Linkovi
uskoplje.blog.hr

Brojevi žiro računa HNK "Sloga"
Unicredit Zagrebačka banka
3382802200252096

Hypo Alpe Adria Bank
3060440000016147
Devizni račun Hypo Alpe Adria Bank
7100-4236231290000

Trener Zrinko (Ljuban) Jozić, 27.06.1959,Uskoplje
Kristijan (Stojan) Matišić,14.03.1988.,Trnovača
Vlado (Stipan) Grubeša, 18.05.1983.,Uskoplje
Stjepan (Josip) Marina, 21.03.1989.Bugojno



Sloga Uskoplje

utorak, 30.05.2006.

Odigrano 29. kolo



Utakmice 29. kola donijele su nekoliko iznenađujućih rezultata. Nogometaši Gruda nisu otputovali na gostovanje u Mostar kod Lokomotive pa će biti zanimljiva reakcija Nogometnog saveza koji je prošle sezone za istu stvar kaznio Slogu oduzimanjem 2 boda i novčanom kaznom od 1.000,00 KM: (Sloga nije otputovala na gostovanje u Grude. Iznenađujuće su gostujuće pobjede Šujice u Uskoplju i Vira u Drinovcima kao iu remi Igmana u Jablanici.
Zadnje kolo donosi zanimljive susrete u Šujici gdje gostuje momčad Tomislava , u Rami gdje istoimena momčad dočekuje Stolac, a sigurni smo da će pun stadion biti u Konjicu gdje vodeći Igman sprema sigurnu pobjedu protiv momčadi Lokomotive i proslavu naslova prvaka i ulazak u Prvu ligu Federacije BiH:
Sloga zadnju utakmicu igra u Grudama.

- 21:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.05.2006.

Poraz Sloge

Sloga - Šujica

Danas je Sloga, po izuzetnom sparnom vremenu, odigrala zadnju domaću utakmicu u ovoj sezonu koja nije privukla veći broj gledatelja jer je ova utakmica bez nekog bitnog značaja za konačni poredak na ljestvici.
Nakon sigurne igre u prvom poluvremenu i vodstva od 2 : 1 ( strijelci Glavaš i Vlado Grubeša) trener Jozić je, već od početka drugog poluvremena, dao priliku mladim sloginim nogometašima. Mladi nogometaši Sloge su pokazali da se na njih može računati iako je znatno iskusnija momčad Šujice iskoristila njihovu mladost i na kraju pobijedila rezultatom 3 : 2.


- 22:07 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 27.05.2006.

In memoriam

Jutros je sve uskopljane rastužila vijest o iznenadnoj smrti Ante Jurlete, svima poznatog i omiljenog Šibulje. Još jučer je vodio svoje učenike na izlet, a za danas je bio zakazao odlazak u Radovinu. Omiljeni nastavnik mnogih generacija uskopljske osnovne škole, zaljubljenik u prirodu, dugogodišnji član planinarskog društva «Raduša» i HKD «Napretka» ostat će u trajnom sjećanju svim uskopljanima.
Pokop je na mjesnom groblju u Bistrici u nedjelju 28. svibnja, u 16 sati.

- 20:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.05.2006.

No comment

Međugorje, srijeda 24. 05. 2006.
Sportski centar
NK Međugorje - HNK Sloga 2 : 1 (0 : 1)
Gledatelja : 100
Delegat : Vladimir Glavaš
Suci : Tabak, Novokmet, Škaro ???

Početak : 1730

Međugorje : Lj. Markota, Čilić, Pavlović, S. Ostojić, Jerković, D. Ostojić, Z. Markotić, Gagro, Galić, ( od 82 min. M. Ostojić), Marinčić, Arelić, Tabak, Novokmet, Škaro.

Sloga : Marinčić, J. Grubeša, T. Stojanović, ( od 75 min. J. Bandić) I. Matišić, Fišić, (od 57. min. T. Posavac) Juričić, K. Matišić, J. Posavac, V. Grubeša, Glavaš, V. Bandić ( od 62. Mabić)

Strijelci :

0 : 1 V. Grubeša, 28 min.
1 : 1 Tabak, 48 min. (kazneni udarac)
2 : 1 Pavlović, 55 min


Umjesto komentara "utakmice" : Ovo je, ipak, na račun autora ovog bloga -
Pročitah negdje poslovicu : "Lopovi se ne stide što kradu, a mi se stidimo da ih lovimo"

- 23:32 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.05.2006.

Nesporazum


Proteklog vikenda odigrane se utakmice 28. kola Druge lige Jug koje je unijelo pravu pometnju među klubovima. Naime, utakmice zadnja tri kola trebale bi se igrati istog dana, u isto vrijeme, navodno, da se zaštiti regularnost prvenstva. Kažemo "trebale" jer su odluke povjerenika za natjecanje u najmanju ruku čudne. Utakmice u Konjicu i Šujici su igrane u subotu, a na fax. HNK "Sloge" do subote prijepodne nije došla nikakva obavijest niti je netko iz nogometnog saveza kontaktirao upravu Sloge, te su nogometaši Sloge krenuli put Međugorja u subotu kako je to po ranijem rasporedu dogovoreno. No, na terenu su se pojavili samo nogometaši Međugorja i Sloge, službenih osoba nije bilo, jer su oni dobili dopis da se utakmica igra u nedjelju.
U kontaktu sa povjerenikom natjecanja Predsjednik NK "Međugorje" pokušao je ishoditi dolazak službenih osoba iz susjedstva, na što je i vodstvo Sloge pristalo kako se ne bi stvarali dodatni troškovi. I kad su se nogometaši jedne i druge momčadi zagrijali uslijedio je "ultimatum" domaćina - utakmica se može odigrati, ali da se rezultat unaprijed zna - pobjeda mora pripasti Međugorju? Nevjerojatno! Što neki sebi dopuštaju. Nakon toga Slogini nogometašu su napustili teren, a nova utakmica je zakazana za srijedu, 24. 05. 2006. godine.
Tako je ponuda ljubaznog domaćina postala tema dana u Uskoplju.
Kako su do kraja natjecanja ostala još dva kola prvak se zna. Igman je igrama čitave sezone dokazao da zaslužuje prvoligaški status.Na začelju bi još moglo biti zanimljivo. Šujica polako stiže momčadi Vira i Rame. Šujica još igra utakmice protiv momčadi koje nemaju neki pretjerani motiv za pobjedu ( u Uskoplju i domaćin je momčadi Tomislava), dok Vir ima dvije teške utakmice - gostuje kod odlične momčadi Drinovaca i domaćin je Turbini.

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.05.2006.

Dobre vibracije

Da pobjede i dobre igre, pored položaja na ljestvici, ipak donose i bolju atmosferu u klubu, više navijača na tribinama, dokazuje ova sezonu. Naime, nakon prošlogodišnje sramne sezone i nakon odigrane prve utakmice u Konjicu sve se mijenja na bolje. Polako ali sigurno stvaraju se uvjeti da ovaj klub postane stabilan drugoligaš. Od kad je Sloga ispala iz prve lige Herceg Bosne stanje nije bilo bolje. Već smo ranije pisali da su napokon nogometaši Sloge prestali sami sebi kupovati opremu. Pored toga što su nabavljene kopačke i kostobrani Sloga sada ima na raspolaganju čak četiri garniture dresova što je još samo prošle godine izgledalo nezamislivo.
Angažiranjem uprave riješen je problem koji je prisutan u klubu još od 1994. godine kada je ponovno pokrenut rad kluba. Napokon je nabavljen kvalitetan traktor za košenje terena tako da su sada stvoreni preduvjeti da Sloga ima najbolji teren. Dolazak traktora izazvao je veću senzaciju nego da se spustio avion na stadion.
Senzacija – stigao traktor!!!
Pored sigurne pobjede nad momčadi HNK "Rame" jučer nas je ponovno ugodno iznenadio poklon iz Austrije od Bože Pilića. Naime, ovaj nekada vrsni vratar Sloge i Veleža je, kako je nedavno u telefonskom razgovoru i obećao, poslao četiri tako potrebne, nove, lopte tako da je, napokon, još jedan problem uspješno riješen. Tako je još jednom Lamza pokazao da ima veliko srce i da nije zaboravio svoju Slogu i Uskoplje.
Ohrabreni ovakvim potezima Bože Pilića slobodni smo, i ovim putem, tražiti sponzore za nove mreže za golove da bi teren zablistao u punom sjaju. Nadamo se da će ovaj blog doprinijeti da se i ovaj problem riješi, a sigurni smo da će im se nogometaši odužiti dobrim igrama i rezultatima.
Još jednom u ime nogometaša HNK "Sloge" VELIKO HVALA Boži Piliću.


- 21:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.05.2006.

Nikad lošija Rama

HNK "Sloga" – NK "Rama" 6 : 1 ( 2 : 1)


Uskoplje, 17 .05. 2006.
Gradski stadion "Košute"

Gledatelja : 150
Suci : Emil Husković (Mostar)
Dalibor Drlje (Mostar)
Dario Primorac (Ljubuški)

HNK "Sloga" : Marinčić, Vuković (od 68 min. Stojanović). Katović ( od 87 min. Žuljević), I. Matišić, Fišić ( od 46. min. Miličević), Juričić, K. Matišić, Posavac, V. Grubeša, Glavaš, J. Grubeša.

HNK "Rama" : Franjušić, Bašinac, Jurić ( od 14. min. Brković), Cvitanović, Vidakušić, M. Mišura, Topić, Nevjestić, Kapčević, Ostojić, I. Mišura ( od 46 min. Sabljo)

Stgrijelci :
1 : 0 Fišić ( 11. min.)
2 : 0 J. Grubeša ( 17 min.)
2 : 1 Nevjestić (36. min.)
3 : 1 Juričić (55 min.)
4 : 1 V. Grubeša (73. min.)
5 : 1 Glavaš (88 min.)
6 : 1 V. Grubeša ( 90 min.)

Žuti kartoni : HNK "Sloga" : Juričić ( 61 min.), Posavac (65 min.)
HNK "Rama" : Nevjestić ( 20 min.)

Jučer smo u kratkoj vijesti rekli da je Sloga odigrala loše što rezultat, svakako, ne pokazuje. Kažemo, loše, jer smo ovo proljeće vidjeli Slogu u daleko boljem izdanju od jučerašnjeg. No, davno sam zapamtio rečenicu jednog velikog trenera iz bivše države koji je rekao da se prave momčadi poznaju po tome što pobjeđuju i kada loše igraju. No, ono što je važnije od ovako uvjerljive pobjede je činjenica da je i ova utakmica potvrdila da trener Jozić s pravom favorizira mlade nogometaša. To se, prije svih odnosi na šesnaestogodišnjake Ivana Katovića i Hrvoja Vukovića, a svoje minute polako dobivaju i njihovi vršnjaci Toni Stojanović i Antonio Žuljević.
Rasterećeni svih briga u zadnja tri kola Sloga gostuje u Međugorju i Grudama, a dočekuje momčad Šujice.



- 21:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 17.05.2006.

Kratka vijest

U susjedskom derbiju Sloga, i pored loše igre, ponizila nogometaše HNK "Rame". Rezultat 6 : 1.

- 23:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 16.05.2006.

Najava 27. kola

Sutra (srijeda 17. svibnja 2006. godine) na rasporedu su utakmice 27. kola u Drugoj ligi Jug koje donosi niz zanimljivih susreta.
U Uskoplju se sastaju Sloga i Rama. Slogi bi pobjeda definitivno osigurala mjesto u sredini ljestvice, dok bi Rama porazom u Uskoplju dodatno otežala svoju borbu za opstanak s obzirom da u posljednje tri utakmice Rama igra kući s Tomislavom i Stocem a gostuje u Mostaru kod odlične momčadi Branitelja.
Derbi se igra i u Vrapčićima gdje sve bolja momčad Lokomotive dočekuje ovog proljeća izuzetno lošu momčad Međugorja.
Zanimljiva utakmica odigrat će se i u Grudama gdje istoimena momčad dočekuje Drinovce (momčad iz iste općine).
Iako to položaj na ljestvici ne govori Igman će sutra odigrati utakmicu sezone, jer bi pobjedom na zadnjem teškom gostovanju, u Viru, bio gotovo siguran prvak, jer do kraja igra u Konjicu s Drinovcima i Lokomotivom, a gostuje u Jablanici.
Kiks Igmana čeka momčad Tomislava koja do kraja sezone ima lakši raspored – igra još s Kupresom, Ramom, Međugorjem i Šujicom.
Samo se nadamo da će sve utakmice biti odigrane u sportskoj atmosferi uz korektno ponašanje nogometaša i pošteno suđenje.

Velimir Šekerija – povreda na zagrijavanju

- 21:44 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.05.2006.

S kim je Sloga igrala?


