skrpun

ponedjeljak, 21.11.2016.

Religija

''Ajde moj sinko, voda i struja ne idu zajedno zato ja robu vaik perem na ruke''.

- 09:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 16.11.2016.

Imamo nešto i za vas

Što je to s populizmom? Je li se negdašnji populizam podvrgao face liftingu i postao nam stranac? Je li novi populizam ima veliki nos? Je li nam novi populizam prijatelj ili ga se valja kloniti? Je li novi populizam zaručnik demagogije? Možda muž, suprug ili tek prijebnik, pardon, priležnik?
Populizam i demagogija. Kako ih prepoznati? Jesu li to dobre ili loše pojave? Ustvari, jesu li to uopće pojave ili nas netko s time plaši?
Ako bih mlađemu koji je tek ušetao u 35-u sutra iskrenuo pijat i rekao mu neka se sam uhvati u koštac sa životom i proba zapamtiti neke popularne cijene kao što su od kruha, mesa i ostalih papica, bi li to bio tek puki populizam ili renesansa?
Ako jednako koštaju hrana, struja, voda, komunalije i ostali kijameti, meni i Plenkoviću koji ima 20 000kn plaće a ja mirovinu djeljeno deset i šutim, je li to populizam? Ili možda demagogija?
Ako ja tražim da mi se crkavica preimenuje u mirovina to jest da se mrvu udebeli, je li to demagogija?
Ili kad se plaća predsjednici, premijeru i svim ministrima i sabornicima podigne a kako već rekoh, cijene su nam zajedničke, je li to populizam ili demagogija ili ni jedno ni drugo?
Ili, recimo da imam neku ušteđevinu, a vjerujte mi da lažem, pa odredim kupiti bokun autića recimo onu kia prde ili kako se već zove. Ono niže klase što bi pokojna Bepina rekla 'bokun piće'. Nešto jeftinije u skladu s mojim statusom. Uletim u salon bahat i pun ko brod a ono ni dvije minute kasnije, ledeni tuš. Auti niže klase krešili! Kupujte višu klasu.
Razočaran i tužniji od ive okrećem se ka izlazu iz salona a trgovcu krivo za popizdit. Baš je žalostan što mi nije ispunio želju te podvikne za mnom.
-Gospon, gospon, najte se žalostiti i otići doma a niste niš kupili. Dajte si stanite, nije sve tak crno kako zgledi no. Imamo mi nešto i za vas. Hote z menom no, pogle'jte imamo u svim bojama a bogme i vrlo otmjene. Gle kako su lepe, take lesi ne bute nigdar jeftinije kupili i to su baš jutros pojeftinili fala našoj Vladi.

- 00:37 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 08.11.2016.

OBLAČNO JE OD '90G

Miro mi jučer priča, dobar poznanik, kako je zatražio projekt i dokumentaciju za izgradnju automehaničarske radionice.
Nakon godinu dana dobio je projekciju cijena s obrazloženjem (3,5mil kn).
Prva reakcija bila je što su mu oči iskočile kao dvije kapule a nakon listanja uvidio je da tu ima nelogičnosti koje ne bi ni djeca vrtićke dobi napravila.
Jedna od tih je spoj na kanalizaciju sa troškovnikom. Naime parcela je već uređena i spojena na kanalizaciju koja prolazi putem ispod parcele a oni su mu planirali spoj na cijevi koje prolaze putem iznad, s gornje strane parcele.
Uzalud je nastojao dokazati da je prirodno kanalizaciju spojiti na stranu koja ima slobodan pad a ne ugrađivati el. pumpe, ali avaj, moraš.
I ode on do prijatelja, direktora vodovoda, HDZ-ovca. (vodovod je i nositelj radova kanalizacijske mreže, pola investiciji-pola stranci, a financira EU)
Gleda diša ono riješenje pa će bahato-potcjenjivački: 'koja ti je ovo budala izdala'?
- Pa 'vodovod'.- onda se uozbiljio i isparao papir te su popričali o cijelom projektu.
Nakon svega, njegova, dišina, poruka i poučak je sljedeći.
- Ništa ne gradi i ne poduzimaj jer ovo ovako ne može dalje. Mora se nešto promjeniti.
Dakle, član establišmenta i stranke koja oblači na ovim prostorima od '90g tako govori ili bolje reći, toliko ima povjerenja u svoje kolege koji su na vlasti. Ali plaće redovito uzimaju i zakidaju potrošače na sve moguće načine.
Samo ću reći, ako potrošim 1 kubik (jedan m3) vode, platim 33kn pa ti pij vodu.

- 13:45 - Komentari (11) - Isprintaj - #

srijeda, 02.11.2016.

'LOCIRATI, IDENTIFICIRATI, UHITITI I TRANSFERIRATI'

Sjećamo se zar ne?! Bio je to jedan od uvjeta za prijem na mjesto 'čistačice' u EU.
Sad je BiH došla na red i valja nekoga strpat u katabunj pa je Svileni sa dvorskom kamarilom na čelu sa Sekšom prošetao do Bosne da bi dali svoj obol u isporuci braće.
Kad su sve lijepo utanačili, da bi proslavili posao godine, otišli su do Ercegovine. Kad se slavi janjci uvijek najebu.
A znadete li ko to sve plaća? Kome se diže kosa i pdv?
Sinoć je veleposlanik između ostalog rekao da sve troškove snosi RH. E pa sretno u nove po/bijede.
P.S. Ne vide se šatori po Zagrebu?

- 11:20 - Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.10.2016.

Što je Žena?

Fotokopirni aparat?
Možda printer?
Ili mašina za drukanje kobasica?

(Europska konvencija o ljudskim pravima)
Članak 2. štiti pravo svake osobe na vlastiti život, a glavni fokus jest oduzimanje života od strane službenih osoba.
Konvencija ne pruža detaljne smjernice glede pitanja kada započinje život. Tako je u slučaju Vo protiv Francuske (2004.) Sud odbio produljiti pravo na život na nerođeno dijete, navodeći da "kako stvari stoje, niti je poželjno, niti moguće odgovoriti na pitanje da li je nerođeno dijete osoba u smislu članka 2. Konvencije".[22][23]

Članak 8. Pravo na poštovanje privatnog i obiteljskog života
Članak 8. određuje da "svatko ima pravo na poštovanje svoga privatnog i obiteljskog života, doma i dopisivanja" uz određena ograničenja koja su "u skladu sa zakonom" i "nužna u demokratskom društvu". Ovaj članak jasno utvrđuje zaštitu od nezakonitog zadiranja u privatnost ljudi, što je Sud potvrdio u slučaju Liberty i drugi protiv Ujedinjenog Kraljevstva (2008.).[40] Također, članak obuhvaća "pozitivne obveze", pa je tako Sud protumačio pojam "pravo na poštovanje" kao nalaganje državi da poduzima pozitivne korake radi osiguranje zaštite uživanja prava odnosno da je "osnovna" svrha članka zaštita pojedinca/ke protiv arbitrarnog miješanja javnih vlasti. Međutim, on ne samo da primorava državu da se suzdrži od takvog miješanja, već osim te primarne negativne obveze, mogu postojati pozitivne obveze svojstvene učinkovitom "poštovanju" obiteljskog života."[41][42]

Članak 9. Sloboda mišljenja, savjesti i vjeroispovjesti
Članak 9. određuje da svatko ima pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijesti. To pravo uključuje slobodu da se promijeni vjeroispovijest ili uvjerenje te da se isti slobodno iskazuju bogoslužjem, poučavanjem, praktičnim vršenjem i obredima, uz određena ograničenja koja su "propisana zakonom" i "nužna u demokratskom društvu".

Čini se da markićka i njeno društvo stvaraju neke svoje zakone iz kojih bi bili izuzeti oni sami kao i njihova obitelj.
Ili po onoj narodnoj: 'lako je tuđim cukrom mlatit po drači'.
Naravno da mi se nameće pitanje. Kako oni koji zagovaraju kontrolu nad životom 'od orgazma do smrti' to riješavaju u svojoj obitelji jer nemaju 20-oro djece a mogli bi?

Kako kontroliraju svoju djecu, tinejdžere, da ne masturbiraju, da se ne seksaju, da ne okuse čari što im je priroda podarila?

Kako svećenici a posebice oni koji su dokazani pedofili ne traže od svojih nadležnih da im se dopusti imati svoju obitelj jer tek onda mogu govoriti s pozicije roditelja?

Kako bi riješili pitanje života jednog ploda koje je smrtno bolesno ili će se roditi sa takvim deformacijama da je smrt blagodet naspram života što ih čeka?

