Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

subota, 27.10.2012.

Ekskluzivno: ŠK Brda organizira amaterski otvoreni turnir

Neki bi pomislili da je 2012. doista "loša" godina za ŠK Brda.
Naime, nakon što je prva ekipa ispala iz 1A lige, i druga momčad Brđana broji posljednje dane u 2. ligi jug.
Tako su nakon prošlogodišnjih senzacionalnih uspjeha i ulazaka u viši rang obje ekipe grubo prizemljene, pa je na kapetanima obje momčadi težak zadatak da osmisle strategiju za ponovni uzlet.
I dok je kapetan prve ekipe Ivan Krnić već naznačio osnovne smjernice za novu sezonu (o čemu ćemo drugom prigodom), kapetan druge momčadi Marko Šekelja to tek treba uraditi.
Ali da ne zamaramo čitateljstvo sitnicama iz klupskog života, vraćamo se naslovu.
Dakle, nakon mega-uspješnog "Split Open-a 2012" na kojem je nastupilo 203 igrača iz 20 zemalja, ŠK Brda planira organizaciju otvorenog amaterskog turnira.
Natjecanje bi se trebalo igrati krajem ožujka, u vrijeme Uskrsnih praznika i to u hotelu Zagreb.
Kako neslužbeno doznajemo, nagradni fond bit će izdašan, a pravo nastupa imat će igrači do 2300 ili čak do 2400 ELO rejtinga.
Smještaj će biti nevjerojatno povoljan, a doznajemo kako će smještaj s polupansiom za svih osam dana turnira stajati tek oko tisuću kuna, pa će turnir imati prefiks "LOW COST".
Detalji još nisu poznati, ali iz uprave kluba kažu kako će se sve znati za otprilike tjedan dana.
Naravno, tada će se izraditi i raspis, službena web stranica turnira, i sve ostalo što ide prilikom organizacije ovakvih događaja.
Da netko ne bi pomislio da će "LOW COST" zamijeniti "Split Open", klupski djelatnici marljivo rade i na pripremi trećeg "Split Open-a" u kolovozu iduće godine.
Očekuju se brojne novosti, između ostalo veći nagradni fond, jeftiniji smještaj, te jednodnevni izlet brodom na plažu Zlatni rat.
Raspis za Split Open očekuje se sredinom prosinca.
Ali idemo po redu, za desetak dana izlazi raspis za "Low Cost Amateur Tournament"!

- 14:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #