skolioza

četvrtak, 10.07.2014.

Ograničenja

Danas sam pročitala nešto prekrasno, pa sam htjela podijeliti s vama.

Radi se o stvarima koje doživljavamo kao organičavajuće: stvari koje nas organičavaju, za koje mislimo da nas koče u ostvarenju naših ciljeva. Obično nas takvi osjećaji uhvate kad se uspoređujemo s drugima.

Ali znamo da smo svi drugačiji na svoj način. Jedni su rođeni sa problemima sa bubrezima, drugi imaju kratke mišiće, treći imaju krive kičme.

Svi smo ograničeni na svoj način. Ideja je ta da prihvatimo svoja ograničenja kao nešto što nam daje stabilnost i pravac.

Evo primjera. Leo Messi je kažu najbolji nogomeaš svih vreemna - čovjek je premašio sve žive statistike u nogometu. Kad je imao 11 godina doktori su skužili da ima problem s hormonom rasta. Već tad je bio dobar nogometaš, ali nijedan tim nije htio plaćati njegov tretman. Danas svi tvrde da je najbolji nogometaš upravo zato što mu je centar gravitacije niži od drugih i zato je tako brz i okretan s loptom i nitko ga ne može zaustaviti.

Svi smo ograničeni na svoj način. Stvar je samo u tome kako ćemo se s tim nositi. Ako vidimo svoje tijelo kao posudu (posuda je organičena, u nju može stati samo određeni volumen nečega), shvatimo da možemo tu posudu napuniti ili smećem ili ljepotom. Unutar naših granica imamo prostor za stvaranje, za rast i za ostvarenje - sve ono lijepo što možemo pridonijeti svijetu.

Ova ideja potječe iz kineske knjige I Ching i ja sam ju prilagodila za vas. Love!

- 16:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #