skrpun

nedjelja, 21.02.2016.

Nogom u guzicu

Predsjednica je proslavila prvu godinu stolovanja na Pantovčaku uz svoje prijatelje i pristaše kao što su to bili i nazočni u vip loži kod inauguracije.
Sve dobro znana imena.
Ako ne spominjemo ona obećanja dana u predizbornoj kampanji i gafove onda je prva godina prošla 'uspješno' jer cilj je ostvaren.
Izbačena je Titova bista a postavljena Tuđmanova!
Ne mogu se sjetiti još nekog događaja koji će obilježiti njezino stolovanje jer 'pločice', 'kapetaniranje', vatanje za 'puške', 'nadijevanje kobasica' i 'pilotiranje na simulatoru' ipak ne bih isticao kao pozitivu.
Ono u čemu je sto po sto uspjela jest podjela naroda tako da u njezinoj blizini ni kao gost ni kao suradnik nikada nije vidjeti ni jednog ljevičara pa makar bio i nobelovac.

Dakle Titovo poprsje više nije poželjno i ako ga je Franjo Tuđman držao sve vrijeme svoga predsjednikovanja a docnije Mesić i Josipović.
A Tito je, sjetimo se, bio na čelu pokreta koji je oslobodio ove prostore od okupatora pa i predsjedničino rodno mjesto.
Slobodno možemo reći, da nije bilo Tita i Partizana Ona danas ne bi bila predsjednica Hrvatske već državljanka Italije.

Poprsja kralja Tomislava, bana Ivana Mažuranića, kardinala Alojzija Stepinca, Ruđera Boškovića, Stjepana Radića te Ante Starčevića, krase dvore na Pantovčaku ali ne i Titovo.
A tko je dao sagraditi 'Pantovčak'?
Eto, stoluje u građevini koja je podignuta za Tita a njegova bista joj smeta.

Tko se srami svoje povijesti…

- 11:42 - Komentari (23) - Isprintaj - #