Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

ponedjeljak, 15.07.2013.

Stiglo "objašnjenje" iz Saveza, na Split Open prijavio se Ivanov!

Eto stiglo nam je i pisano priopćenje HŠS-a u vezi odbijanja financijske pomoći za organizaciju ovogodišnjeg Split Open-a.
Radi transparentnosti prenosimo ga u izvornom obliku:

Poštovani,

Upravni odbor Hrvatskog šahovskog saveza razmatrao je vašu zamolbu za donacijom za "Open Split 2013".

Odlukom Upravnog odbora od 26.02.2009. Hrvatski šahovski savrez pomaže turnire koji su kvalifikacijskog karaktera za pojedinačno prvenstvo države u iznosu od 5.000 kuna, kao pomoć organizatoru za troškove pansiona hrvatskim velemajstorima - reprezentativcima, kako bi turnir dobio na jačini.

S obzirom da smo primili informaciju kako ŠK Brda kao organizator turnira ne osigurava besplatan smještaj niti jednom hrvatskom reprezentativcu, Upravni odbor nije mogao udovoljiti vašoj zamolbi.

Rekviziti za praćenje partija u živo na internetu bit će posuđeni besplatno.

Srdačan pozdrav,

Ervin Sindik
Glavni tajnik HŠS


Naizgled je sve jasno pa je nejasno zašto se mi iz ŠK Brda uopće žalimo. Ne dajemo uvjete, nećemo dobit ništa i gotovo! Ali nije baš tako, idemo redom:
Navodna odluka Upravnog odbora HŠS-a iz veljače 2009. prvi je put eto danas ugledala svjetlo dana. Koliko je općepoznato, ta odluka "na papiru" ne postoji, a kamoli u digitalnom izdanju ili na internetu. Isto tako, nisu donacije HŠS-a počele 2009. godine, bilo bi zanimljivo vidjeti koliko se i kome dijelilo prije toga i po kojim kriterijima.
Dalje, u gore navedenoj odbijenici ne vidi se koliko bi to trebalo uvjeta podijeliti velemajstorima pa da se dobije "strašnih" 5.000 kuna. Je li dosta jednom, pa da se predomislimo dok je "na vrime", ili treba još, trojici, petorici, osmorici? Gdje uopće piše koliko uvjeta treba podijeliti?

Nejasno je i zašto je organizator Split Opena (ŠK Brda) tek sad obaviješten da treba dijeliti uvjete velemajstorima. Naime, HŠS je Split Openu dodijelio status kvalifikacijskog turnira prije nekoliko mjeseci. Tada je rečeno da organizator može računati na najmanje 5.000 kuna pomoći, a nitko ni jednom rječju nije spominjao da se moraju dijeliti uvjeti. Naime, i u HŠS-u znaju da Split Open funkcionira samo zbog velikog broja igrača(uglavnom stranaca). Da ne bi bilo pitanja tko je to rekao, to su u izravnim razgovorima Tihomiru Bužančiću i Mateu Iviću rekli u dva navrata i Ivica Brkić i Ervin Sindik.?
Ali eto, Upravni odbor se predomislio, a zašto čitajte sutra u ekskluzivnom izvještaju sa sjednice UO.

I da sve ne prođe u tmurnim tonovima, za kraj dvije dobre vijesti:
Prva je da će i ovogodišnji Split Open, iako bez potpore HŠS-a funkcionirati besprijekorno kao i prošlih godina, a druga je da se danas na turnir prijavio, glavom i bradom, Borislav Ivanov!!!
Više nije autsajder, ima ELO 2324 i vidjet ćemo hoće li se u Splitu kao i u Zadru uspješno nositi s našom elitom.













- 17:15 - Komentari (6) - Isprintaj - #