Image Hosted by ImageShack.us

< listopad, 2008  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako je uništeno poduzeće ITAS i kako je pohlepa jedne obitelji ugrozila opstanak 300 obitelji.


http://www.itas.hr/




Linkovi
Blog.hr
Monitor.hr
Ivanec Online
Regional
Novac
Uspjeh
CNN blog
Radnički blog

www.itas.hr

www.iportal.hr

Volim Dansku

T-zombix

šljaker
26.10.2008., nedjelja
Suđenje se razvlači

Večernji list 23. 10. 2008. | 17:49 Autor DANICA PLANTAK
ITAS Odgođeno suđenje odgovornim osobama tvrtke - Ivančani razočarani zbog odgode rasprave

Vecernji lisr Foto Marko JurinecFoto Marko Jurinec - Večernji list
Vjerujem da će pravda biti zadovoljena. U Itasu radio sam 35 godina, kao i većina. Svi smo zbog okrivljenika ostali bez posla.

Zadovoljena pravda
Sada radimo u novom poduzeću Itas Prvomajska u kojem je direktor Branimir Vlajo i imamo posla. Prijašnji Itas ostao mi je dužan otprilike 40.000 kuna za zaostale plaće i putne troškove – kaže Dragutin Lončar, bivši zaposlenik Itasa.
Slično razmišlja i Ivan Dukarić, kojem je prijašnje poduzeće Itas koje je u stečaju dužno otprilike 70.000 kuna te ističe da svi očekuju presudu u korist bivših zaposlenika. Josip Poje radio je 34 godine u prijašnjem Itasu koji mu je ostao dužan 60.000 kuna.
– Već je bilo i vrijeme da suđenje počne. Takve sporove u kojima je veliki krimnal u pitanju trebalo bi odmah rješavati. Sadašnje poduzeće Itas Prvomajska posluje relativno dobro. Plaće dobivamo redovito u dva dijela – kaže J. Poje. Zdenka Harjač radila je Itasu, koji joj je ostao dužan 70.000 kuna 30 godina, te ističe kako svi zaposlenici očekuju da se krivci za propast njihove tvrtke napokon kazne i da se parnica završi u njihovu korist.
– Treba nam vratiti pokradenu imovinu kako bismo mogli početi nesmetano raditi jer posla imamo. Na čelu Itasa Prvomajske su pravi i sposobni ljudi koji su preuzeli poduzeće, našli nove poslove i vratili nam stare kupce – kaže Z. Hrajač.
Dragica Hrgar ističe kako se nada da će pravna država napokon profunkcionirati i da će zaposlenici dobiti natrag ono što su im okrivljenici oteli.

Duševne boli
U Itasu radila je 30 godina i ostala bez svojih 60.000 kuna. – To je dug samo na papiru. Sve ostale duševne boli koje smo prolazili moja obitelj i ja, ne mogu se naplatiti nikakvim novcem i zato sam danas ovdje – kaže D. Hrgar.
Bile su to riječi predstavnika oštećenih zaposlenika Itasa prije početka rasprave, no njihovi pogledi govorili su više od riječi kada su nakon manje od pola sata izišli iz sudnice zbog odgode rasprave. Sutkinja je odgodila raspravu na zahtjev branitelja okrivljenika zbog nedolaska građevinskog vještaka koji je primio poziv. Obrana je smatrala da je saslušanje financijsko-knjigovodstvene vještakinje Ksenije Špoljarić usko povezano sa saslušanjem građevinskog vještaka.
– Razočarana sam. Predugo to traje i može tako unedogled. Bivši zaposlenici već pomalo gube strpljenje – rekla je nakon izlaska iz sudnice Ljiljana Harjač, a slično su komentirali i ostali.

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.