Kako bi riješili status svoje kćeri koja je zatrudnila od nekog krkana koji je silovao? Ima li Ona, ta kćer, pravo na život koji joj je zagarantiran svim ljudskim i 'božjim' zakonima?

Okanite se ćorava posla. Ni jedna žena ne ide na pobačaj iz hira već radi nevolje koji joj život ugrožava a to kako se Ona osjeća, što proživljava i koliko pati samo Ona zna.
Ne zaboravite!
Žena nije stroj već ljudsko biće, profinjeno i razumno i radi toga vodite svoju brigu, ne budite agresivni te ostavite druge da žive svoj život!

- 14:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 21.09.2016.

Nove hlače

Kako ono gospodin Plenković zna reći; novi HDZ.

Je, i ja bih volio kad obučem nove hlače da je novo i ono što pokrivaju ma …

No bilo kako bilo balota u liku i djelu gospodina Beljaka izbila je iz samog bula balotu Bože Petrova kojemu ostaje jedino mirno valjati novu i moliti Boga da uvati punat.

A sve se odigralo relativno brzo kad je gospođa Petir (koja je s liste HDZ-a otišla u EU parlament na mrsnu plaću a znamo kako se masnoća vata za krvne žile) repetiranu pušku napunjenu hadezeovom municijom uperila u gospodina Beljaka.
Potpomognuta otvorenim vratima medijskog prostora, te uz to pustila je i sumnju da je Beljak u mladosti na putu do obijenog auta obio i još ponešto, stala u obranu svoje plaće.

I eto ga, MOST više ne može ucjenjivati, Manjinci i još neki uzeli su balote u ruke i partija može početi.
S druge strane nakon što je Zoka promašio i napustio zog, kad svi iz koalicije uzmu svoje mandate SDP-eu ostaje manje od četrdeset.

Ostaje pitanje zašto je Beljak odnosno HSS dobio pet mandata u Narodnoj Koaliciji a u prošlom sazivu imao je jedva jedan?
Ostaje i pitanje zašto je Milanović vodio kampanju na način kako je vodio i je li sve spomenuto puka koincidencija?

No da nove hlače dobro stoje i to stoji a koliko su kvalitetne i oće li na malo jači prdac puknut po šavu, ostaje da se vidi.
Bilo kako bilo valja sačekati a to je jedino što znamo zato i jesmo tu di jesmo.

- 08:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.09.2016.

Što ovo znači?

Grabar-Kitarović fotografirala ispunjeni glasački listić; GONG: Predsjednica ozbiljno ugrožava izborni proces

- 21:08 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.08.2016.

Moj prijedlog

Činjenica je da naše suđe nije pravo i da kao takvo ne može iznjedriti i dati kvalitetu.
Ne samo kvalitetu nego je šteta od takvog suđa mnogo, mnogo veća nego mislimo.
Činjenica je i to da ni jedna normalna država i njena politika ne prepuštaju svoje špijune nikome osim svome suđu pa makar i ne bilo pravo.
Ali eto, činjenica je i to da je Hrvatska olako prepustila svoga Špijuna, Tuđmanovog i Šuškovog suradnika, drugoj državi to jest Njemačkoj.

Nemojmo se zavaravati i biti laki na ocjeni da nekadašnji udbaši nemaju ništa s ovom državom, Hrvatskom.
Ni jedna malo veća organizacija nije i ne može biti stvorena bez učešća špijuna to jest, njihovog doprinosa.
Rekoh, ni jedna organizacija bila privredna, politička i ina ne može opstati bez takvih osoba, bez njihovog djelovanja a kamoli država koja se rađa.
Dakle, ni Hrvatska nije izuzetak, naprotiv.
Rođena je stranka-pokret od veoma šarolikog društva pa i od 90 000 članova nekadašnjeg SKJ-SKH te dijela UDBA-e. Stranka je bila na čelu narodnog pokreta i u tome ne vidim ništa loše.
Vidim loše u ovome što se radi 'sada'! Progoni se ljude koji su dali svoje učešće za dobrobit nove države i sramotno ih se odbacuje.
Može li se itko odreći svojih roditelja? Možda papirnato ali genetski, nema šanse.