Prošli put utakmica protiv Čapljine igrana u nedjelju, 07. 05. 2006.) u prvom objavljenom tekstu, zaboravili smo napisati s kim je to Sloga igrala. Uočivši grešku ispričali smo se za propust nadajući se da se to neće ponoviti.
Ali, već jučerašnja utakmica, koju je Sloga igrala u Kupresu, stvorila nam je nove probleme. Naime, po rasporedu odigravanja utakmica u Drugoj ligi Jug Sloga je jučer trebala igrati protiv momčadi HNK "Kupres", ali da li je to bila momčad HNK "Kupres" prosudite sami.
Slogini igrači su krenuli na utakmicu uvjereni da su kvalitetnija momčad i da će u poštenoj, sportskoj, borbi izboriti pobjedu iako su bili uvjereni da je uprava HNK "Kupresa" odradila posao sa sucima (ili bar sa glavnim sucem Markotićem). Čitav tjedan trener Jozić je upozoravao nogometaše da ne nasjedaju na provokacije domaćih nogometaša i da ne reagiraju na odluke suca.
Na utakmicu je krenuo i veći broj članova uprave te nekoliko najvatrenijih navijača Sloge. Pored hladnog prijema domaćina Slogine nogometaše i članove uprave iznenadio je "domaći" nogometaš koji je jednog sloginog nogometaša, koji je stajao na hodniku, upitao gdje je svlačionica domaćina. Iskusniji članovi uprave su već ranije pretpostavljali da bi HNK "Kupres" mogao dovesti nekog nogometaša "sa strane". No, predstavnik "Sloge" je pregledao sve iskaznice domaćina i gle čuda??? svi nogometaši su bili uredno registrirani za HNK "Kupres"??? Kako ? Tko bi to znao. Odjednom pred utakmicu sa HNK "Slogom" za Kupres su, po prvi put, zaigrali nogometaši koji su "ispravno" registrirani za HNK "Kupres" još 31. 01. 2006. godine??? Zašto do danas nisu nastupali? To nitko od domaćina nije mogao objasniti.
A za HNK "Kupres" su nastupili : MARIO BADROV, AHMED DEDIĆ, MARIO BARAĆ i ISTOK KAMBER, nogometaši koji su registrirani za NK "Troglav" iz Livna.
Vjerni navijač Sloge fra Dominko Batinić na utakmici u Kupresu
I takav sastav Kupresa nije stvorio izglednu prigodu za postizanje gola. Zahvaljujući jednog greški slogine obrane slučajno su došli u vodstvo već u 7. minuti, a takav rezultat je znalački sačuvao "odlični" sudac Berislav Markotić. Sloga je mogla igrati "do sutra" ali pogodak ne bi postigli, ili kako to reče jedan objektivni Kuprešak na tribinama "ako Sloga izjednači igrat će se do mraka, ali Kupres mora pobijediti".
Autori ovog bloga bili bi sretni da ih netko demantira (nadamo se komentaru "Livnjaka" čiji su nam komentari uvijek bili dobro došli).
Kupres - Sloga

- 22:05 - Komentari (14) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.05.2006.

25 kolo


- 22:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.05.2006.

Pobjeda


Sloga sa favoritima igra dobro. Danas je nakon teške utakmice izvojevana značajna pobjeda nad momčadi Čapljine, koja osigurava ulazak u mirnu završnicu prvenstva. Koliko je protivnik Sloge dobar dovoljno govori izjava jednog nogometaša Sloge koji ustvrdi da se odavno nije ovoliko umorio. Gosti su poveli golom Šunje u 53 minuti i svi na stadionu su, znajući fizičku spremu Sloginih nogometaša, pomislili da će Sloga uknjižiti novi poraz. No, ovaj put su Slogini nogometaši bili mirni, po prvi put u nastavku natjecanja nisu se međusobno svađali, naprotiv, bodrili su jedni druge i takav odnos se isplatio. nakon dosuđenog kaznenog udarca Mario Glavaš je poravnao rezultat u 64 minuti. nakon toga gosti vrše snažan pritisak na gol Marinčića. Nakon jedne izgledne prilike gositju kada je Marinčić sjajno intervenirao Sloga izvodi brzu kontru Juričić pronalazi Joakima Perića koji u punom trku prelazi kompletnu obranu gostiju i vratara Jurkovića i iskosa, iz teške situacije ovjerava pobjedu Sloge. BRAVO MOMCI.

- 23:38 - Komentari (4) - Isprintaj - #

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Rujan 2009 (11)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (15)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (3)
Srpanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (8)
Studeni 2006 (2)
Listopad 2006 (8)
Rujan 2006 (3)
Kolovoz 2006 (14)
Srpanj 2006 (8)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (12)
Travanj 2006 (16)
Ožujak 2006 (6)
Prosinac 2005 (16)
Studeni 2005 (9)
Listopad 2005 (1)
Kolovoz 2005 (2)
Srpanj 2005 (6)
Lipanj 2005 (12)
Svibanj 2005 (31)
Travanj 2005 (32)
Ožujak 2005 (23)
Veljača 2005 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Hit Counter




Jurica (Anto) Grubeša,29.01.1982., Uskoplje
Ivan (Vinko) Matišić, 08. 12. 1985., Paloč
Ivan (Zvonko) Katović, 04.10.1990., Ždrimci
Mario (Zvonko) Perić, 08.02.1990., Ždrimci