Image Hosted by ImageShack.us

06.09.2009., nedjelja

Pismo potpore Plenuma FFZG brodogradilištu "3. maj"


Na plenumu održanom 2. rujna 2009., plenum FFZG-a izglasao je podršku radnicima brodogradilišta "3.maj". Pismo podrške Plenuma FFZG-a ovdje prenosimo u cijelosti:

Radnici se hrvatskih brodogradilišta, pa tako i radnici Brodogradilišta "3. maj", već dugo vremena nalaze u nezavidnoj i teškoj situaciji. Brodogradilišta se godinama sustavno i planski uništavaju i iskorištavaju za privatne interese, a trenutno im prijeti i nasilna privatizacija po diktatu Europske Unije. Radnici Brodogradilišta se bore ne samo za svoja prava, nego i za očuvanje svojih radnih mjesta i brodogradnje u Hrvatskoj općenito.

Radnike u brodogradilištima već se predugo iskorištava, ne govori im se istina i radi se na njihovu štetu. Proljetos su studenti pokazali da se znaju samoorganizirati i odlučno ustati u obranu svojih prava. Vrijeme je da to učine i radnici. Ako si radnici "3. maja" sami ne pomognu i sami ne odluče stati u obranu svoga dostojanstva i svojih radnih mjesta, to nitko neće učiniti umjesto njih. Stoga im mi, studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dajemo punu potporu za organizaciju velikoga radničkoga plenuma "3. maja" na kojemu će se sastati svi radnici i sami odlučiti, bez samozvanih vođa i dežurnih birokrata, o tome kako će najbolje obraniti svoja radna mjesta i svoje brodogradilište.

Treba zapamtiti da brodogradilišta ne pripadaju ni Vladi RH ni upravi brodogradilišta nego upravo radnicima "3. maja", kao i svim građanima Republike Hrvatske. Nemojte dopustiti da drugi odlučuju u vaše ime!

plenum Filozofskoga fakulteta u Zagrebu

- 03:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Image Hosted by ImageShack.us

Propagandni materijal

Linkovi: