Beyond The Dark Sun...

srijeda, 10.01.2007.

Sigovi

Evo ovako ovaj post nije posvecen ni metalu ni animeu vec moji novim sigovima :D pa bi vas molio da prokomentirate :D

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

- 19:47 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (1)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (6)
Studeni 2006 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • ne znam sto reci nego da je ovo blog na kojeg cu stavljati anime i metal XD znaci svi metalci i anime fanovi su dobrodosli :D

    Image Hosted by ImageShack.us

    In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen...



    SHOUT BOX










    Glazba





Linkovi

Manga/Anime Corner

  • Hmm znaci ovdje cu stavljati kratke opise mangi koje citam ili sam procitao...

    Za sada cu istaknuti mangu Berserk i njezinog tvorca Kentaru Miura...

    Sa preko 29 milijuna volumea prodanih Berserk je jedna od najprodavanijih i najboljih manga za odrasle. Manga je inspirirana srednjim vijekom ali ne japanskim vec europskim. Vrti se oko glavnog protagonista zvanog Gatts, i njegovog odnosa s Griffithom, vođe jedne plaćeničke vojske. Mangu ne preporucujem ljudima koji imaju slab želudac jer ima dosta, stvarno dosta nasilja....

    Miura je svoju mangu prvi put objavio 1988 godine kao 48-stranični Prototype kako ga je on nazvao te je odmah osvojio nagradu za to. Kasnije 1990. godine izlazi i prvi volume mange. Manga jos izlazi te ako želite nove volume mozete ih skinuti odavde http://www.evil-genius.us/

    Malo o glavnim likovima...

    Gatts

    Protagonist ove price... Visok je i mišićav čovjek s ogromnim mačem zvanim Dragon Slayer na leđima. Također ima ugrađenu željeznu ruku jer je svoju izgubio u borbi, no malo protivnika zna da u toj ruci je ugraden i mali top... I početku saznajemo tko je Gatts te o njegovom teskom djetinjstvu i pubertetu. U svojim 18-ima ili 19-ima upoznaje Griffitha koji pobijedi Gatts te ga pričlani u svoju vojsku plaćenika. Taj odnos s Griffithom i vojskom je opisan u 13 volumea. Jos treba napomenuti da se Gatts zaljubjuje u Casku, jednu djevojku koja ga je u početku mrzila no na kraju ga zavoli. Razlog zasto Gatts želi ubiti Griffitha je zbog toga sto je Griffith silovao Casku, a Gatts je sve to morao gledat privezan dolje bez jedne ruke i izgubljenog oka... Trenutno u mangi pratimo Gattsa sada s prijateljima koji mu pomazu u njegovom putovanju.
    U kasnijim volumima Gatts dobije Berserker's Armor, koji mu dopusta borbu bez obzira na stanje u kojem se nalazi Gatts... no ima jedna losa strana u armoru, kad Gatts poludi od boli koje mu netko nanese, obuzme me ga njegov demon, te armor skroz promijeni izgled ali Gatts promijeni i svoje ponasanje, počne se ponasati kao vuk koji ne mari koga napada, napada sve, bilo prijatelje ili neprijatelje.


    Griffith

    Osnivac i vođa bande plaćenike koje se naziva Band Of Hawk. Zbog njegovih taktičkih vjestina, njegovu vojsku smatraju nepobijedivom.
    Griffith ima san da jednom ima svoje kraljevstvo te je spreman sve žrtvovati radi tog sna. Nakon sto ga Gatts pobijedi u duelu i ode, Griffith poludi te spava s kraljevom kćeri. Zbog tog čina kralj ga strpa u tamnicu gdje su ga mučili na razne nacine, te je postao nepokretan, ali Gatts sada saznavsi sto se dogodilo njegovom najboljem prijatelju odlazi mu pomoci da pobjegne iz zatvora. I u tome uspijeva.
    U bijegu od kraljeve vojske Grifftih nekako uzme kočiju te s njom odjase do jednog jezera gdje se pokusa ubiti no onda saznajemo za tajanstvenu moc ogrlice koju on nosi oko vrata. Ogrlica zvana Behelith daje jednom odredenom covjeku moc ako taj covjek napravi neku žrtvu. Tada Griffith uvidjevsi da mu je to jedini nacin da ostvari san, zrtvuje cijelu svoju vojsku četvorici bogova. U zamjenu on postaje 5. bog i dobiva apsolutnu moc. Napomenut cu da je samo troje članova vojske preživjelo zrtvovanje, a to su Gatts, Caska i Rickert.
    Nakon ovog žrtvovanja Gatts odluci osvetiti svoje pale prijatelje te krece u potragu za Griffithom.


    Caska

    Jedina žena u cijeloj vojsci plaćenika. Pridruzila se vojsci tako sto ju je Griffith bio spasio od silovanja. Nakon toga cijelo ga je vrijeme slijedila. Kasnije je se zaljubljuje u Gatts te njih dvoje budu zajedno. Poslije nakon sto ju je Griffith sad kao bog silovao, Caska je izgubila pamćenje i glas. Zbog tog silovanja Caska je rodlia dijete ali je bilo onečišćeno Griffithovim silovanjem te se rodilo deformirano i proganjalo je Gattsa.
    U zadnjim volumima traze lijek za Casku, a jedino ju moze izlijeciti King Of The Flower Storm...

    To bi bilo to ukratko o mangi... :D

Metal Corner

  • Ovdje cu pisat pretezito o metal glazbi... naravno bit ce i pravih postova, ali sad je i ovo dovoljno :D

    Dakle meni osobno naj metal bend je In Flames te cu o njima malo sad napisat...

    Znaci In Flames je nastao 1990. godine kad je Jesper Stromblad otisao iz benda Ceremonial i odlucio osnovati svoj bend.
    Prvi album Lunar Strain dozivio je velik underground uspjeh. Polako su počeli izlaziti sa underground scene s albumom Subterranean... Moglo bi se reci da im je taj album bio prekretnica u svijetu metal glazbe. Nakon Subterranean-a su snimili Jester Race, album na kojem je po prvi puta zapjevao Anders Friden. Slijedi snimanje albuma Whoracle no nažalost Johan i Glenn su napustili In Flames te ih ostavili s snimljenim albumom.
    No brzo se snalaze i rade dosta promjena oko benda da bi snimili album Colony koji im je bio najveci uspjeh do tada. Postajali su sve poznatiji u svijetu. 2000. godine snimaju Claymana ( po meni njihov najbolji album ) koji se dosta dobro prodavao... U međuvremenu su isli po raznim turnejama po svijetu s drugim bendovima poput Testamenta, Slipknota, Dream Theatera itd. Mislim da su najveci uspjeh dozivjeli u Japanu.
    Proslo je 3 godine, koje su proveli svirajuci po cijelom svijetu da bi napokon snimili novi album Soundtrack To Your Escape. Koji se nije bas istakao po prodaji, ali 2006 godina sve mijenja snimanjem albuma Come Clarity koji je donio osvjezenje u glazbi koju sviraju i tako jos jednom dokazali da su jedan od najboljih metal bendova u Europi, ako ne i u svijetu...

    Spot sa zadnjeg albuma Come Clarity, pjesma je Take This Life

    spot mozete pogledat ovdje In Flames - Take This Life