Image Hosted by ImageShack.us

< listopad, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako je uništeno poduzeće ITAS i kako je pohlepa jedne obitelji ugrozila opstanak 300 obitelji.


http://www.itas.hr/




Linkovi
Blog.hr
Monitor.hr
Ivanec Online
Regional
Novac
Uspjeh
CNN blog
Radnički blog

www.itas.hr

www.iportal.hr

Volim Dansku

T-zombix

šljaker
17.10.2005., ponedjeljak
Dubovečak odgovara

O tome, da nije sve baš tako kao što navodi Marija Brezovec, piše Franjo Dubovečak:

"U više tiskanih medija i lokalnih radio postaja objavljeni su tekstovi odnosno prilozi kojima je kao podloga poslužilo priopćenje za javnost Marije Brezovec, predsjednice nadzornog odbora Itasa d.d.
Budući da priopćenje za javnost Marije Brezovec sadrži niz netočnosti, poluinformacija i demagoških osvrta, u cilju istinitog i objektivnog informiranja javnosti prisiljen sam na isto reagirati ovim priopćenjem.
Naime, u svom priopćenju Marija Brezovec namjerno je ispustila navesti da je do radničkih tužbi zbog neisplaćenih plaća došlo zbog ponašanja uprave društva koju je ona postavila na čelo Itasa, a ne zbog ponašanja uprave koju je svojim rješenjem imenovao Trgovački sud.
Osim toga, Trgovački sud u Varaždinu novu je upravu imenovao rješenjem od 12. rujna 2005. godine, a ne 16. rujna 2005. godine kao što to pogrešno navodi Marija Brezovec.
Potraživanja radnika u sudskim sporovima pred Općinskim sudom u Ivancu ne iznose 10 ili 11 milijuna kuna, već precizno iznose 4.166.015 kn (bruto oko 6 milijuna kuna).
Stoga svojom procjenom prema kojoj potraživanja radnika iznose10 ili 11 milijuna kuna, Marija Brezovec ne samo da je sasvim jasno dala do znanja da je vrlo dobro upoznata s time koliko su radnicima Itasa d.d. u naravi zaista bile umanjene plaće, već je posredno priznala i to da je stvarni dug radnicima barem 100% veći od onog koji su isti utužili.
Shvaća li uopće Marija Brezovec da je svojim priopćenjem u tom smislu de facto priznala ne samo da raspolaže saznanjima da su radnici evidentno oštećeni za značajan iznos neisplaćenih plaća, već da je time ujedno priznala i to da je na taj način nesporno došlo do oštećenja države (porez iz plaća i na plaće) i državnih fondova (HZZO i HZMO) za pripadajuće poreze i doprinose za cca (prema njenoj procjeni) barem tri do četiri milijuna........."

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.