Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

nedjelja, 01.09.2013.

Brda istupila iz Županijskog saveza

Na adresu Hrvatskog šahovskog saveza danas je iz ŠK Brda poslano priopćenje o istupanju ŠK BRda iz Šahovskog saveza županije Splitsko-dalmatinske.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:


Poštovani,

ovim putem vas obaviještavamo da ŠK Brda iz Splita istupa iz Šahovskog saveza županije Splitsko-dalmatinske (ŠSŽSD).

Obrazloženje:
Upravni odbor ŠK Brda zaključio je da vodstvo ŠSŽSD sustavno radi na štetu ŠK Brda, a samim tim i na štetu šaha u našoj županiji. Naime, tijekom posljednjih mjeseci više puta smo svjedočili prijetnjama od strane gospodina Ivice Brkića, potpredsjednika ŠSŽSD i potpredsjednika Hrvatskog šahovskog saveza. Gospodin Brkić u više je navrata pred brojnim svjedocima, a izravno vodstvu ŠK Brda prijetio kako će uništiti naš klub, kako će uništiti naš turnir (Split Open).
- Ti si gotov, nema te više. Uništit ću ti klub, uništit ću ti turnir. Preuzet ću i tvoj klub i tvoj turnir, više puta je ponavljao predsjedniku ŠK Brda Tihomiru Bužančiću.
Kap koja je prelila čašu bila je sjednica UO HŠS-a 13. srpnja ove godine kojom je predsjedao Ivica Brkić.
Tada je na njegovu inicijativu donesena odluka da se ŠK Brda financijski ne pomogne u organizaciji Split Open-a iako je ovogodišnji Split Open bio kvalifikacijski turnir i sam HŠS je još prije nekoliko godina
donio odluku da se financijski pomažu kvalifikacijski turniri.
Iako su nesuglasice između ŠK Brda i HŠS-a izglađene telefonskim razgovorom Tihomira Bužančića i Josipa Leke u kojem je predsjednik HŠS-a obećao pomoć u organizaciji turnira, uskoro se ponovno "oglasio" gospodin Brkić:
- Ma kakva pomoć, nećete dobiti ništa. Ma koji Leko, ne može on ništa bez mene, ne može vam nitko dati ni kune ako ja tako ne odlučim, rekao je Tihomiru Bužančiću.
I zato ŠK Brda istupa iz ŠSSDŽ u očekivanju stvaranja nekih novih, normalnijih odnosa u šahovskim strukturama u našoj županiji. Nećemo više tolerirati spletkarenje, bahaćenje i prijetnje, te ovim istupanjem prekidamo sve odnose sa potpredsjednikom HŠS-a Ivicom Brkićem i njegovom produženom
rukom Božom Miškovićem, predsjednikom ŽSSDŽ. U radu IO ŠSŽSD od samog početka ne sudjeluju
članovi IO Željko Sikirica,Tihomir Bužančić, a kako čujemo ni predstavnik ŠK A1 Silvestar Krka. Na
taj način smatramo u ŠK Brda, IO ŠSŽSD izgubio je svaki legitimitet.
I za kraj želimo istaći da nismo jedini klub u županiji koji je nezadovoljan ponašanjem i (ne)radom gospodina Brkića i ŠSŽSD. Kako vam je poznato da je i prije našeg kluba Županijski savez napustio klub Mravince-Cemex, imamo saznanja da će ŠSŽSD uskoro napustiti još dva kluba.
Zato je možda vrijeme da se i sam UO HŠS-a zamisli nad ponašanjem potpredsjednika HŠS-a, te vodi li se ŠSŽSD interesima šaha i šahista.

S poštovanjem,
ŠK Brda, Split

- 13:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #