skrpun

četvrtak, 27.10.2016.

Što je Žena?

Fotokopirni aparat?
Možda printer?
Ili mašina za drukanje kobasica?

(Europska konvencija o ljudskim pravima)
Članak 2. štiti pravo svake osobe na vlastiti život, a glavni fokus jest oduzimanje života od strane službenih osoba.
Konvencija ne pruža detaljne smjernice glede pitanja kada započinje život. Tako je u slučaju Vo protiv Francuske (2004.) Sud odbio produljiti pravo na život na nerođeno dijete, navodeći da "kako stvari stoje, niti je poželjno, niti moguće odgovoriti na pitanje da li je nerođeno dijete osoba u smislu članka 2. Konvencije".[22][23]

Članak 8. Pravo na poštovanje privatnog i obiteljskog života
Članak 8. određuje da "svatko ima pravo na poštovanje svoga privatnog i obiteljskog života, doma i dopisivanja" uz određena ograničenja koja su "u skladu sa zakonom" i "nužna u demokratskom društvu". Ovaj članak jasno utvrđuje zaštitu od nezakonitog zadiranja u privatnost ljudi, što je Sud potvrdio u slučaju Liberty i drugi protiv Ujedinjenog Kraljevstva (2008.).[40] Također, članak obuhvaća "pozitivne obveze", pa je tako Sud protumačio pojam "pravo na poštovanje" kao nalaganje državi da poduzima pozitivne korake radi osiguranje zaštite uživanja prava odnosno da je "osnovna" svrha članka zaštita pojedinca/ke protiv arbitrarnog miješanja javnih vlasti. Međutim, on ne samo da primorava državu da se suzdrži od takvog miješanja, već osim te primarne negativne obveze, mogu postojati pozitivne obveze svojstvene učinkovitom "poštovanju" obiteljskog života."[41][42]

Članak 9. Sloboda mišljenja, savjesti i vjeroispovjesti
Članak 9. određuje da svatko ima pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijesti. To pravo uključuje slobodu da se promijeni vjeroispovijest ili uvjerenje te da se isti slobodno iskazuju bogoslužjem, poučavanjem, praktičnim vršenjem i obredima, uz određena ograničenja koja su "propisana zakonom" i "nužna u demokratskom društvu".

Čini se da markićka i njeno društvo stvaraju neke svoje zakone iz kojih bi bili izuzeti oni sami kao i njihova obitelj.
Ili po onoj narodnoj: 'lako je tuđim cukrom mlatit po drači'.
Naravno da mi se nameće pitanje. Kako oni koji zagovaraju kontrolu nad životom 'od orgazma do smrti' to riješavaju u svojoj obitelji jer nemaju 20-oro djece a mogli bi?

Kako kontroliraju svoju djecu, tinejdžere, da ne masturbiraju, da se ne seksaju, da ne okuse čari što im je priroda podarila?

Kako svećenici a posebice oni koji su dokazani pedofili ne traže od svojih nadležnih da im se dopusti imati svoju obitelj jer tek onda mogu govoriti s pozicije roditelja?

Kako bi riješili pitanje života jednog ploda koje je smrtno bolesno ili će se roditi sa takvim deformacijama da je smrt blagodet naspram života što ih čeka?

Kako bi riješili status svoje kćeri koja je zatrudnila od nekog krkana koji je silovao? Ima li Ona, ta kćer, pravo na život koji joj je zagarantiran svim ljudskim i 'božjim' zakonima?

Okanite se ćorava posla. Ni jedna žena ne ide na pobačaj iz hira već radi nevolje koji joj život ugrožava a to kako se Ona osjeća, što proživljava i koliko pati samo Ona zna.
Ne zaboravite!
Žena nije stroj već ljudsko biće, profinjeno i razumno i radi toga vodite svoju brigu, ne budite agresivni te ostavite druge da žive svoj život!

- 14:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #