Image Hosted by ImageShack.us

28.03.2009., subota

U 3. maju za Sanadera uređivali prilaz, u pripremi i transparenti zahvale premijeru?!


Dan prije posjeta premijera Ive Sanadera te ministara Damira Polančeca i Božidara Kalmete brodogradilištu 3. maj Mreža anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja iz Rijeke javnosti je uputila otvoreno pismo u kojem stoji kako su iz kontakata s radnicima tog brodogradilišta doznali kako se za uređenje povodom premijerova dolaska potrošilo više od pola milijuna kuna.
Uređivali su se, kako tvrde u Udruzi, prilazni put i mjesto gdje će se održati skup, pa se iz Mase pitaju spadaju li i takve pripreme u antirecesijske mjere. U otvorenom pismu također kažu i kako je od strane direktora brodogradilišta Željka Starčevića službi održavanja izdana naredba da se izradi deset transparenata od kojih jedan navodno treba imati sadržaj “Hvala ti, Ivo”.

“Treba dodati da u slučaju neizvršenja naredbe slijedi izvanredni otkaz ugovora o radu”, stoji također u pismu.

Upit o navodima iz pisma predsjednik Uprave 3. maja Željko Starčević za Business.hr je izjavio kako “nikakvih transparenata neće biti”, barem koliko je njemu poznato. Opovrgava i brojku od pola milijuna kuna “ulupanih” u pripreme za premijerov dolazak.

“Malo smo uredili okoliš, posjekla se živica, sredio prostor koji je bio možda zapušten…”, nabraja, ali dodaje kako za to nije potrošena velika količina novca. No, nije želio odgovoriti na pitanje koliko je novca točno potrošeno na uređenje.

Starčević kaže i kako na dan posjeta premijera neće biti nikakvog spektakla, jer se radi o običnom radnom danu: “Posjetit će nas premijer, imat ćemo potpis ugovora, obilazak…”

Sutra će u 3. maju naime biti potpisani ugovori o gradnji dvaju brodova za Tankersku plovidbu. Povodom njihova potpisivanja, kao i još pet ugovora iz programa gradnje brodova za hrvatske brodare do 2011. godine koje subvencionira Vlada, u četvrtak će u poslijepodnevnim satima 3. maj posjetiti Sanader, Polančec i Kalmeta.

Izvor: Rijeka Danas

p.s. Može se smatrati da je akcija MASA-e bila uspješna jer je slijedeći dan stigla zapovijed iz uprave brodogradilišta da se transparenti unište. Bilo je lijepo vidjeti ih kako gore :)

p.p.s. U vrijeme posljednjih parlamentarnih izbora u HR izbila je afera da se službenim vozilom 3.maj Motora i Dizalica prevoze plakati HDZ-a za izbornu kampanju. U to doba predsjednik 3.maj Motora i Dizalica bio je aktualni direktor brodogradilišta Željko Starčević - "glavni" HDZ-ovac primorsko goranske županije.


- 17:24 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Image Hosted by ImageShack.us

Propagandni materijal

Linkovi: