Linkovi
uskoplje.blog.hr

Brojevi žiro računa HNK "Sloga"
Unicredit Zagrebačka banka
3382802200252096

Hypo Alpe Adria Bank
3060440000016147
Devizni račun Hypo Alpe Adria Bank
7100-4236231290000

Trener Zrinko (Ljuban) Jozić, 27.06.1959,Uskoplje
Kristijan (Stojan) Matišić,14.03.1988.,Trnovača
Vlado (Stipan) Grubeša, 18.05.1983.,Uskoplje
Stjepan (Josip) Marina, 21.03.1989.Bugojno



Sloga Uskoplje

četvrtak, 31.03.2005.

Sanacija prostorija

Prostorije prije sanacije Gradski stadion "Košute" izgrađen je 1979. godine kada je sagrađena i zgrada u kojoj su službene prostorije nogometnog kluba, svlačionice i trosobni stan. Ni igrači koji su u klubu zadnjih dvadeset godina ne pamte da su službene prostorije kluba i svlačionice u tom periodu bar okrečene. Razumljivo da su nakon toliko godina i posljedica rata prostorije bile u jako lošem stanju. Velike štete su bile naročito izražene nakon svake zime kada se obvezno dešavalo da voda u cijevima smrzne nakon čega je dolazilo do pucanja cijevi. Kvarovi su sanirani tako da se napravi otvor na mjestu gdje je došlo do pucanja cijevi i sve se ostavi tako otvoreno. Tijekom niza godina cijevi su pucale na nekoliko mjesta tako da je veći dio zida bio u rupama. Pored toga i pod je bio u lošem stanju, tako da je i ono minimalno čišćenje prostorija, koje rade treneri i jedan dio uprave kluba, bilo do te mjere otežana da je čitav prostor, najblaže rečeno, izgledao prilično jadno. Na sve strane je kapala voda, prozore, ili ono što je ostalo od njih, godinama nitko nije prao, pa se kroz njih jedva vidjelo. Na izvršnom odboru kluba se već nekoliko godina, pred početak sezone, govori da se prostorije trebaju renovirati, da se treba kupiti traktor, da se treba nabaviti bar dio osnovne opreme, ali se zbog nedostatka novca, sve prolongira za slijedeću godinu.
Napokon, članova uprave i treneri "Sloge" su prije nekoliko dana čvrsto odlučili da do nedjelje, 03. travnja i utakmice koju "Sloga" igra sa momčadi "Troglava" moraju završiti minimalno renoviranje prostorija. U ovaj veliki posao krenuli su sa samo 50 KM i uvjerenjem da će im, bar neki gospodarstvenici u Uskoplju, pružiti neophodnu pomoć. Da bi se bar krenulo sa radom i da se i ovaj put sve ne završi samo na riječima pobrinuo se Borislav Posavac koji je kupio boju za krečenje kako bi inicirao početak radova, nadajući se da neće ostati samo na tome. U samo dva dna udarničkog rada u koji su neposredno bili uključeni : Zrinko Jozić, Zdravko Fišić, Borislav Posavac, Stipan Grubeša, Zdenko Malinar, Dražen Nikolić, Ivan Barešić urađeno je gotovo sve što je i bilo planirano.
Zahvaljujući donacijama poduzeća "Notos" vlasnika Stipe Martinovića osiguran je sav potreban materijal za sanaciju. Autoprijevoznik Slavko Perić je donirao potrebnu boju i vješalice za garderobu, kako bi prostor što ljepše izgledao, a stolar Frano Vukadin je izvršio neophodne popravke stolica. Poduzeće "Korak" vlasnika, Tomke Rajića, je darovalo 50 metara četvornih vinifleksa za pod čime je riješen najveći problem prije početka radova.
I ova akcija je pokazala da se sa malo dobre volje i sa minimalnim sredstvima može puno toga uraditi. Pri dolasku na današnji trening igrači "Sloge" nisu skrivali svoje iznenađenje, ali i zadovoljstvo što će napokon imati prostor u kome će se ugodno osjećati. Da bi se ova akcija završila u najboljem redu pobrinuo se i gospodin Jozo Perić koji je svojim valjkom, kao uostalom i u zadnjih nekoliko godina, pomogao da se glavni i pomoćni teren kvalitetno pripreme za igru.
Do utakmice sa "Troglavom" ostalo je još samo detaljno čišćenje svih prostorija.
Tako je završen jedan dio posla, na upravi kluba ostaje da pronađe donatora za opremu i traktor-kosilicu za teren. Da li je najavljena "Uskopaljska večer" koja će se održati 16. travnja u Zagrebu dobra prigoda za to???

- 22:00 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 29.03.2005.

Opet odgode

Da čelnici Nogometnog saveza BiH i Nogometnog saveza Federacije BiH donose niz pogrešnih odluka, svima je već dobro poznato. Većina njihovih odluka je protiv interesa klubova bez obzira o kojoj razini natjecanja se govori. Visoki troškovi koje klubovi moraju snositi su sve više razlog da polako razmišljaju o odustajanju od natjecanja, a posebno se to odnosi na natjecanje mlađih uzrasta. Kao da je interes Saveza da što manje klubova ima natjecanje u svim kategorijama, što bi trebao biti glavni cilj i svrha natjecanja. Tako izgleda da se natjecanje u Drugoj ligi Federacije BiH organizira samo zbog zarade koja pripada Savezu. Primjera radi, svaki klub koji se natječe u Drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH mora uplatiti kotizaciju za natjecanje u iznosu od 4000,00 KM, zatim članarinu od 100,00 KM, a onda, kao domaćini, službenim osobama (delegat, i suci) mora, odmah nakon odigrane utakmice, isplatiti iznos od prosječno 650,00 KM. Tu još dolaze troškovi osiguranja utakmice, održavanje terena i svlačionica, nabavka neophodne opreme, te troškovi putovanja. Kad klubovi ipak osiguraju ta neophodna sredstva onda Savez donese odluku da natjecanje u proljetnom dijelu sezone krene 5/6 ožujka 2005. godine, kao da se Bosna nalazi, u najgorem slučaju, na Mediteranu. Zbog snijega i leda na terenu početak je prolongiran za 19/20 ožujak, ali se i tada odigralo nekompletno kolo. Igranje po takvim terenima prouzrokovalo bi samo dodatne troškove klubovima. Da su ljudi u Savezu imali krivo, pokazuje i činjenica da su i prošlog vikenda čak tri utakmice u Drugoj ligi Jug odgođene zbog toga što nije bilo uvjeta da se odigraju susreti : u Prozoru : HNK "Rama" – FK "Igman", u Tomislavgradu : HNK "Tomislav" – NK "Čapljina" i u Šujici : NK "Šujica" – FK "Turbina". Da bi se bar donekle zaštitila regularnost natjecanje donesena je odluka da se te utakmice pokušaju odigrati u srijedu, 30. ožujka.
U odigranim susretima drugog kola nastavka natjecanja postignuti su slijedeći rezultati :

NK "Troglav" – HNK "Grude" 7: 0
HNK "Stolac" – HNK "Kupres" 4 : 1
NK "Vir" – NK "Branitelj" 1 :4
FK "Bjelopoljac" – HNK "Sloga" 2 :1






- 12:55 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.03.2005.

Sretan Uskrs

Sretan Uskrs svim Uskopljanima ma gdje bili od redakcije slogauskoplje.blog. hr
Svim Uskopljanima Sretan Uskrs žele nogomometaši Hrvatskog nogometnog kluba "Sloga" Uskoplje.

- 09:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 26.03.2005.

Kraljevstvo za pogodak

I pored solidne igre tijekom čitave utakmice "Sloga" zabilježila poraz.
Danas je "Sloga" odigrala utakmicu redovitog, 19. kola, u Bijelom Polju protiv momčadi FK "Bjelopoljca". Da je kojim slučajem danas, netko tko ne poznaje situaciju na tablici ni to tko je gost, a tko domaćin, bio na stadionu u Bijelom Polju sigurno ne bi pogodio koja je momčad "Sloga". Ova utakmica je još jednom pokazala da "Sloga" nije imala niti jednu pripremnu utakmicu, niti je imala prigodu raditi na treninzima s loptom. Oba pogotka koji su postigli domaćini bila su nakon prekida igre što pokazuje da zadnja linija "Sloge" nije uigrana, te će još trebati dosta rada sa mladinim nogometašima kako bi riješili situacije u prekidu igre. Izuzev ta dva pogodak domaćin gotovo i nije imao nekih ozbiljnijih prigoda za pogodak. No, ni napadači "Sloge" još nisu podesili nišanske sprave. Iako je "Sloga", naročito u drugom poluvremenu, imala terensku inicijativu njeni napadači nisu stvorili izrazite prigode za postizanje pogotka. Izuzetak je situacija u 76 minutu, kada se Miloš našao u izglednoj situaciji, ali ga domaći igrač Mustafić obara s leđa, no sudac Obradović dosuđuje slobodan udarac, a domaćem igraču pokazuje samo žuti karton. Miloš sam izvodi slobodan udarac, a lopta prolazi pored lijeve vratnice domaćeg golmana. Već u slijedećoj minuti Glavaš dobro ubacuje pred gol domaćina, golman ispušta loptu, ali u blizini nema napadača "Sloge". Da stvar po "Slogu" bude još nepovoljnija u zadnjim minutama prvog poluvremena povrijedio se napadač Jaokim Perić, te je trener "Sloge" morao vršiti ne planirane izmjene. Da je ovu utakmicu "Sloga", s malo sreće, mogla dobiti zorno je pokazao i trenutak kada je Ljuban Šekerija postigao pogodak, a domaći igrač Hidović je revoltirano napustio teren.
Koliko je "Sloga" bila dominantna govori i činjenica da je trener domaće momčadi još deset minuta prije isteka regularnog vremena utakmice panično dozivao suca vičući da je kraj.
Poraz je svakako neugodan, ali po prvi put nakon nekoliko godina, autobus s kojim su otputovali nogometaši "Sloge" je bio pun - igrača i navijača. Za sada je atmosfera u momčadi dobra, a trener napokon nema problema sa brojem igrača kada se ide na gostovanje.

Stadion u Bijelom Polju

FK "Bjelopoljac" – HNK "Sloga" 2 : 1 (2 : 1)

Gledatelja : 50

Žuti Kartoni : Hidović u 19 min., Mićijević u 43 min, Mustafić u 76 min.
Zdravko Šekerija u 35 min.
Strijelci : 1 : 0 Pajić u 23 min; 1 : 1 Ljuban Šekerija u 43 minutu; 2 : 1 Mićijević u 45 minutu


FK "Bjelopoljac" :Omerika, Mićijević ( od 46. min. Mustafić), Ljevo, Hidović ( od 43. min. Hasić), Ibrulj, Kaminić, Pajić (od 72. min. Čekro), Glavović, Bilkić, Eminović, Bećirević,
HNK "Sloga" : Jozo Rajić, Josip Zeko, Grga Mabić ( od 28. min. Zdravko Šekerija), Kristijan Matišić, Mario Turić, Damir Juričić, Ljuban Šekerija ( od 46. min. Damir Petričević), Vladimir Grubeša, Berislav Miloš, Mario Glavaš, Joakim Perić ( od 46. min. Dario Pilić)

- 23:26 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 25.03.2005.

Dinamo u srcu

Veterani Ovih dana gotovo svi ljubitelji nogometa s prostora bivše države kao glavnu temu imaju nogometni klub Dinamo iz Zagreba. O trenutnoj situaciju u kojoj se Dinamo nalazi različiti su komentari, neki se raduju, neki tuguju, neki žale upravu, neki trenere, neki igrače. Kako je u Uskoplju daleko najviše navijača zagrebačkog kluba ( po nekima gotovo 80 % ljubitelja nogometa u Uskoplju navija za Dinamo) razumljiva je njihova tuga. Pograđani su, kao tradicionalni navijači splitskog Hajduka, napokon došli na svoje. Ipak, sigurni smo, da se svi ljubitelji malog nogometa u Uskoplju, pored uživanja u natjecateljskom dijelu turnira, rado sjećaju majstorija veterana Dinama iz Zagreba koji već drugu godinu za redom nastupaju u završnoj večeri malonogometnog turnira "Uskoplje". U prvom redu zahvaljujući Uskopljaninu, gospodinu Marku Vukadinu, i povjereniku NK "Dinama" u Uskoplju, gospodinu Ljubanu Boškiću veterani NK "Dinama" postaju tradicija malonogometnog turnira u Uskoplju. Igrači "Dinama" su toliko zadovoljni gostoprimstvom domaćina da, kako sami izjavljuju, jedva čekaju ponovni susret.. U revijalnoj utakmici se sastaju sa veteranima "Sloge" ali gosti, na terenu, ne pokazuju želju da domaćinima uzvrate na dobrom prijemu.
Tako su veterani "Dinama" 14. kolovoza 2003. godine pobijedili rezultatom 6 : 2 (5 : 1) .
Za "Dinamo" su nastupili : Krešo Crnjko, Željko Pakasin, Ivica Miljković, Zlatan Aranutović, Ivo Pervan, Stjepan Razun, Albert Pobor, Ante Konjević, Damir Musić i Niko Ivoš.
Za HNK "Slogu" su igrali : Božo Pilić, Vinko Grubeša, Nikola Milić, Miroslav Šekerija, Mladen Novaković, Ivan Pilić, Zdravko Fišić, Zrinko Jozić, Zvonimir Matijanić, Drago Bošnjak.
Golove za "Dinamo" su postigli : A, Konjević u 3, 9. 17, i 19 minutu, Ž. Pakasin u 8 i 23 minutu. Golove za "Slogu" su postigli Mladen Novaković u 16 i Nikola Milić u 30 minutu.
Suci su bili : Stipo Tokić i Ivan Topić.
Prošle, 2004. godine, rezultat je bio 4 : 0 ( 2:0) za "Dinamo".
"Dinamo" : Josip Škaro, Ivan Krstanović, Zlatan Arnautović, Damir Lesjak, Željko Orešković, Mladen Munjaković, Željko Pakasin, Drago Vabec, Rafael Vulić, Niko Ivoš i Ivan Boškić.
"Sloga" : Božo Pilić, Jozo Sičaja, Ivan Kvesić, Branko Stojanović, Ante Vukadin, Miroslav Glavaš, Frano Zeko, Dražen Nikolić, Zdravko Fišić i Zrinko Jozić.Golove za "Dinamo" su postigli : Niko Ivoš u 13 min., Ivan Boškić u 17, Mladen Munjaković u 37 minutu i Željko Pakasin u 40 minutu.
Momčad "Dinama" s klupe je vodio proslavljeni as Slaven Zambata.


- 22:51 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.03.2005.

Operacija "Nizozemska"

Danas je trener HNK "Sloge", Miroslav Arežina otputovao u Nizozemsku (Eindhoven) ,zajedno sa još četvoricom mladih igrača "Sloge" ( igrači rođeni 1990. i 1992. godine) koji će igrati, kao pojačanja, za momčad HNK "Tomislav" iz Tomislavgrada na međunarodnom nogometnom turniru. S trenerom Arežinom na put su krenuli : Filip Arežina, Mario Perić, Toni Stojanović i Antonio Žuljević. Ovo će biti dobra uvertira za nastup mladih nogometaša HNK "Sloge" na turniru u Nizozemskoj početkom svibnja. Nažalost, čini se, bar za sada, da sav teret odlaska mladih igrača "Sloge" pada na teret njihove roditelje. I ovom prigodom pozivamo sve koji mogu financijski pomoći da se uključe u akciju prikupljanja novčanih sredstava, jer mladi nogometaši "Sloge" to zasigurno zaslužuju.
Kako bi mlada momčad "Sloge" na tom turniru ostavila dobar utisak i van terena već je izabrana i nova sportska oprema kako bi svi igrači bili jednoobrazno odjeveni i van terena. No, sve je to dovedeno u pitanje, jer kupovina opreme dodatno roditeljima povećava troškove, pa je već sada nekoliko izuzetno nadarenih igrača, isključivo zbog nedostatka novca, najavilo da nisu u stanju sami pribaviti iznos između 300 i 400 KM, koliko bi njihovi roditelji trebali izdvojiti za troškove prijevoza i nabavke neophodne sportske opreme.
Nadamo se da još uvijek nije kasno i da će gospodarstvenici Uskoplja, kao i svi drugi dobri ljudi, prikupiti dovoljno financijskih sredstava kako bi ova, izuzetno nadarena generacija, otputovala u Nizozemsku u kompletnom sastavu kako se ne bi dogodilo da se djeca već sada dijele po svome socijalnom statusu.

- 22:36 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 23.03.2005.

Prva utakmica

Nije sjajno. Kao što su se mnogi dobri poznavatelji nogometne vještine i pribojavali HNK "Sloga" na startu nije ostvarila povoljan rezultat. Trener Arežina se pribojavao ove prve utakmice zbog toga što nije imao prigodu, zbog stalnog snijega na terenu, pripremiti momčad u tehničko - taktičkim elementima igre. No, malobrojni ljubitelji nogometa, njih oko 80-ak, koji su gledali današnju utakmicu više zamjeraju Upravi kluba nego igračima i stručnom vodstvu "Sloge". Dakako da se zamjerka u prvom redu odnosi na činjenicu da uprava "Sloge" u pripremnom razdoblju nije organizirala niti jednu pripremnu utakmicu van Uskoplja na terenima u Hercegovini gdje bi se momčad uigrala. Tako je današnja utakmica bila u stvari prigoda da igrači po prvi put ove godine osjete loptu na travnatom terenu. Raduje ipak činjenica da su svi igrači fizički lako podnijeli napore prvenstvene utakmice što do sadašnjih sezona nije bio slučaj. "Sloga" je čitavu utakmicu imala izrazitu terensku inicijativu.
Gosti iz Vira praktično niti jednom u tijeku čitave utakmice nisu došli ni do ruba šesnaesterca "Sloge". Igrači "Sloge" su već od prve minute opsjedali gol "Vira". Tako su idealne šanse imali Miloš ( već u 4. minutu je sa pet metara prebacio gol), zatim isti igrač u 12 minutu izbija pred golmana gostiju, ali lopta prolazi ispod golmana i zastaje u blatu. U 28 minutu domaći igrači Posavac i Zeko su imali idealnu prigodu za postizanje gola, ali su zasmetali jedan drugom. "Sloga" istim tempom nastavlja i u drugom poluvremenu. Redaju se prigode Petričevića, Glavaša, Miloša. U nekoliko navrata lopta pogađa stative gola gostiju. Po običaju kada jedna momčad ne iskoristi brojne prigode ni suci im nisu naklonjeni. Tako je i ovog puta, po tko zna koji put, "Sloga", kao domaćin, oštećena. Naime, u želji da ne prime gol, gostujući igrači su na sve načine zaustavljali nalete domaćina, tako da su nekoliko puta loptu iz svog šesnaesterca izbacivali rukama. Suci su već navikli na izuzetno korektno ponašanje domaćih igrača i navijača pa "Sloga" zbog toga dobiva pohvale, ali od toga ima malo koristi, jer igrajući u gostima nogometaši "Sloge" dobro znaju kako ti isti suci sude otvoreno za domaćine.
No, život ide dalje nadamo se da je ovo, ipak, samo početna kriza, i da će "Sloga" iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje, što im od srca želimo. Nadamo se da ih ovaj rezultat neće obeshrabriti, jer njihova želja i volja za radom je izrazito velika. Nastavit će i dalje trenirati i igrati gotovo bez ikakvih uvjeta. Danas su imali samo jednu kvalitetnu loptu za odigravanje utakmice, a igrali su u markirima za trening jer imaju samo jednu, crvenu nekompletnu, garnituru dresova, a kako su gosti imali istu boju dresova "Sloga" je kao domaćin, morala igrati u drugoj opremi.

Gradski stadion "Košute"

HNK "Sloga – NK "Vir" 0 : 0 (0:0)

Gledatelja : 80

Žuti karton : I. Čamber 56. min.


Suci : Paul Balta, Vinko Duvnjak, Jako Repić

HNK "Sloga : Rajić, J. Perić ( od 74 min. Mabić), Batinić, Matišić, Fišić, Posavac (46. min.
Lj. Šekerija), Petričević, Zeko ( 46. min. Juričić), Miloš, Glavaš, Perić.

NK "Vir" : A. Bešlić, M. Bešlić, Đerek, R. Mikulić, Polić, D. Mikulić, M. Čaber, I. Čamber, I. Galić, Brlić, I. Mikulić.



- 22:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 22.03.2005.

Počelo je

Konačno, nakon prolongiranja početka natjecanja od dva tjedna, u subotu 19. i nedjelju 20. ožujka počelo je natjecanje u okviru Druge lige Federacije BiH, skupina Jug. Zbog snijega i leda na terenima u Konjicu i Uskoplju ipak su odgođene utakmice FK "Igman" – HNK "Tomislav" i HNK "Sloga" – NK "Vir". Zbog zaštite regularnosti natjecanja Povjerenik za natjecanje je utakmicu FK "Igman" – HNK "Tomislav" odgodio za utorak, 22. ožujka, a utakmicu HNK "Sloga" – NK "Vir" za srijedu, 23. ožujka 2005. godine.
Već rezultati ovog prvog proljetnog kola nagovještavaju vruće proljeće na drugoligaškom jugu. Prvo kolo je već ponudilo derbi, koji su pred oko 700 gledatelja, u izuzetno napetoj atmosferi, odigrali glavni kandidati i financijski najmoćniji klubovi u Drugoj ligi Jug – HNK "Čapljina – NK "Troglav". Delegat na ovoj utakmici je bio Uskopljanin Borislav Posavac, što je još jedna potvrda njegovog dosadašnjeg uspješnog rada.

Rezultati prvog proljetnog kola :

Jablanica : FK "Turbina" – HNK "Stolac" 4:0
Mostar : NK "Branitelj – NK "Šujica" 3:1
Grude : HNK "Grude" – FK "Bjelopoljac" 1:1
Čapljina : HNK "Čapljina" – NK "Troglav" 3:1
Čeljevo : NK "Neretva" – NK "Međugorje" 3:1
Konjic : FK "Igman" – HNK "Tomislav" 1:1


Napokon se na gradskom stadionu "Košute" otopio snijeg i led te će sutra (srijeda 23. ožujka), igrači HNK "Sloge" po prvi put ove godine imati prigodu igrati na travi. Iako je teren još uvijek vlažan i bit će težak za igru igrači jedva čekaju da istrče na travnati teren. Iako su svjesni da nisu dovoljnu uigrani sigurni su da imaju dovoljno snage za ovu izuzetno važnu utakmicu. Svi očekuju dobar rezultat koji bi značio prekretnicu u nastojanjima !Sloge" da izbori opstanak.
Utakmica počinje u 14 sati.
Svi igračima i vodstvu HNK "Sloge" želimo puno sreće i sigurnu pobjedu.

- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.03.2005.

Više od igre

Nakon Domovinskog rata HNK "Sloga" je odigrala dosta zanimljivih utakmica, koje iz raznih razloga, zavrjeđuju da budu detaljnije spomenute na ovom blogu. Povremeno ćemo iskoristiti prigodu i podsjetiti vas na neke od njih.
Svakako da na prvom mjestu ovdje treba istaći prijateljsku utakmicu koju je HNK "Sloga" odigrala 25. travnja 2002. godine sa momčadi NK "Sloge" ( da pojasnimo onima koji imaju nešto protiv naziva "Hrvatski nogometni klub Sloga" – radi se o dvije nogometne momčadi iz Gornjeg Vakufa – Uskoplje koji su formirani odmah nakon rat i oba su zadržala stari naziv "Sloga", te je naziv HNK "Sloga" valjda svima logičan).
Poslije niza dogovora, u koje su bili uključeni i političari, napokon je zakazana i ta utakmica koju su mnogi smatrali više od igre. Kako je grad, Odlukom Visokog predstavnika za BiH, ujedinjen tek 01. listopada 2001. godine, stvorene su sve pretpostavke za ovaj susret. HNK "Sloga" je tada bila član Druge lige Herceg Bosne, a NK "Sloga" član Kantonalne lige Srednja Bosna. Ovaj susret je izazvao ogromnu pozornost, pa se na tribinama gradskog stadiona "Košute" okupilo oko 800 gledatelja. Nažalost, veliki broj ljubitelja nogometa nije ima prigodu uživati u igri jer je razlika u klasi bila daleko na strani momčadi HNK "Sloga". Na kraju susret je u fer i korektnoj atmosferi završen pobjedom HNK "Sloge" rezultatom 6 : 1 (3 : 1). Trener NK "Sloge", Vahid Ćurić, je istakao da se kod njegovih nogometaša osjećao pritisak u nogama što je, po njemu očekivano, jer nisu navikli igrati pred ovolikim brojem gledatelja. Po boljim poznavateljima nogometnih prilika u gradu rezultat ovako lošeg nastupa NK "Sloge" je u činjenici što su ih njihovi simpatizeri i vodstvo (i političari) uvjeravali da su daleko kvalitetnija momčad od HNK "Sloge".
Momčad HNK "Sloge" je nastupila u sastavu : Jozo Rajić, Ivan Boškić ( od 62 min. Jurica Grubeša), Grga Mabić ( od 75. min. Franjo Tomić), Mario Turić, Zdravko Fišić, Josip Perić, Mario Glavaš, Josip Posavac, Joakim Perić, Vladimir Grubeša, Berislav Miloš, Na klupi su još bili : Antonio Tečić i Ivan Matišić. Trener Miroslav Arežina.
Za NK "Slogu" su nastupili : Semko Čaluk, Sabahudin Kovačević, Sanel Delić, Adnan Delić, Emsad Muharemović, Admir Šošić, Elvedin Haznadarević, Enes Jarić, Mirsad Puljarga, Sefir Gvozden, Adis Čorbadžić. Rezerve su bili : Salih Trkić, Hakija Bičkalo, Seid Čeho i Rasim Bešić. Trener Vahid Ćurić.
Strijelci za HNK "Slogu" su bili : Mario Glavaš u 15 minutu, Berislav Miloš u 20. i 80, Josip Posavac u 42. i 72 minutu i Vladimir Grubeša u 56 minutu. Počasni pogodak za NK "Slogu" postigao je Čorbadžić u 45 minutu
Susret su odlično sudili suci iz Bugojna : Emir Ribić sa pomoćnicima Dževadom Imoćaninom i Harisom Softićem, delegat je bio Branko Pilić.
Nakon susreta načelno je bio dogovoren uzvratni susret na igralištu NK "Sloge", ali do susreta nikada nije došlo jer je ovaj klub prestao postojati. Bez obzira na tu činjenicu i danas mnogi pričaju da se klubovi trebaju ujediniti ???

- 20:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 19.03.2005.

Malonogometni turnir (2)

Detalj s turnira Malonogometni turnir "Uskoplje" je iz godine u godinu bio sve kvalitetniji. S kvalitetom je rasla i visina nagrada na turniru, a uskopaljski poduzetnici su se utrkivali za dovođenjem što kvalitetnijih nogometaša. Tako su na malonogometnom turniru nastupale momčadi iz Mostara, Rame, Livna, Jajca, Bihaća, Bugojna, a redovito su u pojedinim momčadima nastupali malonogometni reprezentativci iz Republike Hrvatske. Turnir je HNK "Slogi" postao siguran izvor financiranja, tako da je zarada od turnira (4000,00 do 5000,00 KM) dobro došla pred početak prvenstva, kada su troškovi najveći.
Po mišljenju većine ljubitelja malonogometne vještine najjači turnir je bio 2002. godine. Na tom turniru, kao i na većini ostalih, bilo je prijavljeno 16 momčadi. Turnir je počeo 30. srpnja 2002. godine utakmicom MNK "Seljak" Livno - kadeti HNK "Sloge". Za kadete HNK "Sloge" su nastupali : Mario Đikić, Davor Vuković, Vinko Bandić, Igor Zeko, Nikola Miličević, Damir Petričević, Kristijan Matišić, Dario Pilić, Ilija Zeko, Franjo Tomić, i Pero Škoro, koji sada, iako juniori, predstavljaju okosnicu prve momčadi HNK "Sloge".
Te godine se po prvi put dogodilo da niti jedna momčad iz Uskoplja nije osvojila jedno od prva tri mjesta. Utakmice za treće, odnosno za prvo mjesto odigrane su tradicionalno 14. kolovoza. U utakmici za treće mjesto sastale su se momčadi "Milecoop Rama" – "Van Gogh". Rezultat te utakmice je, nakon neodlučnog rezultat prvog poluvremena 1:1 bio 6 :3. Za momčad "Van Gogh" su nastupili igrači iz Uskoplja : Dražen Nikolić, Zdravko Čuljak, Bojan Jurina, Dražen Matišić, Berislav Miloš, Ivan Kožul, Jozo Matišić, pojačani sa Mariom Bašićem, Ivanom Botićem, Ivicom Osibovim i Danijelom Vukadin.
U finalnoj utakmici su igrali "Jadro Valentino" – "Paloč" , po nazivima momčadi uskopaljskih poduzetnika, Caffe "Valentino" i poduzeća "Jadro" d.o.o. i "poduzeća "Paloč" d.o.o., a u stvari radilo se o momčadi hrvatskih reprezetativaca ("Jadro Valentino") i prvaka Bosne i Hercegovine u malom nogometu momčadi mostarske "Karake" ("Paloč"). Momčadi su nastupile u slijedećim sastavima :
"Jadro Valentino" : Cikojević Nino, Staničić Aljoša, Alebić Siniša, Nikola Tomičić, Pjer Malvazija, Alen Delpont, Zeko Tomislav, Josip Jurić i Ivica Pilić.
"Paloč" : Goran Melher, Dražen Zadro, Josip Jurković, Dario Zadro, Branko Kolobara, Dalibor Barišić, Sejo Rebac, Slaven Vasilj, Vladimir Vladisavljević, Dragan Džidić i Robert Jelović. Utakmica je u regularnom dijelu završena rezultatom 1:1, nakon što je "Jadro Valentino" poveo golom Nikole Tomičića u 7 minuti na 1:1 je izjednačio, u 47. minutu Dalibor Barišić. Kako je i nakon dva produžetka rezultat ostao isti izvodili su se penali te je nakon izvođenja penala pobjednik turnira "Uskoplje 2002" postala momčad "Paloča". Najbolji strijelac je bio Ivan Kapčević igrač Milecoop Rame.Čitav turnir su odlično sudili Miroslav Arežina i Zdravko Fišić.
Svakako da su kvalitetne igre i nastup igrača iz drugih sredina doprinijele i rekordnoj posjeti, za 11 dana utakmice je promatralo 5320 gledatelja sa plaćenom ulaznicom. Samo 14. kolovoza (utakmice za treće mjesto i finale) promatralo je 826 gledatelja sa plaćenom ulaznicom.
Da bi ovaj turnir bio dugo pamćen, pored kvalitetnih momčadi koje su nastupile, potrudili su se i organizatori koji su Uskopljane, nakon finalne utakmice, počastili i koncertom skupine "Magazin".



- 22:36 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 18.03.2005.

Malonogometni turnir "Uskoplje" (1)

Sportski entuzijasti koji su, nakon Domovinskog rata, obnovili rad "Sloge" iz ljubavi prema nogometu, već davne, 1997. godine, pokrenuli su i održavanje malonogometnog turnira. Malonogometni turnir je postao tradicija u Uskoplju, a počinje potkraj srpnja da bi se finalna utakmica odigrala 14. kolovoza, u čast Velike Gospe, patrona Župe Uskoplje.
Za taj prvi malonogometni turnir vezane su i zgode koje uvijek prate mlade osobe, pune smisla za šalu, ali i za ogroman rad koji su uložili u organiziranje tog turnira nazvanog jednostavno "Uskoplje 97".
Na tom prvom turniru prijavljene su momčadi iz Uskoplja, ali i momčad "Caffe Antonia" iz Rame. Kako se radi o izuzetno kvalitetnoj malonogometnoj momčadi još od samog starta su smatrani jednim od glavnih kandidata za osvajanje prvog mjesta. Svakako da su i organizatori, HNK "Sloga", poduzeli sve da sastave dobru momčad kako bi osvojili taj prvi turnir u Uskoplju. Predviđanja ljubitelja nogometa su se i ostvarila te su se u finalnoj utakmici našle momčadi "Caffe Antonia" i HNK "Sloga". Za HNK "Slogu" su tada, nastupali, između ostalih i : Miroslav Arežina, Zdravko Fišić, Marko Crnov, Zrinko Jozić, Pero Zeko, Jozo Sičaja, Dražen Nikolić. Zdravko Matišić…. aktivni igrači HNK "Sloge" i izuzetno dobri prijatelji van terena. No, baš zbog tog prijateljstva, stalnih druženja i zbog nedostatka drugih vidova zabave, desila se jedna zgoda koja se i danas prepričava. Naime, momčad HNK "Sloge" je već nakon odigrane polufinalne utakmice, zajedno sa organizatorima turnira, istu večer otišla da "malo" proslavi ulazak u finale. Međutim, to "malo" proteglo se do zore, uz dobro piće, jelo i glazbu.
Finalnu večer su svi očekivali sretni i veseli, rukometno igralište je bilo pretijesno da primi sve one koji su željeli vidjeti dvije najbolje momčadi turnira "Uskoplje 97".
Sve je izgledalo idealno, ali su samo organizatori, zbog "malog" slavlja prethodnu večer imali jedan mali "tehnički" problem, kako to tad reče jedan od organizatora turnira. Naime, slavlje nije bilo besplatno, a igrači i organizatori su bili uvjereni da će osvojiti turnir i time dobiti prvu novčanu nagradu, pa su za slavlje ulaska u finale unaprijed potrošili sav novac namijenjen osvajačima turnira. Još onako mamurni igrači su uvjeravali organizatore da će dati sve od sebe i pobijediti momčad "Caffe Antonia", ali na kraj prvog poluvremena prednost je bila na strani momčadi iz Rame. U poluvremenu je bilo dosta galame, bodrenja, uvjeravanja u taboru "Sloge" i na kraju su ipak uspjeli pobijediti i osvojiti prvo mjesto i spasiti čast organizatoru.
Kasnije je malonogometni turnir postajao sve kvalitetniji tako da je postao jedan od značajnijih turnira u ovom dijelu BiH.


- 22:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 16.03.2005.

Ponovno odgoda

Pokušaj čišćenja terena Kako je početak natjecanja u Drugoj ligi Federacije BiH, skupina Jug zakazan za naredni vikend, 19/20 ožujka Izvršni odbor HNK "Sloge" je pokušao pripremiti teren za normalno odigravanje prvenstvene utakmice. No, i pored toga što su padaline u Uskoplju prestale još prije sedam dana snijeg je još uvijek izuzetno visok. Ustvari, na terenu gradskog stadiona "Košute" nalazi se led debljine 30 centimetara, a kako su temperature preko noći još uvijek niske otapanje tako debelog sloja leda je u tijeku dana usporeno iako je danas temperatura u Uskoplju u 14 sati iznosila ugodnih 15 stupnjeva Celzijusa. Izvršni odbor kluba je danas angažirao i strojeve za uklanjanje snijega, ali su i oni bili nemoćni pred velikom količinom leda.
Ne želeći uništiti teren strojevima je očišćena samo atletska staza, a Predsjednik Izvršnog odbor kluba, gospodin Anto Zeko, je uputio zamolbu Nogometnom savezu i nogometnom klubu "Vir", sa kojim je "Sloga" trebala odigrati utakmicu u nedjelju, za odgodu utakmice. Već nakon sat vremena od nogometnog kluba "Vir" je stigao potvrdan odgovor na čemu se izvršni odbor HNK "Sloge" i ovim putem zahvaljuje, ističući i dosadašnju dobru suradnju ova dva kluba.
Iz Nogometnog saveza su prihvatili razloge za odgodu utakmice, ali samo do srijede, 23. ožujka, jer će se druge utakmice odigrati po ranije utvrđenom rasporedu. Jedno je još upitno odigravanje utakmice u Konjicu između domaće momčadi "Igman" i HNK "Tomislav" iz Tomislavgrada.
Kako ističe trener "Sloge" Miroslav Arežina ova izmjena termina ne odgovara "Slogi", jer narednu utakmicu sa momčadi "Bjelopoljca" u Bijelom Polju, zbog Uskršnjih blagdana, igra već u subotu, 26. ožujka.
Svi u klubu se nadaju da će do naredne srijede ugledati travu na terenu stadiona "Košute", a tome se najviše raduju igrači koji će napokon moći odraditi kvalitetne trening s loptom.

- 21:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.03.2005.

Definitivno, bez mogućnosti odgode, osim zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta, Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine je donio Odluku da nastavak natjecanja u Drugim ligama Federacije BiH počne 19/20. ožujka 2005. godine. HNK "Sloga" je jedini klub iz sjevernog dijela BiH koji je u prvom kolu domaćin, te će imati problema sa odigravanjem utakmica, jer bi bilo potrebno ukloniti snijeg kojeg je danas na terenu stadiona "Košute" još oko 30-ak cm. Kako je snijeg vlažan i težak u noći se zaledi pa je preko dana, na još uvijek niskim temperaturama, otapanje dosta sporo.
Igrači "Sloge" su, što smo već i ranije spominjali, u zadnjih mjesec dana u punom treningu, ali trener Arežina se ipak pribojava prve utakmice na domaćem terenu. Naime, kako ističe trener Arežina, siguran je da su bazične pripreme kvalitetno odrađene i da su igrači spremni na napore prvenstvenog natjecanja, ali se pribojava utakmice jer igrači nisu osjetili loptu. Zbog nedostatka novca za putovanje momčad nije uspjela odigrati niti jednu pripremnu utakmicu na terenima u Hercegovini gdje nije bilo snijega. Da bi se taj nedostatak ublažio igrači su, na svoju inicijativu, trenirali sa loptom na pomoćnom terenu na snijegu visine preko 50 cm, a samo nekoliko puta su koristili sportsku dvoranu Osnovne škole "Uskoplje" koja je stalno zauzeta rekreativcima.

PASPORED PROLJETNOG DIJELA
SEZONA 2004/2005

( u zagradi su rezultati iz jesenjeg dijela sezone)

I kolo HNK "SLOGA" – NK "VIR" (1 : 2)
II kolo FK "BJELOPOLJAC" – HNK "SLOGA" (3 : 1)
III kolo HNK "SLOGA" – NK "TROGLAV" (0 : 9)
IV kolo HNK "TOMISLAV" – HNK "SLOGA" (3 : 0)
V kolo HNK "SLOGA" – HNK "RAMA" (1 : 3)
VI kolo NK "MEĐUGORJE" – HNK "SLOGA" (1 : 1)
VII kolo HNK "SLOGA" – NK "NERETVA" (1 : 8)
VIII kolo HNK" SLOGA" – SLOBODNA ( zbog odustajanja FK "Bregava Iskre"
IX kolo HNK "SLOGA – FK "IGMAN" (2 : 4)
X kolo HNK "ČAPLJINA" – HNK "SLOGA" (3 : 0)
XI kolo HNK "SLOGA" – HNK "GRUDE" (0 : 3 p.f.)
XII kolo HNK "SLOGA" – SLOBODNA
XIII kolo NK "BRANITELJ" – HNK "SLOGA" (2 : 1)
XIV kolo HNK "SLOGA" – FK "TURBINA" (0 : 4)
XV kolo HNK "KUPRES" – HNK "SLOGA" (1 : 0)
XVI kolo HNK "SLOGA" – HNK "STOLAC" (0 : 4)
XVII kolo NK "ŠUJICA" – HNK "SLOGA" (1 : 2)



- 21:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 12.03.2005.

Tablica jesen 2004/2005

TABLICA
JESEN 2004/2005


1 TROGLAV 15 11 1 3 39:9 34
2 ČAPLJINA 15 11 0 4 48:17 33
3 TURBINA 15 10 0 5 35:13 30
4 TOMISLAV 15 9 2 4 32:13 29
5 BJELOPOLJAC 15 9 0 6 22:22 27
6 KUPRES 15 8 1 6 15:27 25
7 BRANITELJ 15 7 3 5 25:20 24
8 MEĐUGORJE 15 6 4 5 28:14 22
9 IGMAN 15 6 3 6 34:28 21
10 STOLAC 15 6 2 7 22:24 20
11 RAMA 15 6 1 8 21:33 19
12 GRUDE 15 5 2 8 19:34 17
13 NERETVA 15 5 1 9 20:20 16
14 ŠUJICA 15 5 0 10 27:48 15
15 VIR 15 3 3 9 13:37 12
16 SLOGA (-2) 15 1 1 13 11:52 2

U jesenjem dijelu sezone 2004/2005 odigrano je ukupno 119 utakmica. Dvije utakmice iz 11. kola – HNK "Grude" – HNK "Sloga" (HNK "Sloga" nije doputovala) i FK "Bregava Iskra" – HNK "Kupres" (FK "Bregava Iskra" kao domaćin se nije pojavila na terenu, kao i utakmica iz 12. kola HNK "Stolac" – FK "Bregava Iskra" (FK "Bregava Iskra" po drugi put se nije pojavila na terenu) nisu odigrane. Zbog dvije neopravdano neodigrane utakmice u tijeku natjecanja Povjerenik za natjecanje je donio odluku o brisanju kluba FK "Bregava Iskra" iz natjecanja nakon 12. kola i sve do tada odigrane ovog kluba brisane su i vode se kao da nisu odigrane.
Od 120 utakmica na 87 utakmica pobjedu su ostvarile domaće momčadi (72,50 %), na 12 utakmica ostvaren je neodlučan rezultat (10,00 %) a na 21 utakmici pobjedu je ostvarila gostujuća momčad (17,50 %). S toga se s pravom može reći da je domaći teren ogromna prednost.
Najzanimljiviji rezultati su HNK "Kupresa". Naime, HNK "Kupres" je osvojio 25 bodova, uz gol razliku 15 : 27, ali je dvije utakmice dobio službenim rezultatom 3:0 ( utakmica 8. kola HNK "Kupres" - HNK "Rama" prekid zbog udaranja suca od strane igrača HNK "Rame", i utakmica 16. kola "HNK "Kupres" – NK "Branitelj", prekid zbog udaranja pomoćnog suca od strane igrača NK "Branitelja"). Tako je, ustvari, HNK "Kupres", osvojio 25 bodova postigavši samo 9 pogodaka. Da stvar bude još zanimljivija HNK "Kupres" je trebao biti i sudionik neodigrane utakmice 11. kola sa FK "Bregava Iskrom" te da su se priznali i ti rezultati ovaj klub bi bio za Guinnessovu knjigu rekorda.

- 21:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 11.03.2005.

Odgođen nastavak natjecanja

Po kalendaru natjecanja kojeg je usvojio Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH bilo je predviđeno da proljetni dio prvenstva u Drugim ligama starta 05/06 ožujka 2005. godine. No, zbog izuzetnog lošeg vremena u većem dijelu Bosne i Hercegovine nastavak natjecanja je prolongiran za 12/13 ožujak 2005. Kako ni do danas vremenski uvjeti, snijeg i led na više od 50 % terena gdje su se trebale igrati utakmice, ne dozvoljavaju odigravanje utakmica Povjerenik za natjecanje Druge lige Federacije BiH, skupina Jug, gospodin Franjo Smoljo, je donio Odluku da se novi termin za redovito prvo kolo proljetnog dijela natjecanja u ovoj ligi zakaže za 19/20 ožujak. Zaleđeni tereni su u Uskoplju, Jablanici i Konjicu. Danas je u Uskoplju, na terenu HNK "Sloge", izmjerena visina snijega (leda) od 60 cm.
Kako saznajemo odgođeno je natjecanje i u ostalim ligama u Bosni i Hercegovini, izuzetak je Premijer liga, u kojoj je u četvrtak, 10. ožujka započeto natjecanje. na većini utakmica uvjeti za igru su bili na granici regularnosti, a susret između Budućnosti i Širokog Brijega nije ni odigran. Ovako rani početak natjecanja uvjetovan je odlukom UEFE koja zahtjeva da svi nacionalni savezi dostave imena svojih predstavnika za međunarodna natjecanja najkasnije do 01. lipnja 2005. godine.
Međutim, ne vidimo nikakav razuman razlog da u nižim ligama u Bosni i Hercegovini ovako ranu krenu natjecanja u proljetnom dijelu sezone. Tako je, znajući vremenske prilike koje u ovo doba godine vladaju u Bosni i Hercegovini, momčad HNK "Kupres" tražila da prva četiri kola u jesenjem dijelu sezone igra kao domaćin da bi na proljeće u prva četiri kola bila gost kako bi imali regularne uvjete za natjecanje i sačuvali svoj teren koji bi se igranjem po ovakvom vremenu uništio. U situaciji kada većina klubova u ovoj ligi ima problema sa financiranjem, sanacija terena bi predstavljala dodatne, nepotrebne troškove. Zbog toga je odluka Povjerenika za natjecanje naišla na odobravanje svih klubova.

- 21:55 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.03.2005.

Jesen 2004/2005

Jesenji dio sezone 2004/2005 HNK "Sloga" Druge lige Federacije BiH, skupina Jug, HNK "Sloga" je, nakon odustajanja FK "Bregava Iskre", završila na zadnjem mjestu. Kako su "Slogi", nakon neodlaska na utakmicu 11. kola u Grude sa istoimenom momčadi oduzeta dva boda učinak je skroman – osvojena su samo dva boda uz gol razliku 11 : 49 ( jedna pobjeda, jedna neriješena i 13 izgubljenih utakmica).
Nakon detaljne analize rezultata u jesenjem dijelu sezone uprava i malobrojni navijači ipak su izrazili zahvalnost trenerima i svim mladim igračima jer uz svu dobru volju ova mlada momčad i nije mogla postići bolje rezultate. Uprava i stručni stožer su, kao jedini neuspjeh, ocijenili poraz "Sloge" na domaćem terenu od momčadi "Kupresa". Trener prve momčadi Miroslav Arežina je istako mladost momčadi, u kojoj su igrači koji još uvijek mogu nastupati za juniore i kadete te da je očekivano da tako koncipirana momčad ne može fizički parirati mnogo iskusnijim momčadima. Trener Arežina je naglasio da bi "Sloga", gledajući samo rezultate prvih poluvremena utakmica ( kada ova mlada momčad ima snage), bila u sredini ljestvice sa osvojenih 12 bodova uz gol razliku 6 : 14. Da uskopljani mogu očekivati bolje dane svog kluba govori i činjenica da su nogometaši u punom pogonu već više od mjesec dana po izuzetno hladnom vremenu uvjereni da mogu izboriti opstanak u Drugoj ligi, skupina Jug. Njihov optimizam podgrijava i činjenica da su se prvoj momčadi priključili i "stariji" igrači. Tu prije svega mislimo na Berislava Miloša (1976.), u zadnjih 11 godina najboljeg igrača i strijelca ovog kluba, koji je nakon igranja u Zrinskom, Širokom Brijegu i Jedinstvu iz Bihaća odlučio pomoći "Slogi" da izbori opstanak i konsolidira redove. Zahvaljujući prvenstveno Miloševim dolaskom inicirano je redovito treniranje i Ljubana Šekerije (1978), Damira Juričića (1982), Joze Rajića (1983.), a ako se momčadi priključe i igrači koji trenutno iz svima nepoznatih razlika utakmice HNK "Sloge" promatraju sa tribina (Josip Posavac, Mario Glavaš, Vladimir Grubeša, Jurica Grubeša, …) momčad bi bila vrijedna poštovanja.
Svi se nadamo da će "Sloga" uz malo sreće, uspjeti osigurati opstanak i animirati Hrvate Uskoplje da podrže klub.


