subota, 19.11.2011.

Lakonogi mjuzikl se vratio u Zagreb

Američki mjuzikl u domaćoj produkciji ponovno zaigrao na pozornici SC-a



Uploaded with ImageShack.us

Foto: Početak predstave

Sinoć je u obnovljenom kinu Studentskog Centra održana prva predstava druge sezone mjuzikla Footloose.

„Dobili smo vjetar u leđa, iako ne financijski.“- rekao je Branko Glad, producent predstave, koji je prije pet mjeseci objavio kako se projekt gasi.
U međuvremenu je ipak održana turneja po hrvatskim gradovima koje su im sponzorirale turističke zajednice i iako im sinoćnja izvedba ne pokriva troškove projekta- zbog interesa i velikog entuzijazma izvođača, u jednom su danu održane zapravo dvije izvedbe.

Prva je izvedba održana ujutro za školsku djecu. Škole su pokazale interes za projekt i to ih je na nekin ačin potaknulo da nastave, iako djeci ne mogu naplatiti pravu cijenu ulaznice.

„Tek ćemo nekim drugim projektom isplatiti ovaj projekt“- naglašava Glad čija ekipa ne posustaje pod financijskim problemima. Dapače, zadovoljni su turnejom, a doveli su i neke poznate osobe iz javnog života kako bi projekt privukao publiku.
Willarda sada glumi pjevač Bojan Jambrošić, Rusty je Antonija Pintarić, Mario Valentić glumi komičnog učitelja tjelesnog odgoja, a pojačani su i zvijezdama Supertalenta Antoniom Barišić, Zoranom Simikićem i Davorom Lovrinčićem.




Foto: Mario Valentić, zadrti učitelj tjelesnog odgoja

Sinoćnja je predstava trajala dva sata i petnaest minuta, ritam glazbenih točaka je vrlo brz i gledateljima ne stigne biti dosadno ili uspavljujuće. Dapače, energija izvođača je toliko jaka da se mnogo gledatelja uživi u predstavu i zapleše ili zapjeva. Svaka je točka dobila pljesak publike koju je privukla njihova atraktivnost. Scenografija je skromna, no efektna. Pjevne i plesne točke, sve izvedene na našem jeziku zadovoljiti su mogle i mlađe i starije gledatelje.




Foto: Jedna od atraktivnih plesnih točaka

Dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, publika je zadovoljno zaplesala na kraju predstave, no kada će biti iduća predstava, još se ne zna. Ekipa projekta mora čekati na dovoljan interes gledatelja kako bi troškove izvedbe mogli isplatiti.


Video: Nekoliko trenutaka s predstave

- 15:00 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kaj ima u Zagrebu

Blog Kaj ima... posvećen je događajima u metropoli, a svi tekstovi, fotografije i video- snimke radovi su autorice.