skrpun

nedjelja, 01.05.2016.

Podjele



Predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, koristi svaku priliku da pozove na zajedništvo, da osudi podjele u društvu i istakne kako su one štetne i opasne po društvo.
Upravo iz tih razloga, kako kaže, nije bila na Bleiburgu ni u Jasenovcu, naglasivši da ne želi sudjelovati u podjelama.
Kad to slijepac sluša i 'slijepac' sluša i gleda nema te lijepe riječi koje joj neće uputiti, pohvaliti je i na ranu kao melem priviti.
Ali kad razuman čovjek sa svim zdravim osjetilima i organima prati, gleda i sluša njezinu slatkorječivost onda mu se u grlu skupi 'guka' pa ni gore ni dolje da se pomakne.
Da idem u analizu svih do sada slatkih jezikovih sokova i poteza s kojima grebe jedan dio populacije, bilo bi to predugo štivo pa ću samo o posljednjem posjetu na otoku Lošinju.

''Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina bio je na početku svečanosti, ali je revoltirano napustio muzej jer nije mogao u obilazak prije svečanog otvaranja s predsjednicom, kad je obišla muzej u pratnji supruga i gradonačelnika Cappellija. Kako je telefonom objasnio novinarima, protokolom je bilo predviđeno da u obilazak idu i on i ministri, koji su također morali ostati ispred muzeja. Kako je naveo, on je jedan od najzaslužnijih za povratak Apoksiomena na Lošinj.''

Nije tamo bilo ni ministra kulture iz prošle vlade ali jest Biškupić?
Ali jest gospodin Jakov, prvi damac, koji je mogao u obilazak muzeja a legalno izabrani župan to nije smio i ako je protokol to predvidio.

Gospođo Predsjednice, kako nazvati ovaj sramotni čin, samo jedan u nizu, ako ne podjela na 'naši i njihovi'?
Zašto nas dijelite gospođo Predsjednice?

- 11:38 - Komentari (7) - Isprintaj - #