skrpun

srijeda, 22.11.2017.

U Saboru nešto novo

Kad je moj unučić bio u dobi između 3-5 godina bio je veoma posesivno i razmaženo derište.
Na sestrinom rođendanu, iako bih i njemu donio, teško je prihvaćao to što njegova sestra dobiva poklon. Toliko bi se rasplakao i valjao po podu da nismo znali kako ga smiriti.
A onda mi je jednom dopizdilo! Bacio sam se na pod te urlao i 'plakao' valjajući se poput krmka. Odraslima je to bilo smiješno par minuta ali kad su vidjeli da ne prekidam predstavu pomislili su da sam maka.
E, ali unučić me začuđeno gledao i toliko ga je taj čin šokirao da je 'zaboravio' plakati te pitao: 'mama šta je didu'?

Šok čuda čini pa ga i ribari primjenjuju kod ulova, naročito srdela, tako da dok se još batrga tretiraju ili je maltretiraju s ledom jer takva puno duže ostaje svježa.
Lopova ćete šokirati ako ga okradete pa to nekome poklonite umjesto prodate.
Lažova, ako ga bombardirate s lažima njemu razumljivim jer nema svrhe 'bacati bisere pred svinju'.
Uhljeba -'domoljuba', ako im umjesto kruha ponudiš hljeba.
Političara, ako ga gledaš u oči. Itd.

Dakle, Sabor je nadmašio 'Fazlinoviće' a TV kuće ozbiljno strepe da snimanjem srcedrapajućih serija i 'ljubavima na selu' neće moći parirati novonastaloj stand-up komediji.

- 23:50 - Komentari (13) - Isprintaj - #

utorak, 07.11.2017.

Vila 'prekrižje'

Lijepo je razgledati ta zdanja koja su nikla u neka mračna vremena a ipak ostala narodu.
Nikad nisam bio u toj građevini i ne znam što posjetitelje unutra čeka a niti znam što posjetitelji očekuju ali vjerojatno, bar se nadam, mogu razgledati originale u kojima je uživao bivši stanar.
Mislim da bi sve unutra moralo biti skromno jer smo u bivšem sistemu puno lošije živjeli pa se nije čuditi.
Danas u raskošnoj demokraciji grade se zdanja puno modernija i sjajnija pa čak i Crkva koja je po habitusu skromna ima zdanje od oniksa da vjernici vide što je Bogu drago.

A opet, više bih volio da se za advent otvorio neki kućerak sagrađen u ovoj državi jer davno je već punoljetna i red je posjetiteljima pokazati nešto svoje.
U staroj vili može predsjednicu i ne hoteći dočekati duh mračnog doba i ako su uklonjena poprsja a to gospođa sigurno ne bi željela.

- 00:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #