Linkovi
uskoplje.blog.hr

Brojevi žiro računa HNK "Sloga"
Unicredit Zagrebačka banka
3382802200252096

Hypo Alpe Adria Bank
3060440000016147
Devizni račun Hypo Alpe Adria Bank
7100-4236231290000

Trener Zrinko (Ljuban) Jozić, 27.06.1959,Uskoplje
Kristijan (Stojan) Matišić,14.03.1988.,Trnovača
Vlado (Stipan) Grubeša, 18.05.1983.,Uskoplje
Stjepan (Josip) Marina, 21.03.1989.Bugojno



Sloga Uskoplje

utorak, 29.11.2005.

Uređenje stadiona

Već smo ranije pisali da su pojedini članovi Izvršnog odbora čvrsto odlučili poboljšati stanje u klubu. U jednom od ranijih postova smo pisali da su uređene svlačionice i službene prostorije kluba, a ove jeseni se radilo na uređenju samog terena. Saniran je kvar na vodovodnoj mreži, prefarbane su kućice za rezervne nogometaše, popravljana je ograda na stadionu, nabavljene su nove, zglobne, korner zastavice, okvir gola je konačno dobio kvalitetne nosače mreža i novu boju. Samo to bi bilo dovoljno da se stekne utisak da se o stadionu vodi računa. No, to nije bilo sve. Najviše oduševljenja u prvom redu kod igrača je izazvala, već dugo najavljivana, izmjena trave ispred golova. Tek tom akcijom sam teren je dobio potpuno novu sliku. Mnogi koji već dugo prate nogometna zbivanja kažu da se ne sjećaju da je trava zamijenjena od izgradnje terena (1979. godine). Još kad ovome dodamo da je potpuno očišćena okolina samog stadiona, tribine, prostor oko atletske staze vidi se da je urađen ogroman posao.
Pored svih tih poslova strogo se vodilo računa i o redovitom košenju kako glavnog tako i pomoćnog terena. Kako Sloga nema svoj traktor za košenje Izvršni odbor je privremeno riješio problem tako što gotovo svakih 15 dana organizira dovoz kosilice NK "Iskre" iz Bugojna. Samo za košenje terena, bez uračunatih troškova dovoza i odvoza kosilice u Bugojno, Izvršni odbor je ove godine izdvojio iznos od 980,00 KM. Tako se pred Izvršni odbor kluba već od danas postavlja novi cilj - prikupljanje sredstava za nabavku traktora za košenje travnjaka. To će svakako biti prioritet nad prioritetima i nadamo se da će konačno širi broj uskopljana pomoći ovu akciju svojim novčanim prilozima.
Da sve učinjeno nije bilo uzalud pored korektnog odnosa samih nogometaša i sjajnih rezultata u finišu jesenjeg dijela sezone govore i pohvale svih gostujućih momčadi i službenih predstavnika nogometnog saveza. Od svih je Sloga dobila samo pohvale te je sam teren ocijenjen najboljim u Drugoj ligi .
S toga nije bilo iznenađenje kada je svoju kontrolnu utakmicu baš na stadionu "Košute" u Uskoplju odigrala kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine. Sam bivši izbornik Bosne i Hercegovine Mišo Smajilović je rekao da je prava šteta što u Uskoplju nema odgovarajućih smještajnih kapaciteta jer je teren idealan za pripreme reprezentacije.



- 23:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.11.2005.

Sloga - Grude 2 : 1 (0 : 1)