- 21:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 08.03.2005.

Najmlađi

Zimske pripreme Nakon što je "Sloga" izgubila status člana Prve lige Herceg Bosne, u sezoni 1999/2000, nastavila se natjecati u Drugoj ligi Centar 2. U toj zadnjoj sezoni u Prvoj ligi tadašnja uprava je odlučila dovesti nogometaše sa strane, uglavnom iz Republike Hrvatske ( bilo je tu i nekoliko poznatijih imena – Mrduljaš, Posinković, Bukovac, Oreščanin, Kemfelja….) čime su nepotrebno zanemareni domaći nogometaši koji su bili zaslužni za reaktiviranje kluba nakon rata i za ulazak u Prvu ligu Herceg Bosne. Euforija zbog dovođenja nogometaša koji su dolazili samo na utakmice kratko je trajala, kako u Upravi kluba, tako i među navijačima kojih je na utakmicama bilo redovito preko tisuću. Domaći nogometaši su za to vrijeme utakmice gledali sa tribina i bili su u pravu govoreći da "stranci" ne igraju srcem za ovaj klub i grad. Nakon što su potrošene velike svote novca koje nisu dale očekivani rezultat došlo je gotovo do raspada sustava, po gradu su kružile razne priče o potrošenim stotinama tisuća maraka, zanemarivanju tadašnjih donatora, ne vođenju računa o opremi ( kvalitetom i kvantitetom sportske opreme koju je tada imala "Sloga" nije se mogao mjeriti gotovo niti jedan klub u Bosni i Hercegovini) i od tada HNK "Sloga" nikako da konsolidira redove i nađe sigurne izvore financiranja i stabilnu prvu momčad.
Nova Uprava HNK "Sloge", pored stalnih financijskih problema, najviše vremena provodi u uvjeravanju odličnih nogometaša koji stalno žive u Uskoplju da nastupaju za klub i da će samo dobrim rezultatima privući donatore i poboljšati uvjete rada u klubu. Već zadnjih nekoliko sezona na tribinama su redovito nogometaši sa kojima bi "Sloga" bez ikakvih problema bila u vrhu Druge lige. No kako oni ne žele trenirati niti nastupati za HNK "Slogu", za prvu momčad "Sloge" nastupaju juniori, pa i kadeti. Kvaliteta tih mladih nogometaša nije upitna, što pokazuju i rezultati koje postižu na turnirima u inozemstvu, ali u konkurenciji daleko starijih momčadi u Drugoj ligi ovi mladići su fizički inferiorni. Zbog ovakvog odnosa starijih igrača kadeti i juniori, zbog nastupa za prvu momčad, nisu u mogućnosti igrati kvalitetnu ligu juniora i kadeta što je prava šteta za ovu izuzetno nadarenu generaciju. Po pravilima Nogometnog saveza Federacije BiH u ovom rangu natjecanja za momčad moraju nastupiti tri igrača koja su rođena nakon 01. 03. 1983. godine pa sve momčadi imaju problema s tom dobnom granicom dok je kod "Sloge" sasvim obrnut slučaj "Sloga" ima "problem" sa malim brojem "starijih" nogometaša.
Prosjek godina nogometaša koji su jesenji dio sezone 2004/2005 odigrali najviše utakmica je samo 18,5 godina, te je HNK "Sloga" daleko najmlađa momčad u ovom rangu natjecanja.
Za "Slogu" je prošle jeseni, na 15 utakmica, nastupilo čak 36 nogometaša, a uzrok tako velikom broju nogometaša je mladost ( najmlađi nogometaš, Batinić Mario, jedini je bio u sastavu na svim utakmicama).
U tablici - datum rođenja i broj odigranih utakmica :

1. Batinić Mario 04. 08.1989. 15
2. Perić Josip 02. 01. 1986. 14
3. Matišić Kristijan 14. 03. 1988. 14
4. Miličević Nikola 23. 05. 1988. 12
5. Škoro Pero 13. 12. 1986. 11
6. Lučić Ivica 01. 01. 1983. 11
7. Vuković Davor 11. 06. 1986. 11
8. Đikić Mario 03. 03. 1987. 10
9. Jurina Bojan 17. 11. 1983. 10
10. Matišić Ivan 08. 12. 1985. 10
11. Jurleta Boris 21. 02. 1987. 9
12. Fišić Zdravko 21. 08. 1963. 9
13. Zeko Igor 1989. 9
14. Pilić Dario 25. 09. 1986. 8
15. Tomić Frano 29. 07. 1987. 8
16. Mabić Grga 08. 07. 1985. 7
17. Posavac Tomislav 1985. 7
18. Juričić Damir 18. 01. 1982. 6

Za "Slogu" su još, na nekoliko utakmica nastupili : Posavac Josip (1981.), Šekerija Zdravko ( 1985.), Bandić Jakov ( 1988.), Perić Joakim ( 1984.), Boškić Ivan (1984.), Petričević Damir ( 1988.), Grubeša Vladmir ( 1983.), Juričević Kristijan ( 1988.), Kvesić Marinko ( 1986.), Glavaš Mario ( 1980.) Bandić Vinko ( 1987.), Rajić Jozo ( 1983.), Pilić Ivan ( 1973.), Rajić Željko ( 1982.), Marinčić Mladen ( 1988.), Žuljević Ivica ( 1988.), Zeko Ilija ( 1986.) i Turić Mario (1984.).


- 20:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.03.2005.

Sustav natjecanja

Sustav natjecanja u okviru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine po kojem se trenutno igra je takav da postoji Premijer liga BiH sa 16 momčadi. U sezoni 2004/2005 godina Premijer ligu čine : FK Borac Banja Luka, FK Budućnost Banovići, NK Čelik Zenica, FK Leotar Trebinje, FK Sarajevo Sarajevo NK Željezničar Sarajevo, FK Sloboda Tuzla, NK Široki Brijeg Široki Brijeg, FK Modriča Maksima Modriča, NK Posušje Posušje, NK Zrinjski Mostar, NK Žepče Limorad Žepče, NK Orašje Orašje, FK Rudar Ugljevik, NK Travnik Travnik, FK Slavija Sarajevo. Nakon jesenjeg dijela sezone i 15 odigranih utakmica na čelu ljestvice se nalazi Zrinski sa osvojenih 34 boda, na drugom mjestu je Željezničar sa osvojenih 32 boda, dok je treći Široki Brijeg sa 25 bodova, na začelju tablice su Budućnost Banovići sa 17, Čelik Zenica sa 16 i Rudar Ugljevik sa osvojenih 14 bodova.
Zatim postoje dvije Prve lige : Federacije BiH i Republike Srpske sa po 16 klubova i prvaci iz ovih liga ulaze u Premijer ligu BiH.
U okviru Nogometnog saveza Federacije BiH formirane su i četiri Druge lige :
• Drugu ligu "Sjever" čini 9 klubova iz Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona i 7 klubova iz Nogometnog saveza Posavske županije.
• Drugu ligu "Centar" čini 9 klubova iz Nogometnog saveza kantona Sarajevo, 5 klubova iz Nogometnog saveza Zeničko – dobojskog kantona i 2 kluba iz Nogometnog saveza Bosansko-podrinjskog kantona.
• Druga liga "Zapad" je podijeljena u dvije skupine zbog smanjenja troškova prijevoza. Drugu ligu "Zapad1" čini 8 klubova iz Nogometnog saveza Kantona Središnja Bosna,, dok Drugu ligu "Zapad 2" čini 8 klubova iz Nogometnog saveza Unsko – sanskog kantona.
• Drugu ligu "Jug" čini 8 klubova iz Nogometnog saveza Hercegovačko – neretvanskog kantona, 6 klubova iz Nogometnog saveza Hercegbosanske županije i 2 kluba iz Zapadno hercegovačke županije.

