skrpun

četvrtak, 27.10.2016.

Što je Žena?

Fotokopirni aparat?
Možda printer?
Ili mašina za drukanje kobasica?

(Europska konvencija o ljudskim pravima)
Članak 2. štiti pravo svake osobe na vlastiti život, a glavni fokus jest oduzimanje života od strane službenih osoba.
Konvencija ne pruža detaljne smjernice glede pitanja kada započinje život. Tako je u slučaju Vo protiv Francuske (2004.) Sud odbio produljiti pravo na život na nerođeno dijete, navodeći da "kako stvari stoje, niti je poželjno, niti moguće odgovoriti na pitanje da li je nerođeno dijete osoba u smislu članka 2. Konvencije".[22][23]

Članak 8. Pravo na poštovanje privatnog i obiteljskog života
Članak 8. određuje da "svatko ima pravo na poštovanje svoga privatnog i obiteljskog života, doma i dopisivanja" uz određena ograničenja koja su "u skladu sa zakonom" i "nužna u demokratskom društvu". Ovaj članak jasno utvrđuje zaštitu od nezakonitog zadiranja u privatnost ljudi, što je Sud potvrdio u slučaju Liberty i drugi protiv Ujedinjenog Kraljevstva (2008.).[40] Također, članak obuhvaća "pozitivne obveze", pa je tako Sud protumačio pojam "pravo na poštovanje" kao nalaganje državi da poduzima pozitivne korake radi osiguranje zaštite uživanja prava odnosno da je "osnovna" svrha članka zaštita pojedinca/ke protiv arbitrarnog miješanja javnih vlasti. Međutim, on ne samo da primorava državu da se suzdrži od takvog miješanja, već osim te primarne negativne obveze, mogu postojati pozitivne obveze svojstvene učinkovitom "poštovanju" obiteljskog života."[41][42]

Članak 9. Sloboda mišljenja, savjesti i vjeroispovjesti
Članak 9. određuje da svatko ima pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijesti. To pravo uključuje slobodu da se promijeni vjeroispovijest ili uvjerenje te da se isti slobodno iskazuju bogoslužjem, poučavanjem, praktičnim vršenjem i obredima, uz određena ograničenja koja su "propisana zakonom" i "nužna u demokratskom društvu".

Čini se da markićka i njeno društvo stvaraju neke svoje zakone iz kojih bi bili izuzeti oni sami kao i njihova obitelj.
Ili po onoj narodnoj: 'lako je tuđim cukrom mlatit po drači'.
Naravno da mi se nameće pitanje. Kako oni koji zagovaraju kontrolu nad životom 'od orgazma do smrti' to riješavaju u svojoj obitelji jer nemaju 20-oro djece a mogli bi?

Kako kontroliraju svoju djecu, tinejdžere, da ne masturbiraju, da se ne seksaju, da ne okuse čari što im je priroda podarila?

Kako svećenici a posebice oni koji su dokazani pedofili ne traže od svojih nadležnih da im se dopusti imati svoju obitelj jer tek onda mogu govoriti s pozicije roditelja?

Kako bi riješili pitanje života jednog ploda koje je smrtno bolesno ili će se roditi sa takvim deformacijama da je smrt blagodet naspram života što ih čeka?

Kako bi riješili status svoje kćeri koja je zatrudnila od nekog krkana koji je silovao? Ima li Ona, ta kćer, pravo na život koji joj je zagarantiran svim ljudskim i 'božjim' zakonima?

Okanite se ćorava posla. Ni jedna žena ne ide na pobačaj iz hira već radi nevolje koji joj život ugrožava a to kako se Ona osjeća, što proživljava i koliko pati samo Ona zna.
Ne zaboravite!
Žena nije stroj već ljudsko biće, profinjeno i razumno i radi toga vodite svoju brigu, ne budite agresivni te ostavite druge da žive svoj život!

- 14:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 21.09.2016.

Nove hlače

Kako ono gospodin Plenković zna reći; novi HDZ.

Je, i ja bih volio kad obučem nove hlače da je novo i ono što pokrivaju ma …

No bilo kako bilo balota u liku i djelu gospodina Beljaka izbila je iz samog bula balotu Bože Petrova kojemu ostaje jedino mirno valjati novu i moliti Boga da uvati punat.

A sve se odigralo relativno brzo kad je gospođa Petir (koja je s liste HDZ-a otišla u EU parlament na mrsnu plaću a znamo kako se masnoća vata za krvne žile) repetiranu pušku napunjenu hadezeovom municijom uperila u gospodina Beljaka.
Potpomognuta otvorenim vratima medijskog prostora, te uz to pustila je i sumnju da je Beljak u mladosti na putu do obijenog auta obio i još ponešto, stala u obranu svoje plaće.