Mnogi koji prate Slogu bit će iznenađeni razlogom jučerašnjeg kratkog posta o rezultatu utakmice kad čuju razlog. Naime, Izvršni odbor kluba je, po prvi put u zadnje četiri godine, odlučio skromno obilježiti završetak sezone. Tako je u restoranu "Sičaja" nakon jučerašnje utakmice priređena večera za nogometaše i malobrojne donatore. Kako su i autori ovog bloga bili nazočni toj večeri, koja će, nadamo se, postati tradicionalna danas donosimo detalje s jučerašnje utakmice.
Još u petak je na stadionu "Košute" bilo 20-ak cm snijega pa je odigravanje utakmice bilo upitno. Snažan jugo doprinijeo je brzom topljenju snijega i svi su se nadali da će i ova zadnja utakmica biti odigrana po lijepom vremenu. Još u nedjelju ujutro sve je izgledalo idealno da bi oko 11 sati počela kiša nošena jakim jugom. Kako su službene osobe i gostujući nogometaši došli ranije dogovoreno je da utakmica krene pola sata ranije od zakazanog termina. Već smo ranije pisali da Sloga, od dolaska trenera Jozića, nema problema sa sastavom momčadi tako da je bez većih problema određen sastav Sloge. Da je trener Jozić uspostavio dobre odnose među nogometašima govori i činjenica da na zadnjih nekoliko utakmica dolaze Jurica i Vlado Grubeša koji su trenutno u Zagrebu.
Malobrojni gledatelji, kao i sami nogometaši Sloge, nadali su se lakoj pobjedi i nastavku uspješne serije. Igralo se na jedan gol, onaj momčadi Gruda, ali bez izrazitih prigoda za pogodak. Nakon 30- ak minuta izrazite premoći polako se uvlačio strah od neke iznenadne kontre gostujućih nogometaša. I u 36. minuti iz prve akcije gosti su došli u vodstvo. Do kraja prvog poluvremena domaći nogometaši su nastavili sa napadima ali bez rezultata. U pauzi utakmice promrzli nogometaši Sloge su u svlačionici bili uvjereni da će postići pogodak navodeći primjer Dinama koji je gubio rezultatom 1 : 0 da bi na kraju pobijedio s 4 : 1 ( mada je bilo i šaljivih komentara da je i Hajduk gubio 1 : 0, pa da je tako ostalo i na kraju utakmice).
Umjesto Igora Zeko u nastavku utakmice igrao je Vinko Bandić, koji je već u 52. minuti postigao pogodak nakon velike gužve ispred gola domaćina. Tad se već jasno vidjela velika želja nogometaša Sloge za postizanjem drugog pogotka. Nastavili su sa stalnim napadima na terenu koji je, i pored jake kiše, još uvijek bio u dobrom stanju.
Gosti su i tada bili zadovoljni rezultatom jer nisu pokazivali želju za ugrožavanjem golmana Marinčića. Tijekom čitave utakmice svega su tri puta došli do Slogina gola. Velika želja za pobjedom rezultirala je drugim pogotkom Sloge. Sjajan pogodak postigao je Jurica Grubeša.
Tako je Sloga završila sezonu odličnim nizom od 4 pobjede i jednim neriješenim ishodom u zadnjih pet utakmica. Još jedan podatak je interesantan bez obzira gdje i s kim da su igrali, i u kom sastavu su nastupili nogometaši Sloge su svim svojim protivnicima uspjeli postići pogodak.



- 21:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.11.2005.

Zadnje kolo

Danas je u Uskoplju po izuzetno hladnom, vjetrovitom i kišnom vremenu Sloga odigrala zadnju utakmicu jesenjeg dijela sezone. Sloga je pobijedila momčad Gruda rezultatom 2 : 1 ( 0 : 1).

- 18:54 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 26.11.2005.

Ipak se kreće

Iz kola u kolo atmosfera u momčadi je sve bolja. Vidljivo je to i na terenu i van njega. Momčad, izgleda, konačno postaje "klapa". Tako se dešava da, bez obzira kakvo je vrijeme svi dolaze na treninge, a ono što je bilo nezamislivo u prvih nekoliko kola sada izgleda tako normalno i jednostavno. Nitko ne pamti, bar u zadnje četiri godine, da je na gostovanje otputovalo više nogometaša nego što Sloga ima dresova. Službeni predstavnici kluba konačno mogu delegatima dostaviti sastav puno prije početka utakmice. Ranijih godina je bilo uobičajeno da predstavnik Sloge donese sastav 10-ak minuta prije početka utakmice, bez obzira što Sloga igra kao domaćin. Sada se već može govoriti da trener Jozić polako stvara standardni sastav kojeg može izdiktirati znatno prije početka utakmice. Trenutno standardni sastav Sloge izgleda ovako : Mladen Marinčić (1987.), Kristijan Matišić (1988.), Zdravko Šekerija ( 1985.), Nikola Miličević ( 1988.), Zdravko Fišić (1963.), Damir Juričić (1981.), Ivan Matišić (1985.), Josip Posavac (1981.), Joakim Perić (1984., Mario Glavaš (1980.), Vinko Bandić (1987.). Još su tu Jakov Bandić )1988.), Pero Škoro ( 1986.) Kristijan Juričević (1988.),Matej Novaković (1988.), Franjo Tomić (1987.), Ivan Katović (1990.), Boris Jurleta (1987.), Ako se za stalno vrata Jurica Grubeša (1982.) i Vlado Grubeša (1983.) za što postoje realni izgledi, Sloga će, sigurni smo, biti stabilan drugoligaš.
Da sve ide u dobrom pravcu govori i sve bolji rad, opet moramo istači, dijela ljudi u upravi. Tko još pamti kad su nogometaši zadnji put dobili nešto od opreme? Zadnje dvije sezone nastupali su uvijek u istim dresovima, a sve ostalo kupovali su sami. Od onih famoznih poraza u Konjicu i u Mostaru ( protiv Lokomotive) sve ide na bolje. Kupljeni su novi dresovi, doduše tamno plavi, pa su nogometaše malo razočarani (navikli su na crveno bijelu kombinaciju), a pravo iznenađenje nogometaši su doživjeli kad su članovi Izvršnog odbora kluba na jedan od treninga donijeli 7 pari kopački ( nadamo se da će i ostali nogometaši dobiti kopačke do početak proljetnog dijela sezone), kao i 10 pari kostobrana što im je najviše nedostajalo. Konačno će i Sloga moći izvršiti izmjene nogometaša bez one ružne slike kad rezervni nogometaš mora uzimati kostobrane od nogometaša koji izlazi iz igre.
A da to ne bi bila jedina iznenađenja članovi Izvršnog odbora su se pobrinuli angažirajući se na uređenju samog stadiona.




- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.11.2005.

Njegovo veličanstvo vratar

Ivan TirićSvi dobri poznavatelji nogometne vještine kažu da su vratari čudna sorta. Izgleda, upravo zbog te činjenice Sloga već nekoliko sezona muku muči s vratarima. U zadnje dvije sezone, s većim ili manjim uspjehom, za Slogu su branili Dražen Nikolić, Jozo i Željko Rajić, Grga Mabić, Mario Đikić, Tomislav Žuljević. Treneri nikako da dobiju standardnog vratara koji bi bar branio tri-četiri utakmice u nizu. Do pred sam početak utakmice nije se znalo tko će od njih doći. Stalno su pronalazili druge razloge zašto ne brane : te nemaju opreme, te su se uspavali, moraju nešto raditi, žele da igraju kao napadači, moraju u školu, smeta im blato, smeta im sunce, boje se pogreške i tako u nedogled. Za te dvije sezone stalno je trenirao, i uspješno branio na malonogometnim turnirima, jedan momak kojeg nikako da prisilimo da donese slike kako bi mogao biti registriran. Radi se o Mladenu Marinčiću kojeg je trener Jozić na sve načine želio dovesti za prvog vratara. Valjda je momku dosadilo da ga stalno "prozivamo" za slike te je, nakon odigranih pet prvenstvenih kola. konačno donio slike za iskaznicu i od tada je Sloga dobila pouzdana vrata. Visok, snažan, uporan, željan dokazivanja prve utakmice je branio bez adekvatne opreme, u grču, ali vrlo solidno. Iz utakmice u utakmicu je bio sve bolji, a malobrojni sponzori su se sami potrudili da dobije kvalitetnu opremu ( rukavice, dres, kostobrane, kopačke).
Svih ovih godina vratari su imali gotovo identične treninge kao i ostali igrači. I tu je uvedena novina tako da će ubuduće s vratarima svih selekcija raditi iskusni Miroslav Arežina, koji trenutno, s velikim uspjehom, vodi nogometnu školu, a talentiranih vratara ima. Za sada se svojim talentom i upornošću ističe mladi vratar početnika Ivan Tirić ( rođen 1993. godine).
Tako je Sloga napokon dobila solidnog vratara koji je svakako puno pomogao da cjelokupna momčad dobije na sigurnosti. Time je i cjelokupna atmosfera u momčadi znatno bolja.



- 22:07 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 23.11.2005.