Do sezone 2004/2005 godine zajednička natjecanja su organizirana samo na razini Premijer i Prve lige.
Od ove sezone i u Drugim ligama je natjecanje organizirano, kako to neki vole reći "multietnički". No, odmah su se pojavili problemi i to baš u Drugoj ligi "Jug", u kojoj se natječe i HNK "Sloga". Naime, po Odluci o kantonalnoj/županijskoj zastupljenosti klubova u skupinama Druge lige NS F BiH za natjecateljsku sezonu 2004/2005 godine, broj 392/04 od 07. 07. 2004. godine Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH je utvrdio gore navedenu zastupljenost klubova u Drugim ligama F BiH.
Drugu ligu "Jug" trebali su činiti klubovi NK "Čapljina" Čapljina, FK "Igman" Konjic, NK "Branitelj" Mostar, NK "Rama" Prozor, FK "Turbina" Jablanica, HNK "Neretva" Čeljevo, NK "Međugorje" Međugorje, HNK "Stolac" Stolac, FK "Bjelopoljac" Bijelo Polje, HNK "Šujica" Šujica, NK "Troglav" Livno, HNK "Tomislav" Tomislavgrad, HNK "Sloga" Uskoplje, NK "Grude" Grude i HNK "Vir" Vir. Da bi politika bila ipak ispred svega, a, po nama, i da bi se pokazalo tko je "gazda" odjednom se pojavio zahtjev bošnjačkih klubova da u ovu ligu bude uvrštena i "Bregava Iskra" iz Stoca iako je ovaj klub bio negdje na 5-6 mjestu??? u Kantonalnoj ligi Hercegovačko – neretvanskog kantona. Bošnjaci su to pravdali kako je "njihovih" klubova malo ("Igman", "Turbina" i "Bjelopoljac") te da je njima teško živjeti u Stocu itd, itd.
Nakon nekoliko održanih sastanaka na kraju je ipak udovoljeno njihovim zahtjevima i "Bregava Iskra" je uključena u natjecanje kao 17 momčad Druge lige "Jug" uz obećanje čelnika Nogometnog saveza F BiH da će od iduće sezone liga brojati 16 klubova ( ispadaju dva najlošije plasirana kluba i najslabije plasirani klub iz hercegovačko neretvanskog saveza). Još je dogovoreno da troškovi jedne domaće utakmice padaju na teret Nogometnog saveza Federacije BiH.
Prvo kolo je odigrano 29. 08. 2004. godine i već tada je svima bilo jasno da je "Bregava Iskra" zalutala u ovaj rang natjecanja jer je prvu utakmicu odigrala sa momčadi NK "Rame" i izgubila rezultatom 14 : 0. Momčad ""Bregava Iskre" iz Stoca je nakon odigranih 10 utakmica, koje su gotovo uvijek bile na granici regularnosti, uz gol razliku 4 : 68 odustala od natjecanja.



- 22:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 05.03.2005.

Još uvijek zima

Najsigurniji prijevoz Nakon što je nakon nekoliko izuzetno hladnih dana došlo do poboljšanja vremenskih prilika, a snijeg se počeo topiti, sinoć je na području Uskoplja ponovno počeo padati snijeg. Nakon osamnaest sati neprekidnog padanja visina novog snijega u gradu je oko 60 cm, dok je na Pidrišu snijeg visok gotovo metar i pol.
Do nekih naselja, naročito u gornjem toku Vrbasa, nije moguće doći jer ekipe zadužene za čišćenje snijega ralicama jednostavno više ne mogu uklanjati snijeg pa je potrebno utovarivačima odnositi snijeg sa prometnica. Kretanje po samom gradu je otežano, a neke sporedne ulice nisu mogle biti očišćene zbog parkiranih automobila.
Na području općine četiri poduzeća, JKP "Radovina", "Compa Elez", Rudnik "Smrčevice" i "Esso Petrol", su zadužena za zimsko održavanje lokalnih prometnica čija je ukupna dužina oko 171 kilometar. Ova poduzeća su sa općinom sklopila ugovor o zimskom održavanju lokalnih prometnica na iznos od 54000,00 KM.
Kako su na području općine intenzivne snježne padavine neprekidno od 17. siječnja cjelokupna mehanizacija ovih poduzeća je u gotovo stalnom pogonu, a do sada im je općina platila tek 10 % od ugovorenog iznosa. Općina Gornji Vakuf - Uskoplje je u financijskoj blokadi jer još uvijek nije donesen proračun općine za 2005. godinu, niti odluka o privremenom financiranju, pa su obustavljeni svi transferi korisnicima općinskog proračuna. Zbog takvog odnosa sva četiri poduzeća su najavila da će prestati sa radom.
Mi se ovom prigodom, u ime svih građana općine, zahvaljujemo svim djelatnicima ovih poduzeća na dosadašnjem radu i nadamo se da će nastaviti čišćenje prometnica kao i do sada jer vjerujemo u njihovu profesionalnost kao i to da će odgovorne osobe u općini napokon riješiti političku krizu koja opasno prijeti da paralizira odvijanje normalnog života na području općine.
Dok očekujemo poboljšanje vremenskih prilika i početak proljeća ne preostaje nam ništa drugo nego da probamo uživati u zimskim radostima, a preporučamo i nabavku adekvatnog prijevoznog sredstva kakvo koristi i Uskopljanin na slici.



- 23:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.03.2005.

Zimske pripreme

Točno prije mjesec dana, 04. veljače, trener HNK "Sloge" Miroslav Arežina krenuo je s dvadesetpetoricom momaka u "nemoguću misiju". Ovi odvažni momci žele svima pokazati i dokazati da inat, jedinstvo, želja i upornost, koji su krasili uskopaljske Hrvate tijekom rata, još uvijek nisu nestali te da će uspjeti osigurati opstanak u Drugoj ligi Federacije BiH, skupina Jug.
Čitav taj mjesec dana ovi uporni momci rade uglavnom na stjecanju tjelesne pripremljenosti. Po vremenskim uvjetima koji bi idealno odgovarali natjecateljima u nordijskim skijaškim disciplinama nogometaši "Sloge" trče po obližnjim selima po snijegu, bolje reći po ledu, debljine 30-ak centimetara i na temperaturi koja je daleko ispod ništice.
Oni koji prate nogomet samo uz TV prijemnike kažu da ih je lijepo vidjeti kako treniraju. Oni koji ih dobro poznaju kažu kako se dive njihovoj upornosti. Oni koji ne znaju o čemu se radi ostaju u čudu kada protrče pored njihovih stanova.
A oni? Oni ostaju uporno sat i pol na treningu uz smijeh i šale nadajući se da njihova upornost neće biti uzaludna i da će biti nagrađena dobivanjem bar jednog kompleta sportske opreme, uređenjem svlačionica i osiguranjem neophodnih 15.000,00 KM za proljetni dio sezone.
Da ovi treninzi neće biti uzaludni pokazuje i prvi dan nakon održane Skupštine kluba kada je gospodin Božo Perić donirao stroj za pranje rublja, a Croatia osiguranje iznos od 1000,00 KM.
Nadamo se da je ovo dobar početak.

- 20:43 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.03.2005.

Održana Skupština HNK "Sloge"

Danas, 03. ožujka 2005. godine, sa početkom u 1830 sati u prostorijama srednje škole "Uskoplje" održana je redovita godišnja Skupština HNK "Sloge".
Po Statutu kluba Skupštinu čini 30 redovitih članova kluba, a kako je večeras nazočan 21 izaslanik Skupština je mogla pravovaljano odlučivati. No, kako su sjednice Skupštine javne zabrinjava činjenica da od 80 pozvanih predstavnika javnog i gospodarskog života u Uskoplju nije bilo gotovo nikog.
Za sjednicu je predložen slijedeći Dnevni red :

1. Izvješće Predsjednika Izvršnog odbora kluba o radu u 2004. godini.
2. Financijsko izvješće o jesenjem dijelu sezone 2004/2005.
3. Nastavak takmičenja u Drugoj ligi Federacije BiH, skupina Jug – osiguranje financijskih sredstava.
4. Dopuna članova Izvršnog odbora kluba.

Sjednicom je predsjedao Predsjednik Skupštine HNK "Sloga" gospodin Božo Perić.
Predsjednik Izvršnog odbora kluba gospodin Anto Zeko upoznao je članove Skupštine sa radom Izvršnog odbora u protekloj godini. Naglasio je probleme oko financiranja osnovnih potreba u klubu. Gospodin Zeko je naglasio da svi članovi Izvršnog odbora kluba rade isključivo volonterski, ali je posebno istako da niti jedan igrač ne dobiva nikakvu naknadu te da sami snose troškove dolaska na treninge, kupovanja kopački, te troškova prehrane i pića kada klub ide na gostovanja koja traju i po 10 do 12 sati. Klub trenutno ima samo jednu garnituru sportske opreme, nedostaju lopte za odigravanje prvenstvenih utakmica, a članovi Izvršnog odbora sami održavaju svlačionice, stadion i peru sportsku opremu. Pored ovih problema Predsjednik Izvršnog odbora je siguran da HNK "Sloga" može izboriti opstanak u ligi uz maksimalan rad kompletnog Izvršnog odbora i zalaganje igrača.
Tajnik kluba gospodin Zdenko Malinar je članove Skupštine informirao o financijskom poslovanju kluba u jesenjem dijelu sezone.
Donosimo pregled prihoda i rashoda u jesenjem dijelu sezone, za odigranih 15 utakmica.
PREGLED PRIHODA i RASHODA

PRIHODI

1. Općina Gornji Vakuf – Uskoplje 2100,00 KM
2. PPUP "Paloč" 1971,00 KM
3. Zarada od malonogometnog turnira 3810,00 KM
4. Ministarstvo prosvjete, kulture i sporta ŽSB 500,00 KM
5. "Podovi" d.o.o. 700,00 KM
6. "Jadro" d.o.o. 200,00 KM
7. Sunce osiguranje 100,00 KM
8. Automehaničar "Tomić" 400,00 KM
9. Udruga veterana i dragovoljaca 700,00 KM