I eto ga, MOST više ne može ucjenjivati, Manjinci i još neki uzeli su balote u ruke i partija može početi.
S druge strane nakon što je Zoka promašio i napustio zog, kad svi iz koalicije uzmu svoje mandate SDP-eu ostaje manje od četrdeset.

Ostaje pitanje zašto je Beljak odnosno HSS dobio pet mandata u Narodnoj Koaliciji a u prošlom sazivu imao je jedva jedan?
Ostaje i pitanje zašto je Milanović vodio kampanju na način kako je vodio i je li sve spomenuto puka koincidencija?

No da nove hlače dobro stoje i to stoji a koliko su kvalitetne i oće li na malo jači prdac puknut po šavu, ostaje da se vidi.
Bilo kako bilo valja sačekati a to je jedino što znamo zato i jesmo tu di jesmo.

- 08:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.09.2016.

Što ovo znači?

Grabar-Kitarović fotografirala ispunjeni glasački listić; GONG: Predsjednica ozbiljno ugrožava izborni proces

- 21:08 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.08.2016.

Moj prijedlog

Činjenica je da naše suđe nije pravo i da kao takvo ne može iznjedriti i dati kvalitetu.
Ne samo kvalitetu nego je šteta od takvog suđa mnogo, mnogo veća nego mislimo.
Činjenica je i to da ni jedna normalna država i njena politika ne prepuštaju svoje špijune nikome osim svome suđu pa makar i ne bilo pravo.
Ali eto, činjenica je i to da je Hrvatska olako prepustila svoga Špijuna, Tuđmanovog i Šuškovog suradnika, drugoj državi to jest Njemačkoj.

Nemojmo se zavaravati i biti laki na ocjeni da nekadašnji udbaši nemaju ništa s ovom državom, Hrvatskom.
Ni jedna malo veća organizacija nije i ne može biti stvorena bez učešća špijuna to jest, njihovog doprinosa.
Rekoh, ni jedna organizacija bila privredna, politička i ina ne može opstati bez takvih osoba, bez njihovog djelovanja a kamoli država koja se rađa.
Dakle, ni Hrvatska nije izuzetak, naprotiv.
Rođena je stranka-pokret od veoma šarolikog društva pa i od 90 000 članova nekadašnjeg SKJ-SKH te dijela UDBA-e. Stranka je bila na čelu narodnog pokreta i u tome ne vidim ništa loše.
Vidim loše u ovome što se radi 'sada'! Progoni se ljude koji su dali svoje učešće za dobrobit nove države i sramotno ih se odbacuje.
Može li se itko odreći svojih roditelja? Možda papirnato ali genetski, nema šanse.

Ako je naše pravosuđe nekvalitetno i pristrano da bi sudilo jednom Perkoviću i Mustaću, a to 'priznajemo činom što smo ih' (mislim na državu i narod kao podršku a zapravo se odnosi na pravosuđe) isporučili Njemačkom pravosuđu kao znalcima i poštenim stručnjacima u tom području.
Ako njemačko pravosuđe uživa beskrajno povjerenje Hrvata i garancija je poštenja i pravednosti, onda je veliki zadatak pred nama.

Predlažem!
Ukinimo hrvatsko pravosuđe i sve prepustimo Njemačkom, može Austrijskom ili skandinavskom pravosuđu, a novce koje hrvatska država-narod izdvaja za taj segment vlasti, bit će i više nego dovoljan za plaćati novo pravosuđe.
Bilo bi zanimljivo pratiti neka domaća maratonska suđenja kao primjerice; Sanaderu i stranci HDZ. Kalmeti, Polančecu, Jarnjaku, Liniću, Mercel, Bandiću, svim Kutlima i Kutlićima i da ne nabrajam dalje.
Bilo bi vrlo zanimljivo a bome i stostruko korisno.

- 12:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 21.06.2016.

Karamarko u boji

Od zelja bude zeleno, od crnog rižota-crno, od crvene repe-crveno, od banane skoro bijelo, od janjetine-tamno, od svinjarije najsmdljivije.

Nisam, doduše, nikada bio njegov fan, pobornik, sljedbenik, istomišljenik, kolega ili bliski, nedajbože, prijatelj već sam ga gledao kao opciju koja za Hrvatsku nije dobra, koju valja mijenjati.
Nisam se suzdržavao od kritika jer mi je stalo do ove države, do Hrvatske.
Ravnodušnost znači nešto drugo a ljubav spram domovini ište izgaranje, ište kritiku ali ište i doprinos na svim poljima koji su pozitivnog ozračja.
U narodu se kaže: 'svaka mala pripomaže'!

Ali ovo što se događa zadnjih dana, ovo cipelarenje 'mrtvog konja', e bogami ni to ne podnosim.
Većina njegovih kolega koji su mu do jučer virili iz, sada su najglasniji, najkritičniji, najžešći i sve naj u negativnom kontekstu.
Sad se natječu koji će ga više posrati.

- 11:05 - Komentari (14) - Isprintaj - #

subota, 04.06.2016.

Čudo na zapadnom Balkanu

Ove godine se očekuje rekordan broj turista, vjernika i ljubitelja paranormalnog.
Polako ali sigurno postajemo hit destinacija u svijetu zahvaljujući velikom trudu i krvavom radu od početka '90-ih pa na ovamo.
I eto, nakon ovih 26g mogu slobodno reći, uspjeli smo!
Uspjeli smo što skoro nikome na svijetu nije pošlo za rukom a bogami ni za mozgom.
Svijet nam se čudi i izučava pa možda i krenu našim putem, ko zna.
A kraj je počeo tako nevino i naivno (?).
Prvo smo kao dragog vođu dobili milu predsjednicu koju nam je izabrala i poklonila dijaspora. (19,6%,popularnosti)
Potez se pokazao kao stopostotni pogodak jer je nevjerojatnom brzinom uspjela okupiti sve časne stupove društva u svečanim crnim odorama sa tek po kojom bijelom točkicom ispod nosa.
No tu nije stala i u svom stilu pribavila nam je premijera za koga je do onda jedino čula njegova mater i markićka. Tako se odužila mnogima a bogami i nezamjenjivom Karamarku koji se pokazao kao veliki matematičar i još po nešto.
Nova vlada je krenula kao remorker, kao buldožer i u nepunih po godine skoro se konstituirala i već krenula sa rasprodajom.
Narodna; prodaje mladi čovjek kuću a kupac ga pita: 'jesi li je ti gradio ili ćaća ti'? Čaća.- odgovori mladi čovjek. 'Onda ćemo se lako dogovoriti'!- uzvrati kupac.

Sad se vi pitate zašto 'čudo na zapadnom Balkanu' i zašto smo postali svjetski hit.
Evo zašto. Država koja ima bogomdani položaj i sve što treba za miran život postala je zanimljiva jer nema ni predsjednika ni vladu a posluje pozitivno.
Toliko pozitivno da nam više ni kredit ne daju.


- 12:59 - Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.05.2016.

Te zločeste nule

Dajte ljudi smirite se. Digla se tolika prašina oko jedne sitnice, oko 47 000,00kn.
To ne bi ni Baltazar uočio a kamo će Baldasar, pizdarija tek dvadesetak radničkih mirovina.
Mislite da bi penzioner primjetio da mu nema penzije godinu i po dana? Ma kakvi.

- 14:09 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.05.2016.

PodjelePredsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, koristi svaku priliku da pozove na zajedništvo, da osudi podjele u društvu i istakne kako su one štetne i opasne po društvo.
Upravo iz tih razloga, kako kaže, nije bila na Bleiburgu ni u Jasenovcu, naglasivši da ne želi sudjelovati u podjelama.
Kad to slijepac sluša i 'slijepac' sluša i gleda nema te lijepe riječi koje joj neće uputiti, pohvaliti je i na ranu kao melem priviti.
Ali kad razuman čovjek sa svim zdravim osjetilima i organima prati, gleda i sluša njezinu slatkorječivost onda mu se u grlu skupi 'guka' pa ni gore ni dolje da se pomakne.
Da idem u analizu svih do sada slatkih jezikovih sokova i poteza s kojima grebe jedan dio populacije, bilo bi to predugo štivo pa ću samo o posljednjem posjetu na otoku Lošinju.

''Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina bio je na početku svečanosti, ali je revoltirano napustio muzej jer nije mogao u obilazak prije svečanog otvaranja s predsjednicom, kad je obišla muzej u pratnji supruga i gradonačelnika Cappellija. Kako je telefonom objasnio novinarima, protokolom je bilo predviđeno da u obilazak idu i on i ministri, koji su također morali ostati ispred muzeja. Kako je naveo, on je jedan od najzaslužnijih za povratak Apoksiomena na Lošinj.''

Nije tamo bilo ni ministra kulture iz prošle vlade ali jest Biškupić?
Ali jest gospodin Jakov, prvi damac, koji je mogao u obilazak muzeja a legalno izabrani župan to nije smio i ako je protokol to predvidio.

Gospođo Predsjednice, kako nazvati ovaj sramotni čin, samo jedan u nizu, ako ne podjela na 'naši i njihovi'?
Zašto nas dijelite gospođo Predsjednice?

- 11:38 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.04.2016.

Smiju li vjernici razmišljati?


Ovih dana, što u zagrebačkoj katedrali što u crkvi u Dubravi, izloženo 'tijelo' sv Leopolda Bogdana Ivana Mandića privuklo je na desetke tisuća vjernika.
Tijelo je bez desne ruke što je i razumljivo u što sam se i sam uvjerio '92g prilikom hodočašća u Padovi. Naime, tada je u tom svetištu bila izložena podlaktica sa šakom kojom je Sv Leopold Ivan Bogdan Mandić blagoslivljao ispovjednike.
Izložena relikvija bila je toliko crna kakva i može biti nakon balzamiranja i protoka vremena da mi nije uspio niti jedan snimak.
Tada nam je rečeno da tijelo nije sačuvano već samo spomenuta ruka.
Sada sam čuo nešto drugačiju priču pa je i tijelo izloženo i to u takvom stanju da svježije izgleda nego deset godina prije smrti.

U wikipediji između ostalog stoji:
''Nasuprot sobice-ispovjedaonice svetog Leopolda nalazi se kapela gdje od 1963. počivaju posmrtni ostaci sveca. Grob od crvenog mramora, cilj je stalnog hodočašćenja osoba, privučenih duhovnom snagom prijatelja koji nastavlja pružati zaštitu i ohrabrenje. U Unutrašnjosti kapele, u blizini nadgrobne ploče, u jednoj niši smješten je relikvijar u kojem se nalazi desna ruka sveca: koja podsjeća, da se bezbroj puta podizala i pružala na pokornike za odrješenje, blagoslivljanje i tješenje.''

Uz sve viđeno išla je i vijest zašto Svetac nema desnu ruku. Rečeno je kako je dio ruke u Osijeku a dio u Maglaju no nije precizirano koji i koliki dio ali sam se zgrozio pri pomisli na nekog 'mesara' koji...
Radi toga je naslov kakav jest jer sam pomislio; ako je taj, ili više njih, netko koji je otpilio ruku (izvor wikipedija) vidio sačuvano tijelo zašto je čupao ruku i tako skrnavio sveca?

To me ponukalo da nazovem prijatelja sa hodočašća koji se puno bolje razumije u crkvene i ine stvari pa da uz kapućino popričamo o fratru kapucinu Mandiću, rođenog u Herceg Novom od oca rimokatoličke i majke pravoslavne vjeroispovijesti.
I da sad ne pričam markove konake srž pitanja je bio kako to da je tijelo tako dobro očuvano?
- Pazi…- ja se trznem računam nailazi vlak ili kamion, a on nastavi- pazi, možda je tijelo iz vremena kad je bio mlađi!

Nisam više imao pitanja ali je ostala gorčina i uvjerenje da bi taj mali čovjek rastom a veliki duhom koji je mnoge saslušao i pomogao u okrijepi duše bio protivan ovim putešestvijama i mantanja vjernika.

- 00:32 - Komentari (29) - Isprintaj - #

petak, 15.04.2016.

Ljudi!

Ovo je krik, ovo je očajnički vapaj za pomoć. Pomagajte ako bozanića znate!

Čitam kako su gospoda iz AS HSP, Tepeš i Ćorić podnijeli tužbu protiv Druga Tita!
Nisam stavio upitnik jer svima je jasno da imaju milijun razloga tužiti tog mrtvog ČOVJEKA a nadasve zato jer nam je učinio da okusimo ljepši i bolji život i da se ne mrzimo.
O tome dalje nema potrebe lamentirati nego je moj vapaj za pomoć usmjeren na sasvim drugog čovjeka.
Našeg okupatora.
Našeg kolonizatora koji je napravio više za Hrvatsku nego svi domoljubi od '91 do današnjih dana, uključujući i Karamarka, Oreškovića i Grobar Kitarović.
Molim Vas, ako neko pozna tu gospodu, Tepeša i Ćorića, ako je 'na ti' s njima, da ih zamoli da ne podižu tužbu protiv Franje Josipa jer ćemo u protivnom morati platiti gro pristaništa, cesta, škola, zgrada sudova, gusterna, svjetionika…

- 13:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se