Linkovi
uskoplje.blog.hr

Brojevi žiro računa HNK "Sloga"
Unicredit Zagrebačka banka
3382802200252096

Hypo Alpe Adria Bank
3060440000016147
Devizni račun Hypo Alpe Adria Bank
7100-4236231290000

Trener Zrinko (Ljuban) Jozić, 27.06.1959,Uskoplje
Kristijan (Stojan) Matišić,14.03.1988.,Trnovača
Vlado (Stipan) Grubeša, 18.05.1983.,Uskoplje
Stjepan (Josip) Marina, 21.03.1989.Bugojno



Sloga Uskoplje

subota, 31.03.2007.

Rezultati XVIII kolo

Slika hostovana na Fotorola.com

- 16:22 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 30.03.2007.

Kako dalje?

Nažalost, opet smo primorani napisati nekoliko riječi o problemima. Problemi su, sigurni smo, pogađate financijske prirode. Tako Sloga iz godine u godinu troši sve manje novca. Iako se igra tek četvrto kolo proljetnog dijela prvenstva uprava Sloge je krajnje zabrinuta kako osigurati minimalna sredstva za završetak sezone. Česta tema razgovora sa predstavnicima ostalih klubova je financiranje klubova. Ostajemo najblaže rečeno iznenađeni ciframa koje oni spominju. Tako, recimo,predstavnici zadnjeg Sloginog gosta, momčadi HNK „Gruda“ žaleći se na mala financijska sredstva rekoše da nikako ne mogu postizati bolje rezultate kad su prošle godine potrošili samo 70.600,00 KM (sedamdeset tisuća šestotina konvertibilnih maraka)!!! Slične cifre spominju i ostali, niže rangirani klubovi iz ove lige. Kad im kažemo da je Sloga prošle godine potrošila iznos od 23.683,00 KM jednostavno ne vjeruju da se s tim novcem može nastupati u 30 utakmica, platiti kotizacija za natjecanje, platiti članarina, naknada za kartone, kupiti nešto neophodne opreme. No, donatora nema i svaka čast momcima da uopće igraju. Zahvaljujući nogometašima i samo još par članova uprave Sloga postoji. Do kada? Ne znamo kada će se i oni umoriti jer sva organizacija za samo par ljudi predstavlja ogroman teret. Nikako ne možemo shvati da u Uskoplju ne postoji bar 10 (DESET) osoba koje su spremene žrtvovati malo slobodnog vremena, i malo novca, da uspijemo sačuvati najmanje 200 mladih osoba od pošasti današnjeg vremena.
I par slika uz ovaj post govore u kakvom je stanju HNK „Sloga“ .



Na slikama nisu poljoprivrednici nego treneri (Jozić, Fišić, Arežina) koji, i po kiši, nastoje što bolje pripremiti teren za nastavak natjecanja provodeći na terenu po nekoliko sati dnevno.

Da za HNK „Slogu“ nisu samo financije problem pobrine se i nogometni savez. Ove godine natjecanje u drugoj ligi skupina „JUG“ vodi nogometni savez Hercegovčko neretvanske Županije. I, već smo i ranije isticali, za kotizaciju od 4 tisuće maraka, očekujemo da dobijemo bar sva izvješća vezana za natjecanje u ovoj ligi. A kakva je odnos spram ovog kluba govori samo podatak sa zadnje utakmice kada su Slogi poslali suce iz Livna, Stoca, Mostar i delegata iz Čapljine, dok klubovima iz Mostara sude suci koji su udaljeni najviše 30 kilometera. Tako Sloga za svaku domaću utakmicu mora osigurati najmanje 300 KM više od drugih klubova. Naš nogometaš Josip Posavac je skrivio prekid utakmice trećeg kola jesenjeg dijal prvenstva na utakmici u Grudama i dobio je zabranu igranja od godinu dana. Nogometaš Rame, Ostojić, učini isti prekršaj napadom na suca u XVI kolu protiv Branitelja i dobije „drakonsku“ kaznu od tri utakmice neigranja. Na zvaničnoj listi najboljih strijelaca lige, na kraju jesenjeg dijela sezone, nema nigdje našeg Vlade Grubeše iako je on trenutno drugi strijelac lige, sa postignutih 11 pogodatka, odmah iza Čuljka iz Drinovaca i Tošića iz Čapljine koji su postigli po 13 pogodaka. I takvih primjera je bezbroj. Sramota je i nabrajati što se sve Slogi događa, ali dok je god ovih par upornih zaljubljenika u nogomet i mladih nogometaša Sloga će postojati.

- 22:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.03.2007.

Kao Hrvatska !!!

USKOPLJE, 25. 03. 2003.
Gradski stadion „Košute“
Početak : 14 30 sati
Gledatelja : 100
Suci :
Mladen Pavić (Livno) 8,0
Ivica Pavlović, (Stolac) 8,4
Amer Macić (Mostar) 8,6

HNK „SLOGA“ : Mladen Marinčić 8, Ivan Katović 7, Jakov Bandić 7 ( od 65. min. Tomislav Posavac 6,5), Ivan Matišić 7,5, Stjepan Marin 7,5, Damir Juričić 6,5 ( od 35. min. Nikola Miličević 6), Anto Bartulović 7,5, Jurica Grubeša 7, Rašid Ravnjak 7, Vlado Grubeša 8, Pero Škoro 6 ( od 46. min. Ivan Boškić 6)

HNK „GRUDE“ : Miloš, Vranješ, Bracič,Ćorluka, Slišković, Karačić, Bandić, Palac, Čale, Mikulić, Zeljko.

Strijelci :
1 : 0 Vlado Grubeša 23 min.
1 : 1 Palac 85 min.
2 : 1 Vlado Grubeša 90 min.

Žuti kartoni :
„Sloga“ - D. Juričić (24 min.), Ravnjak (33 min) i Bartulović (70 min)
„Grude“ – Ćorluka (51 min) i Palac ( 63 min)



Sloga je danas na gradskom stadionu „Košute“ odigrala prvenstvenu utakmicu 18. Kola u okviru natjecanja u drugoj ligi Jug. Protivnik je bila dobra momčad HNK „Gruda“. Nogometaši Sloge su danas pokazali novu kvalitetu koju navijači priželjkuju odavno. Naime, dovođenjem nekoliko nogometaša, koji se pokazuju kao prava pojačanja, Sloga, iako se još uvijek osječa nedostatak snage, napokon nije pred kraj susreta posustala. Prvo poluvrijeme utakmice Sloga je pokazala zrelost i agresivnost. Novajlije u momčadi Bartulović, Ravnjak i Marina, uz standardno dobre Matišića, Juričića, Vladu Grubešu, Juricu Grubešu,i sve boljeg golmana Mladena Marinčića pokazali su više agresivnosti u tom poluvremenu nego u nekoliko prijašnjih utakmica. Čvrstom igrom i agresivnošću nisu dozvoljavali protivniku da odigra niti jednu suvislu akciju. Dobre prigode za postizanje pogotka u prvih 20 minuta imali su Ravnjak i Škoro. Sloga je došla u vodstvo nakon odličnog ubačaja u peterac gostujuće momčadi s desne strane i odličnog utrčavanja Vlade Grubeše. Sloga i nakon postignutog pogotka nastavlja agresivno. U 35. minuti nakon oštrog starta gostujućeg nogometaša igru je morao napustiti odlični Damir Juričić.


