skrpun

utorak, 08.11.2016.

OBLAČNO JE OD '90G

Miro mi jučer priča, dobar poznanik, kako je zatražio projekt i dokumentaciju za izgradnju automehaničarske radionice.
Nakon godinu dana dobio je projekciju cijena s obrazloženjem (3,5mil kn).
Prva reakcija bila je što su mu oči iskočile kao dvije kapule a nakon listanja uvidio je da tu ima nelogičnosti koje ne bi ni djeca vrtićke dobi napravila.
Jedna od tih je spoj na kanalizaciju sa troškovnikom. Naime parcela je već uređena i spojena na kanalizaciju koja prolazi putem ispod parcele a oni su mu planirali spoj na cijevi koje prolaze putem iznad, s gornje strane parcele.
Uzalud je nastojao dokazati da je prirodno kanalizaciju spojiti na stranu koja ima slobodan pad a ne ugrađivati el. pumpe, ali avaj, moraš.
I ode on do prijatelja, direktora vodovoda, HDZ-ovca. (vodovod je i nositelj radova kanalizacijske mreže, pola investiciji-pola stranci, a financira EU)
Gleda diša ono riješenje pa će bahato-potcjenjivački: 'koja ti je ovo budala izdala'?
- Pa 'vodovod'.- onda se uozbiljio i isparao papir te su popričali o cijelom projektu.
Nakon svega, njegova, dišina, poruka i poučak je sljedeći.
- Ništa ne gradi i ne poduzimaj jer ovo ovako ne može dalje. Mora se nešto promjeniti.
Dakle, član establišmenta i stranke koja oblači na ovim prostorima od '90g tako govori ili bolje reći, toliko ima povjerenja u svoje kolege koji su na vlasti. Ali plaće redovito uzimaju i zakidaju potrošače na sve moguće načine.
Samo ću reći, ako potrošim 1 kubik (jedan m3) vode, platim 33kn pa ti pij vodu.

- 13:45 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se