RASHODI

1. Plaćanje službenih osoba (suci i delegati) 4632,00 KM
2. Troškovi prijevoza na gostovanja 1965,40 KM
3. Održavanje terena, svlačionica 523,90 KM
4. Obveze prema Nogometnom savezu 3000,00 KM
5. Ostali troškovi – provizija banke, piće za
službene osobe 331,90 KM
Pored toga HNK "Slogu" su pomogli Trgovine "Kvesići" i Mini market "Jaffa" donirajući sendviče za četiri utakmice, te Pekarna "Caro Can" za jednu gostujuću utakmicu. Prijevoznik "Vranicatrans" Uskoplje, sa kojim "Sloga" ima sklopljen ugovor o prijevozu svake polusezone donira jedan prijevoz za najdalje gostovanje.
Dosta skromno, priznat će te.
Najviše vremena na večerašnjoj Skupštini potrošeno je na prijedloge za nove načine financiranja. Nakon dugotrajne rasprave skupštinari su zadužili Izvršni odbor kluba da što žurnije upozna sve pravne osobe sa namjerom da putem trajnih naloga u poslovnim bankama, i potpisivanjem ugovora o donaciji osiguramo neophodna financijska sredstva za nastavak natjecanja. Prijedlog je bio da svi manji pravni subjekti, uglavnom ugostiteljski i trgovački objekti uplaćuju redovito mjesečno iznos od 20,00 do 30,00 KM, a veća poduzeća, po dogovoru iznose od 100,00 do 200,00 KM. Zamolbe će biti upućene i svim ostalim javnim institucijama da svi njihovi uposlenici izdvoje simboličan iznos od svojih zarada u visini od 1,00 do 5,00 KM mjesečno. Na taj način bi se, po procjenama Izvršnog odbora kluba, sakupilo dovoljno sredstava za nesmetan rad u klubu.
Smatramo da su ovo doista simbolični iznosi i da će Hrvati Uskoplja podržati opstanak HNK "Sloge" Mi i ovim putem apeliramo na sve dobronamjerne ljude da financijski pomognu.
Pored članova Izvršnog odbora HNK "Sloge" izabranih na Skupštini održanoj 30. 01. 2004. godine :
Anto Zeko – Predsjednik,
Zdenko Malinar – Tajnik,
Branko Pilić, član,
Borislav Posavac, član,
Ivan Radić, član
Ivan Barešić, član,
Zrinko Tokić, član,
Stipan Grubeša, član,
Ivica Tomić, član,
na današnjoj Skupštini izvršena je i dopuna članova Izvršnog odbora. Tako su gospoda Nikola Milić Zdravko Batinić, Marko Jozić i Anto Sičaja postali novi članovi Izvršnog odbora.
Predsjednik Izvršnog odbora gospodin Anto Zeko sazvao je sastanak Izvršnog odbora za sutra, petak, 04. 03. 2005. godine kako bi se što žurnije pristupilo realizaciji zaključaka sa ove Skupštine.




- 22:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 02.03.2005.

Iz rova na teren

Ratne 1994. godine, 27. veljače, održana je obnoviteljska skupština "Sloge" s ciljem uključivanje u natjecanje u okviru Nogometnog saveza Herceg Bosne. Za Predsjednika kluba izabran je gospodin Ivan Šarić, a prvi trener je gospodin David Perić. Za tajnika kluba izabran je gospodin Branko Pilić, dugogodišnji sportski djelatnik. Odmah potom upućena je zamolba brigadi "Dr. Ante Starčević" da oslobodi dijela vojnih obveza igrače kako bi se mogli bar donekle pripremiti za natjecanje. Svjesni trenutne situacije od vojnih vlasti je traženo da se igračima omogući bar jedan trening tjedno, kako je to navedeno u dopisu kluba upućenom Zapovjedniku brigade "Dr. Ante Starčević " dana 27.03. 1994. godine.
"Sloga" je, prema rasporedu nogometnog natjecanje Nogometnog saveza Herceg Bosne, bila u skupini sa : NK "Rakitno" iz Rakitna, NK "Šujica" iz Šujice, NK "Rama" iz Prozora, HNK "Bekija" iz Gruda, NK "Posušje" iz Posušja, HNK "Livno" iz Livna, HNK "Tomislav" iz Tomislavgrada, NK "Mladost – Dubint", iz Širokog Brijega. Zbog ratnih prilika "Sloga" je sve utakmice igrala na gostujućem terenu.
Igrači su doslovce na prve treninge dolazili iz rovova, a prije svake prvenstvene utakmice igrači "Sloge" su morali naporno putovati preko Vran planine što je dodatno utjecalo na igre i pokazivanje neospornog kvaliteta momčadi. Prvu prvenstvenu utakmicu "Sloga" je odigrala, kao domaćin, u Širokom Brijegu sa momčadi HNK " Tomislava" iz Tomislavgrada. "Sloga" je nastupila u slijedećem sastavu :
1. Miroslav Arežina,
2. Zdravko Čuljak ( od 55 min. Ivan Kvesić),
3. Vinko Plejić.
4. Ivan Pilić,
5. Zdravko Fišić,
6. Zrinko Jozić,
7. Ante Livajušić,
8. Josip Matišić, ( od 55. min. Ante Vukadin)
9. Marko Crnov,
10. Berislav Miloš,
11. Miroslav Stojanović
Pričuvni igrači su još bili : Željko Bandić, Ivica Martinović i Dražen Nikolić.
Kapetan momčadi je bio Zrinko Jozić, trener David Perić, pomoćni trener Zvonko Matijanić, Predstavnik kluba Branko Pilić, a fizioterapeut Dalibor Nikolić.
"Sloga" je tu utakmicu izgubila rezultatom 0 : 2, a golove za "Tomislav" su postigli Ivan Buljan u 14. minutu i Mirko Babić u 44. minutu iz jedanaesterca.
Pored igrača koji su nastupili na toj prvoj utakmicu za "Slogu" su još bili registrirani : Tečić Antonio, Posavac Josip, Prskalo Drago, Buljan Goran, Stojanović Darko, Turić Stipo, Blažević Marko, Kolak Ivica, Škoro Miroslav, Radić Anto, Zeko Pero.
Prvu pobjedu, 3 : 1,"Sloga" je ostvarila u trećem kolu protiv momčadi NK "Rakitno" odigranoj u Tomislavgradu 04. svibnja 1994. godine. Za momčad "Sloge" su nastupili : Dražen Nikolić, Vinko Plejić, Miroslav Stojanović, Ivan Pilić, Ivica Kolak, Zdravko Fišić, Anto Livajušić, Zdravko Čuljak, Marko Crnov, Berislav Miloš, Željko Bandić, pričuve Antonio Tečić, Ivica Martinović, Josip Posavac, Zrinko Jozić. Strijelci za "Slogu" su bili : Berislav Miloš u 10. i 86. minutu i Zdravko Fišić u 46. minutu.




- 22:24 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 01.03.2005.

Kratka povijest

Sloga 1954. godinePovijest klupskog nogometa u Uskoplju počela je davne 1946. godine kada su, u rujnu, te godine zaljubljenici ovog sporta Nikola Juričević, Ante Tomić, Ivo Bradić, Stipo Smoljić i drugi, formirali nogometni klub "Slogu".
Prve dvije godine NK "Sloga" nije nastupala u natjecanjima, igrali su prijateljske utakmice sa momčadima iz susjednih gradova Bugojna, Travnika, Novog Travnika, da bi od 1948. godine sudjelovao u natjecanjima u zeničkom, sarajevskom i lašvanskom podsavezu. Prvi stadion u Uskoplju sagrađen je 1949. godine.
Zahvaljujući gospodinu Ivi Bradiću, čuvenom uskopaljskom krojaču, koji je već tih godina bio povjerenik NK "Dinama" iz Zagreba, Sloga je od tog poznatog maksimirskog kluba dobila prvu kompletnu garnituru sportske opreme.
Okosnicu te momčadi, ranih pedesetih godina, činili su Zvonko i Hrvoje Malinar, Stipo Đikić, Ljubo Smoljić, Zrinko Kovačević, Nikola Juričević, Ivica Smoljić, Sulejman Riđal, Fahrija Hadžiabdić, Tahir Alić… Ozbiljan rad i entuzijazam donosio je dobre rezultate tako da je "Sloga" postala stabilan ligaš.
Slobodno se može reći da je NK "Sloga" svoje najblistavije trenutke imala krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina kada je bila jedna od najboljih momčadi u Regionalnoj ligi Jug, odnosno Centar, nakon što je 1986. godine došlo do reorganizacije natjecanja.
Dobre sportske rezultate pratio je kvalitetan rad Uprave tako da je 1979. godine završen moderan stadion "Košute" sa svlačionicama, tribinama, atletskom stazom i ostalom neophodnom infrastrukturom koja je omogućavala kvalitetan rad svih selekcija u klubu.
U to vrijeme omladinska momčad "Sloge" bila je najbolja u zeničkom podsavezu. Omladinci "Sloge" bili su i pobjednici kupa zeničke regije u konkurenciji tadašnjih prvoligaša "Čelika" iz Zenice i "Iskre" iz Bugojna. Trener te odlične omladinske momčadi bio je profesor David Perić, a jedan od najboljih igrača bio je Borislav Posavac.


- 22:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Rujan 2009 (11)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (15)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (3)
Srpanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (8)
Studeni 2006 (2)
Listopad 2006 (8)
Rujan 2006 (3)
Kolovoz 2006 (14)
Srpanj 2006 (8)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (12)
Travanj 2006 (16)
Ožujak 2006 (6)
Prosinac 2005 (16)
Studeni 2005 (9)
Listopad 2005 (1)
Kolovoz 2005 (2)
Srpanj 2005 (6)
Lipanj 2005 (12)
Svibanj 2005 (31)
Travanj 2005 (32)
Ožujak 2005 (23)
Veljača 2005 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Hit Counter




Jurica (Anto) Grubeša,29.01.1982., Uskoplje
Ivan (Vinko) Matišić, 08. 12. 1985., Paloč
Ivan (Zvonko) Katović, 04.10.1990., Ždrimci
Mario (Zvonko) Perić, 08.02.1990., Ždrimci