Ako je naše pravosuđe nekvalitetno i pristrano da bi sudilo jednom Perkoviću i Mustaću, a to 'priznajemo činom što smo ih' (mislim na državu i narod kao podršku a zapravo se odnosi na pravosuđe) isporučili Njemačkom pravosuđu kao znalcima i poštenim stručnjacima u tom području.
Ako njemačko pravosuđe uživa beskrajno povjerenje Hrvata i garancija je poštenja i pravednosti, onda je veliki zadatak pred nama.

Predlažem!
Ukinimo hrvatsko pravosuđe i sve prepustimo Njemačkom, može Austrijskom ili skandinavskom pravosuđu, a novce koje hrvatska država-narod izdvaja za taj segment vlasti, bit će i više nego dovoljan za plaćati novo pravosuđe.
Bilo bi zanimljivo pratiti neka domaća maratonska suđenja kao primjerice; Sanaderu i stranci HDZ. Kalmeti, Polančecu, Jarnjaku, Liniću, Mercel, Bandiću, svim Kutlima i Kutlićima i da ne nabrajam dalje.
Bilo bi vrlo zanimljivo a bome i stostruko korisno.

- 12:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 21.06.2016.

Karamarko u boji

Od zelja bude zeleno, od crnog rižota-crno, od crvene repe-crveno, od banane skoro bijelo, od janjetine-tamno, od svinjarije najsmdljivije.

Nisam, doduše, nikada bio njegov fan, pobornik, sljedbenik, istomišljenik, kolega ili bliski, nedajbože, prijatelj već sam ga gledao kao opciju koja za Hrvatsku nije dobra, koju valja mijenjati.
Nisam se suzdržavao od kritika jer mi je stalo do ove države, do Hrvatske.
Ravnodušnost znači nešto drugo a ljubav spram domovini ište izgaranje, ište kritiku ali ište i doprinos na svim poljima koji su pozitivnog ozračja.
U narodu se kaže: 'svaka mala pripomaže'!

Ali ovo što se događa zadnjih dana, ovo cipelarenje 'mrtvog konja', e bogami ni to ne podnosim.
Većina njegovih kolega koji su mu do jučer virili iz, sada su najglasniji, najkritičniji, najžešći i sve naj u negativnom kontekstu.
Sad se natječu koji će ga više posrati.

- 11:05 - Komentari (14) - Isprintaj - #

subota, 04.06.2016.

Čudo na zapadnom Balkanu

Ove godine se očekuje rekordan broj turista, vjernika i ljubitelja paranormalnog.
Polako ali sigurno postajemo hit destinacija u svijetu zahvaljujući velikom trudu i krvavom radu od početka '90-ih pa na ovamo.
I eto, nakon ovih 26g mogu slobodno reći, uspjeli smo!
Uspjeli smo što skoro nikome na svijetu nije pošlo za rukom a bogami ni za mozgom.
Svijet nam se čudi i izučava pa možda i krenu našim putem, ko zna.
A kraj je počeo tako nevino i naivno (?).
Prvo smo kao dragog vođu dobili milu predsjednicu koju nam je izabrala i poklonila dijaspora. (19,6%,popularnosti)
Potez se pokazao kao stopostotni pogodak jer je nevjerojatnom brzinom uspjela okupiti sve časne stupove društva u svečanim crnim odorama sa tek po kojom bijelom točkicom ispod nosa.
No tu nije stala i u svom stilu pribavila nam je premijera za koga je do onda jedino čula njegova mater i markićka. Tako se odužila mnogima a bogami i nezamjenjivom Karamarku koji se pokazao kao veliki matematičar i još po nešto.
Nova vlada je krenula kao remorker, kao buldožer i u nepunih po godine skoro se konstituirala i već krenula sa rasprodajom.
Narodna; prodaje mladi čovjek kuću a kupac ga pita: 'jesi li je ti gradio ili ćaća ti'? Čaća.- odgovori mladi čovjek. 'Onda ćemo se lako dogovoriti'!- uzvrati kupac.

Sad se vi pitate zašto 'čudo na zapadnom Balkanu' i zašto smo postali svjetski hit.
Evo zašto. Država koja ima bogomdani položaj i sve što treba za miran život postala je zanimljiva jer nema ni predsjednika ni vladu a posluje pozitivno.
Toliko pozitivno da nam više ni kredit ne daju.


- 12:59 - Komentari (9) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se