Anto Bartulović sa šest mjeseci.
Neki članovi Izvršnog odbora HNK "Sloga" ozbiljno razmišljaju i o napuštanju natjecanja u Drugoj ligi Jug. Izvršni odbor HNK "Sloge" uputio je oštar prigovor čelnicima nogometnog saveza tražeći žuran sastanak.Prigov prenosimo u cjelosti

"Ponosni na svoju dugogodišnju tradiciju (klub osnovana u rujnu 1946. godine) ne možemo više šutke prelaziti preko događanja koja se dešavaju u okviru natjecanja u Drugoj ligi Jug. HNK“Sloga“ iz G. Vakufa – Uskoplje, u cilju pravilnog odgoja mladih nogometaša i stvaranja dobrih odnosa sa svim klubovima sa kojima odmjerava snage na terenu, do sada nije reagirala na mnoge nepravilnosti. Nismo reagirali kada su na klupi momčadi sa kojima HNK „Sloga“ igra prvenstvene utakmice sjedili delegati sa Druge lige, iz njihovih gradova ( Zoran Biletić sa momčadi Stoca, Lazo Martinović sa HNK „Čapljinom“, Karlo Jurišić sa momčadi NK „Vir“…), nismo reagirali na očite pogreške sudaca na brojnim utakmicama u jesenjem dijelu sezone, nismo reagirali ni na delegiranja službenih predstavnika na utakmicama kada HNK „Sloga“ gotovo u pravilu dobija suca iz najudaljenijih gradova od Uskoplja čime su zantno povećani troškovi, sami smo kažnjavali naše nogometaše zbog nesportskog ponašanja.
No, zadnja događanja na utakmici XIX kola Druge lige Jug koja se trebala odigrati u Podhumu između Kamešnice i Sloge primorala su nas da se obratimo nadležnim nogometnim organima i široj sportskoj javnosti. Kažemo „trebala“ odigrati jer se od samog početka utakmice vidjelo da će ovo ličiti na sve osim na nogometnu utakmicu. Poznato je da HNK „Sloga“ ima najmlađu momčad u natjecanju ( najstariji nogometaš je rođen u rujnu 1982. godine) dok većinu momčadi čine momci rođeni 1988. i 1989. godine. Želeći odigrati dobru utakmicu, primjerenu vremenu i terenu, u Podhumu iskusni trener Jozić je upozorio mlade nogometaše Sloge da igraju oprezno uočivši činjenicu da je delegat ove utakmice, Ante Velić (da li slučajno???) iz iste općine kao i klub domaćin. Usput rečeno delegatu jedne utakmice u ovom rangu natjecanja ne služi na čast da prije utakmice, na kojoj je on službeni predstavnik nogometnog saveza, pomaže domaćinu oko uređenja klupskih prostorija. (delegat Velića je, naime, pomagao oko postavljanja stola na teresi ispred klupske kavane).
Mladi nogometaši Sloge su istrčali na teren protiv znatno iskusnije momčadi NK „Kamešnce“ predvođene iskusnim Zlatkom Čondićem. Već od samog početka utakmice domaći nogometaši sa sa nekoliko oštrih startova, koje suci nisu sankcionirali, dali do znanja nogometašima Sloge da ovdje nemaju što tražiti. U oštru igru domaćih nogometaša dobro su se uklopili i suci utakmice Ljubo Miličević, Josip Kožul i Antoni Bandić. Sam tijek utakmice može se jednostavno opisati u nekoliko riječi – domaći nisu mogli doći do Slogina gola, a Slogi to nisu dozvoljavali suci. Žalosno je gledati kako znatno iskusnije nogometaši Kamešnice zaustavljaju gostujuće nogometaše ne birajući sredstva, a suci ih za to ne kažnjavaju, sigurni da će ih zaštiti domaći delegat Velić. Svako je zanimljiva i činjenica da je delegat Velić stalno nešto govorio pomoćnom sucu Kožulu koji je u prvom poluvremenu „znalački“ zaustavljao akcije Sloge pokazujući nepostojeće zaleđe. Nekoliko primjera očitih sudačkih pogreški vidjeli su svi na terenu sem njih samih :
1. U 17. Minuti, nakon gužve u šesnaestercu Sloge naš golman Marinčić je čvrsto uhvatio jednu visoku loptu i pored činjenice da je bio očito fauliran. Podigavši se sa zemlje rukama je gestikulirao prema sucu Miličeviću nakon čega je dobio javnu opomenu (žuti karton). Međutim, u zapisniku i sudac Miličević i delegat Velić su taj karton upisali nogometašu Sloge broj 2.
2. U 25. minuti nakon što je naš nogometaš broj 9. Ravnjak srušen u šesnaestercu domaćih očekujemo da sudac „domaćinski“ izvuče prekrašaj izvan šesnaest metara on samo odmahuje rukom da se igra nastavi.
3. Odmah početkom drugog poluvremena, kada domaći nogometaši uviđaju da ne mogu postići pogodak, na scenu stupa nogometaš domaćih Zlatko Čondić kojeg su svi na tribinama mogli čuti kako prijeti mladim sloginom nogometaši da će „od sada vidjeti kako se udara“
4. U 62. minuti igrač broj 9. je morao napustiti igru nakon niza grubih startova domaćina.
5. U 72. minuti nakon brze kontre Sloge nogometaš broj 12., Škoro, izbija sam pred golmana Mioča. Na nekih dvadesetak metar od gola sustiže ga domaći nogometaš broj 4. I grubo ga ruši s leđa – klasični prekršaj zadnjeg negometaša za crveni karton, za sve osim za suca Miličevića koji nije svirao niti prekršaj.
6. U čitavom drugom poluvremu domaći nogometaši nisu niti jednom uspjeli organizirati neku akciju da ugroze gol Sloge. I prvi put kad je jedna duga lopta nekako zalutala u šesnaesterac Sloge sudac svira kazneni udarac zbog navodnog igranjarukom nogometaša broj 5 . Nitko to nije vido sem suca Miličevića. Mladi nogometaši Sloge protestiraju, ali ne navikli na prljave igre, žele napustiti teren skidaju dresove. Domaći nogometaši postavljaju loptu na bijelu točku, a sudac Miličević odlazi do delagata Velića. Začuo se samo JEDAN zvižuduk i domaći nogometaši kreću ka svlačionici. Netko od domaćih predstavnika moli trenera Jozića da ne povlači momčad s terena nakog čega ostaju u čudu kad čuju da je sudac odsvirao kraj utakmice. Vjerojatno sudac Miličević nije bio siguran da domaći nogometaši mogu postići pogodak i iz izmišljenog jedanaesterca. Prekidom utakmice bio je siguran da će domaći tako upisati tri sigurna boda. Na ovo nas upućuju i riječi našeg golmana Marinčića kojem je glavni sudac Ljubo Miličević u poluvremenu susreta rekao „ golmane pusti taj jedan gol pa da smo mirni“???.
7. Nakon prekida susreta delegat Velić nikako nije uspijevao da poveže bar nekoliko suvislih rečenica. Nikako nije znao što da upiše u zapisnik, trebali li sudac pisati neku izjavu, dali je netko u gužvi kod prekida dobio crveni karton, tko je navodno udario suca.
8. Kao šlag na kraju dolazi odluka disciplinskog suca koji je nogometaša broj 5 (Stjepan Marina, broj iskaznice 31648) kaznio zabranom igranja od godinu dana zbog navodnog udaranja glavnog suca glavom u potiljak. Ovo je ovom mladom nogometašu ( rođen 21. 03 1989. ) prva prvenstvena utakmica i sugurno smo da nije udario suca. To svojim izjavama mogu potvrditi i trener Zrinko Jozić i Zdravko Fišić, osobe koje imaju više staža u nogometu nego što sva trojica sudaca, zajedno, imaju godina. Nisu valjda izjave samo službenih osoba mjerodavne.
9. Poseban slučaj je odluka disciplinskog suca da kazni nogometaša broj 7. (Anto Bartulović, sportska iskaznica broj 31073) koji je kažnjen zabranom igranja od 6 (šest) mjeseci iako je sudac, u dopunskom izjvešću, napisao da je Bartulović skinuo štitnike i bacio ih prema sucu. Dakle, nije ga niti pogodio.
10. Zbog svega navedenog, posebno zbog kažnjavanja mladih nogometaša, Izvršni odbor HNK „Sloge“ traži žurno sastanak sa čelnicima nogometnog saveza Županije Hercegbosanske, čelnicima Federalnog nogometnog saveza, Povjerenikom za natjecanje i Povjerenikom za suđenje, pa na kraju i sa predstavnicima NK „Kamešnice“ kako bi se razrješila trenutna situacija.
11. Izvršni odbor HNK „Sloge“ ozbiljno razmišlja, zbog učestalih nepravilnosti, i o napuštanju natjecanja u Drugoj ligi Jug zbog čega je za kraj slijedećeg tjedna zakazana i izvanredna skupština kluba.