Uloga trenera Zrinka Jozića

Nakon uvjerljive pobjede nad momčadi "Vira", u drugom kolu nadali smo se da će sve doći na svoje mjesto. Međutim, već naredno gostovanje donijelo je stare probleme. Kod kuće igra jedna momčad, a u goste odlazi tko stigne. Tako je na gostovanje odličnoj momčadi Drinovaca otputovali samo 12 nogometaša, bez vratara, pa je po prvi put na gol stao mladi nogometaš Mario Perić ( rođen 1990. godine), koji do tada nikada nije branio, a na turniru u Nizozemskoj je bio proglašen za najboljeg nogometaša. Opet razočarenje. Ali ta utakmica kao i ona u petom kolu protiv Lokomotive u Mostaru su prekretnica u nastojanjima da se stvori ozbiljan klub. Nakon tih utakmica trener Zrinko Jozić je jasno rekao starijim igračima da ukoliko ne budu dolazili na treninge i ne igraju na gostovanjima neće igrati ni na domaćem terenu pa ma kakvi rezultati bili. I od tada se sve mijenja. Pravo je zadovoljstvo vidjeti na treninzima po dvadesetak nogometaša kako izvršavaju sve zadaće trenera Jozića kojem se mora odati priznanje za odličan pristup igračima. Malo priče i isključivo rad s loptom, kojeg igrači najviše vole, rezultirali su ozbiljnim pristupom svakom treningu. Bez obzira da li pada kiša, grije sunce ili sada kad pada snijeg na treninzima je uvijek dovoljno nogometaša. Čak imamo utisaka da što su vremenske (ne)prilike gore da je na treninzima više nogometaša. Zahvaljujući takvom pristupu "Sloga" je počela igrati sve bolje, naročito kako bi se bližio kraj utakmice, što je bilo iznenađenje za malobrojne ljubitelje koji su dolazili na Slogine utakmice, jer su bili navikli da Sloge sa svim protivnicima igra dobro do 60 minute, a onda nogometaši jednostavno stanu. Od tog petog kola i utakmice s Lokomotivom Sloga je i dalje gubila utakmice, ali se vidjelo da momčad ima karakter, nogometašima su sigurno u podsvijesti bile riječi trenera Jozića "samo vi trenirajte rezultati će doći". Zahvaljujući trenerovom inzistiranju čini se da je Sloga konačno riješila i pitanje vratara.


- 22:46 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 22.11.2005.

Opet malo politike

Nakon katastrofe u Konjicu svi uskopljani koji su ikada imali bilo kakav dodir s nogometom bili su vidno razočarani. Svakako treba napomenuti da su "Slogu" napustila tri vrlo dobra igrača, otišli su Jurica i Vlado Grubeša te Mario Batinić, koji je već drugu sezonu za redom bio najstandardniji igrač prve momčadi "Sloge" iako je tek sada navršio 16 godina ( trenutno nastupa za kadete NK "Intera" iz Zaprešića).
Što i kako dalje? Već druga utakmica dala je naslutiti da će sve biti bolje. Zbog poraza u Konjicu, ni krivi ni dužni, "nastradali" su nogometaši NK "Vira" koji su visoko poraženi – rezultat 6 : 1. Izvršni odbor kluba, odnosni manji broj njegovih članova, se angažirao da se što prije riješi nedostatak igrača. Tako je, vjerojatno, po prvi put nakon rata, jedan nogometaš "Sloge" dobio posao – Mario Glavaš je počeo raditi u poduzeću "Paloč" d.o.o. I drugim starijim nogometaša je obećana pomoć pri zapošljavanju,.
Nažalost, kako izgleda ništa ne može proći bez politike i ovdje je ne možemo zaobići. Naime, ono što već nekoliko godina članovi Izvršnog odbora "Sloge" zagovaraju i glasno svuda iznose je činjenica da je ovaj klub otvoren za sve nogometaše koji svojim kvalitetom zasluže da nastupaju za prvu momčad. Tako je i ove godine obavljen niz razgovora za nogometašima – Bošnjacima da dođu na treninge prve momčadi, s obzirom da drugi nogometni klub u Gornjem Vakufu – Uskoplju ne postoji. Nekoliko kvalitetnih nogometaša (Bošnjaka) se pojavilo na treningu i već nakon jednog treninga trener Jozić je bio zadovoljan prikazanim. Dogovoreno je da donesu potrebnu dokumentaciju kako bi mogli biti registrirani za "Slogu" s pravom nastupa već nakon 7 dana. A sad nastupa politika – momci nisu došli na slijedeći trening da bi samo nakon dva dana nekim čudom bio uredno registriran novi klub – FK "Sloga 46" koji se treba natjecati u kantonalnoj ligi Središnja Bosna. Dakako, pogađate, svi nogometaši koji su bili na treningu "Sloge" su registrirani za taj novi klub. I opet se priča već dobro poznata priča kako Hrvati ne žele ništa zajedničko, kako ne vole ovaj grad, ovu državu, kako žive iza željezne zavjese, pa čak u jednoj TV emisiji "naše" FTV "hrabra" voditeljica mrtva hladna izjavi "kako će ona ipak prijeći u to Uskoplje ma što da joj se desi". I da skratimo – danas u gradu opet postoje dva nogometna kluba. Čijom "zaslugom"? .





- 20:43 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.11.2005.

Tromjesečna kronologija

Ponovno pokretanje slogauskoplje.blog.hr je isključivo radi igrača i trenera koji su nas uvjerili da je opstanak kluba, u ovom rangu natjecanja, itekako moguć. A kako je krenulo na početku ovogodišnjeg natjecanja nitko u Uskoplju nije vjerovao da ćemo nastupiti na više od tri – četiri prvenstvena kola.
Kako je sve počelo? Pokušat ćemo odgovoriti u nekoliko narednih postova.
Kao što je to već uobičajeno, ljetnih priprema nije bilo, jer većina igrača HNK "Sloge" nastupa na malonogometnim turnirima, kako u Uskoplju, tako i u nekoliko susjednih gradova. No, to nas niti ovaj put nije puno zabrinjavalo, jer poznajući financijsku situaciju, nemamo ambicija za borbu u vrhu tablice. Sam Izvršni odbor kluba, odnosno njegovi malobrojni članovi, već poprilično umorni od stalnog traženja financijskih sredstva za minimalne potrebe kluba, ipak nije dovoljno uradio da se normalno dočeka početak prvenstva.
Tako su na prvu utakmicu, protiv vrlo jake momčadi Igmana iz Konjica ( koja je istakla kandidatura za prvo mjesto i ulazak u Prvu ligu Federacije BiH već mnogo prije samog početka prvenstva) otputovali momci koje su članovi Izvršnog odbora Borislav Posavac i Zdenko Malinar, zajedno sa trenerom Zrinkom Jozićem, doslovno "pokupili" na ulici, oni koji nikad nisu ni sanjali da će zaigrati za prvu momčad Sloge. Na utakmicu smo otišli gradskim autobusom i stigli tek pred sam početak utakmice, ali samo da se igra, da ne odustanemo u prvom kolu. Normalno, već je i to uobičajeno, nastupili smo u starim, već vidno kratkim i uskim dresovima, bez dovoljnog broja kostobrana, štucni, kvalitetnih kopački. Sva sreća što je bilo samo 11 nogometaša pa smo nekako sakupili jednoobraznu opremu. Sam početak utakmice i nije bio tako loš. Prvih 25 minuta sve je izgledalo solidno dok su Slogini "igrači" mogli bar malo trčati. Ali od tada na terenu je bila samo jedna momčad. Nogometaši Igmana su mogli postići pogodak svaki tren i pravo je čudo što rezultat nije bio i dvostruko veći. Ne pamtimo kad je Sloga primila 12 pogodaka na jednoj utakmici, ma s kim i kad da je igrala. Nakon utakmice, još u autobusu, vidno razočarani, Boro Posavac, Zrinko Jozić i Zdenko Malinar su čvrsto obećali, i sebi i drugima - ovako dalje ne ide, ili će biti klub ili odmah treba prestati sa radom pa kako kod bilo.



- 21:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.11.2005.

Krećemo ponovno

Razočarani odnosom nekih članova Izvršnog odbora kluba, odgovornih osoba iz izvršne i zakonodavne vlasti u općini spram razvoja cjelokupnog sporta na razini općine, a što je utjecalo i na negativan odnos samih nogometaša prema odigravanju prvenstvenih utakmica, autori ovog bloga su bili odustali od daljnjeg objavljivanja tekstova.
U međuvremenu su se desile neke pozitivne stvari pa smo ipak, uz dužno poštovanje prema igračima i manjeg broja članova Izvršnog odbora kluba, odlučili ponovno objavljivati aktualnosti iz HNK "Sloge", iako se bliži kraj jesenjeg dijela sezone.
Za ovaj prvi post nakon stanke od oko tri i pol mjeseca donosimo samo rezultate dosadašnjih utakmica "Sloge", a u nekoliko narednih postova nastojat ćemo dati pregled najvažnijih događanja u klubu i oko njega s nadom da će klub nastaviti s kvalitetnim radom na zadovoljstvo sve većeg broja poklonika nogometa koji se okupljaju na stadionu "Košute".
Slika hostovana na Fotorola.com



Slika hostovana na Fotorola.com

- 22:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Rujan 2009 (11)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (15)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (3)
Srpanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (8)
Studeni 2006 (2)
Listopad 2006 (8)
Rujan 2006 (3)
Kolovoz 2006 (14)
Srpanj 2006 (8)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (12)
Travanj 2006 (16)
Ožujak 2006 (6)
Prosinac 2005 (16)
Studeni 2005 (9)
Listopad 2005 (1)
Kolovoz 2005 (2)
Srpanj 2005 (6)
Lipanj 2005 (12)
Svibanj 2005 (31)
Travanj 2005 (32)
Ožujak 2005 (23)
Veljača 2005 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Hit Counter




Jurica (Anto) Grubeša,29.01.1982., Uskoplje
Ivan (Vinko) Matišić, 08. 12. 1985., Paloč
Ivan (Zvonko) Katović, 04.10.1990., Ždrimci
Mario (Zvonko) Perić, 08.02.1990., Ždrimci