Već početkom drugog poluvremena osjeti se da slogini nogometaši nemaju dovoljno snage. Iako je trener Jozić izvršio i drugu izmjenu kako bi osvježio momčad gosti preuzimaju inicijativu i stvaraju izgledne prigode za postizanje pogotka. No, tada na scenu stupa golman Sloge Mladen Marinčić i sa nekoliko bravuroznih intervencija sprječava izjednačenje. Sloga pokušava zadržati agresivnost iz prvog dijela ali fizički spremniji gostujući nogometaši ne posustaju. I kada se bližio kraj susreta gosti dobivaju prigodu izvesti slobodana udarac s desne strane sa oko 18 metara od gola Marinčića. Gostujući nogometaš Vinko Palac ubacuje oštru loptu u peterac domaćih a Ivan Matišić nesretno skreće loptu u nebranjeni dio mreže gola nemoćnog Marinčića. Igrala se 85. minuta. Zar opet neodlučno?, pitaju se navijači Sloge. Tako ne misle nogometaši Sloge koji odmah pokušavaju doći do gola golmana gostiju Miloša. Bliži se kraj susreta i u posljednjem napadu Sloge Bartulović uzima loptu na nekih 25 metara, ulazi u šesnaesterac Gruda, s lijeve strane i kada se spremao na šut ruši ga gostujući nogometaš Ćorluka. Sudac Pavić bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator bio je Vlado Grubeša. Nakon toga sudac je odmah svirao kraj. Gosti nezadovoljniji gubitkom boda protestiraju kod delegata, ali zamislite??? Ne zbog lošeg suđenja nego zbog navodne preoštre igre sloginih nogometaša. Kao najgrubljeg nogometaša Sloge navode, u što nitko od onih koji su gledali Slogine utakmice u zadnjih nekoliko sezona ne može povjerovati, nogometaša koji u svojoj karijeriji nije napravio više od tri prekrašaja, kapetana Sloge Vladu Grubešu. Nevjerojatno!!! Tko gubi ima pravo da se ljuti, ali ne da priča gluposti.



- 22:40 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 21.03.2007.

Tablica



Kako sada izgleda, nakon odustajanja Neretve, iz ove lige će ispasti samo jedna momčad.

- 17:56 - Komentari (10) - Isprintaj - #

utorak, 20.03.2007.

Neretva odustala !!!

Neretva iz Čeljeva ponovno nije odigrala ni drugu utakmicu u nastavku natjecanja te je definitivno jasno da su odustali od natjecanja. Inače najzanimljivija utakmicu 16. kola u drugoj ligi skupina JUg odigrana je u Čapljini gdje je momčad Drinovaca pokazala da su i dalje kandidati za prvaka iako su u pauzi natjecanja ostali bez nekoliko kvalitetnih nogometaša. Sloga i pored poraza u gostima kod vodeće momčadi Branitelja nije razočarala. Iznenađenje je i pobjeda Kupresa u gostima kod momčadi Vira.

Rezultati 16. kola

Vir - Kupres 0 : 1
Branitelj - Sloga 2 : 0
Stolac - Lokomotiva 2 : 0
Tomislav - Turbina 2 : 1
Međugorje - Ljubuški 3 : 0
Grude - Rama 1 : 1
Čapljina - Drinovci 2 : 4
<

- 15:48 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.03.2007.

U Rami prekid

Prvo kolo nastavka natjecanja u Drugoj ligi skupina Jug nije počelo sjajno. Jedna utakmica, ona koja se trebala igrati u čeljevu između domaće Neretve i Gruda je odgođena, vjerojatno da se domaći pokušaju organizirati i nastaviti natjecanja, a utakmica između Rame i vodećeg Branitelja je prekinuta zbog napada domaćih nogometaša na suca utakmice.

Rezultati

Drinovci - Kupres 4 : 0
Čapljina - Stolac 3 : 0
Turbina - Međugorje 3 : 0
Lokomotiva - Tomislav 1 : 1
Sloga - Vir 1 : 1
Ljubuški - Kamešnica 1 : 2
Rama - Branitelj 0 : 1 (prekid)

- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.03.2007.

