skybird

utorak, 27.02.2007.

Kolijevka nogometa ???

Ne javljam se često jer je idiota toliko da ne znam jesam li u bolnici ili sam izvan bolnice…I svaki TV dnevnik i svake dnevne novine su pune kretenizama koje moj slabašni mozak ne može ni blizu izmisliti.

Ali jedan me članak jučer ipak oduševio : „Sinjani traže da im se prizna da su kolijevka nogometa“…Ajde rekoh da pročitam tko je to prvi tresao mreže u Sinju kad ono njihov nogomet star 2000 godina !!! Ne bi oni da budu kolijevka hrvatskog nogometa, jer je to već dokumentirala tamo neka Županja sa 1880., već kolijevka svjetskog nogometa pa su obavijestili i FIFU i UEFU i HNS i pizdu materinu…I organizirat će utakmicu ekipa u rimskim uniformama… A zahtjev je na osnovu arheološkog nalaza ploče na kojoj neki muškarac drži predmet okruglog oblika…Moram malo uzeti zraka jer uvijek kad čitam vjerovali ili ne ostanem bez kisika…

Što je sljedeće? Ma što li je sljedeće??? Babina Greda traži priznavanje statusa kolijevke rukometa jer su našli sliku iz 1654. na kojoj netko rukom gađa da li divlju ili pitomu svinju okruglim kamenom. Ove će jeseni kad svinje budu cca 110 kg (prva klasa) babogreci organizirati utakmicu na kojoj će ekipa u povjesnim nošnjama i opancima juriti svinje i gađati nekim okruglim predmetom. Naravno da će gosti biti i predsjednici IHF-a i EHF-a.

Brusnica Donja želi priznavanje kolijevke košarke jer postoji predaja da je Martin Cinkuš davno prije Springfilda išao kući pijan i stao kraj kuće bačvara Ambrozija. Ispred te kuće su bili naslagani obruči i Martin je olakšao mjehur nepogrešivo gađajući kroz jedan od obruča. Čak je zvuk koji se stvarao odbijajući od lima stvarao melodiju Chi-ca-go Buuuuulls.Tek kasnije su ubacivali smeće u tom Springfildu. E pa zar je smeće pogodnije za početak igre od Martinovog urina?

Općenito se može se reći da sad očekujemo pravi beby bum sa tim kolijevkama.

Najbolje ipak ostaje za kraj : Idejni začetnik cijele akcije u Sinju očekuje 350 000 kuna donacije za provođenje proslave. Kako je krenulo vrlo je izgledno da će i naći.

Ali opet ostaje ono pitanje : Što je slijedeće ???

- 14:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #