skrpun

ponedjeljak, 21.11.2016.

Religija

''Ajde moj sinko, voda i struja ne idu zajedno zato ja robu vaik perem na ruke''.

- 09:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 16.11.2016.

Imamo nešto i za vas

Što je to s populizmom? Je li se negdašnji populizam podvrgao face liftingu i postao nam stranac? Je li novi populizam ima veliki nos? Je li nam novi populizam prijatelj ili ga se valja kloniti? Je li novi populizam zaručnik demagogije? Možda muž, suprug ili tek prijebnik, pardon, priležnik?
Populizam i demagogija. Kako ih prepoznati? Jesu li to dobre ili loše pojave? Ustvari, jesu li to uopće pojave ili nas netko s time plaši?
Ako bih mlađemu koji je tek ušetao u 35-u sutra iskrenuo pijat i rekao mu neka se sam uhvati u koštac sa životom i proba zapamtiti neke popularne cijene kao što su od kruha, mesa i ostalih papica, bi li to bio tek puki populizam ili renesansa?
Ako jednako koštaju hrana, struja, voda, komunalije i ostali kijameti, meni i Plenkoviću koji ima 20 000kn plaće a ja mirovinu djeljeno deset i šutim, je li to populizam? Ili možda demagogija?
Ako ja tražim da mi se crkavica preimenuje u mirovina to jest da se mrvu udebeli, je li to demagogija?
Ili kad se plaća predsjednici, premijeru i svim ministrima i sabornicima podigne a kako već rekoh, cijene su nam zajedničke, je li to populizam ili demagogija ili ni jedno ni drugo?
Ili, recimo da imam neku ušteđevinu, a vjerujte mi da lažem, pa odredim kupiti bokun autića recimo onu kia prde ili kako se već zove. Ono niže klase što bi pokojna Bepina rekla 'bokun piće'. Nešto jeftinije u skladu s mojim statusom. Uletim u salon bahat i pun ko brod a ono ni dvije minute kasnije, ledeni tuš. Auti niže klase krešili! Kupujte višu klasu.
Razočaran i tužniji od ive okrećem se ka izlazu iz salona a trgovcu krivo za popizdit. Baš je žalostan što mi nije ispunio želju te podvikne za mnom.
-Gospon, gospon, najte se žalostiti i otići doma a niste niš kupili. Dajte si stanite, nije sve tak crno kako zgledi no. Imamo mi nešto i za vas. Hote z menom no, pogle'jte imamo u svim bojama a bogme i vrlo otmjene. Gle kako su lepe, take lesi ne bute nigdar jeftinije kupili i to su baš jutros pojeftinili fala našoj Vladi.

- 00:37 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 08.11.2016.

OBLAČNO JE OD '90G

Miro mi jučer priča, dobar poznanik, kako je zatražio projekt i dokumentaciju za izgradnju automehaničarske radionice.
Nakon godinu dana dobio je projekciju cijena s obrazloženjem (3,5mil kn).
Prva reakcija bila je što su mu oči iskočile kao dvije kapule a nakon listanja uvidio je da tu ima nelogičnosti koje ne bi ni djeca vrtićke dobi napravila.
Jedna od tih je spoj na kanalizaciju sa troškovnikom. Naime parcela je već uređena i spojena na kanalizaciju koja prolazi putem ispod parcele a oni su mu planirali spoj na cijevi koje prolaze putem iznad, s gornje strane parcele.
Uzalud je nastojao dokazati da je prirodno kanalizaciju spojiti na stranu koja ima slobodan pad a ne ugrađivati el. pumpe, ali avaj, moraš.
I ode on do prijatelja, direktora vodovoda, HDZ-ovca. (vodovod je i nositelj radova kanalizacijske mreže, pola investiciji-pola stranci, a financira EU)
Gleda diša ono riješenje pa će bahato-potcjenjivački: 'koja ti je ovo budala izdala'?
- Pa 'vodovod'.- onda se uozbiljio i isparao papir te su popričali o cijelom projektu.
Nakon svega, njegova, dišina, poruka i poučak je sljedeći.
- Ništa ne gradi i ne poduzimaj jer ovo ovako ne može dalje. Mora se nešto promjeniti.
Dakle, član establišmenta i stranke koja oblači na ovim prostorima od '90g tako govori ili bolje reći, toliko ima povjerenja u svoje kolege koji su na vlasti. Ali plaće redovito uzimaju i zakidaju potrošače na sve moguće načine.
Samo ću reći, ako potrošim 1 kubik (jedan m3) vode, platim 33kn pa ti pij vodu.

- 13:45 - Komentari (11) - Isprintaj - #

srijeda, 02.11.2016.

'LOCIRATI, IDENTIFICIRATI, UHITITI I TRANSFERIRATI'

Sjećamo se zar ne?! Bio je to jedan od uvjeta za prijem na mjesto 'čistačice' u EU.
Sad je BiH došla na red i valja nekoga strpat u katabunj pa je Svileni sa dvorskom kamarilom na čelu sa Sekšom prošetao do Bosne da bi dali svoj obol u isporuci braće.
Kad su sve lijepo utanačili, da bi proslavili posao godine, otišli su do Ercegovine. Kad se slavi janjci uvijek najebu.
A znadete li ko to sve plaća? Kome se diže kosa i pdv?
Sinoć je veleposlanik između ostalog rekao da sve troškove snosi RH. E pa sretno u nove po/bijede.
P.S. Ne vide se šatori po Zagrebu?

- 11:20 - Komentari (9) - Isprintaj - #