ponedjeljak, 20.02.2012.

..promjena dolazi iznutra..

Promjene su dio života, a skloni smo naviknuti se na okolnosti koje nas okružuju, čak i kad nas ugrožavaju, ne ispunjavaju ili barem u njima ne ostvarujemo svoj potencijal pa smo (vječno) nezadovoljni. Uspijemo li pravilno 'iščitati' svoje nezadovoljstvo i osloboditi se straha i otpora prirodnih pri svakoj promjeni, tada promjena dolazi 'iznutra' i za nju smo motiviraniji. Čini nam se lako napraviti i najteže korake. Sretni smo kad dospijemo u situaciju da je promjena moguća i kada znamo što nam je činiti, pa nam onda novo i nepoznato i ne pada teško.
No, katkad stignemo do raskrižja na kojemu nema smjerokaza i tada zbunjeni zastanemo. Najčešći razlog koji sebi navodimo kao opravdanje da sve ostavimo takvim kako jest rezultat je uvjerenja da je za promjenu - kasno. I onda propustimo mogućnost da ostvarimo ono nešto što nam je toliko dugo bilo 'ispred vrata'.
Što učiniti kad vas strah paralizira, a osvijestite da sami sebe sabotirate stalnim iznalaženjem razloga za odustajanje? U tim je trenucima važno zastati, odvojiti se od utjecaja izvana i uputiti se na putovanje unutar samih sebe. Poslušati svoj unutarnji glas koji zapravo i ne možemo utišati.
Ne možeš se okrenuti dobru dok te je strah. Strah i dobro ne hodaju jedan uz drugoga.
Poučeni smo da budemo svijeće. Svjetlost je sestra i majka dobrote i dobra. Da li svjetlimo ili smo ugasli, držeći se kompromisa? To je pitanje za svakog od nas.



14:10 | Komentari (1) | Print | ^ |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>