Razočarenje na startu

U prvom kolu nastavka natjecanja u Drugoj ligi, skupina Jug Sloga je razočarala svoje navijače. Po vrlo hladnom vremenu uz jak vjetar Sloga je odigrala samo neodlučno, 1 : 1 , sa momčadi Vira. Iako se nogometaši Sloge stalno imali inicijativu nisu uspjeli realizirati nekoliko izglednih prigoda za postizanje pogotka. Najveće zasluge za osvojeni bod u Uskoplju ima odlični golman gostujuće momčadi Boris Bačak. On je u nekoliko navrata sjajno intervenirao nakon udaraca Bartulovića, Grubeše i Žuljevića. Gosti su igrali čvrsto tako da mladi nogometaši Sloge nikako nisu pronašli način da igrom preko bokova "razvuku" protivnika i stvore višak. Iz jednog od rijetkih napada gosti su došli do vodstva u 55 minuti. Sloga je nakon toga pojačala pritisak ali nikako da postignu pogodak. Tek pred sam kraj, u 85 minuti Pero Škoro je uspio postići pogodak i tako osvojiti bar bod.
Vidljivo je da slogini nogometaši nisu prošli kvalitetne pripreme i da će trener Jozić morati uložiti dosta truda da momčad dovede do prave forme. razumljivo je da će to teško ostvariti kada četiri prvotimcima studiraju u Mostaru, a stariji nogometaši ne treniraju redovito jer rade.

Sloga je nastupila u sastavu : Mladen Marinčić, Jakov Bandić, Ivica Žuljević, Ivan Matišić, Josip Perić, Nikola Miličević, Damir Juričić ( od 83. min. Hrvoje Vuković), Pero Škoro, Jurica Grubeša ( od 63. min. Ivan Boškić), Vlado Grubeša, Anto Bartulović.








- 18:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 10.03.2007.

Opet su nas nagovorili

Očito da autori ovog bloga ponovno neće održati obećanje koje su dali sami sebi. Naime, već nekoliko puta su "čvrsto" odlučili da neće nastaviti objavljivati postove na ovom blogu, ali su i ovog puta nakon brojnih poziva, popustili, pa će na ovom blogu i dalje biti informacija o HNK "Slogi" i sportu uopće.
A jedini razlog što smo najvaljivali prestanak rada ovog bloga je što doista ne vidimo da se stanje u i oko HNK "Sloge" mijenja na bolje. Nažalost, stanje je svakim danom sve gore i da nije još samo par osoba HNK "Sloga" bi prestala sa postojanjem. Veliko je pitanje do kada će ovo ovako funkcionirati. Nismo optimisti, ali još se nećemo predati. Postojanjem ovog bloga mislili smo da ćemo skrenuti pozornost i potokanuti bar nekoliko osoba da pomognu, ali do sada, nismo vidjeli da netko želi pomoći. To se svakako ne odnosi na nekadašnje nogometaše Sloge koji su u Austriji i koji su postali redoviti (najveći) donatori HNK "Sloge". I pred ovu sezonu ugodno su iznenadili nogometaše te su im poslali trenirke na čemu se i ovim putem zahvaljujemo u ime nogometaša Sloge.
Sloga već sutra počinje prvenstvo i prvu utakmicu igrao kao domaćin protiv momčadi NK "Vir" sa početkom u 14 sati, a do kada će Sloga nastupati ovisi o financijskim sredstvima kojih, za sada, jednostavno nema.


- 21:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Rujan 2009 (11)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (15)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (3)
Srpanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (8)
Studeni 2006 (2)
Listopad 2006 (8)
Rujan 2006 (3)
Kolovoz 2006 (14)
Srpanj 2006 (8)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (12)
Travanj 2006 (16)
Ožujak 2006 (6)
Prosinac 2005 (16)
Studeni 2005 (9)
Listopad 2005 (1)
Kolovoz 2005 (2)
Srpanj 2005 (6)
Lipanj 2005 (12)
Svibanj 2005 (31)
Travanj 2005 (32)
Ožujak 2005 (23)
Veljača 2005 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Hit Counter




Jurica (Anto) Grubeša,29.01.1982., Uskoplje
Ivan (Vinko) Matišić, 08. 12. 1985., Paloč
Ivan (Zvonko) Katović, 04.10.1990., Ždrimci
Mario (Zvonko) Perić, 08.02.1990., Ždrimci