Image Hosted by ImageShack.us

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako je uništeno poduzeće ITAS i kako je pohlepa jedne obitelji ugrozila opstanak 300 obitelji.


http://www.itas.hr/




Linkovi
Blog.hr
Monitor.hr
Ivanec Online
Regional
Novac
Uspjeh
CNN blog
Radnički blog

www.itas.hr

www.iportal.hr

Volim Dansku

T-zombix

šljaker
19.04.2006., srijeda
Efikasna policija

http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2006,4,19,pilici_kradja,22258.jl
Jutarnji list je objavio vijest (i fotku) slijedećeg sadržaja:VARAŽDIN - Trojica mladića provalila su na farmu poduzeća Vindija u Vinici 16. travnja i ukrala oko 200 pilića, priopćila je danas varaždinska policija. Utvrđeno je da su mladići, u dobi od 19, 23 i 26 godina, nakon što su pokidali zaštitnu ogradu oko farme i zaštitnu mrežu na pet prozora objekta farme, ušli na farmu i ukrali oko 200 pilića. Materijalna šteta procjenjuje se na osam tisuća kuna. Policija je nakon kriminalističke obrade otkrila počinitelje i protiv njih podnijela kaznene prijave. (H)

A moja malenkost razmišlja o slijedećem: Varaždinska i ivanečka policija dobile su i obavijest tko je opljačkao i razorio itasovo odmaralište u Metajni na Pagu. Za sada nema nikakvih informacija što je poduzeto, a o kaznenoj prijavi nema ni govora. Majka čuva sina, a majku Kradimir Č.
- 18:16 - Komentari (2) - Isprintaj - #
17.04.2006., ponedjeljak
ITAS d.d. u stečaju izlaže na međunarodnom sajamu alatnih strojeva i alata

http://www.zv.hr/sajmovi/220/index_hr.htmlUnatoč tome što je u stečaju, ITAS će sudjelovati na BIAM-u međunarodnom sajmu alatnih strojeva. Radnici Itasa proteklih su dana sastavili sofisticiran alatni stroj s NC-upravljanjem, svoj originalni izvozni proizvod, kojeg su, u strahu da ga bivše vodstvo tvrtke ne proda, svojedobno bili rastavili u dijelove i konzervirali.
Taj stroj bolji je od strojeva njemačkog Kunzmanna, koji se smatra vodećim u toj branši (vrijednost mu je oko 40.000 eura), pa sada s njime idemo na BIAM. Još nismo čuli da tvrtka u stečaju izlaže na velesajmu, pa će ovo u našoj državi biti presedan – izjavio je Drautin Varga, pomoćnik stečajnog upravitelja. BIAM se održava od 25. do 29. travnja 2006.
- 21:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #
16.04.2006., nedjelja
IVANEC ONLINE SPAJA ITAS I RUEN INTERNATIONAL TECHNOLOGIES

http://www.ivanec-online.com/modules/stories/article.php?storyid=1989
Više Ivanec Online

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #
14.04.2006., petak
Opljačkano Itasovo odmaralište

Image Hosted by ImageShack.us
Kad smo na dojavu mještana o pljački i uništavanju Itasova radničkog odmarališta na Pagu doputovali u Metajnu, dočekao nas je užas: vrata i rebrenice na svih 24 apartmana u četiri objekta skinuti su i odneseni, plinski štednjaci iščupani su iz zida zajedno s instalacijama i razbacani po cesti, hladnjaci i škrinje-ladičarke pokradeni su, kreveti su rastavljeni, potrgani i bačeni s balkona, a sav ostali inventar uništen je ili pokraden. Kroz otvorena vrata sada pada kiša, puše bura i ulaze životinje. Po svjedočenju mještana, to je učinila ekipa od pet-šest ljudi iz Ivanca, koja je stigla kamionom varaždinskih registarskih tablica. Policijska istraga pokazat da li smo u pravu kad sumnjamo da je među njima bio i jedan od članova obitelji bivšeg Itasova vodstva.Tim su riječima gnjevni radnici potvrdili vijest da je proteklih dana opljačkana i uništena Itasova imovina na Pagu, te to dokumentirali i fotografijama snimljenim mobilnim telefonom. Ukraden je čak i pribor za jelo, slavine, stolovi i stolci, sve što je bilo upotrebljivo. Mještani kažu da su im “gosti” ponudili da uzmu dio stvari, a sve što je ostalo, razbili su i pobacali kroz prozore i balkone. Čak su i zahodske školjke razbili. Više
Image Hosted by ImageShack.us






- 21:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.