Molimo vas da ozbiljno razmotrite ovaj prigovor i što žurnije zakažete sastanak kako bi i dalje pružili prigodu mladim nogometašima za borbu isključivo na sportskom terenu.


S poštovanjem.
PREDSJEDNIK I. O.
Anto Zeko

DOSTAVLJENO :
1. Predsjednik Federalnog nogometnog saveza,
2. Predsjednik Nogometnog saveza Hercegbosanske Županije,
3. Povjerenik za natjecanje,
4. Povjerenik za suđenje,
5. Tiskanim medijima,
6. a/a"

- 22:58 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.04.2007.

Fišić najviše pretrčao?

Naslov ovog posta trebao bi biti u duhu današnjeg datuma ali današanja dešavanja na utakmici „Kamešnica“ – „Sloga“ su daleko od dana za šale i današnjeg lijepog vremena. Naime, Zdravko Fišić je, nakon dugogodišnjeg igranja , ove sezone prestao sa aktivnim nastupima i pomaže treneru Joziću u stvaranju ove mlade momčadi. Nažalost, ti mladi nogometaši danas su dobili toliko batina da Fišić nije imao vremena da sjedne na klupu žureći od jednog do drugog sloginog nogometaša, pružajući im pomoć.Za takvo ponašanje domaći, predvođeni dugogodišnjim, mislili smo do danas, sloginim sportskim prijateljem Zlatkom Čondićem, nisu imali baš nikakvog povoda. Prošle jeseni Sloga ih je sportski ugostila, trenutni položaj na ljestvici obiju momčadi treba je garantirati mirnu uktakmicu. Nažalost, momčad Kamešnice je od početka igrala oštro. Daleko stariji i iskusniji nogometaši valjda su već na startu željeli preplašiti slogine mlade nogometaše (danas je najstariji slogin nogometaš Jurica Grubeša, rođen 1982. godine.) Pritisak iz publike sa nekakvim nerazumljivim krikovima na, kako domaćini rekoše, „zvaničnom“ razglasu valjda je dodatno trebao preplašiti gostujuće nogometaše.



U sve to odmah su se uklopili i suci Ljubo Miličević, Josip Kožul i Antoni Bandić koji su znali što treba odraditi jer će ih „pokrivati“ , gle čuda!, domaći delegat Ante Velić. Sloga je na terenu izgledala kao prava momčad i čini nam se da su domaći nogometaši mogli igrati i tri dana da ne bi ozbiljnije ugrozili gol golmana Marinčića. Domaći su bili potpuno nemoćni, a suci Slogi jednostavno nisu dozvoljavali da se približe golu domaćina. Kada bi se činilo da Sloga može ugroziti gol domaći nogometaši, sigurni u naklonost suca Miličevića, su vrlo oštirmi startovima zaustavljali Ravnjaka, Bartulovića, Grubešu, Škoru. Jedan dobar ulazak Ravnjaka u šesnaesterac i prekrašaj „za zatvor“ suci jednostavno nisu vidjeli, ali su zato stalno vidjeli slogine nogometaše u zaleđu iako to nitko drugi nije uočio. Jedan dobar prodor Škore domaći nogometaš Niko Pavić zaustavlja prekrašajem s leđa i kada svi očekuju da sudac svira bar prekršaj ( crveni karton je bio očigledan primjer starta zadnjeg nogometaša na protivničkog napadača) sudac prijeti Škori da će zbog simuliranja dobiti žuti karton. Pisac ovog post bio je na „tribinama“ sa nekoliko domaćih navijača koji su, vjerojatno od stida, nakon ovog starta napustili stadion prije kraja utakmice govoreći da je ovo sramota.



Trener Jozić je, vidjevši nemoć domaćih, od svojih mladih nogometaša zahtjevao ofenzivniju igru i što se bližio kraj utakmice Sloga je ozbiljnije prijetila domaćim. No, tada na scenu stupaju suci. U 80 minuti vidjevši da se bliži kraj susreta, a rezultat je 0 : 0 sudac Miličević, nakon što je lopta nakon dugo vremena bila u šesnaestercu Sloge, svira jedanaesterac. Zbog čega?. Navodno je netko od sloginih nogometaša igrao rukom. Tko? To nitko na stadionu sem suca Miličevića i njegovog mentora delegata Velića nije vidio. I kako to već biva slogini nogometaši protestiraju i trče prema klupi i treneru Joziću naivno pokušavaju uvjeriti suca da o jedanaestercu nima niti govora. U tu gužvu se uključuju i domaći nogometaši prijetnjama gostima, a sudac odmah svira kraj susreta. Valjda misli da je to najbolje rješenje, jer sigurno nije ni sam vjerovao da domaći i iz izmišljenoj jedanaesterca mogu postići pogodak. Nakon što su se momčadi povukle s terena objektivni gledatelji su mislili da je trener Jozić povukao momčad s terena nezadovoljan suđenjem jer nisu vjerovali da je sudac imao ikakav razlog za prekid susreta.



Dalji slijed događaja će biti zanimljiv mada već možemo pretpostaviti ishod. Suci će od delegata dobiti dobre ocjene, savez će kazniti nekog od nogometaša Sloge ( mada će im to biti teško, jer nitko nije udario suca, nitko nije dobio crveni karton) ali najlakše je kazniti nekog od mlađih nogometaša, svakako se nitko ne može žaliti jer je Savez zaštitio “svoje pulene“ rekavši da svaki klub koji se ima namjeru žaliti mora uplatiti novčani iznos od čak 800 KM.
Inače vrli delegat Anto Velić je na testiranju delegata pred početak ove sezone bio sjajan na testovima – od 20 postavljenih pitanja odgovorio je na 14, ali na čak 10!!! pitanja dao je negativan odgovor. Zbog poznavanja nogometnih pravila bio je suspendiran i sada je iznenada naučio sve i pokazao je to svoje znanje na današnjoj utakmici . Svaka čast ovakvim potezima čelnika nogometnog saveza.


- 22:43 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Rujan 2009 (11)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (15)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (3)
Srpanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (8)
Studeni 2006 (2)
Listopad 2006 (8)
Rujan 2006 (3)
Kolovoz 2006 (14)
Srpanj 2006 (8)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (12)
Travanj 2006 (16)
Ožujak 2006 (6)
Prosinac 2005 (16)
Studeni 2005 (9)
Listopad 2005 (1)
Kolovoz 2005 (2)
Srpanj 2005 (6)
Lipanj 2005 (12)
Svibanj 2005 (31)
Travanj 2005 (32)
Ožujak 2005 (23)
Veljača 2005 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Hit Counter




Jurica (Anto) Grubeša,29.01.1982., Uskoplje
Ivan (Vinko) Matišić, 08. 12. 1985., Paloč
Ivan (Zvonko) Katović, 04.10.1990., Ždrimci
Mario (Zvonko) Perić, 08.02.1990., Ždrimci